יואל ארלנגר - קקטוס
אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
- הוסף לסימניות
מסכים איתך ועם כל השאר, שהקומפוזיציה איננה מושלמת, (גם המורה שלי חשב כך)נכתב ע"י שלמה;1246903:בצורה שבה העלת, משהו "קופץ בעין" וקשה להסביר למה.
אין גבעול שמוצג שלם. אם חותכים, אז חותכים יותר.
אני לא כל כך מדבר על "חוק השלישים" כמו על שאין בתמונה "הולכת עין".
אם יש פריט גדול,- הוא מטושטש, הקרוב - לא כל כך חד וכו'.
ברקע מאחור יש טשטוש או "בוקה" שמפריע לעין. יכול להיות שהעשן הגביר יותר את הטשטוש, אבל זה בפירוש לא רק העשן.
לגבי הבוקה, עניין של טעם... לטעמי, זה אחלה.
א. לא מסכים / עניין של טעם.נכתב ע"י אחינועם;1246918:א. את הקונטרסט חיזקת בעריכה, אבל זו שמש ישירה ותמונות כאלה, מומלץ לצלם בתאורה רכה ואחידה.
ב. תראה, אין כאן נושא שממנו העין תתחיל לעקוב אחר הפרטים שמרכיבים את התמונה. יש כאן תחרות בין הגבעולים - על העין של הצופה. תחרות נוספת קימת בין הרקע לגבעולים שנבלעים בתוכו. לזה אני קוראת בלגן.
ג. האקסיומה שאומרת ש"תמונה מוצלחת היא תמונה מאוזנת המעבירה מסר ברור לצופה" היא לחלוטין לא שגויה. שמירה על האיזון, זה עוד כלל אצבע, שכדי לשבור אותו צריך סיבה מספיק טובה.
בכדי לצלם תמונה שתעצבן את העין לא צריך להיות מבין גדול..
לצלם תמונה שתעצבן את העין, ולמרות זאת תגרום לעין להתעכב ולהמשיך להביט בה, זו חוכמה גדולה.
ב. הבנתי כבר כששלמה כתב.
ג. לא מסכים עם החלק הראשון "בכדי לצלם תמונה שתעצבן את העין לא צריך להיות מבין גדול." מתוך דבריך אני מבין שמעולם לא התענגת על תמונה אבסטרקטית, באותו טיעון נדוש.
מסכים בהחלט עם החלק האחרון:" לצלם תמונה שתעצבן את העין, ולמרות זאת תגרום לעין להתעכב ולהמשיך להביט בה, זו חוכמה גדולה."
אני מבין שאתה לא מדבר עלי....נכתב ע"י שלמה;1246920:אנחנו חוזרים לפורום המריבות שהיו כאן לפני כמה שנים...
היה היו כאן "צלמים" שלמדו הכל לבד ורצו לקבל רק מחמאות.
יצא טוב? - מעולה! לא יצא טוב? - הם יגידו שהם צילמו בכוונה את התמונה.
לא מצפים מאף אחד לצלם כל תמונה בדייקנות ולפי כל הכללים.
בכל מקצוע יש כללים. (תראו בפורום עיצוב גרפי מודעות מעוצבות, רואים מיד האם ה"גרפיקאית" למדה טיפוגרפיה או שמעצבת רק לפי הכישרון המדהים שיש לה וכדומה).
כך יש כללים גם בציור/צילום. אם זה על הקומפוזיציה והולכת העין, או במשחקי אור וצל של התמונה.
חשוב ללמוד את הכללים ורק אז אפשר (לפעמים) להפר אותם.
כי אני לא לומד לבד, ב"ה אני מסיים את לימודי בשעה טובה.
לגבי היכרות על הכללים, 2 דברים:
1. סקר השכר שעשו כאן בפרוג לפני כמה שנים, הוכיח שהאנשים שמרוויחים את השכר הגבוה ביותר בתחום, הם דווקא האוטו דידקטים. שהלמידה העצמית הביאה אותם לאיפה שהם נמצאים היום, ולא בכדי.
שמואל גוטמן הוא טיפוגרף שלא למד, צ.סלומון, רפאל פרנק (פרנק-ריהל), משה שפיצר (דוד,הצבי)
צלמים כמו פליקס לופה, אלון קירה, דוד רובינגר, להבדיל אלפרד סטיגליץ, מיכה בר-עם ועוד רבים, שעבודותיהם נלמדות עד היום.
אוטודידקטיות זה אופי, זה לא תיאור של מציאות.
מי שהוא אוטודידקט באופיו, יישאר אוטודידקט גם אחרי שסיים את הלימודים, כי הלמידה ממשיכה כל החיים, ולא נעצרת במסגרת הלימודים.
2. בוא נניח שאני מכיר את הכללים, לא פחות מרוב הצלמים כאן. (אתה מוזמן לחלוק על הקביעה הזאת, אם תוכל)
הנושאים החמים