- הוסף לסימניות
במובן מסוים, כאן הוא 'שדה הקרב' האחרון על היחס לקורונה.אני רק שאלה
באמת יש פה אנשים שמשתכנעים לשנות את דעתם על הקורונה בעקבות דעות של ניקים?
ולבצע שינויים מעשיים ממש ממה שמקובל במשפחתם / בקהילתם, "כי ככה כתוב בפרוג"?
מבחינתי האישית כל האשכולות האלו הם תיאורטיים לחלוטין. חלקם מרתקים, מעניין לקרוא מגוון דעות, אבל לא משנים כלום באופן מעשי.
אי אפשר להתכחש לזה שברחוב החרדי, גם זה המקפיד מאד, קשה מאד למצוא קולות כמו אלו 'המחמירים' כאן, כאלו שמעיזים לחשוב שצריך רח"ל לשמור על הוראות הסגר בגלל שכך צריך לעשות, ולא בגלל הקנסות ש'הציוינים' יחלקו.
קולות מכחישי הקורונה כאן [אני קורא לזה כך רק בשביל הנוחות, כמו שאני לא 'חסיד' קורונה, כך הם לא 'מכחישי' קורונה, זה שם כללי לאלו שעיקר הדגש בהודעותיהם הוא לנסות ולקרר את הצורך בציות להוראות] הם לא ייחודיים ל'פרוג', אלא אפשר לשמוע אותם תחת כל עץ רענן.
באופן מופלא, קולות אלו מתגברים בכל פעם שהחיכוך עם השלטונות גובר, כמו בהחלטה על סגירת ערים אדומות ובאיסור פתיחת תלמודי תורה. אתם אוסרים עלינו לפתוח תלמודי תורה? סימן שהקורונה היא בסך הכל שפעת חמורה. סגרתם את העיר שלנו? סימן שהסגר בכלל לא מועיל. לוגיקה במיטבה.
הכי קל היה לזנוח את הזירה כאן, לומר 'אף אחד ממילא לא ישתכנע', ולתת למכחישי הקורונה לחגוג. היו מספר ימים שכאלו, בתחילת הסגר הנוכחי.
אלא שאנשים עם חוש אחריות מפותח [תצחקו, תצחקו] מבינים שזניחת הזירה הזו גורמת לכל אלו שחוגגים בלי מסיכות ובלי הרחקות, וגם נמצאים כאן, הם או קרוביהם, להרגיש כאילו התירוצים שלהם להמשכה בשגרת החיים באמת מחזיקים מים. ככל שהאדם מבין שהתירוצים שלו נקובים כמו מסננת, כך המצפון שלו נוקף עליו [כך אני מקווה, לכל הפחות], והוא לפחות לא מרפה את ידי אלו שכן נשמרים.
כאן נמצאים 'התותחים הגדולים' של הוויכוח וההסברה החרדיים, ויכול אי מי לומר 'טוב, אם העליתי את הטענות שלי בפרוג ואף אחד לא סתר אותם, סימן שאני צודק'.
הנושאים החמים