איך אומרים "הוראות" באידיש?

• הוסף לסימניות
איך אומרים "הוראות" או "כללים" באידיש?
תודה לעונים.

• הוסף לסימניות
"באווייזונגען"
אם אני לא טועה

• הוסף לסימניות
"אנווייזונגען" זה הביטוי הנכון

• הוסף לסימניות
לא שמעתי את המילים האלו אף פעם. לא ידוע לי שמשתמשים בהם

נראה לי שציבר הקוראים לא יבינו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י miller;659975:
לא שמעתי את המילים האלו אף פעם. לא ידוע לי שמשתמשים בהם

נראה לי שציבר הקוראים לא יבינו
תודה. אבדוק שוב מול דוברי אידיש בהגיה שמתאימה לציבור הקוראים, דהיינו הברה ירושלמית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לו יצוייר;659986:
תודה. אבדוק שוב מול דוברי אידיש בהגיה שמתאימה לציבור הקוראים, דהיינו הברה ירושלמית.

נשמח לדעת את התוצאות...

נראה לי שלאו דווקא הברה ירושלמית, כל הברה שהיא באידיש תהיה מתאימה, אם משתמשים במילה הזאת.

• הוסף לסימניות
אני מדבר אידיש (אמרקאית) כשפת אם.

התרגום למילה הוראות זה 'אָנווייזונגען'.
אין מילה 'באווייזונגען'. מה שיש זה באַווייזן, שמתורגם 'ראיות'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כתיבה נכונה;660146:
אני מדבר אידיש (אמרקאית) כשפת אם.

התרגום למילה הוראות זה 'אָנווייזונגען'.
אין מילה 'באווייזונגען'. מה שיש זה באַווייזן, שמתורגם 'ראיות'.

אבל אתה משתמש במילה הזו ??

כי גם אני וחברים שלי דוברים אידיש (אמריקאית) לא מכירים את המילה...

• הוסף לסימניות
בודאי שמשתמשים בזה. בעיקר בכתיבה.
בדיבור משתמשים בעיקר עם המילה האנגלית Instructions

• הוסף לסימניות
באידיש ירושלמית זה אכן אנווייזונגען והרבה כן אומרים באווייזונגען

• הוסף לסימניות
לא אומרים, כך. כותבים.
באידיש יש הרבה מילים שהן לא בשפה המדוברת בכלל, אבל בכתיבה משתמשים בהן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה