מעניין לנסותחשו: מרק שום וסולת
המרכיבים:
2 ליטר מים
7 שיני שום
כוס סולת בדוקה
חצי עד אחת כוס כוסברה קצוצה
אבקת מרק עוף או קצת כרכום
מלח, פלפל לבן-לא חובה
אופן ההכנה:
1. יוצקים את המים לסיר. כותשים את השום פנימה ומוסיפים כף מרק עוף או כפית כרכום (בינתיים לא ממליחים).
2. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הכוסברה ומלח טועמים. אם חסר מלח מוסיפים מעט.
4. מוסיפים את הסולת בהדרגה ובעדינות, תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב ללא הפסקה, כדי שלא ייווצרו גושים.
5. כשמסיימים עם הסולת מבשלים עוד 3 דקות, עדיין תוך כדי ערבוב. מגישים חם חם חם.
זה לא מרק שאפשר לאחסן-אוכלים מיד.
אני הייתי ממליצה להוריד את כמות השום בפעם הראשונה שמכינים.
--
ממש אשמח לכל המתכוניםאין לי מושג אם זה נקרא מיוחד, אבל המרקים האהובים עלינו בזירה החורפית:
אפונה- אין כמו, קטיפתי וסמיך
מרק ירקות קצוצים דק עם מלאן עשבי תיבול וכדורי בשר
מרק עגבניות
מרק בצל - חלבי- מוגש עם ברוסקטות
מרק בטטה (מתכון יאממי)
מרק ברוקולי
הזכרת לי שפעם פעם היינו מכינים מרק תירסגם אצלנו זה המרק של מוצאי צום וגם פינוק לחולים
מרק נהדר.
תודה!ממש אשמח לכל המתכונים
אפשר מתכון?
זה לא מתכון של ניקי?תודה!
מרק בטטה מווווושלם, כל מי שהכין התאהב.
בצל גדול
3 בטטות בינוניות
תפוח אדמה בינוני
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה שטוחה
ליטר וחצי מים
כפית שטוחה סוכר
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
לחתוך את הירקות לקוביות, לחמם סיר עם 4 כפות שמן לטגן את הירקות חמש דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף רסק, סוכר, תבלינים ומים.
לבשל 30 דקות מכוסה, לבדוק שהירקות רכים לטחון את המרק.
בהגשה "משבללת" שמנת מתוקה.
אפשר מתכון?
לגמריזה לא מתכון של ניקי?
מקובל לתת קרדיט / קישור.
ממש תודהתודה!
מתכון של ניקי-
![]()
מרק בטטה הכי טעים שיש! - אני לא אחראית אם תכינו שוב ושוב :) ניקי ב - אוכל עושים באהבה
מרק בטטה הכי טעים שיש! - אני אוהבת את המרק הזה המרקם שלו נהדר הסמיכות יאמי, זה בפירוש מרק שממלא את הבטן מסוג המרקים שכיף להכין ולאכול.nikib.co.il
מרק בטטה מווווושלם, כל מי שהכין התאהב.
בצל גדול
3 בטטות בינוניות
תפוח אדמה בינוני
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה שטוחה
ליטר וחצי מים
כפית שטוחה סוכר
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
לחתוך את הירקות לקוביות, לחמם סיר עם 4 כפות שמן לטגן את הירקות חמש דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף רסק, סוכר, תבלינים ומים.
לבשל 30 דקות מכוסה, לבדוק שהירקות רכים לטחון את המרק.
בהגשה "משבללת" שמנת מתוקה.
תודה רבה על הטרחה לכתובחוויאג'
מזה התבלין הזה? מאיזה סוג?
derech-hatavlinim.co.il
הכנתי אתמול, ונזכרתי שאצלנו אוהבים להגיש אותו עם זילוף שמן זית ופלפל שחור גרוס...גם אצלנו זה המרק של מוצאי צום וגם פינוק לחולים
מרק נהדר.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים