עזרה ראשונה! אטופיק לתינוקת

אלרגיה\רגישות-
אני חושבת שיש קשר בין התזונה שלו, ואולי גם שלי, לבין החמרה של האטופיק. לא הצלחתי להניח מספיק את האצבע על משהו ספציפי.
הוא אכל סימילאק כמה פעמים בסביבות גיל חודש ללא תופעות מיוחדות, בגיל 5 חודשים בערך קיבל פעמיים מטרנה ופעם אחת סימילאק, ובשלושת הפעמים- אכל בקבוק, אחרי 3 שעות ינק ומיד הקיא את כל הארוחה. הפסקתי תחליפים והוא רק יונק.
הוא התחיל טעימות לפני כחודש. הוא אכל ירקות (תפוא, גזר, קשוא, בטטה, תפוח) ללא שום בעיה, אכל אבוקדו פעמיים וכנ"ל - הקיא 3 שעות אח"כ, טעם טחינה לפני שבוע וחצי, ולמחרת קם עם פריחה אדומה חריפה הרבה יותר (עד עכשיו).
אני אוכלת הכל, שוקלת להפסיק חלבי.
בעקבות האזהרות שלך לא להפסיק לחשוף לאלרגנים אני מפחדת, שאלתי את הרופא ילדים אבל הוא לא הכיר רעיון כזה.
עם מי אני אמורה להתייעץ כדי לקבל הנחיות יותר ברורות? אשמח להמלצה, עדיף בכללית באזור ירושלים, אבל העיקר שיהיה מומחה ומקצועי.
את מתארת אלרגיה לשומשום ולאבוקדו לכאורה. ואולי לחלבי.
את צריכה אלרגולוג ילדים ובהקדם.
מבחינת מה בינתיים - שומשום לא הייתי חושפת שוב בלי בדיקה, חלב תמשיכי כמו עד עכשיו.
אני יודעת שיש בירושלים את נטלי דניאל ושלמה בר סלע שהם מעולים. אני חושבת שגם אורי טוקר טוב.
אין לי מושג מי עובד עם איזו קופה.
כמו"כ מה הכי נכון לעשות במצב הנוכחי בקשר לאטופיק -
בהתחלה (גיל חודשיים) הוא היה בעיקר מאד יבש, הדרדר לאט לאט, בשבועיים האחרונים זה ממש החריף, וכל אזור הצוואר שלו אדום מאד וגם מעט קילופי עור. בימים האחרונים הוא התחיל ממש להתגרד, לא ישן טוב בלילה, וגם ביום הרבה פעמים די מסכן.
מה שאני עושה כרגע:

סבון-
מהלידה השתמשתי רק בסבון גונסון בקבוק צהוב, בעקבות היובש בעור עברתי לאמול פורטה, ושמפו מוסטלה סטלאטופיה. האם אפשר\עדיף לחזור לג'ונסון? או לקנות סבון אחר? ראיתי הרבה המלצות על הליפיקאר, אבל אם יש אופציה טובה במחיר יותר נוח עדיף..
מוסטלה מכיל שמן אבוקדו....
לכאורה לא בשבילכם.
נשמע רעיון טוב לחזור לג'ונסון. ליפיקאר סינדט גם מעולה ואכן יקר.
שימי לב שגם בסדרת לקטופיל יש אלרגנים, וגם בשמן בלנאום. גם עליהם אני לא ממליצה.
קרם לחות ומשחות-
בהתחלה הייתי שמה לו שמן שקדים, היה נראה לי שמייבש אותו, אבל אולי זו פשוט היתה ההתחלה של האטופיק
בחודש וחצי האחרונים השתמשתי באקווה קרם ופעמים בודדות בפנטן+. הרופא ילדים רשם אלוקום אבל העדפתי לא להשתמש כי היה רק יובש.
עכשיו הרופא רשם לו שוב אלוקום, כמו"כ אני קניתי סיקאפלסט באום וקרם ליפיקאר.
הוא התחיל ממש להתגרד ולא ישן טוב בלילה אז מרחתי לו כמה פעמים פניסטיל.
תכלס- יצאתי מבולבלת, איזה קרם\משחה עכשיו, מה הולך עם מה, כמה פעמים ביום, עם מה לחכות שהעור יחלים, ואולי בכלל משהו אחד לאזור היותר חריף ומשהו אר לשאר הגוף?
האבחנה שלך על שמן השקדים כנראה נכונה.
קרמים של לחות מכילים שני מרכיבים עיקרים: שומן ומים.
עור אטופי צריך כאלה שיש בהם יותר מים.
(אקווה קרם, הכי בסיסי לאטופיק מכיל הרבה מים ולכן קוראים לו 'אקווה' שזה מים בלטינית)
כנראה שהשמן באמת לא היה מתאים.
סיקאפלסט זה מעולה לכל המקומות הפצועים, וליפיקאר זה יכול להיות מעולה למניעה אבל תכלס זה שורף להרבה ילדים - אז תהיי בקשב אליו איך הוא מגיב. תמרחי על עור נקי יחסית - אם הוא רגוע עם ליפיקאר אז תמשיכי ואם לא אז אל תעשי לו את זה, תעברי לחומרים יותר ידידותיים בתחושה, למשל בפנטן +.
וכמו שאמרת, מורחים משהו אחר לעור הפצוע ומשהו אחר לעור הנקי.
פניסטיל ג'ל למריחה לא מתאים בכלל לעור אטופי, רק לאנשים בריאים שנעקצים (וגם להם יש דברים יותר טובים) קיצר, תמחקי אותו מהרשימה.
חוץ מזה, כבר כמה חודשים-
בגדים ומצעים רק 100% כותנה
כל הכביסה הביתית רק ג'ל לתינוקות (בדין או פרסיל, לא מצאתי תינוקלין) בלי מרכך.
אני כמעט בלי בשמים, ודאודורנט לא ספריי
כל הכבוד המשיכי כך :)

@DvoraVidman מה עוד יכול להחליף את הליפיקאר? הבן שלי בוכה שאני מורחת לו (כנראה שורף) אבל הוא היחיד שבאמת נותן תוצאות (כמובן מבין הקרמים) ומחזיק אותו במצב טוב יחסית .. בפנטן + ממש לא נתן אצלו את אותן תוצאות - יש עוד משהו בסגנון?
ממש תודה!

מה עוד יכול להחליף את הליפיקאר? הבן שלי בוכה שאני מורחת לו (כנראה שורף)
לא כנראה.... זה שורףףף אש!!!
בעבר כבר העליתי קישור של זה . קרם מעולה !! נעים למריחה נעים על הגוף והכי חשוב לא שורף גם על אזור מגורה ופתוח .
יש לי כרגע אחד מיותר בבית אם תרצו .. אוכל למכור לכם ולהזמין לי חדש.
מצו"ב קישור להזמנה באמזון אין להשיג את זה בארץ

תודה גדולה!!
את מתארת אלרגיה לשומשום ולאבוקדו לכאורה. ואולי לחלבי.
את צריכה אלרגולוג ילדים ובהקדם.
מבחינת מה בינתיים - שומשום לא הייתי חושפת שוב בלי בדיקה, חלב תמשיכי כמו עד עכשיו.
אני יודעת שיש בירושלים את נטלי דניאל ושלמה בר סלע שהם מעולים. אני חושבת שגם אורי טוקר טוב.
אין לי מושג מי עובד עם איזו קופה.
אלרגולוג ילדים - מה יעשה לו? תבחין עורי בכזה גיל? שאני אבין לקראת מה אני הולכת. אני צריכה להכין משהו?
מוסטלה מכיל שמן אבוקדו....
לכאורה לא בשבילכם.
נשמע רעיון טוב לחזור לג'ונסון. ליפיקאר סינדט גם מעולה ואכן יקר.
שימי לב שגם בסדרת לקטופיל יש אלרגנים, וגם בשמן בלנאום. גם עליהם אני לא ממליצה.
היה נראה לי שמאז המוסטלה הוא יוצא יותר אדמומי מהאמבטיה. אוריד סופית עד לתשובה וודאית.
יש הבדל משמעותי לטובת הליפיקאר?
כל הכבוד המשיכי כך :)
תודה. :)

בעבר כבר העליתי קישור של זה . קרם מעולה !! נעים למריחה נעים על הגוף והכי חשוב לא שורף גם על אזור מגורה ופתוח .
תודה!
וזה נותן את אותו אפקט?
איפה את גרה?

אלרגולוג ילדים - מה יעשה לו? תבחין עורי בכזה גיל? שאני אבין לקראת מה אני הולכת. אני צריכה להכין משהו?
כנראה תבחין עורי.
צריך שבוע קודם לא לתת פניסטיל/ טינדן.
היה נראה לי שמאז המוסטלה הוא יוצא יותר אדמומי מהאמבטיה. אוריד סופית עד לתשובה וודאית.
יש הבדל משמעותי לטובת הליפיקאר?
אם הוא אלרגי לאבוקדו אז מוסטלה לא בשבילו. בדרך כלל מוסטלה מעולה, אבל כשלא מתאים לא מתאים.
לגבי הבדל משמעותי - לא יודעת להגיד.

ואו,
יש לי משחה לאקזמה, שפורפרת של החברה הזאת, (יכול להיות שזה אותו אחד )
עובד מדהים, ניסיתי הרבה משחות לאטופיק הוא היה הכי טוב!!!!
20250204_213533 (1).jpg

יש ענין ללכת לרופא עור אם כרגע יחסית אין פצעים?
הגיע התור עכשיו אחרי שברוך ה' הפצעים בגדול עברו, העור יבש ואדמומי קצת אבל נראה טוב יחסית.

יש גמ"ח בבני ברק שמוכר את המוצרים של מוסטלה סטלטופיה במחיר הקרן
זה יוצא חיסכון של 50 אחוז כמעט בחלק מהמוצרים
המספר שלהם 0548519047

יש ענין ללכת לרופא עור אם כרגע יחסית אין פצעים?
הגיע התור עכשיו אחרי שברוך ה' הפצעים בגדול עברו, העור יבש ואדמומי קצת אבל נראה טוב יחסית.
כן כדאי מאד
מנסיון
על הזנחה אפילו של יום כשהכל נראה בסדר משלמים ביוקר..
האטופיק לצערינו רוחש מתחת לפני השטח גם כשפחות ניכר וכל הזמן צריך למרח
ולדעת איך לתחזק את המצב הטוב יחסית אפילו חשוב יותר מלדעת לטפל בקטסטרופות..

רבותיי יש פתרונות אבל לא מלאים שיהיה ברור! ! !
אני כאחד שסובל מאטופיק אני היום בן 23 והתחלתי לסבול מזה בגיל 17! באמצע ישיבה גדולה ללא הודעה מוקדמת
כילד לא היה לי כלום . ניסיתי ים המלח ונסיתי טיפול 3 המימדים וניסיתי משחות עם ובלי סטרואידים וניסיתי קרם לחות
מכל הסוגים אני מכיר בעל פה את כל החברות של מוצרי הטיפוח וההזנה לעור שיש בבתי המרקחת ניסיתי גם משחות של ברנשטיין וגם טיפול הומאופתי! ושום דבר לא עזר שיהיה ברור! כל דבר עוזר לתקופה ואז זה חוזר אין מה לעשות 1
אז אנשים עכשיו יקומו ויזעקו מה? איזה שטויות לי עזר ככה ולי עזר ככה?! מה אתה מבלבל את השכל ?!
אז התשובה היא לא!!! דבר ראשון שאנשים ידעו להוריד את הלחץ שום דבר לא בידים שלנו והקב"ה מנהל את העולם
בלי הגישה הזאת א"א להתמודד עם זה אנשים בטוחים שהיום יש פתרונות להכל התשובה היא לא! חד משמעית
הרפו ודעו כי אני ה' ומכאן אפשר להתחיל מה כן! אחרי שאת או אתה מבינים רגע אני אפס וצריך תפילות וסייעתא דשמיא אפשר להתחיל ובבקשה אל תכעסו עליי על מה שכתבתי כי אני ב"ה מתמודד עדיין עם הדבר הנפלא הזה שמחזק ובונה לי את החוסן הנפשי עד היום והופך אותי לאדם עוצמתי בעל אמונה כמה שאפשר ! ושיהיה ברור זה לא קל תמיד יש קשיים אבל הם עוברים לכל אחד יש את המסלול שלו והבחירה של האדם היא קובעת איך הוא יחיה את הרגע
זה יכול להיות אמא לילד\ה שסובלים מאד ונקרעים מכאב ורוצים לעזור לילד\ה שסובל\ת ויכול להיות מישהו\היא כמוני שסובל וכבר מרגיש דיי אני לא מסוגל\ת אנשים תתחזקו זה בסוף יעבור אבל מתי?! שואלים אותי אשתי וההורים שלי אז אני עונה להם אני לא יודע יש בורא עולם והוא יודע ומחליט .ופה אני מסיים את העצה הראשונה ומכאן נתחיל לעצות הגשמיות המעשיות בקיצור תחזיקו חזק הכל עובר וגם אם לא אז שיהיה ברור לאורך כל הדרך שהקב"ה קובע את המצב ואני את מצב הרוח!:)
אז ככה 1-אטופיק דרמטיטיס היא מחלה אוטואימונית שזה אומר מחלה שהגוף תוקף את עצמו כל הזמן \
2- יש הבדל בין אטופיק ילדים לאטופיק מבוגרים1-אטופיק של ילדים בד"כ ובעז"ה עובר עד גיל 3 שנים כמובן עם טיפול מסייע לאיכות החיים של הילדים זה יהיה יותר קל 2-ואטופיק מבוגרים אין עליו מידע מסוים אלא זה משתנה מאדם לאדם אני לא ראיתי על עצמי שזה עבר לי ואני גם בקושי מכיר אנשים מבוגרים שיש להם את זה אז אשמח לתגובות בנושא
3- ע"פ מחקרים מוכחים שנעשו מהקורונה ועד היום בישראל אחוזי האטופיק עלו משמעותית בקרב ילדים ומבוגרים
ובפרט מהלחמה מלחמת חרבות ברזל .ומדוע ?משום שהוכח בעבר שיש קשר ישיר בין החולאים בגוף לנפש!
יש השפעה ישירה בין הדברים כמו שכתוב נראה לי ברמב"ם "כי עיקר החולי הוא הנפש" עכשיו זה לא אומר שחלילה מי שיש לו את זה הוא חולה נפש אלא שכנראה נפשו רגישה יותר כך גם הוכח שאחוזי החולי בקרוהן וקוליטיס שהם גם מחלות אוטואימוניות הוכפלו פי 2 מאז הקורונה והמלחמה
4- למעיישה ! יאלה תפסיק לברבר כבר ! בסדר בסדר טוב אז נתחיל להציע את דרכי הטיפול ואת המוני השיטות
רק נקדים ונומר שאין שום אדם שדומה לרעהו אלא לכל אחד יעזור ויקל יותר משהו אחר ובגלל זה הקדמתי לכתוב שהכל זה רק השתדלות מתוך אמונה כי זה לא קל לראות שמקיעים כסף ולא בטוח שהוא עוזר!
1- דרך הטיפול למתחילים היא ע"י משחות בלי סטרואידים כגון אלידל סטקוויס פרוטופיק ועוד תוך כדי שימוש בקרם לחות להזנת העור 2- אם זה כבר לא עוזר עוברים למשחות עם סטרואידים כגון טרידרם דיפרוג'נטה אלוקום ועוד
ואם זה לא עוזר אז אפשר לנסות להתחיל עם כל מיני סוגי טיפולים שונים כגון פוטותרפיה בד"כ קופות החולים מממנות את זה. ים המלח לחלק זה עוזר ולחלק לא זה דבר שמאד משתנה מאדם לאדם וקופות החולים לא משלמות את זה ויש עוד המון דברים מי שרוצה יכול להתייעץ איתי בפרטי 0534129024 אני ישתדל לעזור כמובן בחינם!
כולל המלצות ושמות של מטפלים ואופציות לא ! אין לי שום אחוזים! אני בסה"כ רוצה לעזור בגלל מה שאני עברתי ומתוך היכרות מעמיקה עם הנושא וכמובן יש את העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס שמאד מעשריה בידע ועוזרת מאד מס' טלפון שלהם הוא 089969970 יש גם באינטרנט פרטים עליהם
בברכת בריאות איתנה ורפואה שלימה וכמובן אשמח לתגובות:)

המשך למה שכתבתי לפני זה יש עוד 2 עצות!
דבר ראשון אסור לנסות קרמי לחות על עור מגורה שהכוונה היא לעור פצוע אלא כשהוא עדיין שלם אם וכאשר
דבר שני יש קרם לחות נפלא ביותר של חברת ניוואה שעולה בס"ה 20 ש"ח גם בבית מרקחת וגם בכל מיני חנויות
ואני ממש ממש מתפלא איך אנשים עדיין לא כתבו את המוצר הזה בשום שרשור בפרוג בנושא של אטופיק
רק בגלל שרציתי לשתף את הציבור במידע הזה פתחתי שם משתמש כאן באתר כדי שאני יוכל להכיר את המוצר הזה
לאנשים שמתמודדים עם זה תדעו זה קרם לחות זול ופצצתי אני מכיר עשרות סוגים וזה אחד מהזולים והטובים
קרם לחות ניוואה בצבע כחול אה ויש עוד חברה מצוינת שעוזרת ומקילה מאד גם עם קרם לחות וגם עם ג'ל רחצה
הלא היא חברת קמדיס חברה מצוינת כמובן שיכול להיות שלאחרים זה לא יהיה טוב מומלץ לנסות מהזולים ליקרים כי ממש לא בהכרח שהיקרים הם הטובים אלא אפי' הפוך!
דבר 3 תזהרו מאד
! ! ! כשאתם מתחילים או מנסים איזשהו תחליב רחצה היפואלרגני חדש בחיים לא לשים על עור מגורה כי זה סיוט וכמובן שזה לא אומר שחברה אחת היה מצוין לבן שלה אז גם לבן שלך זה יהיה טוב לכל גוף טוב משהו אחר
אז בבקשה שימ ו לב זה לא נעים בכלל לסבול ואני כותב את זה כאחד שלמד את כל מה שכותב כאן על בשרו!

אשמח לעזרה מבעלי ניסיון וכל המומחים בפורום...

הבת שלי בת שנה ו7 עם אטופיק
לדעתי מדובר ברמה קלה ב"ה (לא מפריע לה בשינה/אין דימומים וכדו')
היא מגרדת המון בכל הגוף, בגדול יש ימים טובים יותר ויש פחות
היא יכלה לקום בבוקר חלקה ולחזור מהגן כולה עם פצעים וגירודים
בשתי כפות היידיים אני לא רואה שיפור בכלל הרבה זמן, הם נראות כמו של זקנה... אדומות מאוד עם פצעים וקצת מנופחות כולל האצבעות, מה עושים?
מרחתי לה כמה פעמים מופיריסין ולא עזר

משתמשת בשמן רחצה של מוסטלה/ביודרמה
ממש קשה לקלח אותה, היא בוכה ומתנגדת מאוד, מה עושים?

מורחת קרם לחות של ניוואה כשהיא לא מתנגדת... (זה שורף?)

בכללי אני מורחת לה מידי פעם על מקום שיותר אדום/מגרד קרם שהמליץ לי רופא שמתמחה ברפואה הטבעית (מזמינה את זה ישירות מבית מרקחת ברחוב גיסין בפ"ת)

מתי כדאי לעשות בדיקת אלרגיה אם בכלל?
(היה תקופה שנמנענו בהוראת רופא מחלבי בגלל שילשולים ולא ראיתי שינוי במצב העור)

אשמח לעזרה
ככול שאני קוראת יותר רק מתבלבלת יותר מכמות הידע והדעות לטיפול

אז ככה אני ממש מבין אותך ומשתתף בצערכם והייתי רוצה שתשימי לב ל2 דברים
א. אל תרחצי אותה בשום אופן עם שמן מיוחד היא לא סתם מתגרדת כנראה שהשמן הזה שורף לה וצריך להחליף לה שמן אחר ובשביל שלא תבלבלי מכל העצות הייתי רוצה שתביני ובגלל זה כתבתי לפני זה כאן באשכול את כל מה שכתבתי שבנושא של אטופיק לצערנו אין דרך שווה לכולם בטיפול לכל אחד מתאים משהו אחר ועד שמגיעים למשהו שמתאים למטופל לוקח קצת זמן
ב. קרם לחות ניוואה לא שורף הוא ממש עדין והוא מהקרמים היחידים שאפשר למרוח אותם גם כשהעור עדיין פצוע ומגורה מה שכן יכול להיות שהיא ספציפית יש לה משהו אחר ולא דווקא אטופיק אבל אם בכל אופן זה אטופיק ככה זה נשמע את יכולה לנסות למרוח לה קרם לחות של חברת קמדיס שהוא בכלל עדין מאאאאד וממש מומלץ הוא גם לא עולה יקר מידי
ג. בכפות הידים צריך לבקש טיפול מרופא \ת עור כי הסטרואידים מנפחים את העור יחסית זה לא מידי משמעותי אבל באצבעות זה יותר חשוב כי מקפלים אותם הרבה אפשא להתחיל במינון נמוך יש המון משחות עם ובלי סטרואידים שיכולים לטפל בזה .
ד. מי רשם לך מופיריסין ? זו לא משחה שמוכרת לי מתחום האטופיק?!
ה. אם בכל אופן משהו לא היה ברור תמיד אפשר לפנות אליי לא בשעות הסדרים ליעוץ בחינם היות ואני יודע ועובר גם את הסבל הזה אשמח לעזור לכולם במידת האפשר! 0534129024

אני כאחד שסובל מאטופיק אני היום בן 23 והתחלתי לסבול מזה בגיל 17! באמצע ישיבה גדולה ללא הודעה מוקדמת
כילד לא היה לי כלום . ניסיתי ים המלח ונסיתי טיפול 3 המימדים וניסיתי משחות עם ובלי סטרואידים וניסיתי קרם לחות
מכל הסוגים אני מכיר בעל פה את כל החברות של מוצרי הטיפוח וההזנה לעור שיש בבתי המרקחת ניסיתי גם משחות של ברנשטיין וגם טיפול הומאופתי! ושום דבר לא עזר שיהיה ברור! כל דבר עוזר לתקופה ואז זה חוזר אין מה לעשות 1
אז אנשים עכשיו יקומו ויזעקו מה? איזה שטויות לי עזר ככה ולי עזר ככה?! מה אתה מבלבל את השכל ?!
אז התשובה היא לא!!! דבר ראשון שאנשים ידעו להוריד את הלחץ שום דבר לא בידים שלנו והקב"ה מנהל את העולם
בלי הגישה הזאת א"א להתמודד עם זה אנשים בטוחים שהיום יש פתרונות להכל התשובה היא לא! חד משמעית
הרפו ודעו כי אני ה' ומכאן אפשר להתחיל מה כן! אחרי שאת או אתה מבינים רגע אני אפס וצריך תפילות וסייעתא דשמיא אפשר להתחיל ובבקשה אל תכעסו עליי על מה שכתבתי כי אני ב"ה מתמודד עדיין עם הדבר הנפלא הזה שמחזק ובונה לי את החוסן הנפשי עד היום והופך אותי לאדם עוצמתי בעל אמונה כמה שאפשר ! ושיהיה ברור זה לא קל תמיד יש קשיים אבל הם עוברים לכל אחד יש את המסלול שלו והבחירה של האדם היא קובעת איך הוא יחיה את הרגע
זה יכול להיות אמא לילד\ה שסובלים מאד ונקרעים מכאב ורוצים לעזור לילד\ה שסובל\ת ויכול להיות מישהו\היא כמוני שסובל וכבר מרגיש דיי אני לא מסוגל\ת אנשים תתחזקו זה בסוף יעבור אבל מתי?! שואלים אותי אשתי וההורים שלי אז אני עונה להם אני לא יודע יש בורא עולם והוא יודע ומחליט .ופה אני מסיים את העצה הראשונה ומכאן נתחיל לעצות הגשמיות המעשיות בקיצור תחזיקו חזק הכל עובר וגם אם לא אז שיהיה ברור לאורך כל הדרך שהקב"ה קובע את המצב ואני את מצב הרוח!:)
אם זה המצב, אולי תשקול טיפול בדופיקסנט?

היא יכלה לקום בבוקר חלקה ולחזור מהגן כולה עם פצעים וגירודים
לנסות להבין מה יש בגן איזה טריגר שגורם לזה.
לבקש מהגננת לשים לב מתי היא מתחילה לגרד, ולרשום. אחרי כמה זמן אולי תמצאו קשר.

בכללי אני מורחת לה מידי פעם על מקום שיותר אדום/מגרד קרם שהמליץ לי רופא שמתמחה ברפואה הטבעית (מזמינה את זה ישירות מבית מרקחת ברחוב גיסין בפ"ת)
שמעתי על זה. לכאורה זה לא באמת טבעי.

בשתי כפות היידיים אני לא רואה שיפור בכלל הרבה זמן, הם נראות כמו של זקנה... אדומות מאוד עם פצעים וקצת מנופחות כולל האצבעות, מה עושים?
נפוח זה נשמע מזוהם.
רופא עור ראה אותה? רופא ילדים?

תודה על המחשבה אני באמת באמצע תהליך לקבלת אישור לזריקה ודרך אגב יש לך מושג אם זה יכול לעשות בעיות בכל מיני מערכות ? אני הייתי רוצה להיות בטוח שזה בסדר גמור כי זה זריקה ביולוגית נקרא וזה שם קצת מפחיד?!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה