קורונה אז גם אם חשבתם שזה יעזור לכם, לאכזבתכם....

נכון.
יש כאלה.
ומאוד חשוב לי להעלות את הצד הזה.

רוצה באופן אישי?
אני יספר לך.
אם @Ruty Kepler תרצה היא יכולה להוציא ממה שעברנו ספר.

אנחנו היינו חולים מיד אחרי פורים. ז"א נדבקנו כשעוד לא ידעו בכלל מה הכוונה קורנה ויש לציין שדווקא ממש שמרנו.
באחד הערבים (היינו מבודדים חודש וחצי-עם ילדים בדירה גדולה ב"ה אבל היינו צריכים לחכות ל2 שליליים ולא כאן המקום לפרט ולהתלונן על הסאגות האינסופיות של בדיקות שנעלמו ועוד כהנה שלא נודע כי באו למעבדתם)
מצאתי את עצמי יושבת על הספה עם 10 שקיות זבל ליד הדלת. היות ואנחנו גרים בבבני ברק אנחנו מאוד משתדלים לקיים את המאמר מהצד הראשון שלו- עיר הקודש וה....
אף שכן לא היה מוכן להוריד לנו את הזבל.
ביקשנו
התחננו
לא נשמנו עליו
עטפנו באלף עטיפות
נגענו עם כפפות או לא נגענו בכלל.
ועם זאת.
אנשים,
מה נראה לכם?
שאפשר לחיות ככה?
שלראות את השכן סובל גם מחולי וגם מערמות אשפה בבית (אנחנו איסטניטים- זן נדיר אבל מסכן וסובל פי כמה מכל זבל..)
זה הגיוני?
לא דנה אף אחד ולא שופטת. מבינה ומכילה את כולם.
אבל כשמישהי ניתקה לי את הטלפון אז, כי פחדה שאני אדביק אותה(אמיתי אמיתי) .....
זה קשה.

ועל זה באתי לדבר.
סליחה שיצא ארוך.
יש עוד המון סיפורים בארסנל. צר לי.
ושוב, לא באתי לקטרג ח"ו, וב"ה היום כולם יודעים שצריך לסייע למבודדים וכו וכו, אבל להעלות נקודה למחשבה.

ואל תכלילי.
כי אני לא הכללתי.
הייתי בדיוק במצב שלך
שבועיים ויותר בבית
שש שקיות אשפה.
מאבא שלי שעזר לנו בקניות לא העליתי בדעתי לבקש לסחוב שקיות כבדות.
מהשכנים לא קבלתי שום הצעה לעזרה. שום כלום.
בשלב מסוים אחת מהן העלתה רימה, הזזנו וארזנו למקום אחר במרפסת (וב"ה שיש אחת כזו) וניקינו את סביבתה והמשכנו לחרוק שיניים עד לסוף הבידוד.
האם הסקתי מזה מסקנה מרחיקת לכת על הרגש היהודי? לא.

לא שמעתי על זה אבל קחי בחשבון שזה לא יעבוד כי:
1. המלוניות תעלינה על גדותיהן.
2. כי לא לכולם מציעים בדן פנורמה. מציעים גם בבי"ס שדה כפר תבור או פנימית נווה חמציצים.

אני נגד המציאות הזו שמשפחות שלמות נוסעות למלון בעוד שחלק שלילים....

לגבי השאר
1. אני יודעת כי אני מתעסקת בנושא של המלוניות.
2. המלוניות עלו כבר על גדותיהן היו המוני פניות בערב חג והמלונות התמלאו עד אפס מקום
3. בהחלט לא הכול זה דן פנורמה- מי שחשוב לו להתפנות כי הוא לא יכול בבית (וזו לדעתי הסיבה היחדיה להתפנות) הוא לא יבהל מכפר תבור

מי שמחפש את דן פנרומה כנראה גם יעשה מאמץ מסיבי להכנס לשם בכול הכוח...

את אומרת לי לקחת בחשבון????

חחחח מצאת לך למי...
אני נגד המציאות הזו שמשפחות שלמות נוסעות למלון בעוד שחלק שלילים....

לגבי השאר
1. אני יודעת כי אני מתעסקת בנושא של המלוניות.
2. המלוניות עלו כבר על גדותיהן היו המוני פניות בערב חג והמלונות התמלאו עד אפס מקום
3. בהחלט לא הכול זה דן פנורמה- מי שחשוב לו להתפנות כי הוא לא יכול בבית (וזו לדעתי הסיבה היחדיה להתפנות) הוא לא יבהל מכפר תבור

מי שמחפש את דן פנרומה כנראה גם יעשה מאמץ מסיבי להכנס לשם בכול הכוח...
זו רק צורת ביטוי שמבקשת לכלול במשוואה גורמים נוספים. שומדבר לא אישי.

הייתי בדיוק במצב שלך
שבועיים ויותר בבית
שש שקיות אשפה.
בשלב מסוים אחת מהן העלתה רימה, הזזנו וארזנו למקום אחר במרפסת (וב"ה שיש אחת כזו) וניקינו את סביבתה והמשכנו לחרוק שיניים עד לסוף הבידוד.
סליחה שאני שואלת
מה הבעיה להוריד שקית זבל ב1 בלילה שאין אםחד בחדרכ מדרגות<??.
להתמגן כראוי עם כפפות ומסיכות לא לגעת כמעט בכלום ולרדת...

מצטערת לא רואה פתרון אחר למצב

סליחה שאני שואלת
מה הבעיה להוריד שקית זבל ב1 בלילה שאין אםחד בחדרכ מדרגות<??.
להתמגן כראוי עם כפפות ומסיכות לא לגעת כמעט בכלום ולרדת...

מצטערת לא רואה פתרון אחר למצב
לא העזנו ולא מעצלות.
בתום הבידוד הורדנו את הכל ובא לציון גואל.

הייתי בדיוק במצב שלך
שבועיים ויותר בבית

זה כבר לא בדיוק במצב שלי.

אני הסקתי.
את לא.
עד כאן הכל מובן.

אני הסקתי כי מה שקורה לי אני מחייב תאת עצמי להביט בזה.
להתבונן.
לחשוב אם גם אני הייתי משאירה ככה שכן שסובל.
האם גם אני הייתי מנתקת טלפון באמצע שיחה אם הייתי מבינה שבר שיחי הוא חולה בקורונה(סתם טיפשות כן?)
ועוד ועוד סיפורים.
אבל אני לא באה להתלונן שוב,
אני באה לשים מראה מול העיניים לכל אחד ואחד.

עד כאן הסברתי את הצד שלי.

זה כבר לא בדיוק במצב שלי.

אני הסקתי.
את לא.
עד כאן הכל מובן.

אני הסקתי כי מה שקורה לי אני מחייב תאת עצמי להביט בזה.
להתבונן.
לחשוב אם גם אני הייתי משאירה ככה שכן שסובל.
האם גם אני הייתי מנתקת טלפון באמצע שיחה אם הייתי מבינה שבר שיחי הוא חולה בקורונה(סתם טיפשות כן?)
ועוד ועוד סיפורים.
אבל אני לא באה להתלונן שוב,
אני באה לשים מראה מול העיניים לכל אחד ואחד.

עד כאן הסברתי את הצד שלי.
לא ממש קראתי את כול התגובות שלך מההתחלה
אבל בהחלט אני יכולה להבין על מה את מדברת.

כולם כותבים פה,
גם אלה שמבין השורות ניכר כמה הם 'בעד'.
זה כמו האזהרות של משווקי הסיגריות :)
הסקת מסקנות על דברים שלא נכתבו הם על חשבון המסיק בלבד.

ורבותינו אמרו החושד בכשרים לוקה בגופו. ומכיוון שלא אני אמרתי זאת, ואין כוחותי במותני להתחיל להתווכח עם כל אחד שמסיק מסקנות לא נכונות על דברים שלא נאמרו, אסיים בזאת.

הסקת מסקנות על דברים שלא נכתבו הם על חשבון המסיק בלבד.

ורבותינו אמרו החושד בכשרים לוקה בגופו. ומכיוון שלא אני אמרתי זאת, ואין כוחותי במותני להתחיל להתווכח עם כל אחד שמסיק מסקנות לא נכונות על דברים שלא נאמרו, אסיים בזאת.
לא חשדתי בך אישית, רק הסברתי למה אנשים פה לא מתרשמים מהמשפט שחוזר פה בפורום 'אני בעד להקפיד על כל ההנחיות'.
זה לא אישי נגדך.

נכתב ע"י רקורדית:
הילדים שלי הפסידו את כל סיומי השנה (ילד סיים חיידר בלי להפרד מחבריו, כנ"ל ילדה גן חובה)
ילדתי חודש אחרי ובגלל שהייתי עדיין חיובית (למרות שעקרונית שוחררתי) אושפזתי במחלקת קורונה (וברחתי משם הביתה- שווה פוסט נפרד) עם כל המחירים שכולנו שילמנו על אמא ותינוק בבית עם שמונה ילדים יממה אחרי לידה בעיצומה של חופשה (?)
הילדים של רבים מאוד מאיתנו הפסידו סיומי שנה, קייטנות, לימודים. בגלל בידודים, בגלל מוסדות שנסגרו. זה מחיר ציבורי שכולם שילמו.

כנ"ל לגבי לידות בלי אפשרות לבית החלמה ובלי חופשת לידה נורמלית. זה קרה לרוב היולדות בתקופה הזו. כולם סובלים.

אף אחד לא רוצה להעניש את המחלימים. רק מציינים, שאם יתנו הקלות מיוחדות למחלימים, זה יגרור בסבירות גבוהה הדבקות מרצון.

תסלחי לי, ציטטת חלק, השמטת את העיקר וחיבלת בכל מה שאמרתי
כל המבודדים לא שכבו שבוע זוג הורים עם 40 מעלות חום וטיפלו בזמן הזה בילדים חולים, נכון?
לא היינו בבידוד
היינו חולים
ממש
אני לא מפונקת, התמודדתי עם הרבה דברים בהצלחה ועדיין בחיים לא עמדתי בכזה מצב
אני אחרי חודשים מפרכים של קורונה קשה ולידה בצל המחלה (שלי, לא המגפה הכללית) וזכותי לומר שמגיע למחלימים להנות מזכויות בסיסיות שנגזרות מהעובדה שהם פחות נדבקים/מדביקים ולא להענש על החוגגים בכינר.
את יכולה להמשיך להכליל את כולם באותה קבוצה- ולהסביר לי שכל עמ"י סבל מבידוד וסגר בתקופה האחרונה- אני הסברתי את ההבדל ובזה בהחלט סיימתי

הייתי בדיוק במצב שלך
שבועיים ויותר בבית
שש שקיות אשפה.
כל הכבוד שלמרות זה, לא יצאתם מהבית לזרוק את הזבל. שאפו ענק.

זה מה שקרה כבר למעשה.
אלו שחלו, בילו שבועות של חופשה במושב/מלון על חשבון המדינה. (והמוני משפחות סביבי נסעו במוצהר לחופש כייפי במלוניות).
אלו שלא חלו, נאלצו לתמרן בין ילדים בבית-לעבודה-להגבלות-לסגרים.

אגב, בעיני, חגיגות המלונות בקיץ, היו אחד הקשים ששברו את גב הגמלים הבריאים.
אלו שנשמרו, בילו עם ילדיהם בבית חודשים ארוכים, לא נסעו לחופשות המשפחתיות הקבועות.
באותו זמן, זכו כל החוגגים והלא-נשמרים - לחופשה על חשבון המדינה. יו! אנחנו בגורן! ואיזה כיף! וחלום! וארוחות! וכינר! וגם X ן-Y נבדקו, כי אולי הם גם חיוביים! ונוכל לנסוע ביחד! (הם באמת היו חיוביים... ונסעו ביחד...)
"חגיגות המלונות בקיץ"??
סלחו לי,
אנשים הגיעו לשם לאחר בידודים שניים שלישיים ורביעיים!!
לאחר שהם סבלו בבית הם הגיעו קצת לנוח...(מניסיון)
וגם השהייה שם, היא ודאי נחמדה יותר מהבית,אך אל תחשבו שהיה שם חגיגות
אנשים לא ידעו מתי הם יוצאים משם
וכמה שתשמעו ותדמיינו איזה כיף היה שם,חבל על הדמיונות,
אנשים מתו לצאת משם, שעות על גבי שעות של שיעמום, מה שעשו שם זה לאכול ולישון...
זה נשמע נחמד לשבוע גג שבועיים....אחרי זה אתה מתחיל לאבד את השפיות...
תנסו להיות תקועים יותר מחודש בכל מקום, גם בבית מלון הכי נחשק(דייי רק לצאתת!!)
סליחה שאני אומרת אבל זה סוג של בית כלא...
לא רוצה לכפור חלילה ,היה טוב ונחמד אבל כשרוצים לצאת משם ואז קולטים שזה בכלל
אבל בכלל לא פשוטט מרגישים ממש אסירים
כך שלדבר על חגיגות...פחות הייתי אומרת...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה