- הוסף לסימניות
את מתארת אלרגיה לשומשום ולאבוקדו לכאורה. ואולי לחלבי.אלרגיה\רגישות-
אני חושבת שיש קשר בין התזונה שלו, ואולי גם שלי, לבין החמרה של האטופיק. לא הצלחתי להניח מספיק את האצבע על משהו ספציפי.
הוא אכל סימילאק כמה פעמים בסביבות גיל חודש ללא תופעות מיוחדות, בגיל 5 חודשים בערך קיבל פעמיים מטרנה ופעם אחת סימילאק, ובשלושת הפעמים- אכל בקבוק, אחרי 3 שעות ינק ומיד הקיא את כל הארוחה. הפסקתי תחליפים והוא רק יונק.
הוא התחיל טעימות לפני כחודש. הוא אכל ירקות (תפוא, גזר, קשוא, בטטה, תפוח) ללא שום בעיה, אכל אבוקדו פעמיים וכנ"ל - הקיא 3 שעות אח"כ, טעם טחינה לפני שבוע וחצי, ולמחרת קם עם פריחה אדומה חריפה הרבה יותר (עד עכשיו).
אני אוכלת הכל, שוקלת להפסיק חלבי.
בעקבות האזהרות שלך לא להפסיק לחשוף לאלרגנים אני מפחדת, שאלתי את הרופא ילדים אבל הוא לא הכיר רעיון כזה.
עם מי אני אמורה להתייעץ כדי לקבל הנחיות יותר ברורות? אשמח להמלצה, עדיף בכללית באזור ירושלים, אבל העיקר שיהיה מומחה ומקצועי.
את צריכה אלרגולוג ילדים ובהקדם.
מבחינת מה בינתיים - שומשום לא הייתי חושפת שוב בלי בדיקה, חלב תמשיכי כמו עד עכשיו.
אני יודעת שיש בירושלים את נטלי דניאל ושלמה בר סלע שהם מעולים. אני חושבת שגם אורי טוקר טוב.
אין לי מושג מי עובד עם איזו קופה.
כמו"כ מה הכי נכון לעשות במצב הנוכחי בקשר לאטופיק -
בהתחלה (גיל חודשיים) הוא היה בעיקר מאד יבש, הדרדר לאט לאט, בשבועיים האחרונים זה ממש החריף, וכל אזור הצוואר שלו אדום מאד וגם מעט קילופי עור. בימים האחרונים הוא התחיל ממש להתגרד, לא ישן טוב בלילה, וגם ביום הרבה פעמים די מסכן.
מה שאני עושה כרגע:
מוסטלה מכיל שמן אבוקדו....סבון-
מהלידה השתמשתי רק בסבון גונסון בקבוק צהוב, בעקבות היובש בעור עברתי לאמול פורטה, ושמפו מוסטלה סטלאטופיה. האם אפשר\עדיף לחזור לג'ונסון? או לקנות סבון אחר? ראיתי הרבה המלצות על הליפיקאר, אבל אם יש אופציה טובה במחיר יותר נוח עדיף..
לכאורה לא בשבילכם.
נשמע רעיון טוב לחזור לג'ונסון. ליפיקאר סינדט גם מעולה ואכן יקר.
שימי לב שגם בסדרת לקטופיל יש אלרגנים, וגם בשמן בלנאום. גם עליהם אני לא ממליצה.
קרם לחות ומשחות-
האבחנה שלך על שמן השקדים כנראה נכונה.בהתחלה הייתי שמה לו שמן שקדים, היה נראה לי שמייבש אותו, אבל אולי זו פשוט היתה ההתחלה של האטופיק
בחודש וחצי האחרונים השתמשתי באקווה קרם ופעמים בודדות בפנטן+. הרופא ילדים רשם אלוקום אבל העדפתי לא להשתמש כי היה רק יובש.
עכשיו הרופא רשם לו שוב אלוקום, כמו"כ אני קניתי סיקאפלסט באום וקרם ליפיקאר.
הוא התחיל ממש להתגרד ולא ישן טוב בלילה אז מרחתי לו כמה פעמים פניסטיל.
תכלס- יצאתי מבולבלת, איזה קרם\משחה עכשיו, מה הולך עם מה, כמה פעמים ביום, עם מה לחכות שהעור יחלים, ואולי בכלל משהו אחד לאזור היותר חריף ומשהו אר לשאר הגוף?
קרמים של לחות מכילים שני מרכיבים עיקרים: שומן ומים.
עור אטופי צריך כאלה שיש בהם יותר מים.
(אקווה קרם, הכי בסיסי לאטופיק מכיל הרבה מים ולכן קוראים לו 'אקווה' שזה מים בלטינית)
כנראה שהשמן באמת לא היה מתאים.
סיקאפלסט זה מעולה לכל המקומות הפצועים, וליפיקאר זה יכול להיות מעולה למניעה אבל תכלס זה שורף להרבה ילדים - אז תהיי בקשב אליו איך הוא מגיב. תמרחי על עור נקי יחסית - אם הוא רגוע עם ליפיקאר אז תמשיכי ואם לא אז אל תעשי לו את זה, תעברי לחומרים יותר ידידותיים בתחושה, למשל בפנטן +.
וכמו שאמרת, מורחים משהו אחר לעור הפצוע ומשהו אחר לעור הנקי.
פניסטיל ג'ל למריחה לא מתאים בכלל לעור אטופי, רק לאנשים בריאים שנעקצים (וגם להם יש דברים יותר טובים) קיצר, תמחקי אותו מהרשימה.
כל הכבוד המשיכי כךחוץ מזה, כבר כמה חודשים-
בגדים ומצעים רק 100% כותנה
כל הכביסה הביתית רק ג'ל לתינוקות (בדין או פרסיל, לא מצאתי תינוקלין) בלי מרכך.
אני כמעט בלי בשמים, ודאודורנט לא ספריי
הנושאים החמים