איך אתם מאחסנים משחקים?

• הוסף לסימניות
עיצות לעידוד החבר'ה באיסוף המשחקים:
* כל אחד צריך לאסוף רק 10 פריטים, אח"כ כל אחד אוסף רק עוד 5, וכן הלאה עד שהכל במקום.
* אחד אוסף כל מה שיש לו גלגלים, השני אוסף בובות, שלישי קוביות וכו'
* חלוקה לפי צבעים
* לפעמים אני מטאטאה הכל למרכז החדר ומכריזה שבעוד חמש דקות מה שישאר על הרצפה יאסף בכף האשפה לפח הזבל. (כל אחד ממהר להציל דבר ראשון את המשחק האהוב עליו ביותר... ולפעמים הם רצים אחרי כשכבר אספתי לתוך הכף את החפצים ומצילים אותם כמעט ברגע האחרון)
לפעמים, כשהבלגן ממש גדול ומרתיע אנחנו פותחים במבצע פרסים: מי שיאסוף כמות מסוימת של משחקים יקבל טופי/סוכריה, כמות כפולה מזכה גם בתמורה כפולה. (כבר קרה שילד היה זכאי ל10 טופים... נו, טוב, רק פעם אחת בהסטוריה, לא נורא.)

• הוסף לסימניות
טוב. אצלי המשחקים שמורים בארון סגור. הילדים מקבלים כל פעם משחק אחד-שנים [לדוג: מכוניות- קפלה, או לגו.] המשחקים מאוכסנים בקופסאות שקופות גדולות[חלקן עם גלגלים]. ורק אחרי שאוספים ומחזירים לי-אז אני
" משחררת" משחק אחר. ולכן יש משחקים שהם שכחו מהם- וכשמוציאים- השמחה גדולה.
אגב, את הקופסאות השקופות אני שומרת שלא יתחילו לעשות תחרות עם אגד [בהסעות בתוכן] כי הן נסדקות ונשברות.

• הוסף לסימניות
אצלי אובססית למשחקים ושלא יאבדו חלקים, והילדים שלי כבר יודעים שכשיש חברים מסויימים יש משחקים שלא מוציאים כי הם לא יודעים לשחק, אלא רק לאבד/לשבור, והמשחקים גם לילדים שלי חשובים, כי הם ראו שאם חסרים חלקים לא ניתן לשחק עם המשחק וזה לא שווה. כשאוספים אנחנו בודקים אם יש הכל.
ופלימוביל חלק נמצא בתוך הבית בובות. וחלק בתוך קופסאות שקופות של "חמצוצים".
לדעתי עדיף מדפים יותר מסודר.-כמובן שבתוך ארן סגור!

• הוסף לסימניות
יש בחסדי שמואל מגרות שנכנסות מתחת למיטת תינוק, מאוד יפה ומתאים למשחקים גדולים.

• הוסף לסימניות
שלי, בני שנה ושנתיים, יודעים שבלי לסדר לא יוכלו לקבל כלום ורק אחרי הסידור יוכלו לקבל תפוח או מה שזה לא יהיה.
ביום שישי האחרון ביקר אצלי אחי בן ה-7 ותמיד היה זכור לי שאמא שלי מתלוננת שכשהיא אומרת לאחיי הקטנים לסדר היא צריכה לבוא עוד 3 פעמים לבדוק את החדר אחרי הצהרת ה"החדר מסודר".
כשהוא נכנס לחדרם של ילדיי שמעתי אותו מוציא ומוציא את כל תכולת הארונות והמגרות על הרצפה כשהצצתי, ראיתי אותו אדום ממאמץ וילדיי יושבים עם פה פעור על הרצפה בלי לזוז,
באיזשהוא שלב הוא ביקש לחזור הביתה, אמרתי לו שהוא צריך לסדר.
עברו 5 דקות שבמהלכן שמעתי חפצים שמושלכים למגרות ואז הוא בא להגיד שהחדר מסודר והוא הולך.
מאוחר יותר כשנכנסתי לחדר חשכו עיניי... החדר היה הפוך וחפצים מושלכים ללא הגדרה למגרות ולקופסאות, כמה זמן שלקח לי לסדר...
ואז הבנתי שאני צריכה באמת לבדוק אחרי ההצהרות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tirza10;915840:
יש בחסדי שמואל מגרות שנכנסות מתחת למיטת תינוק, מאוד יפה ומתאים למשחקים גדולים.

נשמע טוב,
איך זה מסתדר בשטיפת החדר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י coolpix;915861:
נשמע טוב,
איך זה מסתדר בשטיפת החדר?

נראה לי שזה עם גלגלים, וזה נהיה כמו ארון עם מגרות שמדי פעם אני מוציאה את המגרות ומעלה אותן על מיטה ושוטפת, באמת מאמץ.

• הוסף לסימניות
האמת, שנתנו לי הרבה עצות בנידון. וזה פשוט לא עובד.
ניסיתי להגיד שעד שלא אוספים לא מקבלים פרי, ממתק, ארוחת ערב
פשוט לא עזר. אם לא הייתי נותנת ארוחת ערב, הם היו נרדמים רעבים. על הממתק והפרי הם וויתרו בכיף.
אמרתי שמוציאים רק משחק אחד, אז אחר צהריים שלם הם רבו, הרביצו, צרחו, ולא אספו את המשחק. ואני כמובן זו שסבלה מזה....(מהמשחק נמאס להם מאוד מהר.)

זה כמובן, לא תמיד ככה.
לפעמים הם אוספים, ואוספים יפה.
אבל לפעמים, אני מרגישה שאני פשוט לא יודעת מה לעשות!

אבל אולי הכל מתחיל מזה, שפשוט יותר קל לי לאסוף לבד, מאשר לאסוף איתם ביחד. אז אני מעדיפה לא להכנס לעימותים על זה.....

• הוסף לסימניות
וחזרה לענין אחסון משחקים: עם הכל הסתדרתי אבל מה עושים עם משחקים גדולים כמו מדולר- מסלול למכוניות, ועוד כל מיני,

• הוסף לסימניות
קופסאות שקופות ענקיות [על גלגלים] או קופסאות קרטון של מיקרוגל וכו'

• הוסף לסימניות
תכלס, צריך להשקיע כמה ימים להיות עם הילדים וללמד אותם איך משחקים ואיך אוספים.
אף אחד לא יעשה את זה במקומנו.
וד"א- אי אפשר לומר לילדים עייפים אחרי יום שלם של משחקים להתחיל לאסוף כי אין סיכוי.
אצלי לדוגמא זמן המשחק מתחלק לשניים. על כל שעה של משחק דרושה שעה של איסוף. כך זה הופך לחוויה בשביל הילדים והם יכולים להסחף קצת למשחק תוך כדי סידור המשחקים

• הוסף לסימניות
הנה עוד ראיון למינמום מקום וסדר מקסימלי - הילדים לא מגיעים לשם...

• הוסף לסימניות
את כן מגיעה לשם? נראה לי סיפור מסובך גם למבוגרים להוציא משם משהו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מישהי;916134:
את כן מגיעה לשם? נראה לי סיפור מסובך גם למבוגרים להוציא משם משהו...
ממש לא שרפרף קטן והכל יורד בקלות

• הוסף לסימניות
אני מסיקה שאת גבוהה, אני צריכה סולם בשביל להגיע לשם....:)

• הוסף לסימניות
אני מעבירה את כל משחקי הקופסא לקופסאות אחסנה פשוטות ושקופות מפלסטיק.
וכמו שכבר מישהי אמרה, אני גוזרת את הציור מהקופסא המקורית ומדביקה בחזית הקופסא, כדי שהילדים יוכלו לשלוף לבד... (פעם הייתי מדפיסה מדבקות עם שם, אך הילדים לא יודעים לקרוא...)
הארון נראה מסודר מאד, ואני אוהבת שהכל זהה.
יש לי מדף של קופסאות של ליטר, מדף של קופסאות של 2 ליטר, וכו'.

ובנושא האיסוף: תחלקי לכל ילד ספל ותגידי לו למלאות במשחק מסוים, זה עובד 10 !!!
רעיון נוסף: תאספי איתן לפי צבעים, כשכל אחד 'אחראי' על צבע מסוים בכל סוגי המשחקים וכו'.
קצת מעוף ויצירתיות גם בנושא זה תורמים הרבה !!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קורס;916324:
אני מעבירה את כל משחקי הקופסא לקופסאות אחסנה פשוטות ושקופות מפלסטיק.
וכמו שכבר מישהי אמרה, אני גוזרת את הציור מהקופסא המקורית ומדביקה בחזית הקופסא, כדי שהילדים יוכלו לשלוף לבד... (פעם הייתי מדפיסה מדבקות עם שם, אך הילדים לא יודעים לקרוא...)
הארון נראה מסודר מאד, ואני אוהבת שהכל זהה.
יש לי מדף של קופסאות של ליטר, מדף של קופסאות של 2 ליטר, וכו'.

נשמע מענין, אולי תעלי תמונה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מישהי;916266:
אני מסיקה שאת גבוהה, אני צריכה סולם בשביל להגיע לשם....:)
גובה סטנדרטי
עולים על שרפרף ידיים למעלה - מגיעים לקופסה התחתית שולפים אותה יחד עם הקופסה שעליה ומחזירים את המיותר....:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;916372:
גובה סטנדרטי
עולים על שרפרף ידיים למעלה - מגיעים לקופסה התחתית שולפים אותה יחד עם הקופסה שעליה ומחזירים את המיותר....:)

רק שאצלי בכל פעם שניה... תהיה מפולת...:D:D:D

אבל זה נראה רעיון מקסים לניצול וגם יפה!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;915857:
שלי, בני שנה ושנתיים, יודעים שבלי לסדר לא יוכלו לקבל כלום ורק אחרי הסידור יוכלו לקבל תפוח או מה שזה לא יהיה.
...
כשהבן שלי היה בן שלוש ובתי בת שנתיים, החדר שהיה הכי מסודר אצלי בבית בסוף יום- היה חדר ילדים. לא יצאנו לגינה/ישבנו לאכול בלי שהכל מאורגן.
תענוג!
היום אני נזכרת בערגה בימים האלה... עם הילדים גדל גם היצר הרע והפחות מרץ והילדים הנוספים המשתובבים וצריך הרבה הפעלות כדי להגיע לחדר מאורגן. אני מאחלת לך שאצלך זה יתמיד, אבל אני בטוחה שכל אחת כאן תוכל להצהיר שזה מגיע ביזע וכמעט דמעות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה