דרוש מידע אחרי ועדה רפואית בביטוח לאומי, כמה זמן לוקח עד שמקבלים תשובה?

• הוסף לסימניות
באתר של ביטוח לאומי-יש שם אפשרות להיכנס למידע אישי ואז שם יש חוצץ ועדות ,ומיד שיוצא מכתב אפשר לראות אותו

• הוסף לסימניות
חשוב לדעת!

לפני שניגשים לחברות מימוש זכויות, לבדוק אופציות נוספות, ועזרה הניתנת ללא כל תשלום!!

• הוסף לסימניות
מאוד חשוב לדעת איך להציג את הדברים כפי שהקריטריונים של הביטוח לאומי.
אנחנו לקחנו מישהו שמבין ובקי ,לא עו"ד שאמר מה בדיוק לכתוב במסמכים כדי שנקבל את הגמלה הכי גבוהה ,וכמובן שמדובר במשהו שלכל הדעות היה מגיע רק שלביטוח לאומי יש כללים משלו (לא מדובר על רמאות ,זו כוונתי,רק גם שהכי מגיע לך אם לא הצגת את הדברים כמו שצריך תדחי או תקבלי אחוזי נכות נמוכים וכד')

• הוסף לסימניות
במידה ועוד לא קיבלתי תשובה. אבל קיבלתי הודעה על הארכת זכאות לכרטיס נכה. זה אומר שהוועדה אשרה את הארכה? נכון?

• הוסף לסימניות
מזמן אני חושבת להעלות את הנושא, אולי פה זה רלוונטי לכולם, אני חושבת שלא כולם מודעים לכך, רלוונטי לכל מי שניסה להוציא נכות ולא קיבל אישור לקצבה.
אני הייתי בועדה בשל בעיה רפואית ואחוזי הנכות שלי היו גבוליים, לכן היה לי ועדה גם אצל עובדת סוציאלית (או שתמיד יש בשניהם??) בכל אופן אמרו לי שם שבגלל שהנכות שלי לא מספיקה (48% - יכול להיות שזה רלוונטי גם למי שיש לו פחות כמובן...)יש להם "תוכנית שיקום" - הם נותנים לך אבחון עסוקתי, לימודים אקדמאיים במימון מלא כולל כל הנלווה(מכינה למי שצריך להשלים בגרות, כמה מאות שקלים בשנה למכשירי כתיבה, נסיעות, מבחנים חיצוניים שהם בתשלום, מחשב אם צריך ללימודים )וגם... כמעט 7000 ש"ח בחודש "דמי מחיה" לאורך תקופת הלימודים, מאחר ואני לא שמעתי על כך בחיים לפני אני אומר את זה, כי במקום להתאכזב - יש פה הזדמנות נדירה של לעשות מקצוע בחינם מתוך רוגע כלכלי יחסית (או לפחות אי דחקות...)ולהרוויח אח"כ הרבה יותר ממה שהיית מרוויח עם הקצבה הקבועה.
הכול נאמר מתוך נסיון וחוויה אישית.תבררו, תשאלו, גם אם דחו אתכם יש לכם הרבה מה להרוויח....

• הוסף לסימניות
מזמן אני חושבת להעלות את הנושא, אולי פה זה רלוונטי לכולם, אני חושבת שלא כולם מודעים לכך, רלוונטי לכל מי שניסה להוציא נכות ולא קיבל אישור לקצבה.
אני הייתי בועדה בשל בעיה רפואית ואחוזי הנכות שלי היו גבוליים, לכן היה לי ועדה גם אצל עובדת סוציאלית (או שתמיד יש בשניהם??) בכל אופן אמרו לי שם שבגלל שהנכות שלי לא מספיקה (48% - יכול להיות שזה רלוונטי גם למי שיש לו פחות כמובן...)יש להם "תוכנית שיקום" - הם נותנים לך אבחון עסוקתי, לימודים אקדמאיים במימון מלא כולל כל הנלווה(מכינה למי שצריך להשלים בגרות, כמה מאות שקלים בשנה למכשירי כתיבה, נסיעות, מבחנים חיצוניים שהם בתשלום, מחשב אם צריך ללימודים )וגם... כמעט 7000 ש"ח בחודש "דמי מחיה" לאורך תקופת הלימודים, מאחר ואני לא שמעתי על כך בחיים לפני אני אומר את זה, כי במקום להתאכזב - יש פה הזדמנות נדירה של לעשות מקצוע בחינם מתוך רוגע כלכלי יחסית (או לפחות אי דחקות...)ולהרוויח אח"כ הרבה יותר ממה שהיית מרוויח עם הקצבה הקבועה.
הכול נאמר מתוך נסיון וחוויה אישית.תבררו, תשאלו, גם אם דחו אתכם יש לכם הרבה מה להרוויח....
למה את @קיצונית כ"כ,
מ20% אפשר
תעשו גוגל שיקום מקצועי ובכל זכות

• הוסף לסימניות
למה את @קיצונית כ"כ,
מ20% אפשר
תעשו גוגל שיקום מקצועי ובכל זכות
לא מוצא חן בעיניכם השם שלי או מה?
אחרי שיודעים שיש אופציה כזו אפשר בקלות לברר פרטים, מה שבאתי להוסיף פה זה שצריך לדעת שיש כזה מושג "תוכנית שיקום" שהוא לא כל כך מוכר כמו קצבת נכות, אני למשל, לא ידעתי בכלל שיש אופציה כזו...ואם לא הייתי פונה לפגישה עם העובדת הסוציאלית שהתפרשה בעיניי בהתחלה כמיותרת?הייתי מפסידה הרבה יותר מבן אדם שלא מוציא קצבת נכות על אף שהוא כרות רגליים...הייתי מפסידה משכורות הייטק של 30 שנה...

• הוסף לסימניות
תודה @קיצונית . לא יצא לי להתקל במושג הזה עד היום!
אם אני מבינה נכון, בשלב הלימודים זה מרפד ומפנק. מה קורה אח"כ?
אם עובדים בהייטק, בוודאי לא מקבלים בכל מקרה קצבת נכות.
אם מסתדרים בעבודה עם שכר ממוצע במשק, האם ממשיכים לקבל במקביל את קצבת הנכות בנוסף, אחרי שקיבלו "תוכנית שיקום", כמו שהיה קורה אם לא היו לוקחים התוכנית?
@קל זכות יודע אולי?

• הוסף לסימניות
תודה @קיצונית . לא יצא לי להתקל במושג הזה עד היום!
אם אני מבינה נכון, בשלב הלימודים זה מרפד ומפנק. מה קורה אח"כ?
אם עובדים בהייטק, בוודאי לא מקבלים בכל מקרה קצבת נכות.
אם מסתדרים בעבודה עם שכר ממוצע במשק, האם ממשיכים לקבל במקביל את קצבת הנכות בנוסף, אחרי שקיבלו "תוכנית שיקום", כמו שהיה קורה אם לא היו לוקחים התוכנית?
@קל זכות יודע אולי?
נראה לי זה עובד שאו קצבה או תוכנית שיקום אני למשל לא זכאית מתכתחילה לקצבה, נראה לי שהרעיון הוא - מי שלא מסוגל לעבוד מקבל קצבה ומי שמסוגל אבל יש לו קושי - עוזרים לו להגיע למצב שהוא מסתדר לבד....
ואח"כ?
התשלום החודשי נפסק והם עוזרים במציאת עבודה ויש עוד עמותות שמתווכים בין מוגבלים למקומות עבודה רלוונטיים(לכל חברה גדולה יש מחוייבות לקבל אליה 5% עובדים עם מוגבלויות והם מקבלים על כך מענקים ממשלתיים - אז זה שווה גם לחברות...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה