- הוסף לסימניות
ועדיף להשרות במי סבון אם מתאפשר. (לפי הע"ח)
כמו שכתבתי אתמול, הם כותבים שאם אפשר להשרות אז עדיף מלכתחילה.אני ראיתי מודעה של הבדץ שיש להשרות שיני שום במי סבון למשך 3 דקות
ועדיף להשרות במי סבון אם מתאפשר. (לפי הע"ח)
כמו שכתבתי אתמול, הם כותבים שאם אפשר להשרות אז עדיף מלכתחילה.אני ראיתי מודעה של הבדץ שיש להשרות שיני שום במי סבון למשך 3 דקות
וואו נשמע טובבבבלת"ק
עושה קניידלאך - כופתאות למרק
וחלק מהעיסה שמה גם בטשולנט
אני מרתיחה לפני, ואז בדכ כשזה קר אני מוסיפה לסיר עם המים ומרתיחה את כל הסיר...בקשר לביצים, לא הבנתי מה עדיף
לבשל קודם? לשים ככה? (הן לא עלולות להתפוצץ?)
כן זה ממש טעים,אם כי צריך עוד סיר בשביל להרגיש טשונט למי שזה חסר לוהייתי פעם בטשונטי'ה בליל שישי, הגיע יהודי מזרחי, גהר על הסיר ושאל\תבע: "מה אין ביצים?!" --- והלך מאוכזב...
השבת עשינו משהו נורא מוזר. (קיבלנו את המתכון).
טיגנו כמות גדולה של צ'יפס בשמן (אפשרי גם לאפות בתנור), שמנו בסיר, מעליו זוג כרעיים עוף נא, מלח פלפל, חימום זריז, מייד על הפלטה עד סעודת שבת בבוקר..
לא שמן למטה, ולא טיפת מים למעלה (יש מספיק בעוף).
פישששש..
אממ'ה, שמעתי שזה קצת לא בריא, יען חיידיקים (סלמונלה) דוגרים בבישול איטי. (כנ"ל בביצים)
אולי צריך לאפות את העוף קודם, אולי עם תפו"א - ואז לשים הכל בסיר.
בתוך שקית סגורהלגבי הביצים
מצד הגיינה אני מבשלת קודם בסיר שמיועד רק לביצים!
לפעמים כבר ברבעי או חמישי כשאני מבשלת לארוחת ערב ביצים אני מוסיפה כמה לשבת...
במקרה הדחק אני מנקה עם סקוטצ' היטב, אחרת זה ממש גועל נפש בעיני.....
אגב לא כולם מוסיפים דברים מוזרים יש כאלא שחייבים את הרגיל והמסרותי בלי יותר מידי הרבה שדרוגיםכלאין דברים מוזרים בטשולנט!
לאחר נסיונות רבים הבשר בקר הכי טוב לטשולנט זה או נתח של שריר שלם (צריך למצוא את החלק הטוב והרך) או רצועות אנטריקוט והרעיון הוא לא לתת לזה בישול שלם לפני שבת אלא שעתיים על האש ולהעביר לפלטהבדרך כלל אנשים שמים בטשולנט. בשר בקר.
אמהמה:
~הבשר לא יוצא רך(למעט מעובד/בשר עם הרבה שומן).
~הוא מאבד לגמרי את הטעם הטוב של הבשר .וחבל על חתיכת בשר היקרה.
~וגם לא מכניס מספיק טעם של הבשר בטשולנט.
לכן מומלץ מאוד לבשל טשולנט עם 'שומן בשר' !!
(כמו מוח עצם, רק. טעם משכר יותר, בפחות עלות)
גם משפר את חמין פלאים; גם הרבה יותר זול.
לא בהכרח. ממש לא.בדרך כלל אנשים שמים בטשולנט. בשר בקר.
אמהמה:
~הבשר לא יוצא רך(למעט מעובד/בשר עם הרבה שומן).
~הוא מאבד לגמרי את הטעם הטוב של הבשר .וחבל על חתיכת בשר היקרה.
~וגם לא מכניס מספיק טעם של הבשר בטשולנט.
גם באולמות. זה מרכך את הבשרמסוכן!!!!!!!
אקמול זה כימיקלים שמתפרקים בבישול...
סכנת נפשות!!!!
בחיידר של הבן שלי, בימי חמישי היו מגישים צו'לנט, והרבה שהיה ממונה על ההכנה, היה מכניס קבוע אקמולים!!!!
לא נורמאלי!!!!!!!!!!
לגמרי.בעיני בשר ראש זה הבשר לחמין.
אמא שלי תמיד מכינה עם בשר ראש, ובפעמים שניסתה לגוון יצא נחמד, אבל... זה לא היה זה.
לא מומלץ כ"כ.אגב לא כולם מוסיפים דברים מוזרים יש כאלא שחייבים את הרגיל והמסרותי בלי יותר מידי הרבה שדרוגים
אבל אני ממש נהנית לשמוע מה אנשים מוספים למאכלים שלהםעד שאני מרגישה שחייבת גם לנסות ולראות איך זה באמת יוצא.
אני גם עושה כך.לגבי משהו מוזר - גיסתי מכינה עיסה של קוגל תפו''א ומכניסה לצ'ולנט.
מעדן אמיתי
על אותו רעיון אפשר אורז עם תבליניםפעם נתקעתי בלי גריסים ובמקומם שמתי בורגול (בשקית קוקי, לא מפוזר בסיר). יצא מהמם.
rhon.co.il

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים