התייעצות אולי הגיע הזמן להקים קבוצה טכנולוגית חרדית

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
למה אי אפשר שיהיה סמארטפון כשר - דהיינו: מנותק מהאינטרנט?
כי אאל"ט רוב האפליקציות שלו עובדות על רשת.
בלי אינטרנט אין רשת.
גם ווייז לא עובדת בלי חיבור לאינטרנט.

• הוסף לסימניות
כי אאל"ט רוב האפליקציות שלו עובדות על רשת.
בלי אינטרנט אין רשת.
גם ווייז לא עובדת בלי חיבור לאינטרנט.
ואנחנו נשתמש בו רק לשיחות. ולמצלמה. ונגן.
במקום שנשלם הון על מכשירים דפוקים, בואו ניקח את המכשירים המתקדמים, ונשתמש בהם בשימוש בסיסי.
איפה הבעיה?

• הוסף לסימניות
@פרפר, אם זה מה שאת טוענת אפשר להישאר עם הכשרים שיש היום.
הבעיה היא שרוב המערכות המסחריות והממשלתיות בממשק לאזרח מופעלות באפליקציות .
בלי אינטרנט זה סתם נגן שמוציא שיחות.

• הוסף לסימניות
ואנחנו נשתמש בו רק לשיחות. ולמצלמה. ונגן.
במקום שנשלם הון על מכשירים דפוקים, בואו ניקח את המכשירים המתקדמים, ונשתמש בהם בשימוש בסיסי.
איפה הבעיה?
אני מנחשת, בזהירות המתבקשת, שהסיכוי הסביר הוא שרוב המשתמשים כן יחברו את המכשיר לאינטרנט, אם זה יהיה תלוי רק ברצונם הטוב.
קופת חולים, בנק, וויז וכו' וכדו'.
המצב הנוכחי כרגע הוא שיש ועדות וכל מיני מתנדבים בעם ששמו להם למטרה לשמור על הציבור מפני היצר הרע של עצמו.
(חלקם מונעים מכוונות טהורות, חלקם כנראה קצת פחות).

• הוסף לסימניות
אני מנחשת, בזהירות המתבקשת, שהסיכוי הסביר הוא שרוב המשתמשים כן יחברו את המכשיר לאינטרנט, אם זה יהיה תלוי רק ברצונם הטוב.
קופת חולים, בנק, וויז וכו' וכדו'.
המצב הנוכחי כרגע הוא שיש ועדות וכל מיני מתנדבים בעם ששמו להם למטרה לשמור על הציבור מפני היצר הרע של עצמו.
(חלקם מונעים מכוונות טהורות, חלקם כנראה קצת פחות).
אם רוב המשתמשים ירצו לחבר לאינטרנט זה משהו שהוא מובן והגיוני.
ברמה היומיומית, הולך ונעשה קשה עד בלתי אפשרי להתנהל מול גופים מסחריים וממשלתיים ללא סמארטפון.

• הוסף לסימניות
@פרפר, אם זה מה שאת טוענת אפשר להישאר עם הכשרים שיש היום.
הבעיה היא שרוב המערכות המסחריות והממשלתיות בממשק לאזרח מופעלות באפליקציות .
בלי אינטרנט זה סתם נגן שמוציא שיחות.
הבעיה שהציג פותח האשכול היא המחסור במכשירים איכותיים: טלפון סלולרי, נגן, מצלמה. היות והסמארטפון דחק את רגליהם. והפתרון שהוא מציע הוא התארגנות לייצור של מכשירים ברמה טובה יותר. ועל זה שאלתי: למה לנסות לייצר משהו חדש שבכל מקרה לא ישתווה לסמארטפון. למה לא להשתמש במכשיר הסמארטפון שכבר קיים בשוק, ולהשתמש בו שימוש בסיסי?
בעיית השימוש בסמארטפון במערכות מסחריות וממשלתיות היא בעיה נפרדת, לא בזה דנו כאן. והפתרון לה יהיה כנראה אינטרנט מסונן, בדומה למה שקיים במחשבים.

• הוסף לסימניות
א. כי לקחת סמארטפון ולהעביר אותו הסבה לטלפון כשר+ מצלמה ונגן זה ממש לא משתלם כלכלית.
ב. כי עוד לא מצאתי ועדה שהתירה נגן ומצלמה בטלפון כשר.

• הוסף לסימניות
א. כי לקחת סמארטפון ולהעביר אותו הסבה לטלפון כשר+ מצלמה ונגן זה ממש לא משתלם כלכלית.
נראה לי שכלפי שמיא לא ישאלו אותך אחרי 120 אם הוועדה לעניני מכשירים טכנולוגיים שכולה מלאה פוליטיקה וכספים התירה לך לקנות סמארטפון ולנתק ממנו את האינטרנט על מנת להשתמש בו עבור נגן ומצלמה
לא יודעת ככה ההגיון הפשוט שלי אומר

עריכה:
יש נקודה אחת בעייתית והיא מראית עין,שזה יראה שיש לך סמארטון שעליה אין לי פתרון...

• הוסף לסימניות
א. במה זה שונה מהמכשירים הכשרים שניתקו מהם את החיבור לרשת? לא צריך הסבה לטלפון מצלמה ונגן, זה כבר קיים. רק תנתקו את האינטרנט.
ב. אולי זאת הבעיה. למישהו יש אינטרס שנלך עם שלושה מכשירים בכיס במקום אחד.

• הוסף לסימניות
במה זה שונה מהמכשירים הכשרים שניתקו מהם את החיבור לרשת?
עלות. הבדל עצום בעלות.
יצרני המכשירים מקדישים את משאביהם לפיתוח מכשירים שירכזו בתוכם כמה שיותר ממשקים ואפשרויות.
איזו סיבה כלכלית יש להם להשקיע בפיתוח טלפון מותאם לחרדים?

• הוסף לסימניות
נראה לי שכלפי שמיא לא ישאלו אותך אחרי 120 אם הוועדה לעניני מכשירים טכנולוגיים שכולה מלאה פוליטיקה וכספים התירה לך לקנות סמארטפון ולנתק ממנו את האינטרנט על מנת להשתמש בו עבור נגן ומצלמה
לא יודעת ככה ההגיון הפשוט שלי אומר
א. לא נראה לי שזה קשור אלי אישית.
ב. בדברי על היתר הסברתי למה לא יהיה שום גוף ציבורי חרדי שיעשה את המלאכה הזו. לאף אחד אין כח לחרמות ואיומים.
לא נכנסתי לדיוני השקפה בהיתר. לא מענייני.
ג. כבר הסברתי שעל פניו זה לא משתלם כלכלית.

• הוסף לסימניות
ברמה היומיומית, נעשה קשה עד בלתי אפשרי להתנהל מול גופים מסחריים וממשלתיים ללא סמארטפון.
למה טבלט כשר לא ממלא את הצורך הזה?
אני יודעת שזה מעיק הצורך בשני מכשירים
אבל מצד שני אולי זו הפרדה טובה

• הוסף לסימניות
למה טבלט כשר לא ממלא את הצורך הזה?
אני יודעת שזה מעיק הצורך בשני מכשירים
אבל מצד שני אולי זו הפרדה טובה
נראה לי קצת מסורבל לדבר בטאבלט או להאזין למוזיקה בנסיעה.

• הוסף לסימניות
נראה לי קצת מסורבל לדבר בטאבלט או להאזין למוזיקה בנסיעה.
זה בדיוק מה שאני מציעה - להשאיר את הטאבלט עבור ממשקים כגון משרדי ממשלה, וויז, מצלמה ומוזיקה בוויפי
ואת הטלפון הכשר עבור שיחות.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק מה שאני מציעה - להשאיר את הטאבלט עבור ממשקים כגון משרדי ממשלה, וויז, מצלמה ומוזיקה בוויפי
ואת הטלפון הכשר עבור שיחות.
1. אבל יש אנשים טובים ותמימים שרוצים את הכל ביחד.
2. חלק מהאנשים הנ"ל רוצים טאבלט שמאושר על ידי ועדה. כשתמצאי ועדה שתתיר לך את הנ"ל נדבר. :)

• הוסף לסימניות
1. אבל יש אנשים טובים ותמימים שרוצים את הכל ביחד.
2. חלק מהאנשים הנ"ל רוצים מכשיר שמאושר על ידי ועדה. כשתמצאי ועדה שתתיר לך את הנ"ל נדבר. :)
בשביל זה יש את הדרן\עסקן וכו..
הבנתי שיש וועדות שמתירות את הנ"ל
מצד שני יש את הסטיגמה של "טלפון עם מסך גדול"
כאן נדרשת בגרות, חכמה ובחירה עצמאית (לצערי לא תכונות שיש לרוב העם)
לבוא ולהחליט לאיזו חברה אני מעוניין להשתייך, לאילו מוסדות אני מעוניין לשלוח את ילדי וכן הלאה
ולשלם מחיר של חוסר נוחות לכאן או לכאן לפי הבחירות שלנו.
(או שיהיה לי פחות נוח עם מכשיר יותר מהודר וטאבלט לצרכים כאלה ואחרים
או שיהיה לי "טלפון עם מסך גדול" אך יתכן שילדי יהיו במוסדות אחרים, או שהציבור יסתכל עלי בצורה מסוימת)
לא באה כאן לדון איפה האמת ואיפה היושר.
הנביא כבר אמר איפה האמת תהיה בדור הזה.
רק גישה פרגמטית ומעשית.

• הוסף לסימניות
בארה"ב למשל אין דבר כזה פלאפון כשר. יש לבני הישיבה פלאפונים ללא אינטרנט אבל ניתן לשלוח הודעות סמס. או שיש להם סמרטפונים ללא אינטרנט. לפחות שיהיו פלאפונים כשרים עם אפשרות להודעות סמס.

• הוסף לסימניות
קראתי מאמר חזק שאומר: שאנחנו כמו במצור, מכל הכיוונים הטכנולוגיה מקיפה אותנו ומי שלא נוגע בטכנולוגיה מרגיש "חנוק" "ואי אפשר להסתדר" והגיעו מים עד נפש" "ואין אפשרות לחיות בלי" וכ"ו ממש "מצור טכנולוגי" אמיתי!
ואין אפשרות להתכחש לעובדה שמי שמשתמש בטכנולוגיה החיים הגשמיים שלו יותר נוחים וקלים!
אבל זה "הנסיון" הגדול לפני ביאת המשיח, שכתוב שהעולם יכנס ל50 שערי טומאה לפני ביאת המשיח
ויהיה צירוף ובירור ומבחן גדול (וּצְרַפְתִּים כִּצְרֹף אֶת הַכֶּסֶף וּבְחַנְתִּים כִּבְחֹן אֶת הַזָּהָב) מי יזכה לביאת המשיח לחיי נצח ולכל הדברים הגדולים שהקב"ה מחכה לתת לנו, ומי לא, והקב"ה עומד וצופה, מי עושה את רצונו ומעדיף את הקשיים הגשמיים ומתנזר מהטכנולוגיה והוא שיזכה לכל הדברים וההבטחות הגדולות שהגמרא אומרת "עין לא ראתה אלוהים זולתך, יעשה למחכה לו" ואמר רבי חייא בר אבא אמר רבי יוחנן: כל הנביאים כולן לא נתנבאו אלא על הטובות והנחמות שיהיו לימות המשיח, אבל את העונג הרוחני שיהא לעולם הבא, "עין לא ראתה אלוהים זולתך".
ולכן גם הנביא אומר שכל מי שישאר מהבירור והצירוף לפני ביאת המשיח יאמר לו קדוש {ישעיה ד-ג} "והיה הנשאר בציון והנותר בירושלים קדוש יאמר לו", והגמרא בסנהדרין מוסיפה: מה קדוש לעולם קיים אף הם לעולם קיימין
זה המבחן האחרון שלא הרבה יזכו לו רק מי שיעמוד בכל הניסיונות, שהניסיון הגדול שבהם זה בכל עניני קדושה כמו שכתוב בספרים שבזה יהיה המבחן הגדול
לכן כל אחד יחשוב מה הוא מרוויח וכנגד זה מה הוא מפסיד,
ואין ספק שמי שיתבונן במצבנו אנו יעדיף קשיים זמניים וריוח נצחי ענק שאין אפשרות לשער ולדמיין!!!
יהי רצון שכולנו וכל עם ישראל נזכה לזה, במהרה בימנו אמן.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בארה"ב למשל אין דבר כזה פלאפון כשר. יש לבני הישיבה פלאפונים ללא אינטרנט אבל ניתן לשלוח הודעות סמס. או שיש להם סמרטפונים ללא אינטרנט. לפחות שיהיו פלאפונים כשרים עם אפשרות להודעות סמס.
מה לא כשר בטלפון ללא אינטרנט ועם SMS?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה