כללי איגוד מעצבים חרדים מקצועים

• הוסף לסימניות
הלקוח נכנס לסטודיו והצעתי לו לשבת, שאלתי בנימוס אם הוא מעוניין לשתות. הוא סירב. התעקשתי, מאחר וראיתי כי מדובר בלקוח קצת ביישן, מסוג האנשים שצריך להביא לו שתייה בלי לשאול.
- ובכן, אומר לי הלקוח, אני מעוניין לעשות אצליך לוגו לעסק שלי. לאחר שורה של הסברים, ותחקיר קצר מצידי על העסק שלו, הגענו לנושא של המחיר, טרם הוא שאל כמה אני לוקח, הוא קבע ואמר: אני משלם עבור לוגו 300 ש"ח.
הופתעתי. זזתי בכסא המנהלים באי נוחות ושאלתי- מהיכן לך ידע זה ש300 ש"ח הוא המחיר?
-כי בררתי כבר אצל כמה גרפיקאים בשוק, וזה המחיר. הוא ענה בפסקנות. ופתאום נעלמה הביישנות המדומה של האיש.
אני שומע מה שאתה אומר, אבל בא אני יראה לך משהוא...

תלשתי מהקיר תעודה ממסוסגרת, בצד העליון של התעודה מתנוסס באותיות גדולות: איגוד 'מח"ר"- מעצבים חרדים מקצועים.
וזאת לתעודה כי: שמואל בזאנסון, חבר באיגוד 'מח"ר', ונאמן לאמנת האיגוד.
הוא הסתכל עליי בתמיה!! ושאל, מה זה האיגוד? מה זה אמנה? (הפעם, הוא זז מכסא הלקוח באי נוחות).
הסברתי לו. עיצוב גרפי הינו מקצוע מכובד, הדורש מהמעצב מקצועיות, כובד ראש, יצירתיות וחשיבה רבה. דא עקא, שמסיבות שאיני רוצה להאריך ולפרטם, מקצוע זה הפך ובעיקר בציבור שלנו לשוק, אין בשוק זה לא דין ולא דיין, כל המוריד במחיר הרי זה משובח, וכל דחאפער גבר,
מי שיותר חאפער מצליח בשוק הרדוד הלזה, והמעצבים המקצועים משלמים את המחיר...
עד שקם האיגוד הנ"ל, ומאגד בו כמה מאות גרפיקאים, אשר חתומים על אמנת האיגוד, האמנה כוללת, מחירון למעצבים גרפים, אשר נקבע מידי שנה ע"י חברי ועדת האיגוד. כדי להיות חבר באיגוד צריך בס"ה תעודה מקצועית שלמדת גרפיקה, דמי חבר 25 ש"ח לחודש כדי לממן את היועץ המשפטי של האיגוד והפעילות בה, ולהתחייב להיות ממשומע לאמנת האיגוד והמחירון שלו.

פששש, אם ככה אמר הלקוח, אני בוודאי מעדיף לעבוד אם מעצב שהוא חבר באיגוד, בכך תהיה הוכחה שלא מדובר בחאפער.
-תשמע, אמרתי לו. אני ישמח לבצע את הלוגו שבקשת, אבל ע"פ מחירון האיגוד, זה לא יעלה פחות מ700 ש"ח.
-תראה, הוא אמר לי, אני מעדיף להוסיף 400 ש"ח, ולהיות רגוע שאני בידיים טובות. אני מעדיף לשלם יותר לחבר באיגוד הנ"ל. כי תעודה מהאיגוד היא תעודה שאתה לא חאפער. כי תעודה מהאיגוד היא תעודה שלא שלפת מחיר העיקר שיהיה לך כסף לשבת. שאבעס געלט בלע"ז.

ובכן, הלקוחות שירצו לעשות לוגו, בסגנון "תעשה רק לוגו קטן, אל תשתגע, אני חוזר עוד שעתיים זה יהיה מוכן?", יאלץ ללכת לגרפיקאים שאין להם את התעודה הנ"ל.

תסריט זה הוא פרי דמיוני, אך לעניות דעתי, איגוד כזה צריך להתייסד ויפה שעה אחת קודם.

נ.ב. מאחר וקראתי הערות מחכימות באשכול דנן בנושא המחירון, אני רוצה לציין שהכוונה אינה למחירון מקסימום, את זה כל אחד יחליט לפי כישוריו, אלא מחירון מינימאלי שמי שחבר באיגוד אינו יכול לדרוש פחות מהמחיר הנ"ל. סוג של קו אדום.

• הוסף לסימניות
אני בעד. למה שטויות? לדעתי זה מעורר הערכה למקצוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הכי טוב;521722:
הלקוח נכנס לסטודיו והצעתי לו לשבת, שאלתי בנימוס אם הוא מעוניין לשתות. הוא סירב. התעקשתי, מאחר וראיתי כי מדובר בלקוח קצת ביישן, מסוג האנשים שצריך להביא לו שתייה בלי לשאול.
- ובכן, אומר לי הלקוח, אני מעוניין לעשות אצליך לוגו לעסק שלי. לאחר שורה של הסברים, ותחקיר קצר מצידי על העסק שלו, הגענו לנושא של המחיר, טרם הוא שאל כמה אני לוקח, הוא קבע ואמר: אני משלם עבור לוגו 300 ש"ח.
הופתעתי. זזתי בכסא המנהלים באי נוחות ושאלתי- מהיכן לך ידע זה ש300 ש"ח הוא המחיר?
-כי בררתי כבר אצל כמה גרפיקאים בשוק, וזה המחיר. הוא ענה בפסקנות. ופתאום נעלמה הביישנות המדומה של האיש.
אני שומע מה שאתה אומר, אבל בא אני יראה לך משהוא...
תלשתי מהקיר תעודה ממסוסגרת, בצד העליון של התעודה מתנוסס באותיות גדולות: איגוד 'מח"ר"- מעצבים חרדים מקצועים.
וזאת לתעודה כי: שמואל בזאנסון, חבר באיגוד 'מח"ר', ונאמן לאמנת האיגוד.
הוא הסתכל עליי בתתמיה!! ושאל, מה זה האיגוד? מה זה אמנה? (הפעם, הוא זז מכסא הלקוח באי נוחות).
הסברתי לו. עיצוב גרפי הינו מקצוע מכובד, הדורש מהמעצב מקצועיות, כובד ראש, יצירתיות וחשיבה רבה. דא עקא, שמסיבות שאיני רוצה להאריך ולפרטם, מקצוע זה הפך ובעיקר בציבור שלנו לשוק, אין בשוק זה לא דין ולא דיין, כל המוריד במחיר הרי זה משובח, וכל דחאפער גבר,
מי שיותר חאפער מצליח בשוק הרדוד הלזה, והמעצבים המקצועים משלמים את המחיר...
עד שקם האיגוד הנ"ל, ומאגד בו כמה מאות גרפיקאים, אשר חתומים על אמנת האיגוד, האמנה כוללת, מחירון למעצבים גרפים, אשר נקבע מידי שנה ע"י חברי ועדת האיגוד. כדי להיות חבר באיגוד צריך בס"ה תעודה מקצועית שלמדת גרפיקה, דמי חבר 25 ש"ח לחודש כדי לממן את היועץ המשפטי של האיגוד והפעילות בה, ולהתחייב להיות ממשומע לאמנת האיגוד והמחירון שלו.
פששש, אם ככה אמר הלקוח, אני בוודאי מעדיף לעבוד אם מעצב שהוא חבר באיגוד, בכך תהיה הוכחה שאלא מדובר בחאפער.
-תשמע, אמרתי לו. אני ישמח לבצע את הלוגו שבקשת, אבל ע"פ מחירון האיגוד, זה לא יעלה פחות מ700 ש"ח.
-תראה, הוא אמר לי, אני מעדיף להוסיף 400 ש"ח, ולהיות רגוע שאני בידיים טובות. אני מעדיף לשלם יותר לחבר באיגוד הנ"ל. כי תעודה מהאיגוד היא תעודה שאתה לא חאפער. כי תעודה מהאיגוד היא תעודה שלא שלפת מחיר העיקר שיהיה לך כסף לשבת. שאבעס געלט בלע"ז.
ובכן, הלקוחות שירצו לעשות לוגו, בסגנון "תעשה רק לוגו קטן, אל תשתגע, אני חוזר עוד שעתיים זה יהיה מוכן?", יאלץ ללכת לגרפיקאים שאין להם את התעודה הנ"ל.

תסריט זה הוא פרי דמיוני, אך לעניות דעתי, איגוד כזה צריך להתייסד ויפה שעה אחת קודם.

בהתחלה אתה מרגיש שחסר לך את הגב של ה"איגוד" בשביל לומר את המחיר הראלי מבחינתך,
אח"כ אתה עושה את זה עם מספיק בטחון שהלקוח הפוטנציאלי יבין את ההבדל לבד, ואם הוא לא מבין שילך להוא של ה"שאבעס געלט" ב-300 ש"ח.

לדעתי אם חסר איגוד זה יותר בשביל הקטע של הגנה משפטית, הוצ"ל, ורשימות שחורות למיניהן...:):)

• הוסף לסימניות
כמה מאנ"ש אתה מכיר שירצו לשלם יותר בשביל "תעודת חבר איגוד המפרסמים"?
הציבור שלנו מחפש זול ולא תמיד מבין.

• הוסף לסימניות
מיג, זה לא עניין של גב, זה ענין של עקרון.

אני גם חושב שאגוד כזה צריך לקבוע את גובה השכר של גרפיקאים שעובדים בבתי דפוס, וגם של ביצועיסטים. לא יכול להיות שגרפיקאי מקצועי יקבל שכר מינימום אפילו בתור התחלה, זה פשוט בושה למקצוע.

• הוסף לסימניות
זה לא המקצוע היחיד שיש בו נצלנות. כל שוק העבודה בשוק החרדי פרוץ ונצלן. אין מחיר להשקעה בשום מקצוע. כל מסלול של סמינרים מוציא מאות בכל מחזור שנתי בכל מקצוע וזה יוצר את הפער הגדול בין הביקוש להצע.
זו תופעה מעצבנת, מקוממת אבל קיימת. לא יעזור כמה תתעצבנו כל פעם מחדש.

• הוסף לסימניות
מי אמר שצריך להיות איגוד בתשלום? אפשר לעשות הרשמה בפרוג, להדפיס תעודות יפות, להוסיף בכרטיס ביקור "חבר איגוד המעצבים" ולנסות לראות אם זה משפיע על הלקוחות.

• הוסף לסימניות
מתוך אתר 'ההסתדרות החדשה': לקחתי דוגמא את איגוד הפיזיותרפיה, אבל יש כמעט לכל מקצוע איגוד שכזה.

איגוד הפיזיותרפיה בישראל הפועל מבית ההסתדרות החדשה ,מאגד את הפיזיותרפיסטים בישראל.
במהלך השנה האחרונה, איגוד הפיזיותרפיסטים הוביל בכנסת את החוק המסדיר על פי חוק את עבודת הפיזיותרפיסטים בישראל. כמו כן, האיגוד חתם ב- 1.9.08, על הסכמי שכר עם שירותי בריאות כללית הדואג לפנסיה ותנאים סוציאליים על כל שעות העבודה ובא להמיר את הססיות (לפי מספר מטופלים) שהיו נהוגות עד היום בהסכם תפוקות (לפי מספר הטיפולים), כתוצאה מזה גדלו התקנים בכלמעלה משליש.
כמו כן, האיגוד חבר בארגון הפיזיותרפיסטים העולמי ובארגון הבריאות העולמי.

• הוסף לסימניות
אני לא בטוח (בעצם, אני בטוח שלא) שתעודת חבר האיגוד היא זו שתגרום ללקוח לשלם 400 שקל יותר.
לקוח שמחפש זול - ילך לחאפערים, ודרך אגב - חאפער זה לאו דווקא מי שלא יודע לעצב ועושה עבודות עם רמה ברצפה, אלא אחד שמוכן להוזיל דרסטית את המחירים ולשבור את השוק.

בכל אופן מטעמים רבים אני כן בעד הקמת איגוד גרפיקאים חרדים.
בעיקר מפני שזה מייקר את המקצוע והופך אותו לדבר ייחודי ובעל משמעות.
וכן בגלל היכולת העתידית לשלוט פחות או יותר במחירי שוק נורמלים בסיסיים (לא למעלה גם לא למטה).

אם בעתיד יצטרפו לאותו איגוד אלפי גרפיקאים, אני בטוח שרמת הרווחיות מהעבודה לצד רמת ההשקעה של הגרפיקאי החבר באיגוד יוכלו לעלות פלאים בס"ד.

• הוסף לסימניות
אני לא חושב שמבחינה חוקית מותר לגרפיקאים לתאם מחירים ביניהם.

• הוסף לסימניות
מותר בהחלט להוציא מחירון עבודות מוסכם על כלל חברי האיגוד.
המחירון לא מחייב, המחיר הוא מחיר מומלץ.

• הוסף לסימניות
יאלה, אני מתחילה
מי שרוצה להיות חבר הנהלת האיגוד ורואה את עצמו מתאים לכך שישלח לי הודעה באישי
גרפיקאי שרוצה להיות חבר באיגוד שלי ;) שישלח לי הודעה כנ"ל

• הוסף לסימניות
חלומות בהקיציס.

היו פה פעם כאלה שרצו להקים איגוד כזה אבל הם לא היו אובייקטיבים כדי להקים כזה דבר, שיתקבל גם על פי דעת תורה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;521778:
אני לא בטוח (בעצם, אני בטוח שלא) שתעודת חבר האיגוד היא זו שתגרום ללקוח לשלם 400 שקל יותר.
לקוח שמחפש זול - ילך לחאפערים, ודרך אגב - חאפער זה לאו דווקא מי שלא יודע לעצב ועושה עבודות עם רמה ברצפה, אלא אחד שמוכן להוזיל דרסטית את המחירים ולשבור את השוק.

בכל אופן מטעמים רבים אני כן בעד הקמת איגוד גרפיקאים חרדים.
בעיקר מפני שזה מייקר את המקצוע והופך אותו לדבר ייחודי ובעל משמעות.
וכן בגלל היכולת העתידית לשלוט פחות או יותר במחירי שוק נורמלים בסיסיים (לא למעלה גם לא למטה).

אם בעתיד יצטרפו לאותו איגוד אלפי גרפיקאים, אני בטוח שרמת הרווחיות מהעבודה לצד רמת ההשקעה של הגרפיקאי החבר באיגוד יוכלו לעלות פלאים בס"ד.

רק שצריך לוודא שמי שמקים אגוד כזה, יעשה זאת על פי דעת תורה, ולא יהיה קשור לאף ארגון אחר כגון פרוג. צריך שזה יהיה ארגון אוביקטיבי אם יש כזה דבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;521802:
חלומות בהקיציס.

היו פה פעם כאלה שרצו להקים איגוד כזה אבל הם לא היו אובייקטיבים כדי להקים כזה דבר, שיתקבל גם על פי דעת תורה.

מה הבעיה עם דעת תורה? אין לי בעיה להתייעץ עם רבנים בקשר לזה.
אם אני מקימה ארגון אני נותנת לבעלי שינהל את זה מהצד, אין לו מושג וחצי בגרפיקה כך שנראה לי שהוא אוביקטיבי. חוץ מזה מה אפשר להפסיד מלנסות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;521806:
מה הבעיה עם דעת תורה? אין לי בעיה להתייעץ עם רבנים בקשר לזה.
אם אני מקימה ארגון אני נותנת לבעלי שינהל את זה מהצד, אין לו מושג וחצי בגרפיקה כך שנראה לי שהוא אוביקטיבי. חוץ מזה מה אפשר להפסיד מלנסות?

את אובייקטיבית מספיק כדי לקבל באופן שווה גרפיקאים שלא כותבים בפרוג?
או גרפיקאים שלומדים בסיעור מוחות למשל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;521811:
את אובייקטיבית מספיק כדי לקבל באופן שווה גרפיקאים שלא כותבים בפרוג?
או גרפיקאים שלומדים בסיעור מוחות למשל?

כן.
אין לי בעיה עם סיעור מוחות, סתם הייתי בקריזה, את יודעת... ;)
(דוקא גם אני למדתי אצל שרביט אבל עוד לפני "סיעור מוחות")
גינגית, חשבת שיש לי קשר לפרוג?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה