כללי אולי אני נאיבית, אבל...

• הוסף לסימניות
כשהעליתי לכאן הצעת עבודה לפני כחודש, לא העליתי בדעתי שהיא תועתק לאתרי דרושים למיניהם ושהרבה אחרי שההצעה כבר לא רלוונטית, אמשיך לקבל מיילים עם קורות חיים, ואפילו טלפונים (?!), ואשר חלקם עונים בצורה לא מאוד מנומסת כשאני עונה שההצעה כבר לא אקטואלית ותובעים לדעת אם אפשר לעבוד אצלי בסטודיו ושאשמור את קורות החיים שלהם.

זה מעצבן ומוציא את החשק לפרסם כאן מודעות דרושים להבא.

אז הנה אני מכריזה בריש גלי: ההצעה כבר לא רלוונטית, אנא הפסיקו להציף את תיבת המייל שלי ולהטריד אותי בטלפונים. זה לא נעים. כשארצה להעסיק גרפיקאי/ת, אפרסם מודעה חדשה, הפעם עם תאריך תפוגה ברור.

וסליחה אם זה יצא קצת לא נחמד.
לגבי פניות באישי או במייל לבקשות עזרה וייעוץ, את זה אני דווקא שמחה לעשות, אתם מוזמנים להמשיך בכיף.

• הוסף לסימניות
לא להתרגז. במקום להתווכח, להגיד להם "אין בעיה, נשמור את הקו"ח ואם יהיה צורך, נחזור אליכם".
אחרי פעם-פעמיים-שלוש הם יבינו את הרמז ויפסיקו להציק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;514795:
לא להתרגז. במקום להתווכח, להגיד להם "אין בעיה, נשמור את הקו"ח ואם יהיה צורך, נחזור אליכם".
אחרי פעם-פעמיים-שלוש הם יבינו את הרמז ויפסיקו להציק.

אז זהו, שאני מקבלת 4-5 פניות חדשות כאלה מדי יום.
אז איך זה עוזר להגיד את זה כל פעם למישהו אחר?

(לגבי הרוגז- מי שמכיר אותי יודע שאני לא מתרגזת בקלות, וגם את ההודעה הזו אני מפרסמת אחרי חודש שתיבת המייל שלי מופגזת...).

ולגבי שמירת הקו"ח, אינני יכולה להבטיח משהו שאינני מתכוונת לקיים...

• הוסף לסימניות
כמו כן, לאור הניסיון שצברתי, ובאם יש מעוניינים, אשמח לפרסם מדריך קצר של עשה ואל תעשה בשליחת קו"ח ותיק עבודות למעסיק פוטנציאלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;514799:
כמו כן, לאור הניסיון שצברתי, ובאם יש מעוניינים, אשמח לפרסם מדריך קצר של עשה ואל תעשה בשליחת קו"ח ותיק עבודות למעסיק פוטנציאלי.

לא שאני מחפשת כרגע עבודה, אבל נשמע מענין...
נשמח לשמוע

• הוסף לסימניות
גם אנחנו נפלנו בפח הזה, כשפרסמנו כאן מפעם לפעם מודעות דרושים הוצפנו במאות מיילים כמעט שהמייל שלנו התפוצץ עם קורות חיים שלא ביקשתי מאף אחד לשלוח.
לדעתי, זו חוצפה לקחת מכאן לאתרים האלו ועוד לשלוח מייל אחד שאם אתה לא מעוניין שלח בקשה...

• הוסף לסימניות
לאור הבקשות הרבות באישי, אני מפרסמת פה מספר תובנות שעלו לי, בעקבות קבלת עשרות רבות של קו"ח ותיקי עבודות:

1. קראו בתשומת לב את נוסח המודעה ובדקו האם אכן אתם מתאימים לדרישות. מותר להיות חוצפנים ולהחליט לשלוח בכל זאת, אבל במקרה כזה חשוב להציג למעסיק הפוטנציאלי יתרונות ברורים שיגרמו לו להבין למה החלטתם להיות חוצפנים...

2. המעסיק הפוטנציאלי מקבל עשרות מיילים בשבוע ממועמדים. נגזר מכך שהמייל הראשוני הוא ההזדמנות האחת, היחידה והאחרונה שלכם. הקפידו לעשות את הרושם המצויין ביותר שאתם יכולים.

3. אי לכך ברור שמשפט כמו "תיק עבודות יישלח על פי דרישה" (או מקבילתו הגרועה-פחות "עבודות נוספות יישלחו על פי דרישה") הוא בגדר אל-תעשה. פשוט כי לא תהיה דרישה כזו. אין שום קורות חיים, נוצצים ככל שיהיו שיגרמו למעסיק שתיבת המייל שלו מפוצצת להחזיר מייל "אנא שלח עבודות נוספות". הוא פשוט ישליך את המייל שלכם לפח. לא ברור לי גם ממה נובעת הענווה/ביישנות הזאת - אל תתביישו! אל תתחבאו! תציגו עבודות ותציגו אותן כמו שצריך!

4. אם אתם מתחרים על משרת מעצב/ת, המינימום המצופה מכם הוא שליחת קו"ח בפורמט PDF מעוצב קלות (אין צורך להגזים עם גרפיקות...). קו"ח בפורמט וורד למשרת מעצב/ת - לא לעניין.

5. הקפידו על עברית תקינה ועניינית, ואם קשה לכם בנושא הזה - בקשו ממישהו לעבור ולתקן לכם, הן את הקו"ח עצמם והן את נוסח המייל. הימנעו מסלנג בסגנון "השליטה שלי בפוטושופ לא משו מי יודע מה אבל לעומת זאת אני תותחית באינדיזיין".

6. קו"ח צריכים להיות מתומצתים וענייניים ככל הניתן. הקפידו להכניס אך ורק אינפורמציה רלוונטית ושעשויה לקדם אתכם. ניסיון תעסוקתי במקצועות שאינם רלוונטיים להצעת העבודה - לא לציין. שליטה בתוכנות אופיס אינה רלוונטית לעבודה כמעצב/ת. רק אם צויין שמחפשים "גרפיקאית שהיא גם מזכירה".

7. התאימו את הניסוח וכן את תיק העבודות עצמו למה שהמעסיק מחפש. אם מדובר על מעסיק דתי לאומי או חילוני, והדבר צויין במפורש במודעה, אין צורך לציין שאת בוגרת סמינר כזה וכזה כי זה לא יעשה עליו שום רושם, וכן מוטב לתעדף בתיק העבודות עבודות עם לוק יותר כללי ופחות ספציפי למגזר החרדי.

8. תיק העבודות צריך לכלול מינימום 10 עבודות. מפחות מכך אי אפשר להתרשם. הקפידו על היררכיה הגיונית, אם מדובר על משרה של עיצוב אריזות הכניסו את האריזות שעיצבתם ראשונות וכן הלאה.

9. העבודות צריכות להיות כמה שיותר מסחריות, אין שום פלוס בלהכניס את העבודה שביצעתם למבחן מה"ט, למשל (בפרט מתוך הנחה שמעסיק יקבל כמה תיקי עבודות עם אותו בריף של מה"ט....).

10. הקפידו על סגירה נכונה של קובץ הPDF עם תיק העבודות כך שיתאים לצפייה על גבי מסך. קובץ מפוקסל לא מעיד טובות.

11. היו מנומסים, עניינים ולא נודניקים. אין סיבה לענות על מייל חוזר שאומר שהפנייה לא רלוונטית, ובוודאי שלא להתווכח.

12. אין להתקשר בטלפון אם לא צויין מס' טלפון במודעה. גם אם הצלחתם להשיג את המספר (במקרה שלי, לא קשה, הוא מופיע באתר שלי) זה עדיין לא נותן זכות להתקשר לנדנד בטלפון. [מדגישה שוב - למי מהפורום שמתקשר על מנת להתייעץ או להיעזר אני עונה בשמחה!]
---

זהו ממה שעולה לי כרגע. אם יהיו עוד תובנות בהמשך - אוסיף.
בהצלחה לכל מחפשי העבודה באשר הם!

• הוסף לסימניות
תודה, לא עלה בדעתי לעצב קו"ח.

• הוסף לסימניות
לתועלת הרבים, אני מצרפת קו"ח מצויינים לדוגמה (הם לא אחד מאלה שקיבלתי! פירסם אותם מנהל פורום תקשורת חזותית ב"תפוז").
זו היתה כוונתי ב"לעצב קלות" (וכמובן, כדאי מאוד ללמוד גם מהניסוחים!).

קבצים מצורפים

• 1_148725831.pdf
    KB 127 · צפיות: 58
  • הוסף לסימניות
גם אני נכוותי ע"י פרסום דרושים לציור כאן בפרוג שפורסם באתר דרושים חילוני
והגיעו דוגמאות לעבודות מכל מיני אמנים אשר כללו תמונות תועבה ממש

המסקנא היא פשוט לפתוח תיבת מייל מיוחדת לצורך הדרושים
עוד עיצה כשמפרסמים בכמה מקומות לכתוב עבור משרה... ובכל מקום לכתוב מספר אחר ואז יודעים מאיפה הגיעו הפניות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;514900:
לתועלת הרבים, אני מצרפת קו"ח מצויינים לדוגמה (הם לא אחד מאלה שקיבלתי! פירסם אותם מנהל פורום תקשורת חזותית ב"תפוז").
זו היתה כוונתי ב"לעצב קלות" (וכמובן, כדאי מאוד ללמוד גם מהניסוחים!).
כנסו ותהנו. הבחור התקדם משנה לשנה. (אם כי בתחילת דרכו יש ניפוח מסוים של הכישורים: "בניתי מחלקת גרפיקה שלמה, כולל רכישת תוכנה חומרה ומדפסות."
נו, באמת, מה עם שולחנות וכסאות, ניירת, ניקיון, ושתיה חמה? זה כבר מחלקת אדמניסרטציה ולא עיצוב ופרסום.
אגב, גם הבחור המוכשר הזה נפל בפח, וכתב "המלצות לפי דרישה". אין. לא תהיה דרישה נוספת.
תודה בכל אופן על החומר המחכים.

• הוסף לסימניות
מוכשר הבחור... (:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאירי5;514949:
כנסו ותהנו. הבחור התקדם משנה לשנה. (אם כי בתחילת דרכו יש ניפוח מסוים של הכישורים: "בניתי מחלקת גרפיקה שלמה, כולל רכישת תוכנה חומרה ומדפסות."
נו, באמת, מה עם שולחנות וכסאות, ניירת, ניקיון, ושתיה חמה? זה כבר מחלקת אדמניסרטציה ולא עיצוב ופרסום.
אגב, גם הבחור המוכשר הזה נפל בפח, וכתב "המלצות לפי דרישה". אין. לא תהיה דרישה נוספת.
תודה בכל אופן על החומר המחכים.

אני מכירה אישית את הבחור הנ"ל, וממה שהוא סיפר לי, היכולת הזאת לנפח את כישוריו בקורות החיים + האמביציה שלו הביאה אותו לקבל משרות נחשקות (וכמובן, גם הכישרון הלא מבוטל בכלל שלו!).

הוא עקר עם אשתו לניו-יורק למספר שנים בשביל לימודים שלה באוניברסיטה, וכשהגיע לשם לא היה לו צל של מושג איך מוצאים עבודה כמעצב בארץ זרה בלי שאף אחד מכיר אותך, והחליט שהוא נכנס למשרד גדול לעבוד בחינם בתור 'התלמדות'. לא היה לו כמעט מה לכתוב בקו"ח כי הוא רק סיים לימודים בשנקר, אז הוא כתב שהיה מנהל מעבדת מחשבים (הוא עשה את זה בהתנדבות) ושעבד במספר סטודיואים לעיצוב (גם זה נכון, רק שגם את זה הוא עשה בהתנדבות בזמן הלימודים). אז כן, הוא עבד חינם מספר חודשים אבל אח"כ היה לו מה לכתוב ברזומה ומשם הוא התחיל להתקדם. וכמובן כשהוא הגיע לארץ, עצם העובדה שהוא עבד במקומות נחשבים בניו-יורק פתחה לו דלתות.

• הוסף לסימניות
גם אני הוצפתי במיילים שלא ביקשתי.

ו... כן, מותר להגיד שזה חברת "אל ג'ובס". חוצפה.
כשהתקשרתי לברר על ה'תקלה' הם עוד ענו לי בשיא חוצפתם: אנחנו עושים חיפושים ברשת של משרות דרושים.
לא אקח אף אחד משם, ויותר לא אפרסם כאן דרושים.

תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאירי5;514949:

אני דווקא לא מסכימה במקרה הזה.
קורות החיים שלו מאוד מרשימים, ובהנחה שהוא צירף אליהם את תיק העבודות המרשים לא פחות שלו, הוא במצב מצויין.
ההמלצות מן הסתם נוגעות ליחסי האנוש שלו, יכולות מנהיגות - ניהול צוות ופרוייקטים וכדומה, ואלה באמת דברים שסביר שמראיין ירצה לראות בשלב השני, אחרי שלב הסינון ואחרי ראיון ראשון.

מישהו ברמתו לא מתחרה על משרת גרפיקאי בבית דפוס אלא על משרות של ארט דיירקטור במשרדי מיתוג מובילים או בחברות מובילות במשק, ושם תהליך הבחירה הוא מעט מורכב יותר וכולל לפחות 2 ראיונות עם גורמים שונים בחברה. תיק העבודות וקורות החיים יעזרו לו לקבל הזמנה לראיון הראשון, ואילו את ההמלצות הוא שומר לשלב הראיון השני - ודווקא חכם בעיניי במקרה הזה לא לחשוף את כל היתרונות בבת אחת (אבל זה בתנאי שמציגים מספיק יתרונות בשלב הראשון).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nava;515028:
גם אני הוצפתי במיילים שלא ביקשתי.

ו... כן, מותר להגיד שזה חברת "אל ג'ובס". חוצפה.
כשהתקשרתי לברר על ה'תקלה' הם עוד ענו לי בשיא חוצפתם: אנחנו עושים חיפושים ברשת של משרות דרושים.
לא אקח אף אחד משם, ויותר לא אפרסם כאן דרושים.

תודה.

כבר אמרתי את דעתי בעבר (לאחר שגם אנו קיבלנו דוגמאות מתיקי עבודות מזוהמים בכל מיני תועבות), אבל אחזור עליה שוב.
לדעתי פורום דרושים חייב להיות סגור לחברי פרוג בלבד, שיודעים לענות על השאלה מה זה תפילין דר"ת, ואולי לתת עוד כמה שאלות סינון, ע"מ שלא יישנו מקרים כאלה.

• הוסף לסימניות
בענין תוכנות אופיס, אני חושבת שכן ראוי שגרפיקאי ישלוט שליטה בסיסית בתוכנות אופיס.

גם אני קיבלתי הרבה קורות חיים כשפירסמתי מודעת דרושים, ואודה שקשה לי עם גרפיקאי/ת שלא יודע/ת מאיזה צד מסתכלים על תוכנות כמו אקסל ו-וורד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosher2005;515055:
בענין תוכנות אופיס, אני חושבת שכן ראוי שגרפיקאי ישלוט שליטה בסיסית בתוכנות אופיס.

גם אני קיבלתי הרבה קורות חיים כשפירסמתי מודעת דרושים, ואודה שקשה לי עם גרפיקאי/ת שלא יודע/ת מאיזה צד מסתכלים על תוכנות כמו אקסל ו-וורד.

יש גרפיקאי כזה?
איך הוא שולט בתוכנות גרפיות מבלי לשלוט באופיס?

אני חושבת שאכן גרפיקאי צריך לשלוט בתוכנות כאלה, אבל לא צריך לציין את זה בקורות החיים. נראה לי שבשנת 2011 זה כמו לציין שאתה יודע להשתמש בפלאפון ולשלוח מיילים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;515058:
יש גרפיקאי כזה?
איך הוא שולט בתוכנות גרפיות מבלי לשלוט באופיס?

אני לא יודע אם צריך לציין בקורות חיים או לא, אבל בהחלט יש גרפיקאים כאלה.
את הכל הם עושים באינדיזיין, גם טבלאות, גם הקלדות --- ה-כ-ל.
אני מכיר מקרוב כמה כאלה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה