אופן השימוש באופה לחם

• הוסף לסימניות
קיבלנו(בהשאלה) מחברים אופה לחם של מורפי ריצ'ארד, אבל אין להם את חוברת ההוראות/מתכונים אולי יש כאן מישהו שמכיר ויודע לתת הוראות שימוש?:confused:
תזכו למצוות!

• הוסף לסימניות
תודה על המאמץ.
אין לי אפשרות לפתוח. (נתיב).

• הוסף לסימניות
בבקשה
לא יודעת איזה דגם יש לך

קבצים מצורפים

• 71048203.pdf
    1.2 MB · צפיות: 231
  • הוסף לסימניות
בהזדמנות זו, האם תוכלו לתרום מנסיונכם אודות המעלות והחסרונות שבשימוש באופה לחם?
(אצלי מטרת השימוש - לחם בריא יותר, מקמח מלא או קמח כוסמין. בתקוה שיועיל גם לפתור בעיות עיכול.)

• הוסף לסימניות
לא מכירה אופה לחם, אני משתמשת בסיר גריל שהוא גם זול - בין 60-100 ש"ח, הכי טעים הכי נוח (פיתה נפתחת) וגם יום פעילות לילדים (הם עוזרים לי להכין ונהנים)
אני מכינה מקמח רגיל וגם מקמח מלא פעם בשבוע ולא קונה לחם בכלל (יוצא בסביבות 18 פיתות מק').

אך אם מתיישבים לאכול מיד אחרי האפיה, אין סיכוי שתישאר פיתה.

אם את מעונינת העביר לך הדרכה קלה:)

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות, מה הכוונה סיר גריל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;581870:
בהזדמנות זו, האם תוכלו לתרום מנסיונכם אודות המעלות והחסרונות שבשימוש באופה לחם?
(אצלי מטרת השימוש - לחם בריא יותר, מקמח מלא או קמח כוסמין. בתקוה שיועיל גם לפתור בעיות עיכול.)

המעלות - כמו שאמרת, לחם בריא יותר וגם זול יותר (מכל לחם שהוא מעבר ללחם אחיד). לא צריך ללכת למכולת לקנות. קמים בבוקר לריח ניחוח.
חסרונות - תופס מקום, דורש טירחה כלשהי (מינימלית), כל כיכר מספיקה בקושי ליום אחד למשפחה (צריך לבקש שייצרו דגם גדול יותר עבור משפחות ברוכות), ואחרון חביב - לא כולם אוהבים את התוצאה. אבל זה די פתיר, כי אפשר לשחק עם המתכונים, לגוון וגם להוסיף ללחם דברים טעימים כמו בצל, זיתים, עגבניות, צימוקים.

• הוסף לסימניות
זה

• הוסף לסימניות
תודה. ואיך אופים עם זה? זה עומד על האש או חשמלי?

• הוסף לסימניות
זה חשמלי. רוצה פירוט יותר בבקשה:
מתכון- 1 קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
2 כפות סוכר
רבע כוס שמן
2.5-3 כוסות מים פושרים
לשים לבצק (שיצא לא דביק ולא נשפך), מתפיחים כשעה ואז:
לרדד עיגול לא מידי דק בערך בקוטר של 15 ס"מ (בלי להתעסק יותר מידי איתו)
לתלות על דופן הקערה וכשכל הדופן מלאה להדליק את הסיר וכשחם לשים פיתה אחת (וכל פעם להוסיף אחרת לדופן הקערה) ובערך לאחר חצי דקה להפוך עם כף עץ (אני הופכת ביד) לחכות בערך רבע דקה ולהוציא. וכמובן לאכול.
בהצלחה!

דברים שצריך לשים לב-
לא לשים את הסיר ישירות על השיש - יכול לסדוק (אני שמה על הכיריים)
לא לשכוח את הפיתה בפנים - יכול להתלקח!
כשהסיר חדש - לאחר החימום יש לנער אותו מהשחור שיוצא מהמזלג!
אם הסיר מקצר - יש לשים טישו בין הכבל לסיר ולהדליק (שיספוג את הלחות) לחמש דק', לכבות ולהוציא ולהשתמש כרגיל!

• הוסף לסימניות
ggg-חבל! את משתמשת בסיר ולא יודעת לנצל את המעלות שלו!
זה סיר שמיועד לשים על האש+ בתקע חשמלי. כך נוצר חום משני הצדדים בו זמנית, ויוצאות פיתות מצוינות תוך דקות ספורות, בלי צורך להפוך!!!!
אין לי מתכון והוראות מדוייקות, אבל אמא שלי אופה בסיר הזה ה-מו-ן פיתות כל שבוע, והיא שמה עיגול בצק על התחתית של הסיר, וכאמור- תוך כמה דקות הפיתה מוכנה.

• הוסף לסימניות
ggg תודה רבה על הפירוט!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י red;582067:
זה סיר שמיועד לשים על האש+ בתקע חשמלי. כך נוצר חום משני הצדדים בו זמנית, ויוצאות פיתות מצוינות תוך דקות ספורות, בלי צורך להפוך!!!!
אין לי מתכון והוראות מדוייקות, אבל אמא שלי אופה בסיר הזה ה-מו-ן פיתות כל שבוע, והיא שמה עיגול בצק על התחתית של הסיר, וכאמור- תוך כמה דקות הפיתה מוכנה.
גם שכנה שלי עושה כך.כששאלתי אותה האם זה לא מסוכן[גז+חשמל] היא אמרה לי ששנים אמא שלה עושה כך...?

• הוסף לסימניות
תודה על רעיון המחבת של הפיתות.
בכל אופן, עדיין מעניין אותי האופה לחם (שנמצא בהישג ידי) כנראה שההוראות ש"באג" צרפה לי כאן לא מתאימות לאופה הלחם שקיבלנו, הדגם שלו הוא: 48290 (בשונה מהדגם שבהוראות הנ"ל)
האם יש למישהו הוראות הפעלה לדגם זה?
תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י red;582067:
והן נפתחות?

• הוסף לסימניות
מענין לנסות, תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה