אומנות מודרנית

• הוסף לסימניות
במחילה, הניסוי נערך בצורה גרועה. היה די ברור שמדובר בבדיחה.
אם אני הייתי עורך כזה ניסוי, הייתי לוקח טקסט כדוגמת ה"שיר" של מעצב פנימיות לעיל. 'מתלהב' ממנו, ו'מנתח' אותו יחד עם עוד כמה שותפים לפשע, כדי לבדוק האם ההמון נסחף אחרי ההתלהבות מהטקסט הריק ממשמעות.
במחשבה שניה, לא הייתי עורך כזה ניסוי. זה לא יפה.
נראה לי שעלה כאן השבוע שיר כזה, אבל הציבור לא הבין ולקח אותו ברצינות. הצרה הגדולה יותר הייתה שגם היוצר לקח ברצינות.

• הוסף לסימניות
היה די ברור שמדובר בבדיחה.
לא היה מדובר בבדיחה.
(הגם שלא אכחיש כי זה היה מבדח ביותר)
היה מדובר בהצגה פשטנית של המושג הנקרא "אומנות מודרנית", והצגה במילים שמדובר, לפעמים - לא בהכרח, בתוכן ללא תוכן. טפשי, רדוד ונלעג.

זה לא מנסה לאכוף דעות. זה לא מנסה להצהיר הודעות דרמטיות מלאות מסרים.
זה מנסה להעלות נקודות למחשבה. לפתוח את הקופסה, לחשוב בחוץ ומודרני. אומנותי.
כל אדם מוזמן לדפדף באשכול בעיניים פקוחות, ללמוד את מה שהוא רוצה ללמוד.
ולא ללמוד את מה שהוא לא רוצה ללמוד.
העולם הוא רחב, המסרים רבים ואינסופיים ואפשרויות הבחירה בלתי מוגבלות.

• הוסף לסימניות
אם אני הייתי עורך כזה ניסוי, הייתי לוקח טקסט כדוגמת ה"שיר" של מעצב פנימיות לעיל. 'מתלהב' ממנו, ו'מנתח' אותו יחד עם עוד כמה שותפים לפשע, כדי לבדוק האם ההמון נסחף אחרי ההתלהבות מהטקסט הריק ממשמעות.

סליחה?!

• הוסף לסימניות
[VSIX I] Trace log: C:\Users\User\AppData\Local\Temp\VSFeedbackIntelliCodeLogs\20190704_221511_VS.log
[CSharp.Package I] [C# IntelliCode] C# IntelliCode Completions package is starting from InitializeAsync
[CSharp.Package I] [C# IntelliCode] Obtained VS Workspace and TaskCenterService from InitializeAsync
[CSharp.Package I] [C# IntelliCode] Running out-of-process. from RegisterIntelliCodeClientAsync
[VSIX I] Version: 2.2.182.4985
'C:\Windows\Microsoft.Net\assembly\GAC_32\mscorlib\v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089\mscorlib.dll'. Skipped loading symbols. Module is optimized and the debugger option 'Just My Code' is enabled.
'iisexpress.exe' (CLR v4.0.30319: DefaultDomain): Loaded 'D:\Windows\Microsoft.Net\assembly\GAC_32\System.Web\v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a\System.Web.dll'. Skipped loading symbols. Module is optimized and the debugger option 'Just My Code' is enabled.
'iisexpress.exe' (CLR v4.0.30319: DefaultDomain): Loaded 'F:\\Microsoft.Net\assembly\GAC_MSIL\System\v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089\System.dll'. Skipped loading symbols. Module is optimized and the debugger option 'Just My Code' is enabled.
'iisexpress.exe' (CLR v4.0.30319: DefaultDomain): Loaded 'F:\Windows\Microsoft.Net\assembly\GAC_MSIL\System.Core\v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089\System.Core.dll'. Skipped loading symbols. Module is optimized and the debugger option 'Just My Code' is enabled.
'iisexpress.exe' (CLR v4.0.30319: DefaultDomain): Loaded 'D:\Microsoft.Net\assembly\GAC_MSIL\System.Web.ApplicationServices\v4.0_4.0.0.0__31bf3856ad364e35\System.Web.ApplicationServices.dll'. Skipped loading symbols. Module is optimized and the debugger option 'Just My Code' is enabled.
'iisexpress.exe' (CLR v4.0.30319: DefaultDomain): Loaded 'C:\Windows\Microsoft.Net\assembly\GAC_MSIL\System.Configuration\v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a\System.Configuration.dll'. Skipped loading symbols. Module is optimized and the debugger option 'Just My Code' is enabled.
'iisexpress.exe' (CLR v4.0.30319: DefaultDomain): Loaded 'C:\Windows\Microsoft.Net\assembly\GAC_MSIL\System.Xml\v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089\System.Xml.dll'. Skipped loading symbols. Module is optimized and the debugger option 'Just My Code' is enabled.
'iisexpress.exe' (CLR v4.0.30319: Domain 2): Loaded 'Skipped loading symbols. Module is optimized and the debugger option 'Just My Code' is enabled.
'iisexpress.exe' (CLR v4.0.30319: /LM/W3SVC/2/ROOT-1-132067456862122504): Loaded 'D:\Windows\Microsoft.Net\assembly\GAC_32\System.Web\v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a\System.Web.dll'. Skipped loading symbols. Module is optimized and the debugger option 'Just My Code' is enabled.
'iisexpress.exe' (CLR v4.0.30319: /LM/W3SVC/2/ROOT-1-132067456862122504): Loaded 'F:\bly\GAC_MSIL\System\v4.0_4.0.0.0Windows\Microsoft.Net\assem__b77a5c561934e089\System.dll'. Skipped loading symbols. Module is optimized and the debugger option 'Just My Code' is enabled.
'iisexpress.exe' (CLR v4.0.30319: /LM/W3SVC/2/ROOT-1-132067456862122504): Loaded 'M:\\Microsoft.Net\assembly\GAC_MSIL\SysWindowstem.Core\v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089\System.Core.dll'. Skipped loading symbols. Module is optimized and the debugger option 'Just My Code' is enabled.
'iisexpress.exe' (CLR v4.0.30319: /LM/W3SVC/2/ROOT-1-132067456862122504): Loaded
תקשיבי, זה יצא לי באנגלית,
יש לך מושג למה?
אני רואה את התגובות.
ליבי מתפלץ בקרבי.
יש לך מושג מה זה?
אם לא תשלחי לי בפרטי...

• הוסף לסימניות
תקשיבי, זה יצא לי באנגלית,
יש לך מושג למה?
אני רואה את התגובות.
ליבי מתפלץ בקרבי.
יש לך מושג מה זה?
אם לא תשלחי לי בפרטי...
ובאמת את הדבר האמיתי עוד לא עשו כאן:
סקר כמה אנשים שנכנסו לאשכול חשבו בהתחלה שמדובר בבאג או שיבוש טכני...
וכמה זמן לקח להם להסכים בדעתם שזו אכן כוונת המשורר...
וכמה יהיו מוכנים להודות על כל זה בריש גלי...
וכאן ייצא המרצע מן השק.

• הוסף לסימניות
החליפו את ההודעה הראשונה או שזו ההודעה המקורית?

• הוסף לסימניות
החליפו את ההודעה הראשונה או שזו ההודעה המקורית?

המקורית.
ומהרגע הראשון -כך נדמה לי, הבינו כולם את המשמעות ונהנו לזרום.
וחבל, ממש חבל, שעל כתיבה מהסוג הנ"ל לא מקבלים כסף, כי אז היינו מיליונרים.

• הוסף לסימניות
וחבל, ממש חבל, שעל כתיבה מהסוג הנ"ל לא מקבלים כסף, כי אז היינו מיליונרים.
לא מקבלים?! בוודאי שמקבלים. המון אנשים עוסקים בכתיבה מהסוג הזה. אבל כללי הדקדוק והתחביר שם קשים ביותר. אם שמת פסיק במקום גרש, או שכחת איזשהו סוגר סוגריים, הבוס מיד מתקשר...

• הוסף לסימניות
לא היה מדובר בבדיחה.
(הגם שלא אכחיש כי זה היה מבדח ביותר)
היה מדובר בהצגה פשטנית של המושג הנקרא "אומנות מודרנית", והצגה במילים שמדובר, לפעמים - לא בהכרח, בתוכן ללא תוכן. טפשי, רדוד ונלעג.

זה לא מנסה לאכוף דעות. זה לא מנסה להצהיר הודעות דרמטיות מלאות מסרים.
זה מנסה להעלות נקודות למחשבה. לפתוח את הקופסה, לחשוב בחוץ ומודרני. אומנותי.
כל אדם מוזמן לדפדף באשכול בעיניים פקוחות, ללמוד את מה שהוא רוצה ללמוד.
ולא ללמוד את מה שהוא לא רוצה ללמוד.
העולם הוא רחב, המסרים רבים ואינסופיים ואפשרויות הבחירה בלתי מוגבלות.

אהבתי את המסר

• הוסף לסימניות
לא שמישהו התעניין, אבל יש לי בעיה עם המסר..... אם מישהו ישאל אפרט
עם איזה מסר מבניהם?
כי לפי מה שרשמו פה למעלה, האשכול נושא מסרים מודרניים לרב.

היחידים שאני הבנתי, זה שבדיחות כאלו מתאימות ממש לחמישי בלילה, היה מבדח. ושקטע לא חייב להעביר מסר ישיר או עקיף כדי לגרום לתגובות.

מה אתם? מענין.

• הוסף לסימניות
אז ככה. זה נכון שחלק מהאמנות המודרנית אכן כזו, אבל הסיבה שהסטראוטיפ הוא כזה לגביה היא לא בגלל שמדובר בחלק גדול מהאמנות המודרנית, אלא בגלל שהציבור לא חונך לראות בה יופי ולגלות את הרבדים שבה, קשה לו להתמודד עם מה שהוא לא מבין ולכן הוא פוסל.
נכון, חלק מהאמנות המודרנית היא אכן תוכן ללא תוכן, אבל יש חלק גדול הרבה יותר שהוא כל כך עמוק, אסטטי, יפה ונוגע ללב, חכם ומלא רבדים, יפה באופן שכל אחד יכול להתחבר אליו אם הוא רק ישקיע מאמץ בלצאת מארבע פינות המוח שאותן חינכו אותו לאהוב ולהעריך..... ולכן אני חושבת שהחיזוק של הסטריאוטיפ הזה הוא מיותר, כי הוא גם ככה נפוץ מעבר למה שהוא מדוייק.

• הוסף לסימניות
אז ככה. זה נכון שחלק מהאמנות המודרנית אכן כזו, אבל הסיבה שהסטראוטיפ הוא כזה לגביה היא לא בגלל שמדובר בחלק גדול מהאמנות המודרנית, אלא בגלל שהציבור לא חונך לראות בה יופי ולגלות את הרבדים שבה. כן, חלק מהאמנות המודרנית היא אכן תוכן ללא תוכן, אבל יש חלק גדול הרבה יותר שהוא כל כך עמוק, אסטטי, יפה ונוגע ללב, חכם ומלא רבדים, יפה באופן שכל אחד יכול להתחבר אליו אם הוא רק ישקיע מאמץ בלצאת מארבע פינות המוח שאותן חינכו אותו לאהוב ולהעריך..... ולכן אני חושבת שהחיזוק של הסטריאוטיפ הזה הוא מיותר, כי הוא גם ככה נפוץ מעבר למה שהוא מדוייק.

יכול להיות שהוא כזה לגביה, בדיוק בגלל הסיבה שיש בה חלק גדול של תוכן ללא תוכן, ואם יש מולך משהו שאתה צריך להתעמק כדי להבין, ומשהו שגם אם תתעמק הרבה לא תבין, לפעמים נמנעים מראש להתעמק ולראות אם יש באמנות שלפנינו משהו או לא.

• הוסף לסימניות
לפעמים נמנעים מראש להתעמק ולראות אם יש באמנות שלפנינו משהו או לא.
להימנע זה בסדר אבל מפה ועד להגיד שזה חסר תוכן.... זה בעצם להגיד "אני לא מבין את זה אז אני פשוט אזלזל בזה'

• הוסף לסימניות
.

תני דוגמה לקטע ספרותי מז'אנר האמנות המודרנית, שלדעתך הוא ריק מתוכן, טפשי, רדוד ונלעג.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה