- הוסף לסימניות
הם לא מחזירים אוטומטי צריך לפנות אליהם להציג תלושי שכרמגיע לך החזר מביטוח לאומי 128 על כל חודש שהיה לך תלוש.
תפנה אליהם (למיטב ידיעתי בסוף שנה זה מסתנכרן וזוכה אוטומטי)
ורק אז מחזירים את מה ששילמו בטעות
הם לא מחזירים אוטומטי צריך לפנות אליהם להציג תלושי שכרמגיע לך החזר מביטוח לאומי 128 על כל חודש שהיה לך תלוש.
תפנה אליהם (למיטב ידיעתי בסוף שנה זה מסתנכרן וזוכה אוטומטי)
10 שקלאם כבר יש פה כאלה ידענים-אולי מישהו יודע כמה שעות צריך לעבוד בחודש/כמה צריך להרוויח כדי להזדכות מביטו"ל?
(כמובן עם תלוש)?
לא נכוןאם מוציאים תלוש - יש לקחת בחשבון שלא יקבל דתות במקביל
מה שקורה זה שביטוח לאומי מערים קשיים על דיווחים לתלמידי ישיבה בדווקא מפני החשש שלא באמת מבוצעת העבודה בפועל או שלא מקבלים עבורה תשלום. (מידי בוקר יוצאות מסניף הביטוח לאומי המרכזי קבוצות בנות צעירות שמסתובבות ובודקות את הנתונים - וכבר קרו כמה מקרים ששאלו ילדים מי מנקה וכדו' והתשובה לא דמתה לדיווח)לפני שמצהירים שכולנו מבלבלים את המוח, עובד משק בית זה מושג קיים וידוע, והעובד לא צריך לשלם ביטוח לאומי כיון שהמעסיק מפריש עבורו-
ולגבי תלוש שכר-![]()
זכותון עובדים במשק בית (עוזרות בית ומטפלים/ות)
www.kolzchut.org.il
![]()
וע"מ שלא להטריח אצטט את הסעיף הרלוונטי (לגבי חובת תלושי שכר):
זה אמור להתקזז אוטומטי בתלוש, ואז הביטוח לאומי לא גובה, ואם גבה תשאירו פניה באתר האישי בצירוף התלוש ותזוכו, (בנוגע לעצמאי, מן הסתם אמור לעבוד גם ככה, אבל אין לי ניסיון)אם אני עצמאית ומקבלת גם תלוש של 1000 ש"ח בערך, אני אמורה לשלם ביטוח לאומי?
לא נכוןזה אמור להתקזז אוטומטי בתלוש, ואז הביטוח לאומי לא גובה, ואם גבה תשאירו פניה באתר האישי בצירוף התלוש ותזוכו, (בנוגע לעצמאי, מן הסתם אמור לעבוד גם ככה, אבל אין לי ניסיון)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //