מידע שימושי אחת ולתמיד: מטפל/ת באומנות, עו"ס או פסיכולוג/ית

• הוסף לסימניות
לאור ריבוי האשכולות בנושא, נראה שהרבה נשים ששואפות לעסוק בטיפול ומחפשות את הדרך הנכונה מתלבטות בין שלושת סוגי ההכשרה האלה.
באשכולות השונים כבר מופיע הרבה מידע מועיל מנשות מקצוע וסטודנטיות על סוגי ההכשרות השונים, האתגרים והיתרונות שלהם. אני מבקשת לבדוק את הנושא מזוית קצת שונה, זאת של הציבור הרחב, הפונים והמפנים לטיפול רגשי.
לאיזה איש מקצוע הייתם מעדיפים לפנות או להפנות? האם סוג ההכשרה של המטפל מהווה שיקול משמעותי בבחירה או שהוא משני לנתונים אחרים, כמו המלצות וניסיון או סבסוד מקופ"ח?
האם זאת בכלל שאלה שהייתם שואלים?

• הוסף לסימניות
בעיקרון הדירוג הוא: פסיכולוג - עו"ס - תרפיות למיניהן.
למעשה, מה שחשוב בעיקר, זה האישיות של המטפל עצמו.
יש תרפיסטיות מעולות ופסיכולוגיות לא מעולות, וכמובן גם הפוך.

• הוסף לסימניות
בעיקרון הדירוג הוא: פסיכולוג - עו"ס - תרפיות למיניהן.
למעשה, מה שחשוב בעיקר, זה האישיות של המטפל עצמו.
יש תרפיסטיות מעולות ופסיכולוגיות לא מעולות, וכמובן גם הפוך.
אמת. אני מנסה להבין קצת יותר איזה מקום הדירוג הזה תופס בתוך מערך השיקולים של בחירת מטפל.

• הוסף לסימניות
מציינת כי תרפיה באומנות היא נישה בעולם הטיפול.
טיפול באומנות מתייחס גם לטיפול במוזיקה ובפסיכודרמה, ומכיוון שזאת ההכשרה הנגישה והקלה ביותר עבור האישה החרדית הממוצעעת - בחברה שלנו היא גם נפוצה למדי.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שתלוי מאוד למי הטיפול- לילד- הייתי נוטה יותר לאומנויות.
למבוגרים- גם תלוי באופי- מי שפחות ורבלי- אולי כדאי לשקול אומניות.
ופסיכולוגים- באמת יש הרבה פחות חרדים- ואז נכנסים למערך השיקולים של- השתיכות מגזרית של המטפל.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שתלוי מאוד למי הטיפול- לילד- הייתי נוטה יותר לאומנויות.
למבוגרים- גם תלוי באופי- מי שפחות ורבלי- אולי כדאי לשקול אומניות.
ופסיכולוגים- באמת יש הרבה פחות חרדים- ואז נכנסים למערך השיקולים של- השתיכות מגזרית של המטפל.
מסכימה לגבי הילדים.בנוגע למבוגרים - אם הייתה לך אפשרות לבחור בפסיכולוגית חרדית, היית מעדיפה אותה?
מה לגבי עו"ס קליני?

• הוסף לסימניות
מסכימה לגבי הילדים.בנוגע למבוגרים - אם הייתה לך אפשרות לבחור בפסיכולוגית חרדית, היית מעדיפה אותה?
מה לגבי עו"ס קליני?
פסיכולוגית חרדית לעומת תרפיסטית? הייתי נותנת עדיפות לפסיכולוגית, כמובן שיש עוד נתונים שמשפיעים- כמו מרחק לדוג שחשוב לקחת בחשבון.

• הוסף לסימניות
טיפול באומנות מתייחס גם לטיפול במוזיקה ובפסיכודרמה, ומכיוון שזאת ההכשרה הנגישה והקלה ביותר עבור האישה החרדית הממוצעעת - בחברה שלנו היא גם נפוצה למדי.
מה נגיש בזה? ש(לצערי) גם מורות שעושות הסבה לתואר בחינוך יכולות לעשות תואר בזה?

• הוסף לסימניות
דעתי בקצרה:
לפי המלצות/כימיה/זמינות

כולם מקצועיים, מבחינת רמת ההכשרה:
  1. עו"ס
  2. מטפלת באומנות
  3. עוסית קלינית
  4. פסיכולוגית
אבל,
כאן נכנסים שיקולים כמו ניסיון, כישרון ועוד
יש הבדל עצום בין מי שקונה הדרכה איכותית למי שלא (רק לסבר את האוזן, זה עולה למטפלת 1500-2000 בחודש!)
האם ממשיכים ללמוד ולהתקדם,
רוכשים עוד כלים ועוד ועוד

נ.ב. טיפול באומנות זה כלי חזק מאד שאין אותו לעו"סים ופסיכולוגים. (לא כולם מתאימים לטיפול בשיחה)

• הוסף לסימניות
אצלי בעדיפות ראשונה פסיכולוגית, אח"כ מטפלת באומנות אח"כ עו"ס.

• הוסף לסימניות
מה נגיש בזה? ש(לצערי) גם מורות שעושות הסבה לתואר בחינוך יכולות לעשות תואר בזה?
בדיוק. אני מבינה מהתגובה שלך שבעיניך זה תואר שמעיד על הכשרה לא מספקת?

• הוסף לסימניות
  1. עו"ס
  2. מטפלת באומנות
  3. עוסית קלינית
  4. פסיכולוגית
עו"ס רגיל לא יכול להעניק טיפול נפשי באופן רשמי.
אצלי בעדיפות ראשונה פסיכולוגית, אח"כ מטפלת באומנות אח"כ עו"ס.
זה מעניין. למרות שעו"ס קליני נחשב לתואר ברמה גבוהה יותר וגם ההכשרה שלו מקיפה יותר מזה של מטפל באומנות?

• הוסף לסימניות
פסיכולוגית חרדית לעומת תרפיסטית? הייתי נותנת עדיפות לפסיכולוגית, כמובן שיש עוד נתונים שמשפיעים- כמו מרחק לדוג שחשוב לקחת בחשבון.
ופסיכולוגית לעומת עו"ס קליני?

• הוסף לסימניות
ופסיכולוגית לעומת עו"ס קליני?
זו שאלה טובה, בגדול אני חושבת שפה אפשר לרדת יותר לפרטים- מי שמתחבר לגישה הפסיכודינמית הקלאסית- נראה לי פסיכולוג עדיף- לעוסים שפגשתי לעומת פסיכולוגים יש חשיבה יותר מקיפה וסביבתית וקצת נוטה יותר להתנהגותית- ופחות פסיכודינמית (לא הכללתי, לא הכללתי, לא הכללתי!)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה