דרוש מידע איך אתם אומרים/כותבים?

כמובן שעם צירה...
המילה הזאת לא בעברית...
בעברית אומרים אֲזוֹבִית פְּשוּטָה
1679828928272.png

נראה לי שרוב המילים שמגיעות מאנגלית או לועזית יש חילוקי דעות מהסיבה הפשוטה שעם מבטא הרבה מהמילים נשמעות בין חולם לשורוק וכל אחד לוקח את זה לאן שהוא רוצה.

יש לי גם שאלה שמטרידה אותי וממש מדירה את שנתי... קשורה לאשכול זה אבל לא לכולם.
איך אתם, כלומר דוברי האידיש שביניכם, אומרים פסטה באידיש??

יש לי גם שאלה שמטרידה אותי וממש מדירה את שנתי... קשורה לאשכול זה אבל לא לכולם.
איך אתם, כלומר דוברי האידיש שביניכם, אומרים פסטה באידיש??
לוקשע'ן (בהנחה שמדובר על הפסים )
גם פארפל (אפילו שזה לא נכון... :) )

בואו נעלה רמה באתגר......

איך אתם קוראים לשווער ולשוויגער שלכם?

אני מקווה שזה ייצא מוצלח.......
אצלי במשפחה הגיסה הגדולה לא קוראת...
ה-2 שאחריה קוראות אמא בשיא הטבעיות...

בואו נעלה רמה באתגר......

איך אתם קוראים לשווער ולשוויגער שלכם?
אצלינו קוראים... אבא ואמא.
גם הגיסים גם הגיסות.... בהכי טבעיות.
ברצונם כמובן...
תכל'ס באמת שאין כמו ההורים שלי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה