התייעצות איזה מגזין חסר בשוק? כזה שתהיו גם מוכנים לשלם עליו.

מה הנושא עליו לבנות את הפרוייקט והמגזין?

• בריאות-תרופות סבתא, אורח חיים בריא, ספורט או משהו בסגנון...

הצבעות: 7 3.5%
  • אומנות-עשה זאת בעצמך, חומרים נפסדים וכד'

הצבעות: 19 9.6%
  • חינוך-וכל המשתמע...

הצבעות: 6 3.0%
  • מוזיקה-לחנים, יצירות, הפסיכולוגיה במוזיקה

הצבעות: 20 10.1%
  • מגזין כיפי, משהו שפשוט לקרוא עם הקפה...

הצבעות: 66 33.3%
  • כל נושא אחר... ונא נא נא לפרט למטה:)

הצבעות: 2 1.0%
  • מגזין בעיצוב, גשטאלט, גרידים, תהליכי עבודה...

הצבעות: 22 11.1%
  • טבע, מדע, גאוגרפיה

הצבעות: 27 13.6%
  • כלכלה, פנסיה גמל וכו'

הצבעות: 15 7.6%
  • הגות, פסיכולוגיה

הצבעות: 14 7.1%

• סה"כ מצביעים
    198
  • הוסף לסימניות
לא יודע למה עושה לי רושם (כי הרבה זמן לא קראתי) שזמן וידידותיה עסוקים בסיפורי ריגול ועשירים וגניבות ומוסד.
לא דומה לא כמעט.
במקיף בד״כ הם לוקחים נושא ועליו וסביבו כל הכתבות
אז לדוגמא אם הנושא הוא שלגים
אז כל הכתבות סביב מפולת שלגים / הערים הכי מושלגות וכו

לפעמים זה באמת ריגול וכו

אבל הרבה מהגיליונות שלהם הם סביב תופעות טבע / חיות וכד

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאנשים נורא אוהבים שמנגישים להם ידע כללי בשפה מובנת.
למשל כלכלה, היסטוריה, תופעות טבע וכד
לכן בזמנו זמן ממש הצליח כי אנשים אוהבים להתנתק ממה שקורא עכשיו ברדיוס שלהם.
רק לא להאריך יותר מידי. והמון לגוון.
סתם להשוואה, אני שומעת המון פודקטסטים ובדקתי מהם הפודקסטים המושמעים ביותר וגיליתי שאלו פודקטסטים שמנגישים מידע שלא כל אדם יודע לחפש, להבין ולמצוא. והם מגישים את זה בשפה מובנת לכל אחד.
המון הצלחה, אני בכל אופן כנראה אקנה את המגזין.

• הוסף לסימניות
אני גם הייתי שמחה עם מגזין כלכלי איכותי שילמד המון מושגים בכלכלה ויהיה "אתי" בלי לשתול כתבות ממומנות...
אבל קצת מוזר שבן אדם יהיה מסוגל לכתוב על כל נושא... ושזה יהיה איכותי... כי נראה לי שהכותבת צריכה קצת לאהוב או להבין בתחום... לא מבינה איך אפשר לכתוב מגזין על ככל נושא שיבחר...

• הוסף לסימניות
ת'אמת, לא חסר לי שום מגזין.
וודאי לא כזה שאסכים לשלם עליו.

למרות שיש לי תחומי עניין רבים. אבל החיים עמוסים ב"ה.

אני רוצה לומר עוד, שאני גם לא מכיר מסביבי הרבה אנשים שיסכימו לשלם פתאם על מגזין נוסף. לא רק בגלל הכסף.

ולכן יש לקחת בערבון מוגבל את התשובות של האנשים כאן, שמייצגים פלח מאד מסויים של האוכלוסיה, ולרוב מבקשים מגזין שיועיל להם כסיוע להתמחות והעיסוק הראשי שלהם. מה שלא מהווה אינדיקציה לכלל הציבור.

• הוסף לסימניות
האמת הכי בא לי משהו כייפי וקליל... אבל בלי פרסומות.
והכי אשמח @יונה ספיר שיהיה בו סיפור מתח בפרקים.

• הוסף לסימניות
@נעמי- מעצבת גרפית
נראה לי שעדיף לה לעשות הרבה פרסומות ועיתון חינמי מאשר למכור את העיתון ב 25 ש"ח.
מאד קשה היום להידחף לשוק.
בפרט שיש כבר היום הרבה עיתונים אינטרנטיים.
ורק העיתונים הותיקים דוגמת משפחה עדין שורדים.
איך שזה נראה רוב העיתונים מעדיפים לתת חינם או כממעט (כמו הדרך קול פליי).
וכמובן שאותי הכי מענין מוזיקה...
ואולי עדיף לעשות ערבוב שכל סוגי המדורים.
מדור להתעמלות ,מדור לשירה נכונה וכו'

• הוסף לסימניות
הייתי משלם הרבה מאד על מגזין ש
א, כותבים בו אנשי מקצוע, בעלי ידע, בעלי נסיון, ולא ""כתבים חרדיים"" כי אין חיה כזו.
ב, שאין למגזין איזשהוא "השקפה" שהוא מנסה להנחיל
ג, שכותב על משהוא ומקיף את הכל ולא מטאטא מתחת השטיח מה שלא ערב לאזניים חרדיות.
ד, שיוצא כל פעם שמתאסף כמות חומר, ולא בפרק זמן קבוע שאז נאלצים למרוח כתבות והגיגים מ'שולחן המערכת'.
ה, שהכותרות לא ינסו להיות מגניבות, כי זה מעצבן.
ו, שכל הפרסומות יהיו בדפים האחרונים עם אופציה לתלישה מהירה.
ז, שהמכתבים למערכת יכתבו עם שם מלא ואמיתי של השולח + כתובת
ח, שיש עליו פיקוח ישיר של רב חרדי מקובל בציבור ולא דרך "ועדה" כזו או אחרת.
ט, שלא יהיו בכתבות תמונות אילוסטרציה
י, שלא יראיינו פוליטיקאים.
יא, שלא יהיו שם "טורים אישיים"

יש סיכוי לדבר כזה?
אין.
אז למה סתם לבלבל את המח?

• הוסף לסימניות
הייתי משלם הרבה מאד על מגזין ש
א, כותבים בו אנשי מקצוע, בעלי ידע, בעלי נסיון, ולא ""כתבים חרדיים"" כי אין חיה כזו.
ד, שיוצא כל פעם שמתאסף כמות חומר, ולא בפרק זמן קבוע שאז נאלצים למרוח כתבות והגיגים מ'שולחן המערכת'.
ו, שכל הפרסומות יהיו בדפים האחרונים עם אופציה לתלישה מהירה.
ז, שהמכתבים למערכת יכתבו עם שם מלא ואמיתי של השולח + כתובת
ט, שלא יהיו בכתבות תמונות אילוסטרציה
י, שלא יראיינו פוליטיקאים.

יש סיכוי לדבר כזה?
אין.
אז למה סתם לבלבל את המח?
אני, מה שהוא אומר....

• הוסף לסימניות
שכל הפרסומות יהיו בדפים האחרונים עם אופציה לתלישה מהירה.
ואוו אהבתי ממש!

במחשבה שניה...
אני חושב שמגזין בלי פרסומות זה לא זה...
זה נותן הרבה אוורור בין כתבה לכתבה, ואפי בין עמוד לעמוד...
תתארו לכם שבן אדם צריך לקרוא ברצף 2 עמודים מלאים..... מתיש!
בפרט שרוב הכתבה זה לא מעניין, ויש תקווה שאולי בעמוד הבא יש משהו יותר חשוב, אז אתה קורא ברצף שלא לפספס חלילה... ורק אחרי שהופכים, ועל הדרך גם יודעים איזה מרכך כביסה יוצא הכי רך, אז מגלים שאין כלום כי לא היה כלום...

:) :rolleyes:;)

• הוסף לסימניות
לגבי עצם הסקר.
יש בו בעיה מובנית.

מכיוון שהצלחה של מגזין מסחרי, תלוי בכמות רוכשיו, ובעצם מגזר שלם הוא קהל יעד, אז צריך שיהיה בו מכל הנושאים האפשריים מכל סוג קצת, כדי שכל אחד ימצא את החלק שהוא אוהב.

זה הסיבה שבמגזינים יהיו כאלו שפותחים מהדף שלפני אחרון, יהיו כאלו מהדף האמצעי ויהיו כאלו לפי הסדר עמוד עמוד, כל אחד ושריטותיו.

אלא א"כ!
יש קהל יעד מסויים....
וכדאי שנדע מי קהל היעד?!

• הוסף לסימניות
, כותבים בו אנשי מקצוע, בעלי ידע, בעלי נסיון, ולא ""כתבים חרדיים"" כי אין חיה כזו.
אני דווקא הייתי מעדיף שיהיו הרבה כתבים חרדים, יש הרבה חרדים שמבינים בהרבה תחומים (כן לא יאומן אבל זה קיים) וכדאי לפרנס אותם קודם.
ממש לא איכפת לי שיהיה לו השקפה שהוא מנסה להנחיל (אין חיה כזו בכל העולם) לכל אחד יש את האינטרסים שלו וברור שהוא ינסה להחדיר אותם, לוקח כמה פעמים עד שקולטים אותם ואז הכל מובן ואפשר לסנן.
שיכתוב על הכל ולא יטאטא אבל שלא יכתוב מה שלא ערב לאזניים חרדיות.
שהכותרות יהיו מגניבות זה לא מעצבן ולא צריך להתעצבן.
אין דבר כזה רב חרדי מקובל , לא יושב לקרוא עיתון וכל מיני דברים כאלו, חייבים בכל דבר למצוא אנשים שיכולים לפקח ולמצוא את האינטרס שלהם בדבר זה.
, שלא יראיינו פוליטיקאים.
אם הם מבינים בתחום, לא איכפת לאף אחד.
יש אנשים שמעניין הטור האישי שלהם, (למשל בנושא כלכלה אפשר להביא טור מטראמפ;););););))

אז יאלאה לעבודה.

• הוסף לסימניות
נשמע קצת מדור במדע בדיוני...
רק תסבירו לי איך דבר עם פיקוח של רב חרדי מוכר יאשר לפרסם בלי לטאטא מתחת לשטיח בעיות, כשידוע לכל דרדק ודרדס שהצפת בעיות אמנם חשובה, אבל יוצרת בעיות גדולות יותר.
קראתם פעם עלון סרוג? מציפים את כל הבעיות בגדול! הנשירה, ההתפרקות, השידוכים, וכו'... וזה רק מגביר את התופעות.

• הוסף לסימניות
קראתם פעם עלון סרוג? מציפים את כל הבעיות בגדול! הנשירה, ההתפרקות, השידוכים, וכו'... וזה רק מגביר את התופעות.
ב"ה בציבור החרדי הבעיות לא מועצמות, בגלל שהכל מתחת לשטיח - אז משנה לשנה הכל הולך ונעלם. ישתבח שמו :rolleyes:.

• הוסף לסימניות
עצוב שכזה קצת אנשים מעניין אותם כלכלה פנסיה וגמל אם הייתם יודעים כמה השלכות כספיות בהיקף של מאות אלפי שקלים יש לכם בנושא הזה בלי מאמץ הייתם מתענינים בו יותר

• הוסף לסימניות
ב"ה בציבור החרדי הבעיות לא מועצמות, בגלל שהכל מתחת לשטיח - אז משנה לשנה הכל הולך ונעלם. ישתבח שמו :rolleyes:.
זה לא אמרתי ולא כתבתי ואף לא התכוונתי, אבל פתיחת בעיות בפומבי יוצרות להן לגיטימציה, יוצרות שיח ציבורי בעד ונגד... ובפועל יוצא מגבירות אותן. נכון שגובר גם בלי, אבל הרבה יותר עם.
תארו לכם שמגזין יוקרתי חרדי בלי פרסומות :) יחליט להעלות את נושא סרטי המחשב בעולם הישיבות... יראיין בחורים ומשגיחים, יציף את היקף התופעה המפחיד, יציין את סוג הסרטים וחומרתם, ויגיע למסקנה כי כמעט כל בחור שלישי צופה... זה לא נכון, אבל לו יצוייר...
מה יקרה לבחור שעד היום חשב שזה מופקע לגמרי מההגיון, ואין כזה דבר בכלל! יחזק אותו שלא לצפות, או יתן לו פתאום רעיונות חדשים...
מטעם זה כל העיתונים והאתרים המסוננים אינם מעלים בעיות פנימיות לדיון ציבורי, ורק האתרים שמרגישים חופשיים כמו ככר ובחדרי מסוגלים לדון בכל דבר בלי שום פיקוח.

• הוסף לסימניות
סתם נחיתות עצובה... חבל...
אין היום שום עיתון ללא אג'נדה... ואין כתב שאין לו תפיסת עולם (מה שקרוי "השקפה"...) רק צריך שזה לא יוסתר.
יש שולחן ערוך... ויש הלכות לשון הרע... ומוציא שם רע... ורכילות... וזה אכן לא ערב לאזניים חרדיות - שומרי מצוות...
שיש עליו פיקוח ישיר של רב חרדי מקובל בציבור ולא דרך "ועדה" כזו או אחרת.
ולא רב אנונימי...
...

• הוסף לסימניות
זה לא אמרתי ולא כתבתי ואף לא התכוונתי, אבל פתיחת בעיות בפומבי יוצרות להן לגיטימציה, יוצרות שיח ציבורי בעד ונגד... ובפועל יוצא מגבירות אותן. נכון שגובר גם בלי, אבל הרבה יותר עם.
תארו לכם שמגזין יוקרתי חרדי בלי פרסומות :) יחליט להעלות את נושא סרטי המחשב בעולם הישיבות... יראיין בחורים ומשגיחים, יציף את היקף התופעה המפחיד, יציין את סוג הסרטים וחומרתם, ויגיע למסקנה כי כמעט כל בחור שלישי צופה... זה לא נכון, אבל לו יצוייר...
מה יקרה לבחור שעד היום חשב שזה מופקע לגמרי מההגיון, ואין כזה דבר בכלל! יחזק אותו שלא לצפות, או יתן לו פתאום רעיונות חדשים...
מטעם זה כל העיתונים והאתרים המסוננים אינם מעלים בעיות פנימיות לדיון ציבורי, ורק האתרים שמרגישים חופשיים כמו ככר ובחדרי מסוגלים לדון בכל דבר בלי שום פיקוח.
סוף סוף הגענו לויכוח האינסופי. :cool:
אבל בגלל שזה לא מטרת האשכול והוא גם יביא כנראה לנעילתו - אעצור.

• הוסף לסימניות
יש פה כמה שיכולים להיות כתבים חרדים........

נ.ב. את רוב (אולי כל )הבעיות בציבור החרדי אי אפשר לפתור באופן ציבורי אלא כל אחד לעצמו.
לדון בדברים בפרהסיא זה מאוד מסקרן מגרה ומעניין אבל באיזה עיתון שזה יהיה, פיתרון הוא לא יביא.

דוגמא קטנטנה: פתרון מצוקת הדיור בציבור החרדי וקניית הדירות, לאחר אין ספור כתבות בכל הערוצים והעיתונים, המפלגתיים ושאינם מפלגתיים, יש תזוזה?????

בעניין התחייבות סכומים אדירים לזוגות צעירים בציבור הליטאי, יש תזוזה??????

זה נושאים (קצת....) פחות רגישים אז כן הועלו אפי' במקומות השמורים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה