דרוש מידע אזור מתחרדים אשדוד

• הוסף לסימניות
המון כלל חסידי
שאו עוזבים או מרגישים זרים

• הוסף לסימניות
המון כלל חסידי
שאו עוזבים או מרגישים זרים
אמת ויציב!
אני אברך כלל חסידי ומתגורר באשדוד בנסיבות החיים, אבל מבחינה קהילתית יש בעיה גדולה, כנ"ל לגבי מוסדות לציבור הכלל חסידי יש בית ספר אחד ושני חיידרים, סמינר - אין.
אני לא מדבר על חסידויות שיש להם בית כנסת כמו ביאלה, שבט הלוי, ערלוי, סלאנים, דושינסקיא, סאדיגורא, מודזיץ, צאנז ועוד כמה חסידויות - להם יש את המקום והקהילה.
אלא חסידויות רבות וחשובות כמו רחמסטריווקא, באיאן, לעלוב, טשערנוביל, נדבורנא, דאראג, קרעטשניף, ספינקא ועוד ועוד - שבמובן מסוים מרגישים זרים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אמת ויציב!
אני אברך כלל חסידי ומתגורר באשדוד בנסיבות החיים, אבל מבחינה קהילתית יש בעיה גדולה, כנ"ל לגבי מוסדות לציבור הכלל חסידי יש בית ספר אחד ושני חיידרים, סמינר - אין.
אני לא מדבר על חסידויות שיש להם בית כנסת כמו ביאלה, שבט הלוי, ערלוי, סלאנים, דושינסקיא, סאדיגורא, מודזיץ, צאנז ועוד כמה חסידויות - להם יש את המקום והקהילה.
אלא חסידויות רבות וחשובות כמו רחמסטריווקא, באיאן, לעלוב, טשערנוביל, נדבורנא, דאראג, קרעטשניף, ספינקא ועוד ועוד - שבמובן מסוים מרגישים זרים.
לאן פיטסבורג שולחים את הבנות שלהם?

• הוסף לסימניות
התכוונתי לבית הספר.
בסמינר - הכלל חסידי ובפיטסבורג בתוכם - המשפחות הסגורות ששולחות לביה"ס ויזניץ שולחים גם לסמינר.
ואילו המשפחות הפתוחות יותר שבביה"ב שלחו לכלל חסידי שולחים לסמינר שרייבר שם יש כיתה חסידית, (לא יודע אם זה עדיין קיים).
בקיצור, ההיצע פה הוא דל ביותר בטח ביחס לבית שמש, שם יש מלאאאאאאא חיידרים ובתי ספר כלל חסידיים בכל הסגנונות, אידיש/עברית, פתוחים/סגורים, ציונים/קנאים... וכו' וכו'...

• הוסף לסימניות
ג' - חנה סנש - חטיבת הנגב - הפלמח - פיטסבורג - האדמו"ר מבעלז - בעל שם טוב, אבן דנן, עוזיהו וכד'.
מתחרדים מאוד!!!
אגב, ג' אזור פחות מבוקש. המשפחות שבד"כ הולכות לשם כיום הם יותר משתייכות לזרם הספרדי או לחסידות בעלזא...
אווירה חרדית לחלוטין - ומחירים גבוהים.. (במיוחד בו'..)
אז נכון שלא כמו ברובע ז' אבל בהחלט אחוזים גבוהים מאוד של חרדים
אווירת שבת לחלוטין, יש שם המון גינות וכל אחר צהריים הם מלאות מלאות באימהות וילדים חרדים בלבד!!
ישנם באמת רחובות שהם יותר מרוחקים ופחות מתחרדים - כמו ציזלינג, נתן אלבז, וכד'..
בג' יש גם איזורים חרדים מלכתחילה
האיזור של גרודנא / פוניבז' וכן קרית פיטסבורג
רחו' האדמו"ר מבעלזא לא נחשב לבנה לכתחילה לחרדים?

• הוסף לסימניות
אשדוד זה מקום נחמד
אבל יש רק בעיה אחת
אין מה לחפש שם
למי שלא חסיד גור בעלזא או ויזניץ
שכחת כמובן את פיטסבורג שהחצר עצמה ממוקממת באשדוד עם מוסדות לימוד, יש להם מעל 100 משפחות

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לאיזה מוסדות ערלוי שולחים??
ויש שם קהילה גדולה?

• הוסף לסימניות
לאיזה מוסדות ערלוי שולחים??
ויש שם קהילה גדולה?
אני משתייכת לערלוי.
זה מתחלק
בתי ספר - חלק שולחים ל"איחוד החסידי" חלק שולחים ל "ויז'ניץ"
חיידר - אני חושבת שרובם שולחים ל "פיטסבורג" חלק לכלל חסידי או לויז'ניץ.
סמינר - אין פה הרבה אופציה... או שרייבר אם יש כיתה חסידית או ויזנ'יץ..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה