כללי אחרי עבודה מטורפת....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונתן ליפשיץ;2497124:
אולי תסביר לנו את הדינמיקה ולמה היית נהיה מובטל אם בסוף פרויקט היית נותן קובץ פתוח?

אני לא בא לערער על דבריך. ניכר שאתה יודע על מה אתה מדבר.

ברוך ה' אני בתחום עריכת 'לא משנה מה' הרבה שנים, אבל כאן אדבר על הקובץ המדובר באשכול זה: עיתון משפחתי, דבר שעורר בי קצת רגשות...
גם בזה עסקתי, וגם אני ברוב טובי (ויש לי:D) נתתי לא פעם ולא פעמיים קבצים פתוחים. ומי שקיבל פתוח, השתמש בזה לפעמים הבאות.
מה שעומד מאחורי זה, זה פשוט מאוד. מי שמבקש קובץ פתוח פירושו של דבר שיש לו איזה שהוא ידע ואפילו בסיסי לשחק עם הדברים הללו. אין לו כשרון לייצר, זה הוא גונב ממני, סליחה, מקבל. אח"כ הוא משנה את מילות הכתבה וכו' וכו', משנה תמונה, והרי לך עיתון עדכני, על בסיס ה"עבודה המטורפת" (כפי שכתבו כאן) שלי.
היה היתה משפחה מאוד משפחתית ודינמית, שבכל אירוע משפחתי גדול כחתונת הכסף/זהב/50 שנה/שישים/הולדת הנכד החמישים/אלטער זיידא לגבורות/פרידה מבן שעבר לחו"ל ועוד המון אירועים, הזמינו אצלי עריכת עיתון, פעם כהמודיע כמשפחה כ"הבית שלנו" וב"ה היו מאוד מרוצים.
עד שנולד הנכד שביקש ממני פעם לאחר עבודה מאומצת וחדשנית את הקובץ הפתוח, יש לו ידיים כישרוניות, אע"פ שהוא 'אברך כולל' מתחילתו ועד סופו, וכך הוא ערך לפעם הבאה עיתון שלם לבד על בסיס העבודה שלי. אחרי ההדפסה הוא אפילו בא להראות לי.....
כמובן שמאז אין אפי' לא עבודה אחת מהמשפחה הנ"ל, רק מפעם לפעם מראה לי אחד מבני המשפחה את הכשרוניות של הנכד, כשאני מדפדף ורואה בהנאה את העבודה שלי מאחורי המילים....
אני באמת נהנה כי נתתי בחפץ לב אע"פ שידעתי שהוא ישתמש בזה, כי עברתי לתחום קצת שונה, וגם יש לי ענין להנותו.
ולכך כתבתי: אם אתה רוצה להתחסד עם אדם, באמרך: אני הרי מקבל כסף על העבודה הזאת, מה איכפת לי שאח"כ כלל ישראל יהנה מזה, הרי טוב. אבל תדע - מסרת לו לא רק את העבודה הזאת אלא גם פוטנציאל לעשר עבודות נוספות.

ונכון גם מי שכתב "מלתת לא מפסידים" כי אכן גם לי שהייתי נותן בריווח ובלי בעיות חומרים פתוחים, יש עדיין קצת עבודה... רק שלדעתי אדם צריך לדעת איפה הוא אוחז בעניין, והאם הוא לא יתרגז או יקפיד בהמשך. אם הוא מרגיש שלם עם עצמו, אדרבה, עולם חסד יבנה...

• הוסף לסימניות
לדעתי, לא מקובל לתת קבצים פתוחים. הקובץ הפתוח הוא רכוש פרטי שבו אני משתמש כדי לעצב. אתה מזמין אלבום מעוצב - מקבל אלבום מעוצב. לא הזמנת תבנית לעיצוב כי אז התמחור היה שונה.

• הוסף לסימניות
אני בא לכתוב מהצד השני:
א. חבל שלא מסכמים מראש על דברים כאלו.
אני למשל עובד רק עם גרפיקאים שנותנים לי את הקבצים הפתוחים, תנאי מוסכם מראש.
ובדרך אגב, אולי פעמים בודדות השתמשתי ב"פתוחים".
ב. השאלה עלתה בפורום הרבה פעמים וכדאי לעיין ולהחכים.
ג. במקרה הספציפי, לדעתי דברים שעשית בשביל הלקוח, יש לתת לו פתוח, הרי הוא שילם לך על העבודה! זה מגיע לו. אבל אם השתמשת בדברים שעבדת עליהם לפני כן ושילבת, או דברים שקנית על חשבונך וכדו' - על זה הוא לא שילם.
ד. כמו שאמרו לך, כדאי להתייעץ עם מורה הוראה.
ושוב, הלקח להבא: חובה לסכם מראש דברים כאלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י kola;2499165:
אני בא לכתוב מהצד השני:
א. חבל שלא מסכמים מראש על דברים כאלו.
אני למשל עובד רק עם גרפיקאים שנותנים לי את הקבצים הפתוחים, תנאי מוסכם מראש.
ובדרך אגב, אולי פעמים בודדות השתמשתי ב"פתוחים".
ב. השאלה עלתה בפורום הרבה פעמים וכדאי לעיין ולהחכים.
ג. במקרה הספציפי, לדעתי דברים שעשית בשביל הלקוח, יש לתת לו פתוח, הרי הוא שילם לך על העבודה! זה מגיע לו. אבל אם השתמשת בדברים שעבדת עליהם לפני כן ושילבת, או דברים שקנית על חשבונך וכדו' - על זה הוא לא שילם.
ד. כמו שאמרו לך, כדאי להתייעץ עם מורה הוראה.
ושוב, הלקח להבא: חובה לסכם מראש דברים כאלו.

לא חלמתי על כיוון כזה כשסיכמנו,
גם כך הוא ביקש את זה כחודש אחרי שהדפיס את זה.

• הוסף לסימניות
אולי לו זה היה ברור להפך?

• הוסף לסימניות
היה לי מקרה אם לקוח אומנם עבודה קטנה מאוד שביקש את הקובץ פתוח, נתתי לו להבין קודם כל שזה לא מקובל רק כשמסוכם מראש והסברתי לו שבעצם לא יוכל לעשות בה כלום כי פונטים ... תמונות .... וכד'..... (המבין מבין) אבל נתתי לו את האפשרות שאם הוא רוצה בכל אופן אין בעיה אבל בתוספת תשלום
כמובן שלא לקח,

• הוסף לסימניות
להביא
זה רק מיקר אותך. וכמובן ללא הפונטים
כך גם איתמר גור אמר באחד הקורסים שלו
הרבה פעמים הם מנסים לבד אבל בסוף כשהכל מתחרבש להם הם חוזרים ואז תיקחי על זה
תוספת אחוזים

• הוסף לסימניות
לא הצלחתי להבין למה זה "ברור" שצריך להביא ללקוח פתוח.
מה זה כזה "ברור"?
נניח בניתי שער לספר ואני רוצה להשתמש בזה גם ללקוח בארהב, בספרד, ובאיטליה, למה שהוא יילך ויפיץ לי את זה תחת כל עץ רענן?
אז דבר ראשון זה לא כזה "ברור".

מבחינה פרקטית, אני חושב שבגלל שלא סוכם מראש, והלקוח לא באמת מבין מה זה אומר קובץ פתוח (הוא חושב שזה איזה "אוצר"), אז אני מסכים שתהיה חכם ואל תהיה צודק וכדאי לתת את הקובץ. אני לא רואה את הנזק האדיר.

אבל!
בשום אופן לא פונטים או אלמנטים שיצרתם לבד. מה פתאום לתת את זה פתוח?
הרי אותו לקוח אם היה מבקש רק אלמנט, שער, עמוד, מסגרת, וילון או כל דבר שבניתם לבד, היה משלם על זה מחיר, אז למה פה, בגלל שהכל משולב, הוא צריך לקבל את זה על חשבון הבית?

העניין, שלקוח לא ממש מבין את זה - בדרך כלל - ולכן צריך להסביר לו "הפונטים עולים כסף" "האלמנטים האלו הם בנייה מיוחדת ואישית וזה פרטי" וכדו' וכדו'

• הוסף לסימניות
זה אכן ממש לא ברור. המחיר כולל קובץ לדפוס ולא מעבר לכך כמלא נימא.

אלא, שמהיות טוב, ובכדי שלא להיראות קטנוני וחסר ביטחון, מותר לפרגן את הקובץ ללקוח, לא כמחויבות אלא כפירגון מצידכם וכ"שירות מיוחד" ללקוחותיכם.

וכמובן:
1. לדאוג שהלקוח יבין את זה שזה "שירות מיוחד" ולא כך מקובל.
2. אם ממש בא לכם, ניתן לגבות על זה בהחלט תוספת מחיר. זהו דבר מקובל מאד בעולם הפתוח!
3. להסביר לו שהקובץ לא יעזור לו כלום...
4. וכמובן כמובן, לא לשחרר שום אלמנט או תמונה שיש להם זכויות יוצרים של אחרים או שלכם...!

מה שהתכוון הניק 'ישראל' לומר (ביודעו ומכירו קאמינא....) שכדאי להיות לארג' עם הלקוחות ולא קטנוני ומתחשבן על כל פיפס, זה בדרך כלל מביא תועלת ולקוחות ומזומנים יותר משמזיק...

שפע פרנסה לכולם...

• הוסף לסימניות
קודם כל בואי נבין מה הסטנדרט -
בניגוד למה שכתבו כאן כמה, הסטנדרט הוא לתת קובץ PDF, באיכות דפוס. וזהו.
(מלבד בעבודות שדווקא הסטנדרט הוא לתת קובץ פתוח, כמו לוגו ואתר אינטרנט, אבל זה לא קשור לדיון).

את כותבת שמדובר בהשקעה מטורפת.
שעיצבת 60 עמודים מאוד מאוד מושקעים.
ושהלקוח מעוניין לקבל את הקובץ כדי לערוך לבד תיקונים או שינויים.

בוודאי שזה יפה לתת לו קובץ פתוח.
בתור חסד.
זה לגמרי לגמרי לפנים משורת הדין ולגמרי לא בסטנדרט.
לא מקובל לתת דברים כאלה, שעבדת קשה והשקעת עליהם הרבה מאוד שעות, ומכילים חומרים מקוריים שלך, אלמנטים שבנית וכו'.
לא מדובר כאן על פלייר
ואפילו לא מודעה לעיתון
אלא 60 עמודים של השקעה גדולה.

אם לא חשוב לך לשמור על החומרים הללו - אין התלבטות. תעבירי לו בכיף!
אם את מרגישה מנוצלת (מה שנשמע מדבריך), תציעי לו לקבל את החומר בשמחה - בתשלום נוסף.

• הוסף לסימניות
היו כבר הרבה אשכולות בענין
תעשי חיפוש "קובץ פתוח" בפרוג
(רק שלא תצאי משם עם תשובה חד משמעית........;) מזהירה אותך מראש)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה