דרוש מידע איך אפשר להשיג תלוש לאברך כדי לא לשלם ביטוח לאומי?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מגיע לך החזר מביטוח לאומי 128 על כל חודש שהיה לך תלוש.
תפנה אליהם (למיטב ידיעתי בסוף שנה זה מסתנכרן וזוכה אוטומטי)
הם לא מחזירים אוטומטי צריך לפנות אליהם להציג תלושי שכר
ורק אז מחזירים את מה ששילמו בטעות

• הוסף לסימניות
אם כבר יש פה כאלה ידענים-אולי מישהו יודע כמה שעות צריך לעבוד בחודש/כמה צריך להרוויח כדי להזדכות מביטו"ל?
(כמובן עם תלוש)?

• הוסף לסימניות
זה מאוד פשוט להיכנס בביטוח לאומי, לאזור האישי. לשלוח פניה, ולקבל מענה, למה הסכום.

• הוסף לסימניות
לפני שמצהירים שכולנו מבלבלים את המוח, עובד משק בית זה מושג קיים וידוע, והעובד לא צריך לשלם ביטוח לאומי כיון שהמעסיק מפריש עבורו-
ולגבי תלוש שכר-

וע"מ שלא להטריח אצטט את הסעיף הרלוונטי (לגבי חובת תלושי שכר):
מה שקורה זה שביטוח לאומי מערים קשיים על דיווחים לתלמידי ישיבה בדווקא מפני החשש שלא באמת מבוצעת העבודה בפועל או שלא מקבלים עבורה תשלום. (מידי בוקר יוצאות מסניף הביטוח לאומי המרכזי קבוצות בנות צעירות שמסתובבות ובודקות את הנתונים - וכבר קרו כמה מקרים ששאלו ילדים מי מנקה וכדו' והתשובה לא דמתה לדיווח)
בפועל גם למי שכותב את התשובות כאן לא נותן פרוט מדוייק ומלא מה יש לעשות אלא רק את הכיוון ועל השואלת מוטל האחריות לוודא את החוק במלואו.
בנוסף מי שלא מדווח עובר על החוק.

• הוסף לסימניות
אם אני עצמאית ומקבלת גם תלוש של 1000 ש"ח בערך, אני אמורה לשלם ביטוח לאומי?

• הוסף לסימניות
אם אני עצמאית ומקבלת גם תלוש של 1000 ש"ח בערך, אני אמורה לשלם ביטוח לאומי?
זה אמור להתקזז אוטומטי בתלוש, ואז הביטוח לאומי לא גובה, ואם גבה תשאירו פניה באתר האישי בצירוף התלוש ותזוכו, (בנוגע לעצמאי, מן הסתם אמור לעבוד גם ככה, אבל אין לי ניסיון)

• הוסף לסימניות
זה אמור להתקזז אוטומטי בתלוש, ואז הביטוח לאומי לא גובה, ואם גבה תשאירו פניה באתר האישי בצירוף התלוש ותזוכו, (בנוגע לעצמאי, מן הסתם אמור לעבוד גם ככה, אבל אין לי ניסיון)
לא נכון
עצמאי בהיקף שחייב בתשלום דמי ביטוח, הוא חייב לשלם כעצמאי גם אם הוא משלם כשכיר.

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי זה שקוראים למושג "משק בית" זה רק בגלל שאלו העבודות השכיחות שאדם פרטי מעסיק בהם אנשים
אבל באותה מידה אברך יכול להעסיק את החברותא שלו בזה שהוא עוזר לו להכין "חבורה" פעם בחודש ולדווח על זה בצורה מסודרת ורשמית בלי אף שקר וכשלא משקרים בדרך כלל גם לא נתפסים על שקרים...

• הוסף לסימניות
כדי שהעובד ייחשב כעובד במשק בית, צריכים להתקיים כל התנאים האלה:
  • המעסיק הוא אדם פרטי (או ועד בית או קבוצת הורים כפי שרשום למעלה), והעבודה אינה לצורך עסקו או משלח ידו של המעסיק.
  • העבודה נחוצה וחיונית, ואם לא היו מעסיקים את העובד, היו מעסיקים עובד אחר במקומו.
  • לעובד במשק הבית משולם שכר ריאלי (ולא סמלי), והוא אינו עובד בהתנדבות או ללא שכר.
  • העובד במשק הבית אינו מבצע את העבודה במסגרת עזרה הדדית טבעית בין בני המשפחה או בין החברים.
  • העבודה שמבוצעת נמדדת בכסף ומוערכת כשכר עבודה במסגרת קשר חוזי להסדרת זכויות וחובות שבין עובד למעבידו.
  • עיקר העבודה נעשית באופן סדיר וקבוע במסגרת שעות עבודה או ימי עבודה קבועים.
  • העובד במשק הבית מחויב לבצע את העבודה באופן אישי.
  • העובד במשק הבית אינו מעסיק עובדים בביצוע העבודה.
  • היקף העבודה הוא ריאלי וסביר ביחס לסוג העבודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה