דיון אוריה המשקיע המתחיל: המדד עלה והותיר אותי ממונף פחות, האם למנף שוב?

אוריה המשקיע: אני בעד מינוף 100%. המדד עלה והותיר אותי ממונף פחות, האם למנף שוב?

• תמנף שוב.

הצבעות: 12 26.7%
  • אל תמנף.

הצבעות: 13 28.9%
  • יש צדדים לכן ולכאן.

הצבעות: 14 31.1%
  • לא יודע.

הצבעות: 6 13.3%

• סה"כ מצביעים
    45
  • הוסף לסימניות
בדקת כמה זה ביחס להלוואה בריבית פריים או להלוואה בib? (שבחלק גדול מהזמן הזה היה עם ריביות נמוכות מאוד)
קשה מאוד לחשב עלויות של ריבית בתקופה כה ארוכה

אבל אם נעשה השוואה בין שני אנשים אחד השקיע 100,000 ש"ח ובנוסף לקח הלוואה מגמ"ח (ללא ריבית כלל) על 100,000 נוספים להשקעה, והשני השקיע את אותו 100,000 ש"ח בקרן ממונפת, השני הרויח הרבה יותר.
אפשר לראות השוואה שעשיתי במחשבון המשוכלל של @השקעות R הון
בין קרן סל של בלאקרוק על s&p500 (cspx) לבין הקרן הממונפת (sso)
למשך 15 שנה:

וכל זה בהנחה שההלואה היא מגמ"ח ללא ריבית כלל, כמובן שבד"כ יש ריבית וזה מנמיך את התשואה.
מאידך, החישוב היתה בהנחה שלוקח הלוואה לא מוסיף על המינוף, אבל אם אחת לתקופה הוא מעדכן את המינוף כנראה הוא יקבל הרבה יותר.
1738174615543.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

אבל אם נעשה השוואה בין שני אנשים אחד השקיע 100,000 ש"ח ובנוסף לקח הלוואה מגמ"ח (ללא ריבית כלל) על 100,000 נוספים להשקעה, והשני השקיע את אותו 100,000 ש"ח בקרן ממונפת, השני הרויח הרבה יותר.
למשך 15 שנה:

וכל זה בהנחה שההלואה היא מגמ"ח ללא ריבית כלל, כמובן שבד"כ יש ריבית וזה מנמיך את התשואה.
מאידך, החישוב היתה בהנחה שלוקח הלוואה לא מוסיף על המינוף, אבל אם אחת לתקופה הוא מעדכן את המינוף כנראה הוא יקבל הרבה יותר.
צפה בקובץ המצורף 1885122
תוסיף גם שSSO מחלקת דיבידנד
שלא משתקף בתשואה.

באמת קרן ממונפת היא מעולה אם יש עליות.

• הוסף לסימניות

למשך 15 שנה:

צפה בקובץ המצורף 1885122
תוסיף גם שSSO מחלקת דיבידנד
שלא משתקף בתשואה.

באמת קרן ממונפת היא מעולה אם יש עליות.
נשמע קצת לא הגיוני...
לקחתם בחשבון את דמי הניהול הגבוהים שיש בקרנות הממונפות?
לקחתם בחשבון שהם אמריקאיות ולא איריות?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
התשואה כל הקרנות הן לאחר ניכוי דמי ניהול.

CSPX היא אירית
SSO היא אמריקאית
ממה אתה חושש ממס ירושה?
ממש לא חושש ממס ירושה, אלא מציין שתשואת קרנות איריות עדיפות, חישבתם פה תשואה של אירית פיזית, קרן סינטטית כדוגמת איבסקו תהיה עדיפה בהרבה.. וזאת מלבד האפשרות להוסיף מינוף בירידות/עליות לפי הצורך אם זה מינוף דרך ברוקר...
@השקעות R הון אתה באמת חושב שעדיף קרן ממונפת על מינוף ברוקר?
תחכים אותי אולי אני טועה...

• הוסף לסימניות
@השקעות R הון אתה באמת חושב שעדיף קרן ממונפת על מינוף ברוקר?
תחכים אותי אולי אני טועה...
לא אמרתי.

קרן ממונפת זה מסוג הדברים שאני לא אוהב לכתוב עליהם בפורום
כתבתי על זה סדרת מאמרים.

• הוסף לסימניות
אתה באמת חושב שעדיף קרן ממונפת על מינוף ברוקר?
גם אני לא אמרתי שזה עדיף
רק התייחסתי למשפט הזה:
ETF ממונף מתאים רק לטרייד קצר. לא להשקעה לטווח ארוך.
ולמרות שזו הגישה רווחת אצל רוב היועצים
המציאות בעשרים השנים האחרונות הוכיחה קצת אחרת.
וזה ממש לא אומר שזה מה שיקרה גם בעשרים השנים הבאות.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
דווקא שאלה מצוינת
לא. לא עדיף. ETF ממונף מתאים רק לטרייד קצר. לא להשקעה לטווח ארוך.
הרי מישהו שם מאחורי הקלעים צריך ללוות כסף בשבילך. יש למישהו ספק שהוא לוקח ממך עמלה שמנה מאוד על זה?
תראו את הגרף שמשווה השקעה בQQQ (נאסדק) - הקו הכחול וב-TQQQ (אותו דבר, אבל עם מינוף) - הקו האדום
תסתכלו טוב לקו ה-0
כאשר הקו הכחול חוזר ל-0 זה אומר שהתיק התאזן (כלומר, חזרנו לאותו סכום שהשקענו).
ותראו מה קורה עם הקו האדום בנקודות האלה - הוא תמיד במינוס.
למשל מי שהשקיע ב-8 בנובמבר בQQQ, אז ב19 בדצמבר התיק חזר למה שהיה. אבל TQQQ לא חזר, אלא נשאר בהפסדים של 2.5%.
התיק של QQQ הגיע לאותה נקודה ב16 לינואר. אבל של TQQQ היה בירידה של 4.3%
אז בעצם מי שמשקיע בקרן ממונפת כביכול משלם קצת יותר מ-2% ריבית בחודש. ובאזור 30% ריבית בשנה.
זו קרן ממונפת פי 3 (כל כל דולר שלך הם כביכול מלווים לך עוד 2). כך שזה לא 30% ריבית בשנה אלא 15%
אבל עדיין 15% בשנה זה המון.

צפה בקובץ המצורף 1882123
לכאו דווקא מהגרף רואים שבסוף התקופה דווקא הוא הרוויח יותר, לא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה