כללי איגוד מעצבים חרדים מקצועים

• הוסף לסימניות
איגוד הוא רעיון טוב וכבר קיימת אגודת המעצבים הישראלית.
מחירון הוא לא רעיון טוב, מהסיבה הפשוטה שמדובר בשוק חופשי, ומחירון כזה מנגוד לכל הרעיון של שוק חופשי (ייתכן שזה אפילו בגדר "קרטל" ואסור בחוק, אני לא מתמצאת מספיק). בשוק חופשי המחירים נקבעים לפי היצע, ביקוש ומשתנים נוספים, ובמילים אחרות - כל אחד לוקח כמה שהוא יכול להרשות לעצמו לקחת.

למה שאקח 700 ללוגו אם אני יכולה, בזכות הרזומה שלי או בזכות כישוריי כאשת שיווק ממולחת או שניהם גם יחד, לקחת 2000?

בכל תחום בשוק החופשי ישנן דרגות שונות של מחירים.
נכון אולי וגם זה לא בטוח) לקבוע מחירים מינימום, אך קביעת מחירי מקסימום היא רעיון בלתי הגיוני בתכלית.

• הוסף לסימניות
נעמה, רוב רובו של הרעיון (שלי לפחות) זה בעניין המחירון,הכוונה היא לא לקבוע מחירון, כי זה בהחלט כפי שאמרת, אינבידואלי. אלא מה? לקבוע מחירון מינימלי, לוגו למשל: 700 ש"ח מינימום. מי שמאמין שהוא יכול לדרוש 2000 ש"ח זכותו המלאה. אבל האמנה צריכה להיות על המינימום גם לעצמאים וגם לשכירים.

• הוסף לסימניות
נעמה - זה העניין,
קביעת מחירון מינימום מומלץ ולא מחייב לחברי האיגוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;521839:
נעמה - זה העניין,
קביעת מחירון מינימום מומלץ ולא מחייב לחברי האיגוד.

אני לא בטוח במה שאתה אומר, מכיוון ש'פרוג' פרסמו מחירון והוא בגדר המלצה. זה עשה שינוי כלשהוא? לא. אני חושב שאם זה אפשרי מבחינה חוקית, כן כדאי שיהיה מחירון מינימלי בגדר חובה למי שחבר בארגון ולא רק בגדר המלצה, כי אם מדובר רק בהמלצה אז מה עשית בזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;521811:
את אובייקטיבית מספיק כדי לקבל באופן שווה גרפיקאים שלא כותבים בפרוג?
או גרפיקאים שלומדים בסיעור מוחות למשל?

שוב פרוג?

למה לתקוע את פרוג בכל אשכול?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;521811:
את אובייקטיבית מספיק כדי לקבל באופן שווה גרפיקאים שלא כותבים בפרוג?
או גרפיקאים שלומדים בסיעור מוחות למשל?

לא הבנתי מה הבעיה של גרפיקאים שלומדים בסיעור מוחות?

הם לא גולשים בפרוג? אין להם תיקי עבודות בפרוג בחינם? הם לא פותחים אשכולות אחרי אירועים של סיעור מוחות? אין להם אתרים אישיים שיושבים על השרת של פרוג בחינם?

לדעתי, אתר פרוג הוא האתר האולטימטיבי לגרפיקאי החרדי והדתי בלי שום קשר למקום הלימודים, צבע עור, רמת דתיות או מין וגזע! וזאת, למרות שהיום יש לפרוג בית ספר סופר מקצועי ללימודי עיצוב וכו'.

• הוסף לסימניות
לענ"ד הרעיון יפה אך לא מעשי

לך תמצא כל מיני מתחילים וכיו"ב שתמיד שוברים שוק.

לדעתי האישית תמיד יש תחרות אבל על איכות ושירות אנשים מוכנים לשלם.

וזה מוכח ופרנסה בסה"כ משמיים ומנסיוני עם כל מיני גרפיקאים מתחילים למדתי - שלם תקבל!

אם לא בפעם הזאת אז בפעם אחרת הוא יבוא..

מילה של מפיק.:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;521814:
כן.
אין לי בעיה עם סיעור מוחות, סתם הייתי בקריזה, את יודעת... ;)
(דוקא גם אני למדתי אצל שרביט אבל עוד לפני "סיעור מוחות")
גינגית, חשבת שיש לי קשר לפרוג?

לא חשבתי על קשרים שלך אישית.
אני לא מכירה אותך.
דיברתי בכלליות.

• הוסף לסימניות
אני הייתי רוצה איגוד מקצועי לגרפיקאים, שיענה על הדרישות הבאות:

1. מקום בו כל הגרפיקאים חברי האיגוד יכולים להתייעץ ולהפגש אחד עם השני אונליין.
2. מקום בו הם יכולים במסגרת האיגוד לקבל שטח לפרסם ברחבי הנט בצורה מסודרת את תיקי העבודות שלהם.
3. מפגש שנתי של חברי האיגוד פנים מול פנים.
4. מקום בו חברי האיגוד יכולים לשלוח מסרים אישיים בנושאי עבודה אחד עם השני ולפתח שיתופי פעולה
5. מחירון שנתי המבוסס על מחקר אמיתי של מדד המחירים בשוק.
6. מפגשים מקצועיים עם הרצאות בעלות סמלית (בחנוכה למשל) לחברי האיגוד.

הממממ.... רגע רגע!! יש כזה איגוד! והחברות בו לא עולה הרבה כסף! הממממ.. אולי בכלל לא עולה!
אה...

• הוסף לסימניות
מה שצריך זה יותר אנשים שעושים ופחות אנשים שמדברים וכותבים.

ברור שאפשר לעשות יוזמה כזו של איגוד מקצועי בעל צורה כזו או אחרת שיהווה גוף שמקדם אינטרסים של הקבוצה שכולנו שייכים לה (גרפיקאים חרדים/דתיים).

אבל בשביל זה צריך מישהו שירים את הכפפה ויירתם לצורך העניין, ייזום, יפנה לגורמים המתאימים, יכין תוכנית מסודרת, רשימת יעדים ויוציא את הדברים מן הכח אל הפועל.
עד שיקום האיש הזה, נגזר על אשכולות אלו לתפוח למימדים גלאקטיים ואז לשקוע לתהום הנשיה בקול דממה דקה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;521873:
לא חשבתי על קשרים שלך אישית.
אני לא מכירה אותך.
דיברתי בכלליות.

חשבתי בגלל שהתווכחנו אחרי התערוכה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;521879:
אבל בשביל זה צריך מישהו שירים את הכפפה ויירתם לצורך העניין, ייזום, יפנה לגורמים המתאימים, יכין תוכנית מסודרת, רשימת יעדים ויוציא את הדברים מן הכח אל הפועל.
...

גם אז אין סיכוי.

אך עלו בדעתי שני רעיונות
רלוונטיים במידה שווה להקמת האיגוד...

1) נצא להפגנות להורדת מחירי הלחם והשימורים
כך, שגם אם נדרוש רק 300 שח ללוגו
זה יצא שווה ערך ל700

2) לקדם את חוק עונש המוות
כך יוצאו להורג כל אותם גרפיקאים הדורשים 100 שח ללוגו
וגם כל אותם לקוחות שלא מוכנים לשלם יותר מכך.

• הוסף לסימניות
עונש מוות זה קל מידי.
אין עבודת פרך לכל החיים? (מה שממילא הם גוזרים על עצמם....)
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברומי נויבירט;521884:
2) לקדם את חוק עונש המוות
כך יוצאו להורג כל אותם גרפיקאים הדורשים 100 שח ללוגו
וגם כל אותם לקוחות שלא מוכנים לשלם יותר מכך.

מספיק לגזור על הגרפיקאים...

הלקוחות כבר יסתדרו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף;521877:
1. מקום בו כל הגרפיקאים חברי האיגוד יכולים להתייעץ ולהפגש אחד עם השני אונליין.
2. מקום בו הם יכולים במסגרת האיגוד לקבל שטח לפרסם ברחבי הנט בצורה מסודרת את תיקי העבודות שלהם.
3. מפגש שנתי של חברי האיגוד פנים מול פנים.
4. מקום בו חברי האיגוד יכולים לשלוח מסרים אישיים בנושאי עבודה אחד עם השני ולפתח שיתופי פעולה
5. מחירון שנתי המבוסס על מחקר אמיתי של מדד המחירים בשוק.
6. מפגשים מקצועיים עם הרצאות בעלות סמלית (בחנוכה למשל) לחברי האיגוד.

הממממ.... רגע רגע!! יש כזה איגוד! והחברות בו לא עולה הרבה כסף! הממממ.. אולי בכלל לא עולה!
אה...

תודה גרף!
הוצאת לי את המילים מהמקלדת... אני בדיוק חושב על זה..
אנחנו כאן בשביל לעזור ולסייע, אנחנו פתוחים וקשובים לכל רעיון ונשמח לקבל עוד פידבקים ורעיונות לשיפור ועזרה הדדית.
בעיני אני תמיד רואה בפעילותה של פרוג כאיגוד מעצבים פרוג, המכירים דרך האיגוד אחד את השני, ומסייעים אחד לשני.

לגבי הרעיון של התמחור הקבוע, בדקתי את זה לא פעם, אין שום דרך לשליטה על מחירי שוק במקצועות התלויים בכשרונות ויגיע כפיים, לא הרי העבודה של פלוני כהרי העבודה של אלמוני, ואיש איש עם מחיריו... (רוצים תעודה שאתם איש מקצוע איכותי?? זה יכול להיות כיוון.... להכין מבחן מקצוענות שמי שעובר אותו מקבל תעודת 'מקצועי'....:)).

מה שכן חשוב לדעת, זה המחירים הממוצעים שיש בשוק, כדי שכל אחד יוכל להתאים את עצמו אליהם (אם אתה מקצועי אתה יכול להוסיף אם אתה מתחיל - דע את מקומך.. ובדיוק בשביל זה בכנס האחרון, במגזין הוספנו מחירון שנעשה על פי מדד אמיתי של מחירים ממוצעים בשוק, הסקר נערך על ידי חברי פרוג שרשמו כל אחד את מחירו (וכזכור לכולם המחירון הזה שונה לגמרי מהמחירון הקודם..).

ולך גינגית היקרה!
אני בהחלט רואה את פרוג כיום כבית וחממה לכל השומר תומ"צ - מעצב גרפי או איש מקצוע מהתחומים כאן. אנו תמיד מקפידים לתת יחס הוגן ושוה בין כל המשתתפים (באתר, בכנסים, בימי הרצאות, וכו'). (בכלל המרכז הדרכה הוא חלק נפרד מהאתר והימי עיון, וכו')

לצערי, תמיד תמיד יהיו בכל שכונה/עדה/חברה/איגוד או מה שלא יהיה - אנשים שמרגישים שמקפחים אותם. או שהיחס אינו אובייקטיבי. אני מקוה מאד שלא התכוונת לזה... בכ"א כאן אנו מקפידים שתהיה אוירה נינוחה ושוה. כולם כאן מקבלים אותם הטבות באתר וכו'.
תסתכלי כאן סביבך תראי סוגים שונים של מעצבים, עדות שונות, יש כאן בוגרי כל המכללות כולם, יש כאן אחוה יוצאת דופן! כל אנשי המקצוע ב"ה נהנים כאן משירותי האתר הכוללים כל מה שגרף ציין בהודעתו. יחד עם זאת לפעמים צריך לזכור שלמרות שיש כאן איגוד גרפיקאים ומעצבים, זה לא המקום לגופים מסחריים ולא משנה מאיזה סוג (חברות ליסינג, סופרמרקטים, מכללות וכו'..וד"ל) לנצל את במת האיגוד לפרסומים חינמיים..

בהצלחה לכולם.
אני פתוח להצעות ורעיונות נוספים
חיים דיקמן
פרוג.

• הוסף לסימניות
חיים ידידי (ומורי), היות ואתה פתוח להצעות, אני מציע להוציא מטעם פרוג, סוג של כרטיס\תעודה בעל תוקף שנתי, תחת הכותרת 'איגוד מעצבים חרדי\דתי' פרוג, עם הוספת כמה שורות כי מחזיק התעודה הולך לפי המחירון של פרוג. זה אולי לא איגוד רשמי כפי שדמיינתי ובכל זאת מדובר במשהוא סמלי שיכול לעיתים להועיל. ולו קצת להוסיף טיפה כבוד למקצוע.

• הוסף לסימניות
תקרא את זה שוב:

נכתב ע"י prog;521904:
לגבי הרעיון של התמחור הקבוע, בדקתי את זה לא פעם, אין שום דרך לשליטה על מחירי שוק במקצועות התלויים בכשרונות ויגיע כפיים, לא הרי העבודה של פלוני כהרי העבודה של אלמוני, ואיש איש עם מחיריו... (רוצים תעודה שאתם איש מקצוע איכותי?? זה יכול להיות כיוון.... להכין מבחן מקצוענות שמי שעובר אותו מקבל תעודת 'מקצועי'....:)).

מה שכן חשוב לדעת, זה המחירים הממוצעים שיש בשוק, כדי שכל אחד יוכל להתאים את עצמו אליהם (אם אתה מקצועי אתה יכול להוסיף אם אתה מתחיל - דע את מקומך.. ובדיוק בשביל זה בכנס האחרון, במגזין הוספנו מחירון שנעשה על פי מדד אמיתי של מחירים ממוצעים בשוק, הסקר נערך על ידי חברי פרוג שרשמו כל אחד את מחירו (וכזכור לכולם המחירון הזה שונה לגמרי מהמחירון הקודם..).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;521904:
ולך גינגית היקרה!
אני בהחלט רואה את פרוג כיום כבית וחממה לכל השומר תומ"צ - מעצב גרפי או איש מקצוע מהתחומים כאן. אנו תמיד מקפידים לתת יחס הוגן ושוה בין כל המשתתפים (באתר, בכנסים, בימי הרצאות, וכו'). (בכלל המרכז הדרכה הוא חלק נפרד מהאתר והימי עיון, וכו')

לצערי, תמיד תמיד יהיו בכל שכונה/עדה/חברה/איגוד או מה שלא יהיה - אנשים שמרגישים שמקפחים אותם. או שהיחס אינו אובייקטיבי. אני מקוה מאד שלא התכוונת לזה... בכ"א כאן אנו מקפידים שתהיה אוירה נינוחה ושוה. כולם כאן מקבלים אותם הטבות באתר וכו'.
תסתכלי כאן סביבך תראי סוגים שונים של מעצבים, עדות שונות, יש כאן בוגרי כל המכללות כולם, יש כאן אחוה יוצאת דופן! כל אנשי המקצוע ב"ה נהנים כאן משירותי האתר הכוללים כל מה שגרף ציין בהודעתו. יחד עם זאת לפעמים צריך לזכור שלמרות שיש כאן איגוד גרפיקאים ומעצבים, זה לא המקום לגופים מסחריים ולא משנה מאיזה סוג (חברות ליסינג, סופרמרקטים, מכללות וכו'..וד"ל) לנצל את במת האיגוד לפרסומים חינמיים..

בהצלחה לכולם.
אני פתוח להצעות ורעיונות נוספים
חיים דיקמן
פרוג.

לא תכננתי לכתוב יותר באשכול המעריצים הזה, אבל מאחר ופנית אלי אישית, אי אפשר לצאת פטור בלא לענות ולו רק מכללי הנימוס.

מאחר ואינני רוצה להרגיז עלי כל מיני ניקים של כל מיני אנשים בזהויות שונות שמנצלים את הוירטואליות להוציא עלי את כעסם המצטבר, ומאחר ולכתוב נגד דעותיו המובעות של חיים דיקמן זה להבטיח קבלת קיטון של צוננים על הראש החלטתי להציע לך את זה:

אשמח להביא את דעתי בשמחה אבל רק אליך, חיים, באופן אישי ובטלפון.

אתה יודע מה המספר שלי לא?

פשוט הבמה של פרוג היא מזמן לא במה אוביקטיבית והנכווה ברותחין, נזהר בצוננין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;521898:
עונש מוות זה קל מידי.
אין עבודת פרך לכל החיים? (מה שממילא הם גוזרים על עצמם....)
:)
מוות בעינויים.נקודה.
(ההשראה מתוך פתק שראיתי אי פעם בשנות נעורי שהיה תלוי על השער לשטח מפעילי מעגן הסירות בגני יהושוע וזה לשונו:"אין כניסה, העברין יומת בעינויים")

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאם כבר רעיון של איגוד גרפיקאים עם מחירון מינימום, זה צריך להיעשות בדרך הזו:
1. תהליך מסודר של קבלת גרפיקאים מקצועיים בלבד לאיגוד.
2. כל גרפיקאי שמתקבל לארגון מקבל תעודת חבר + מחירון מינימום שייחשף לחברי האיגוד בלבד.

המטרה בכך היא שלא כל אחד יוכל להיות חבר באיגוד ואז איבדנו את הפואנטה.
מצד שני לא יווצר קרטל כי רק חברי האיגוד יידעו את מחירי המינימום שלהם הם מחוייבים מתוקף מקצועיותם וחברותם בארגון ולא ייווצר מצב שמישהו שהתחיל אתמול להתעניין בגרפיקה ייקח את המחירים האלו ויגרום לביזוי וזולות המקצוע.
מה שיקרה במצב כזה זה שמי שמגיע לגרפיקאי חבר האיגוד יודע שהוא מגיע למישהו מקצועי והגרפיקאי יכול לבקש מחיר הוגן והגון כפי שסוכם ע"י חברי האיגוד ולהגיד ללקוח שלו: לא תמצא עוד גרפיקאי שהוא חבר האיגוד שייקח לך פחות ומי שלא חבר באיגוד לא התקבל כנראה משיקולי מקצועיות וכו' - ואז רק הלקוחות שבאמת מעוניינים במקצועיות יפנו לגרפיקאים המקצועיים והשאר יילכו לגרפיקאים המתחילים - ובא שלום על ישראל...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה