- הוסף לסימניות
הייתי עונה לך... אבל אני פוחד שאתה ממס הכנסהמכרת את כל הנדל"ן שלך?
הייתי עונה לך... אבל אני פוחד שאתה ממס הכנסהמכרת את כל הנדל"ן שלך?
אתה כותב קוד?
כותב קוד בשנתיים האחרונות עם כ
אני לא יודע איך נראה קוד, אני מסתדר רק עם תוכנות פשוטות - ותמיד מעדיף עט וניר ממחשבאתה כותב קוד?
כותב קוד בשנתיים האחרונות עם כלי AI?
אני יותר ממסכים איתך שאף אחד לא יכול לצפות את העתיד,מטעם איזה חברת השקעות מדובר?
מדובר בתאוריית קונספירציה בלבד. אף אחד לא יכול לצפות את העתיד
מקום לגור יצטרכו בכל מקרה עיין ערך גידול משמעותי באוכלוסייה ומצוקת הדיור בארץ.
אם כבר השקעות אחרות הן בסיכון יותר גבוה
כנללע"ד
איפה המציאות בדיוק?זה לראות את המציאות עכשיו, לא לנבא ולא לצפות את הנולד
זה באמת סיפור עצוב, אבל גם בזה יש התאוששותונקודה למחשבה: כמה אחוז מתוך מסיימי לימודי תכנות קיבלו עבודה בשנתיים האחרונות לעומת לפני 5 שנים![]()
אם הAI יוכל לעשות כל מה שבני אדם יכולים לעשות ולבני אדם לא יהיה יכולת לעשות שום פעולה שהAI לא יכול
צורך בסיסי נוסף של בני אדם בשביל לשרוד הוא חברה, רגש, שייכות, חיבורהאדם פשוט לא יצטרך לעשות כלום!!! ולכן אין שום עניין שילך לעבוד בכלל
זה לא מדע בידיוניאנחנו נהיה כמהים לאנושיות
בבאר שבע יש הרבהמעניין האם יש מישהו שיכול לשתף שקנה דירה ב100 שנים האחרונות פה בארץ ומחיר הדירה ירד והוא מכר במחיר הפסד?
אני הייתי מחלקת את זה בצורה דומה אבל שונה.יש משהו שמתפספס פה בדיון
אם הAI יוכל לעשות כל מה שבני אדם יכולים לעשות ולבני אדם לא יהיה יכולת לעשות שום פעולה שהAI לא יכול וגם הAI יעשה את זה יותר זול מבני אדם (ולא יצרוך חשמל של חצי כדור לכל פעולה) אז כל ההשוואות ההיסטוריות האלו הולכות לפח
אנשים רוצים להאמין שישארו כל מיני פינות שהAI והרובוטים לא יוכלו לעשות או שלא יעשו את זה ביעילות
וזה מתחלק לשני סוגי פעולות
פעולות פיזיות
ופעולות חשיבה
בכל הנושא של פעולות פיזיות נראה שיקח עוד זמן עד שהרובוטים יוכלו לעשות את כל מה שבני אדם יכולים לעשות באותו מחיר/דיוק/אמינות/עדינות וכו'
כנ"ל במבנה שמודלים של הAI שיש כיום יש כמה חסמים מובנים בצורה שהם עובדים שלכאורה כל עוד ממשיכים בשיטה הזאת יש משימות שהם לא יצליחו לעשות גם בעוד 10 שנים
אבל אם יום אחד יגיע פריצת דרך כל הקשקשת שלמודלים אין רגש ושאר ירקות יעלמו
ככה שאף אחד לא יכול באמת לתת תחזית בנושא כי אף אחד לא יכול באמת לחזות האם ומתי יגיע פריצת דרך של משהו שלא יודעים האם הוא אפשרי בכלל
(כמו שאי אפשר לחזות האם ימצאו טכנולוגיה של אנרגיה בלתי נגמרת בלי דלק ושיתן חשמל אינסופי לכל העולם)
מסכימה..וודאי שהבינה מלאכותית לא יוריד 90% מהמתכנתים זה הגזמות פרועות
איזה התאוששות??זה באמת סיפור עצוב, אבל גם בזה יש התאוששות
מלא, כל הזמן,על איזה משרד שמעת שנסגר?
ובינתיים נמכרים מגדלים אחרי מגדלים בכל הארץ, רק את זה לא מעדכניםמלא, כל הזמן,
גם מבטלים חוזים ומקטינים את כמות המשרד שחשבו
וסתם כמה דוגמאות: wework, salesforce, google, meta, amazon,
סוגרים משרדים, מצמצמים קיימים, ודוחים קניות של משרדים חדשים
איפה בארץ מוכרים עכשיו מגדלים???ובינתיים נמכרים מגדלים אחרי מגדלים בכל הארץ, רק את זה לא מעדכנים
אני כותבת קוד או יותר נכון מתכנתת כי תכנות הוא הרבה מעבר לכתיבת קוד.אתה כותב קוד?
כותב קוד בשנתיים האחרונות עם כלי AI?
וכמה לפני 6 שנים קיבלו עבודה לעומת לפני 5 שנים?ונקודה למחשבה: כמה אחוז מתוך מסיימי לימודי תכנות קיבלו עבודה בשנתיים האחרונות לעומת לפני 5 שנים![]()
התחלנו עם tabnine שהיה משלים שורהאני כותבת קוד או יותר נכון מתכנתת כי תכנות הוא הרבה מעבר לכתיבת קוד.
כותבת בשנתיים האחרונות עם כלי AI
וסורי, היא לא הולכת להחליף 90 אחוז מהמתכנתים.
למרות השיפור המדהים ומהירות הפיתוח שהיא תורמת לו.
למתכנתים.
היא מהפכה ברמת הסדר גודל שהיתה המהפכה שיצרה גוגל עם מנועי החיפוש שלה
משנה לחלוטין את אופי העבודה וכללי המשחק
וזה לא ייתר 90 אחוז מהמתכנתים.
מי שמשתמש בכלי AI בלי הבנה מעמיקה מקבל פח אשפה.
ניתן לראות כדוגמא בשוק של כתיבת ספרי תורה, ששם שום תוכנה או רובוט לא יכול להחליף את העובדים, שהיה אותו תהליך אחרי הקורונה, נוצר מחסור בשוק, המחירים זינקו, כתוצאה מכך אלפי אנשים חדשים נכנסו לענף, נוצר היצע, המחירים צנחו, אלפי אנשים עזבו את הענף, והשלב הבא לכאורה של עליית מחירים די צפויבינתיים כשהשוק היה בגובה אלפי צעירים למדו הייטק. אצלינו ואצל החילונים פי אלף.
הרבה מעבר לסך המשרות הממוצע שנפתח בשנה רגילה
והשוק חזר למימדים טבעיים .
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //