עזרה איזה מדריך כתיבה מומלץ לי לקרוא לפני שאני כותבת ספר?

• הוסף לסימניות
חולמת לכתוב ספר מאד מסויים,
ו..
אני רוצה להתמקצע לפני.
שמעתי על ספר: תכתבו של משה גוטמן
ביררתי על הספר מדריך הכתיבה של אוג
ונראה לי שיש גם משהו של דבורי רנד.

אני רוצה מדריך ולא ללכת ללמוד פרונטלי
אני רוצה לעשות את זה בכייף שלי בלי לחץ של יעד או זמן.

מה אתם ממליצים לי מניסיון?
והאם באמת מדריך יכול לחדד לי את השפיץ של העיפרון?
כל תשובה תקדם אותי.
תודה רבה!!

• הוסף לסימניות
'תכתבו' ו'אוג' הם אותו דבר, רק בגרסה לחרדים ולציבור הכללי... (מביניהם, תכתבו מומלץ!)
הספר של דבורי רנד מיוחד בזה שיש בו גם תרגילי כתיבה בפנים, אבל לדעתי הקורס שלה יותר עדיף.

הייתי ממליץ גם על הספר 'הגיבור בעל אלף הפנים' (ג'וזף קמפבל) שמייצג את מסע הגיבור בפירוט, ולקרוא עוד הרבה על כל השאר בוויקיפדיה.

עוד משהו שוודאי יעזור, זה אתר הסליק (של @הגיבן (ת) ו @מרים יעל ועוד). יש שם מלא עצות נהדרות לכתיבה. (ואולי גם האתר של רנדי אינגרמנסון ועוד אתרים רבים ברשת עם מלא עצות מעולות.)

זהו בעיקרון, באלו אני משתמש לפעמים. בטוח שיש עוד, אבל זה מה שמצאתי אצלי בזיכרון ראשון...

• הוסף לסימניות
'תכתבו' ו'אוג' הם אותו דבר, רק בגרסה לחרדים ולציבור הכללי... (מביניהם, תכתבו מומלץ!)
הספר של דבורי רנד מיוחד בזה שיש בו גם תרגילי כתיבה בפנים, אבל לדעתי הקורס שלה יותר עדיף.

הייתי ממליץ גם על הספר 'הגיבור בעל אלף הפנים' (ג'וזף קמפבל) שמייצג את מסע הגיבור בפירוט, ולקרוא עוד הרבה על כל השאר בוויקיפדיה.

עוד משהו שוודאי יעזור, זה אתר הסליק (של @הגיבן (ת) ו @מרים יעל ועוד). יש שם מלא עצות נהדרות לכתיבה. (ואולי גם האתר של רנדי אינגרמנסון ועוד אתרים רבים ברשת עם מלא עצות מעולות.)

זהו בעיקרון, באלו אני משתמש לפעמים. בטוח שיש עוד, אבל זה מה שמצאתי אצלי בזיכרון ראשון...
תודה רבה על הפירוט.
האם קריאת המדריך ויישומו אורך זמן רב? משהו כבד שדורש זמן, או שאפשר לעשות ולעבור עליו בקלילות ועם כל זה להתקדם?

• הוסף לסימניות
טעמתי את מדריך הכתיבה של אוג ודי נכוויתי. יותר מדי לכלוך בספר אחד.
אם איני טועה, תכתבו כולל את כל מה שיש במדריך הכתיבה של אוג (שוב, אם איני טועה) + עוד המון טכניקות שאין בהנ"ל. כך שאין כל סיבה לחפש מים בבורות נשברים.
חוץ מזה יש גם את 'עמלים על מילים' של וינברג (ספר ישן, אבל די מרתק) ו'יש לך את זה' של שפרה גליק.
תכתבו הוא ספר נהדר, מלא וגדוש בחומר מרתק והכרחי, אבל בעיניי פשוט חומר אסור לקריאה לכותב מתחיל. משבש את תדר היצירתיות הראשוני באופן כמעט בלתי הפיך. (טוב, הקצנתי. אבל מה העניין לבלוע קורס מקיף וארוך בכתיבה בשלוק אחד?)

• הוסף לסימניות
עמלים על מילים ספר נהדר. כתוב בצורה ברורה, שיפר את כתיבתי בעשרות מונים.. עם הרבה תרגילים והסברים
מסכים. הבעיה שקשה מאוד להשיג אותו היום. הפכתי חצי עולם כדי לקבל אותו בהשאלה, וחצי אחר כדי להשיג את הסופרת ולבקש ממנה שתוציא מהדורה נוספת...

• הוסף לסימניות
אני מצטרף להמלצות החמות על 'תכתבו'.
ספר חובה לכל כותב ועורך ספר.

• הוסף לסימניות
אפשר לקבל טעימה מ''תכתבו'' כדי לראות אם אני מתחברת לסגנון?
כמו שקיבלתי טעימה למייל מלירון פיין

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש עוד אחד, פחות מקיף אבל מזווית אחרת: לכתוב ולהוציא לאור של הגר ינאי.
סופרת לא חרדית, אבל בגדול ספר די בסדר. (בלי אחריות כמובן).
ומרגיש ממש חובה להזכיר. זה קריטי:
אבל בעיניי פשוט חומר אסור לקריאה לכותב מתחיל. משבש את תדר היצירתיות הראשוני באופן כמעט בלתי הפיך.

רק חשוב לשים לב לכתוב הרבה עוד לפני מדריך כתיבה. הוא עלול לקבע וחבל...

• הוסף לסימניות

להשתפשף. לכתוב. להתנסות. לקבל ביקורת. להתמיד.

• הוסף לסימניות
המדריך הראשון והחובה לכותבת מתחילה.
כותבת מתחילה מרגיש לי נערה בכיתה יא'...
ולקרוא זה מה שאנחנו עושים מאז כיתה א':)
גם לכתוב.. חח
לכן הגיע הזמן ללמוד עם חוקים וכללים...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ולקרוא זה מה שאנחנו עושים מאז כיתה א':)
גם לכתוב.. חח
לא רוצה להיתפס על המילה... אבל הצלחת להוציא אותי מדעתי:
לקרוא זה לא מה שאנו עושים מכיתה א'.
לכתוב - על אחת כמה וכמה שלא.
אלא אם כן כתיבה יוצרת היא לשייף את העיפרון ולקשט את הדף בכתב עגול ומסולסל.
'לכתוב' זה תבשיל ש90 אחוז מהאוכלוסיה (לפחות) לא טעמה מעולם.

• הוסף לסימניות
הצלחת להוציא אותי מדעתי
מחילה :sne:

בגדול
הכללתי את כלל האוכלוסיה בי.
אז אני מדייקת
אני קוראת מאז כיתה א' וכותבת שניםםם.
7 יומנים מכיתה ט' עד שנה ג' יום ביומו שיפשף אותי היטב:)
וכמובן שירים סיפורים, חיבורים ופוסטים כעת מרגישה שהגיע הזמן לצאת עם זה מסודר יותר לעולם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה