איזה סולם זה - ואיך אני מורידה או מעלה אותו לפחות סימנים

• הוסף לסימניות
יש לי יצירה עם 4 במולים
לה במול
סי במול
רה במול
ומי במול
איזה סולם זה?
איך אני ממירה לפחות סימנים?

• הוסף לסימניות
.

• הוסף לסימניות
יש לי יצירה עם 4 במולים
לה במול
סי במול
רה במול
ומי במול
איזה סולם זה?
פה מינור
בשביל להמיר לפחות סימנים אפשר לשנות אותו ללה מינור
להעלות ב 2 טונים.

• הוסף לסימניות
תגובות מהירות
תודה לכולם
אשמח לשתף אתכם בקובץ מי שירצה (מקורי פה מינור או המרה לה מינור)
מדובר בשיר LET IT GO

• הוסף לסימניות
יש לי יצירה עם 4 במולים
לה במול
סי במול
רה במול
ומי במול
איזה סולם זה?

זה יכול להיות פה מינור
ויכול להיות לה במול מז'ור
עדיין לא הבנתי את שיטת הסימנים הזאת..
זה גורם לתלמידים סתם תחושה של קושי בכל חצי טון
אני מלמד קלרינט וכידוע התווים של הקלרינט גבוהים בתו אחד מעל הפסנתר, למרות זאת יש כאלה שמעדיפים ללמוד לפי התווים של הפסתנר, שמתי לב למשהו מעניין 2 תלמידים באותה רמה יתבקשו לנגן שיר דוגמא במי מינור ,להוא שלמד לפי הפסנתר יהיה קל ולזה שלמד לפי ההתווים של הקלרינט (שזה בעצם יתפרש כ פה דיאז') יהיה מסובך
מכאן הבנתי הכל במוח, סולם זה סולם וצריך ללמוד אותו כסולם ולא לפי דרגת קושי ומה שמתרגלים כנורמלי ורגיל יהיה נורמלי וקל ולא משנה מה שמו
בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
מכאן הבנתי הכל במוח, סולם זה סולם וצריך ללמוד אותו כסולם ולא לפי דרגת קושי ומה שמתרגלים כנורמלי ורגיל יהיה נורמלי וקל ולא משנה מה שמו
בהצלחה רבה
זה לא השם של הסולם, זה המיקום של הקלידים.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאיבדתי יופי..........
זה הגיוני, כי הגוון של לה מינור שונה מאוד מפה מינור, יש לכל סולם ייחודיות משלו.
לדעתי עדיף לרדת בחצי טון למטה למי מינור, ככה נשארים עם דיאז אחד (פה דיאז) וזה קל יותר ומצד שני זה לא במרחק גדול מהסולם המקורי אז המנעד נשמר.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה כוונתך
יותר נח לנגן רק על הקלידים הלבנים,
וככל שיש פחות קלידים שחורים זה פחות מבלבל (בהתחלה בכל אופן..)
ובגלל זה רוב הקלידנים המתחילים יעדיפו את סולם לה מינור או דו מז'ור.

אבל מה שאמרת נכון למשל על גיטרה סולו.
בסולו בגיטרה אין הבדל ברמת הקושי בין הסולמות
(בליווי- אקורדים יש הבדל)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יותר נח לנגן רק על הקלידים הלבנים,
וככל שיש פחות קלידים שחורים זה פחות מבלבל (בהתחלה בכל אופן..)
ובגלל זה רוב הקלידנים המתחילים יעדיפו את סולם לה מינור או דו מז'ור.

אבל מה שאמרת נכון למשל על גיטרה סולו.
בסולו בגיטרה אין הבדל ברמת הקושי בין הסולמות
(בליווי- אקורדים יש הבדל)
את זה הבנתי באמת מפותחת השרשור
ולכן עניתי והסברתי שלא כדאי להתרגל למצב הזה שיש סולם יותר ופחות קשה
חוץ מפסנתר שבאמת יש מצב פסיכולוגי שיש קלידים לבנים ושחורים, ברוב הכלים גם את זה אין.. והכל במוח.. סולם זה מסלול שצריך לזכור אותו על הכלי שאתה מנגן, וככל שתתאמן עליו ותנגן עליו יותר הוא יזרום וירוץ לך בקלות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה