- הוסף לסימניות
כל תינוק ששהה כמה ימים בבית חולים בוודאי היה תחת קורת גג אחת עם מתבלוייה הייתי. מאיזה מרחק מהאלונקה נטמאים?
כל תינוק ששהה כמה ימים בבית חולים בוודאי היה תחת קורת גג אחת עם מתבלוייה הייתי. מאיזה מרחק מהאלונקה נטמאים?
אם מניחים שהשמן שיוצא אינו ראוי לאכילה, אז הוא לא נטמא לא מהאדם הטמא שנוגע בו וגם לא מהמתכת הטמאה.ממש לא מדויק, בטח היום שזה במכונות וטמא בטומאת מתכת.
כשזה היה זיתאם מניחים שהשמן שיוצא אינו ראוי לאכילה, אז הוא לא נטמא לא מהאדם הטמא שנוגע בו וגם לא מהמתכת הטמאה.
בלתקאם הנס היה שבין כל השמנים הטמאים מצאו אחד טהור, זה לא מוזר קצת לחגוג עם - שמן טמא? ((כולנו טמאים היום).
"שמן למאור" הוא טהור!
כי מה שלא ראוי לאכילה לא מקבל טומאה.
אני צודק?
צודק הזית נטמא. אבל כבר כתבתי שהשהשמן שיוצא הוא דבר חדש ונחשב לטהור.כשזה היה זית
שאלה יפה. האם עדיף הדמיון בסוג השמן או במצבו ההלכתי.מה עדיף שמן זית טמא או שמן קנולה טהור?
לדבריך אין שום עניין בשמן זית למאור שלא ראוי לאכילה?תסלחו לי אבל אני קצת כופר בשאלה אנחנו מדליקים נרות זכר לזה שאז החשמונאים הדליקו את המנורה ושם יכלו להדליקה על ידי זה שמצאו פך שמן טהור וכו' [למרות שטומאה הותרה בציבור וכו' ואת זה גם אפשר לומר על ימינו והנידון והפלפולים מוכרים] וממילא היום ההדלקה של החנוכיה היא לזכר ההדלקה של המנורה ובאמת כל הפתילות והשמנים כשרים העיקר להדליק לזכר שלב הבא יש הידור להדליק בדומה לביהמ"ק שזה דווקא שמן זית ועוד שלב [שזה מח' בפוסקים] הידור נוסף שיהיה יותר דומה לביהמ"ק שזה שמן זית שראוי לאכילה . מה נכנס פה עכשיו טומאה וטהרה ושמן קנולה? המצווה היא לזכר ההדלקה ולא לזכר שמן טהור
זה נכוןאז הדגש של הנס הוא הטהרה.
ההפך יש יותר הידור בשמן שכן ראוי לאכילה מכיון שזה יותר דומה לשמן של המנורה [לפחות לחלק מהפוסקים כי יש שטוענים שגם ככה במנורה זה היה רק הטיפה הראשונה וזה וודאי לא יהיה בחנוכיה אבל החולקים טוענים כמה שיותר דומה ורק לזכר ואכמ"ל]לדבריך אין שום עניין בשמן זית למאור שלא ראוי לאכילה?
להלן כמה מראי מקום שכדאי לכבודו לעיין בדבריהם:שאלה יפה. האם עדיף הדמיון בסוג השמן או במצבו ההלכתי.
לדעתי הואיל ושמן טמא היה להם (וטמאו את כל השמנים), וההתרגשות הייתה רק ממה שמצאו פך טהור. אז הדגש של הנס הוא הטהרה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבא_תודה, חיפושית לבנה, פיקולו ועוד 31 משתמשים34 //