- הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונתן ליפשיץ;2497124:אולי תסביר לנו את הדינמיקה ולמה היית נהיה מובטל אם בסוף פרויקט היית נותן קובץ פתוח?
אני לא בא לערער על דבריך. ניכר שאתה יודע על מה אתה מדבר.
ברוך ה' אני בתחום עריכת 'לא משנה מה' הרבה שנים, אבל כאן אדבר על הקובץ המדובר באשכול זה: עיתון משפחתי, דבר שעורר בי קצת רגשות...
גם בזה עסקתי, וגם אני ברוב טובי (ויש לי
מה שעומד מאחורי זה, זה פשוט מאוד. מי שמבקש קובץ פתוח פירושו של דבר שיש לו איזה שהוא ידע ואפילו בסיסי לשחק עם הדברים הללו. אין לו כשרון לייצר, זה הוא גונב ממני, סליחה, מקבל. אח"כ הוא משנה את מילות הכתבה וכו' וכו', משנה תמונה, והרי לך עיתון עדכני, על בסיס ה"עבודה המטורפת" (כפי שכתבו כאן) שלי.
היה היתה משפחה מאוד משפחתית ודינמית, שבכל אירוע משפחתי גדול כחתונת הכסף/זהב/50 שנה/שישים/הולדת הנכד החמישים/אלטער זיידא לגבורות/פרידה מבן שעבר לחו"ל ועוד המון אירועים, הזמינו אצלי עריכת עיתון, פעם כהמודיע כמשפחה כ"הבית שלנו" וב"ה היו מאוד מרוצים.
עד שנולד הנכד שביקש ממני פעם לאחר עבודה מאומצת וחדשנית את הקובץ הפתוח, יש לו ידיים כישרוניות, אע"פ שהוא 'אברך כולל' מתחילתו ועד סופו, וכך הוא ערך לפעם הבאה עיתון שלם לבד על בסיס העבודה שלי. אחרי ההדפסה הוא אפילו בא להראות לי.....
כמובן שמאז אין אפי' לא עבודה אחת מהמשפחה הנ"ל, רק מפעם לפעם מראה לי אחד מבני המשפחה את הכשרוניות של הנכד, כשאני מדפדף ורואה בהנאה את העבודה שלי מאחורי המילים....
אני באמת נהנה כי נתתי בחפץ לב אע"פ שידעתי שהוא ישתמש בזה, כי עברתי לתחום קצת שונה, וגם יש לי ענין להנותו.
ולכך כתבתי: אם אתה רוצה להתחסד עם אדם, באמרך: אני הרי מקבל כסף על העבודה הזאת, מה איכפת לי שאח"כ כלל ישראל יהנה מזה, הרי טוב. אבל תדע - מסרת לו לא רק את העבודה הזאת אלא גם פוטנציאל לעשר עבודות נוספות.
ונכון גם מי שכתב "מלתת לא מפסידים" כי אכן גם לי שהייתי נותן בריווח ובלי בעיות חומרים פתוחים, יש עדיין קצת עבודה... רק שלדעתי אדם צריך לדעת איפה הוא אוחז בעניין, והאם הוא לא יתרגז או יקפיד בהמשך. אם הוא מרגיש שלם עם עצמו, אדרבה, עולם חסד יבנה...
הנושאים החמים