איור קטן.

• הוסף לסימניות
מדהים!
הקטנציק הרבה יותר מפחיד אותי מהר האדם הגולייתי הזה. הוא הרבה יותר מתוחכם ממנו!

• הוסף לסימניות
חזק ביותר!
הקונטרסט בין הדמויות אדיר ומחמיאה לכל דמות.

• הוסף לסימניות
אל תתנו לאיש לישון!!
אני אוהבבב כל כך את העבודות שלך.
הלוואי ותזכה להכרה במהירות והלוואי שהציבור יהיה ברמת הבשלות שנדרשת כדי להנות עד הגג מאיכויות האיור שלך.

• הוסף לסימניות
זה לא מפסיק להצחיק אותי הציור הזה ואני אפילו לא יודע להסביר למה.
:)
כנראה העייפות.
זה לא בשביל המגזר החרדי כזה דבר , אה. זה לא בגלקסיה של הלקסיקון שלכם.

לילה טוב!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שאול יצחק;1534624:
זה לא מפסיק להצחיק אותי הציור הזה ואני אפילו לא יודע להסביר למה.
כנראה העייפות.
זה לא בשביל המגזר החרדי כזה דבר , אה. זה לא בגלקסיה של הלקסיקון שלכם.

לילה טוב!

מה זה "שלכם"?
אתה לא מהמגזר????????

• הוסף לסימניות
הי לא להתלהם.
הבנאדם דיבר בגוף שני,
אל האנשים שלא בשלים לסגנון....
ושאול יצחק,
אשרייך!
כמה מהיצירות שהעלית
נכנסות בקלות לתיקיית ההשראה!

• הוסף לסימניות
קטעים אתכם... אל תפסיקו...
ו..יש מגזר במגזר שאסטרופיזיקה דווקא מצחיקה אותו.

• הוסף לסימניות
הציורים שלך מאד יפים, והסגנון מאד מושך.
עם כל הכבוד לסגנון שהוא שונה מהספרים החרדיים הרגילים, הוא עדיין לא מאבד מן המתיקות שלו וזה יפה.
הדמויות התוקות, הן שונות אבל יש להן חינניות, וזה חשוב בשונה מן המפלצות שראיתי בסגנונות השונים של ציירים משונים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קריאייטיבית;1534644:
מה זה "שלכם"?
אתה לא מהמגזר????????

שלכם, זה שזה לא בגלקסיה שלכם.
זה לא משהו רע, הבעיה היא אצלי, יש לי דמיון שמוצת בקלות.
אני אוהב דבר כזה כמו האיור הזה, שפותח חלון לאיזה סיטואציה משעשעת בלי להסביר את עצמה יותר מדי. זה מאוד לא מסחרי, אפילו אצל גוים לא עושים כזה סוג של דבר בעיתון מסחרי, רק בעיתונים מחתרתיים אומנותיים יהיה דברים מאין אלה.
יתכן שאם היה לדמות של הקטן איזה כלי נשק או רובה גדול שהוא גורר על הרצפה, זה היה בדיחה קצת יותר מסחרית ו"מסבירה את עצמה" .
וכן, אני מהמגזר,
כובע וחליפה, וזקן ופיאות והכל מתוקתק ואין לי אפילו פריט לבוש אחד משונה!
אז הכל בסדר. :)
כשר.

• הוסף לסימניות
ואם לחקור מה עומק מצאתי מבצבץ שמצחיק אותי בבדיחה הזאת,
זה שיש דבר כזה בעולם, שאנשים אוהבים להרגיש שהם חלק מהטובים, ושהם נלחמים נגד הרעים, ומזה משתלשל לפעמים מה שבלית ברירה לא נשאר אלא לחטוף איזה שיכור מגודל וקירח שלא יודע מהחיים שלו,להלביש לו מכנסי איגרוף, ואז כל מה שנשאר זה לשכנע אותו שהוא עמלק,
ולקיים בו מחה תמחה את זכר עמלק.
כל המחלוקות המכוערות מגיעות מזה, שיצר הרע מתלבש במצווה לחלוק על הקבוצה השניה כי הם הקליפה ואנחנו הקדושה.
מה שכמובן במציאות לא בדיוק ככה, כי אם אתה הולך עם היצר הרע הזה, אז אתה כבר לא כזה צדיק.
ראיתי פעם מימרא יפה נדמה לי שזה בשם הקלויזנבורגר רבה, אני מקווה שאני מצטט את זה נכון.
"שיש מצוה אחת שאני בורח ממנה ועבירה אחת שאני רודף אחריה, אם אומרים שיש מצוה להחרים את פלוני אני בורח מהמצוה הזאת, ואם אומרים שזה עבירה לקרב את פנוי, אני רודף אחרי עבירה כזאת." משהו כזה. אם מישהו מכיר את המימרא במדוייק אשמח לשמוע את המקור.

זהו.

• הוסף לסימניות
עוד דבר אחד יפה ששמעתי, אם כבר אז כבר.
הר' יעקובסון מספר את זה אני לא זוכר בשם מי, לגבי המחלוקת בין החסידים ללומדים,
אני לא זוכר את הפרטים הקטנים אבל זה הרעיון:
משל למלך, שהיה עושה פעם בחודש משתה גדול והיה מזמין את כל השרים,
חלק מהשרים היו אוכלים מאכלי חלב משובחים, וחלק מאכלי בשר משובחים,
לכן בלית ברירה היה עושה להם שתי שולחנות גדולים נפרדים כל אחד בקצה השני של ההיכל, אחד לאלה של הבשר ואחד לאלה של החלב. וככה שנים השרים של הבשר והחלב היו יושבים בנפרד אחד מהשני.
עברו שנים, והמלך ירד מהעשירות שלו, ולא היה לו להגיש מאכלי בשר וחלב, אז הוא היה מגיש רק פרווה. ככה השנים עברו, והשרים היו ממשיכים לשבת בנפרד, ואוכלים מאכלי פרווה.
יום אחד המלך קרא להם ואמר להם - כשאכלתם בשר וחלב
הייתם צריכים לשבת בנפרד, אני מבין, אבל היום שאתם אוכלים פרווה, אתם כבר יכולים לשבת ביחד!"
והנמשל מובן בהרבה אופנים בימינו, פעם באמת החסידים היו "חסידים" והלומדים היו "לומדים", ויתכן שהיה מקום לפירוד, אבל היום ירדו הדורות, וכבר לא אוכלים בשר וחלב, אלא הכל פרווה, כל מה שנשאר זה הפירודים, ושאלה עם חליפה קצרה ואלה עם ארוכה, אלה עם מגבעת כזאת ואלה עם כזאת. אז היום כבר אפשר לשבת ביחד.
ודי לחכימא, להרחיב עוד את הנמשל. לחרדים מבית ובעלי תשובה, ולעוד כמה דברים.

• הוסף לסימניות
הרעיון של פירוד - אכן! גרוע ולא יהודי לחלוטין. במיוחד, כשההבדל הוא חיצוני , ולא רק.
אבל, לקבוע עובדות שגויות גם על העבר (פעם חסידים לא למדו...) וכד' - יש להיזהר ועדיף לא להיכנס לזה. בכל אופן - הלוואי ונזכה לקדש שם שמים ולגרום לאחדות ולקירוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ירוק עד;1534830:
הרעיון של פירוד - אכן! גרוע ולא יהודי לחלוטין. במיוחד, כשההבדל הוא חיצוני , ולא רק.
אבל, לקבוע עובדות שגויות גם על העבר (פעם חסידים לא למדו...) וכד' - יש להיזהר ועדיף לא להיכנס לזה. בכל אופן - הלוואי ונזכה לקדש שם שמים ולגרום לאחדות ולקירוב.

חס ושלום, לא התכוונתי לזה אפילו.
בפרט שאני כן נמנה על כת החסידים.
ובפרט חסידי ברסלב, שהחשיבו מאוד את ריבוי הלימוד גמרא וטור שולחן ערוך בכל יום.
הכוונה במשל כמו שנראה לי, שמן הסתם פעם היה איזה שורש אמיתי למחלוקת באיך לעבוד את השם, אבל היום זה רק החיצוני.

• הוסף לסימניות
חסידים ולומדים?
אם כבר חסידים וליטאים.
צריך להיזהר בדברים האלו!!
בפרט שמעולם לא היה ביסוס אמיתי למחלוקת.

שתהיה לכולם שבת שלום!
ותודה על האמרות והסיפורים.

• הוסף לסימניות
כן, חסידים וליטאים.
בספרי חסידות שלפני מאתים שנה זה היה נקרא המחלוקת שבין החסידים וה"לומדים". ככה קראו להם, כת הלומדים וכת החסידים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורהלאה;1534890:
אילו ספרי חסידות?

"ליקוטי הלכות", לדוגמא.
וגם ב"חיי נפש" . זה קונטרס שנכתב בדור הקודם על קושיא מספר נפש החיים .
יש עוד, צריך להזכר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורהלאה;1534868:
...
בפרט שמעולם לא היה ביסוס אמיתי למחלוקת.

???
היה והיה.
לא כאן המקום, אבל אנא לשדרג את הידע.
הדרך להתמודד עם קונפליקטים היא להבין אותם לאשורם, לא לעצום את העיניים כאותו ילד שעוצם עיניו וחושב שהוא נעלם. ישנם הבדלים, היו ויהיו.

המשפט - "המחלוקת היתה אז על בסיס שונה", מתאימה יותר.
הרעיון המחשבתי של הר' ש"י הוא נפלא ועמוק.
והתחכום שבו שהוא לא מתעלם מההבדלים אלא מוצא נקודה משותפת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה