- הוסף לסימניות
מדהים!
תודה רבה @Natan Galant
תודה רבה @Natan Galant
אבל זו בדיוק המיוחדות של ברסלבבגלל השוליים הרבים (שלא קיימים בשום אופן בחצרות שמתחילות בג' ו' או ש') יש לברסלב כולה ולעליה לאומן תדמית מאוד מסויימת, שמשכיחה את המהות...
אין פוצה פה? איפה?כמה נקודות
הראשונה
הפוסט מדהים וערב
השניה
רק תראו את הפער בין התגובות שם(אין פוצה פה וגו') לכאן. שיעור מאלף בתקשורת ומצא את ההבדלים צריך לעשות בין שני האשכולות
השלישית
את אותו פוסט יכלו לכתוב בשינויים קלים על מירון. מה שרבי שמעון ותנאים ואמוראים ושאר מורי אומה וצדיקי הדורות אמרו על ההילולא שם, הוא הרבה מעל ומעבר על מה שנאמר ונכתב על ראש השנה בציון הקדוש, והיו אנשים שכבר דורות רבים בלי הפסקה עולים להילולא והשנה הם פשוט נשארו בבית.
הלב בער למירון, הנשמה נכספה וגם כלתה לציון, אבל הם נותרו מאחור, פצועים וכוויים.
האומנם? ואני תמיד חשבתי שיש הרבה רציונליות בברסלב. לא שאני כ"כ מבין אותה במוח הליטאי שלי (ובכנות - אף פעם לא באמת התעמקתי בתורת ברסלב), אבל ככל הידוע לי - היא קיימת. שמעו את ויכוחו של ר' מוטה פראנק עם הרב יוסי מזרחי. וראה עוד בליקוטי מוהר"ן (א' א', ד"ה כי).ברסלב, בכלל, לא ממש רציונלית...
לא מסכים עם זה, וסליחה מראש על החריפות:אבל זו בדיוק המיוחדות של ברסלב
לקחת כל יהודי באשר הוא נמצא
ולהדליק בו את הניצוץ
רק שאלה קטנה למה כל חסיד ברסלב שאני שואלת אותו מהו(לפני שאני יודעת שהוא ברסלב) הוא מיתבייש בזה שהוא חסיד ברסלב ואני שואלת למה?????האומנם? ואני תמיד חשבתי שיש הרבה רציונליות בברסלב. לא שאני כ"כ מבין אותה במוח הליטאי שלי (ובכנות - אף פעם לא באמת התעמקתי בתורת ברסלב), אבל ככל הידוע לי - היא קיימת. שמעו את ויכוחו של ר' מוטה פראנק עם הרב יוסי מזרחי. וראה עוד בליקוטי מוהר"ן (א' א', ד"ה כי).
לא מסכים עם זה, וסליחה מראש על החריפות:
בענק - את מה שאנשים מכנים "חסידות ברסלב" ניתן לחלק לשתי חלקים: ברסלבים, ו'נ-נח'ים.
ל'נ-נח'יות אין שום קשר לברסלביות, ולברסלביות אין שום קשר ל'נ-נח'יות. ה'נ-נח'ים הם קבוצה בפני עצמה שמעמיסה את פעולותיה על דברי רבי נחמן, בזמן שאליבא דאמת מעשיהם ריקים מתוכן. ברגע שיש בזה תוכן, התוכן הזה כבר קשור לברסלב. משכך, בפעולותיהם הריקות אין שום ניצוץ יהודי, גם אם כוונותיהם טובות.
הברלסבים הם אנשים יראי שמים המקפידים על קלה כבחמורה ואינם זזים ולו מסעיף קטן אחד בשולחן ערוך, וכל מעשיהם ע"פ דת תורה.
בזה עוד לא נתקלתי(לפני שאני יודעת שהוא ברסלב)
לא יודע כמה ואלו חסידי ברסלב שאלת, אבל אני מכיר אישית כמה חסידי ברסלב (ברסלב, לא 'נ-נח') שגאים מאוד בחסידותם ובחסידיותם, ויש להם על מה. באמת אנשים בעלי דרגה.רק שאלה קטנה למה כל חסיד ברסלב שאני שואלת אותו מהו(לפני שאני יודעת שהוא ברסלב) הוא מיתבייש בזה שהוא חסיד ברסלב ואני שואלת למה?????
היות שאני לא במקור חסידית אז מבחינתי כל החסידים אותו דבר!!! (מבחינת לבוש)לא יודע כמה ואלו חסידי ברסלב שאלת, אבל אני מכיר אישית כמה חסידי ברסלב (ברסלב, לא 'נ-נח') שגאים מאוד בחסידותם ובחסידיותם, ויש להם על מה. באמת אנשים בעלי דרגה.
אוקיי, מכמה חסידי ברסלב זה עבר להיות "אחת ששאלתי אותה"... וחבל מאוד שהיא לא גאה בדרכה ביהדות. אני אכן יכול להבין אם היא מדברת עם אנשים בורים שמיד יצחקו עליה בגלל שכל דבר שקשור לברסלב מיד מעורר אצלם קונוטציה שלילית, אבל אין אדם נורמטיבי שיראה את זה כך.היות שאני לא במקור חסידית אז מבחינתי כל החסידים אותו דבר!!! (מבחינת לבוש)![]()
סתם זה היה בהומור!!!
אבל לעינינינו שאלתי את זה כי יצא לי לדבר עם כמה חסידי ברסלב(הנורמטיביים ולא הנחנחים) ואחת מהם ששאלתי אותה לאיזה חסידות היא אז היא אמרה לי על תגלי את זה לאף אחד אבל לברסלב אז שאלתי אותה מה בעייה?? למה לא לספר?? אז היא אמרה לי שאני מספר שאני חסידת ברסלב אז אנשים מיסתכלים עלי כאילו נפלתי מהירח!!! ואת האמת הבנתי אותה לגמרי..... כי בעצם שאתה אומר ברסלב ישר מצטייר לך האילו שרוקדים ברחובות אבל אנשים צריכים להבין שלא יש גם את האנשים הרציניים........
כמו שבכל קבוצה יש את האילו שיותר ויש את האילו שפחות......
מה שאתה מגדיר כשוליים, מבחינת ר' נחמן הם העיקר...יפה מאוד.
חותם על כל מילה, ומוסיף:
בגלל השוליים הרבים (שלא קיימים בשום אופן בחצרות שמתחילות בג' ו' או ש') יש לברסלב כולה ולעליה לאומן תדמית מאוד מסויימת, שמשכיחה את המהות...
תרשי לי לנחש שאת ליטאית...מה שאתה מגדיר כשוליים, מבחינת ר' נחמן הם העיקר...
ידוע שבר''ה נפתחים שלשה ספרים.
בחסידות מסבירים שאלא ספרי דין לשלושה סוגים של יהודים: יהודים מסוג 'צדיקים' שליבם ברשותם מלידה! יהודים מסוג 'בינונים' שחיים את הבחירה בין הגוף לנשמה, ויהודים מסוג 'רשעים' שמעשיהם פוגמים בלא תעשה!
ועל כל אחד יש הסתכלות שתואמת לו...
ועל זה מסבירים-
שתורת בעל התניא היא לבינונים.
ותורת ר' נחמן היא דרך עבודת ד' לרשעים.
(לצדיקים שליבם ברשותם, מתאימה עבודת ד' של ליטאים: דקדוק הלכות ומוסר, הנקודה היא שלא תמיד לזרם שבו נולדת יש קשר להשתייכות הפנימית שלך....)
כן, בטח!!!הברסלבים?
לדבריך, למה רק לאומן אתה רואה שמתנכלים כל כך???ברצוני להגיב על הפוסט היפהפה הזה.
מסתפקת אם פוסט כזה יכול לשכנע אנשים מבחוץ, אם הוא נשען כולו על התזה של 'לא תבינו עד שתהיו שם', אבל אין ספק שהוא מאיר את הסיפור ונותן הצצה נהדרת לאחורי הקלעים, לתוכן העניינים, לליבת הדברים.
על דבר אחד המעיק עליי בכל השיח הזה של זוכי הלוטו המסתופפים בצילו של רבי נחמן, אני מבקשת להרחיב.
כולנו נוסעים לרבי.
אתה חושב שלהיות צדיק גמור זה יותר ממשהו אחר???תרשי לי לנחש שאת ליטאית...
אגב, מי זה 'מסבירים'? מי מסביר?
אכן כך זה נראה..מידיעה, לא נכון לחלוטין
אולי ההפך... הרציניים כבר שם מזמן
חולקת עליך לחלוטין.(לצדיקים שליבם ברשותם, מתאימה עבודת ד' של ליטאים: דקדוק הלכות ומוסר, הנקודה היא שלא תמיד לזרם שבו נולדת יש קשר להשתייכות הפנימית שלך....)
כמה זמן עבר?...זה נראה שהשקטים נשארו בישראל.
אני מכיר חסיד ברסלב שנסע בזמן המשטר הקומניסטי ועכשיו בכלל לא חשב ליסוע גם אם היה אפשרות חוקית.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים