איך אתם מסדרים תמונות של ילדיכם במחשב?

• הוסף לסימניות
לפי שם של ילד?
לפי גיל?
אם אכן אתם מסדרים לפי שם של ילד - תמונות משותפות לכמה ילדים היכן אתם שומרים?
וכן האם אתם מציינים על כל תמונה היכן היא צולמה?

תודה!

• הוסף לסימניות
יש לי תקיה במחשב בשם המשפחה ולשם אני דוחפת את כל התמונות ושנחה עלי הרוח (ויש לי זמן)אני מארגנת את הכול - תקיה לכל ילדה , שם לתמונה מתי צולמה וכו'
מומלץ מאוד לא לשמור חומר כזה בכונן C זה מכביד
עדיף אפילו בכונן חיצוני
בהצלחה ורוב נחת

• הוסף לסימניות
כדאי מאד לשמור מראש מסודר! זה לא לוקח יור זמן וזה חוסך אחר כך את העבודה הבלתי אפשרית למין מאות תמונות.
אצלי יש תיקיות של שנים - תשע"ג למשל. בתוכה יש 12 תיקיות של חודשים ממוספרים (1תשרי 2חשון - כדי שיהיה לפי הסדר)
בתוך כל חודש אני קוראת לתמונות (כבר בהורדה אני מגדירה את השם שילך כך) לפי החודש והשנה וזה יורד בסדר רץ, "תשרי תשע"ג 001" "תשרי תשע"ג 002" (אני מורידה דרך אשף הורדת תמונות של המחשב, שם יש אפשרות להגדיר שם. את המספרים זה מוסיף אוטומטית גם בהורדות הבאות לאותו חודש)
אם היו בחודש מסוים ארועים משמעותיים מרובי תמונות כמו חתונה או חג - אני מוסיפה תתי תיקיות "פורים" וכדומה וגוררת פנימה את התמונות אחרי ההורדה (השם שלהן נשאר שם החודש+השנה)
אני מצאתי שכך זה הכי נח, כל תמונה שאני אי פעם אפתח אני אדע מיד מאיזה חודש ומאיזו שנה.
לפי ילדים ממש לא מומלץ כי יש לך שילובים ביניהם.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני ממיינת לפי שם ובתוכו תיקיות של גילאים, מגיל 0 עד גיל שנה זה מחולק לתיקיות של חודשים, משנה עד שנתיים זה בתיקיה אחת ואני עושה לחיצה ימנית מיין לפי תאריך/השתנה וזה מסדר לך בדיוק לפי סדר התמונות....
ולאירועים מיוחדים יש תיקיות נפרדות.

• הוסף לסימניות
תמונות,שנה,תשע''ג,חגים,חנוכה,פורים,פסח,חני בגן-רק היא בגן ובתיקיה שלה אני שמה את כל מה שהגננת מצלמת אותה ומסריטה,מסיבות,אמא של שבת וכו' בדרך כלל לתינוק יש תיקיה נפרדת כי אותו מצלמים הכי הרבה,יש תקיה "טיול ל..." או חופש הגדול,ויש גם תיקיה "כללי".
8 שנים מסודר לי ככה.

• הוסף לסימניות
תיוג תמונות לצורך איתור בקלות

איתור תמונה במחשב שלך עשוי להיות פעולה מסובכת, במיוחד אם יש לך אלפי תמונות. באפשרותך להקל על איתור התמונות שלך על-ידי הוספת תגיות לתמונות. מאוחר יותר, תוכל להשתמש בתיבת החיפוש כדי לסנן את התמונות לפי תגיות או לפי קריטריונים אחרים. לקבלת מידע נוסף אודות חיפוש תמונות במחשב, ראה ניהול התמונות שלך.

עבור אל אתר האינטרנט של Windows כדי לצפות בסרטון הווידאו. (1:00)

כדי להוסיף תגיות לתמונות
  1. לחץ כדי לפתוח את הספריה 'תמונות'.
  2. אתר את התמונה שברצונך לתייג ולחץ עליה.
  3. כדי לבחור תמונות מרובות שברצונך לתייג באופן זהה, הקש על מקש Ctrl והחזק אותו לחוץ ולאחר מכן לחץ על התמונות שברצונך לתייג באופן זהה.
  4. בחלונית הפרטים בקצה התחתון של החלון, לצד תגיות, לחץ על הוסף תג, הקלד שם של תג ולאחר מכן לחץ על שמור.

אם חלונית הפרטים אינה מוצגת, בסרגל הכלים, לחץ על ארגן, לחץ על פריסה ולאחר מכן לחץ על חלונית פרטים.

צפה בקובץ המצורף 160039
חלונית הפרטים המציגה תגיות עבור התמונה שנבחרה

עצות
  • בחלונית הפרטים, באפשרותך גם להוסיף כותרת ולדרג את התמונה. באפשרותך לדרג תמונות בדירוג של כוכב אחד עד חמישה כוכבים.
  • ייתכן שתרצה להוסיף תגיות לתמונות שלך כדי לזהות אנשים, את המיקום או את האירוע המוצגים בתמונה.
  • באפשרותך להוסיף תגיות מרובות לתמונה. כדי להפריד בין התגיות, הקלד נקודה-פסיק ;) ) בין כל תגית.
  • לאחר הוספת תגית לתמונה, התגית תוצג לצד תגיות בחלונית הפרטים בעת לחיצה על תמונה עם תגית.
  • באפשרותך גם להוסיף תגיות בעת ייבוא תמונות מהמצלמה. לקבלת מידע נוסף אודות יבוא תמונות ממצלמה, ראה כיצד ניתן להעביר תמונות מהמצלמה שלי למחשב שלי?

• הוסף לסימניות
גם אני מתייקת תמונות לפי :שנים > חודשים > ארועים
ואני מעתיקה היישר מהכרטיס צילום, כך שהתמונות נשארות ממוספרת לפי סדר רץ...

השאלה:
- איך רושמים תזכורות לארועים מענינים וכל מיני משפטים הקשורים לתמונות, כמו שהיינו עושים תמיד בצד באלבום???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביקי;992941:
כדאי מאד לשמור מראש מסודר! זה לא לוקח יור זמן וזה חוסך אחר כך את העבודה הבלתי אפשרית למין מאות תמונות.
אצלי יש תיקיות של שנים - תשע"ג למשל. בתוכה יש 12 תיקיות של חודשים ממוספרים (1תשרי 2חשון - כדי שיהיה לפי הסדר)
בתוך כל חודש אני קוראת לתמונות (כבר בהורדה אני מגדירה את השם שילך כך) לפי החודש והשנה וזה יורד בסדר רץ, "תשרי תשע"ג 001" "תשרי תשע"ג 002" (אני מורידה דרך אשף הורדת תמונות של המחשב, שם יש אפשרות להגדיר שם. את המספרים זה מוסיף אוטומטית גם בהורדות הבאות לאותו חודש)
אם היו בחודש מסוים ארועים משמעותיים מרובי תמונות כמו חתונה או חג - אני מוסיפה תתי תיקיות "פורים" וכדומה וגוררת פנימה את התמונות אחרי ההורדה (השם שלהן נשאר שם החודש+השנה)
אני מצאתי שכך זה הכי נח, כל תמונה שאני אי פעם אפתח אני אדע מיד מאיזה חודש ומאיזו שנה.
לפי ילדים ממש לא מומלץ כי יש לך שילובים ביניהם.
בהצלחה!

כנ''ל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;993001:
גם אני מתייקת תמונות לפי :שנים > חודשים > ארועים
ואני מעתיקה היישר מהכרטיס צילום, כך שהתמונות נשארות ממוספרת לפי סדר רץ...

השאלה:
- איך רושמים תזכורות לארועים מענינים וכל מיני משפטים הקשורים לתמונות, כמו שהיינו עושים תמיד בצד באלבום???

ומכאן השאלה הבאה:
אתם מדפיסים את התמונות ומסדרים באלבומים או רק משאירים במחשב?
אני ממשיכה למלא אלבומים ולכתוב בצד כרגיל....

• הוסף לסימניות
מאז שיש לי מחשב בבית,אני לא מדפיסה תמונות,יש לי גיבוי על כונן חיצוני לתקיות החשובות.
איך אפשר להדפיס תמונות כשעל כל אפצ'י של הילד יש לו 8 תמונות,4 מוחקים 2 משאירים ו2 מתלבטים...
ואם זה כמה ילדים ביחד,אז כל ילד יפה בתמונה אחרת ואז בכלל...

• הוסף לסימניות
למה לא להדפיס
זה כמו ספר סיפורים לילדים
בשבת הם נהנים לדפדף
לדוג' יש לנו "ספר" מהתנכי
וספר מהטיול בירושלים
וספר מהטיול בביתר וכו'
כמו"כ בתור תעסוקה לבנות זה מהמם
אני מדפיסה 10 תמונות לדוג' וקונה אלבומים עם חומרים לעיצוב אלבומים
וכל בת מעצבת כפולה של אלבום עפ"י ראות עיניה
אח"כ כותבים בגדול על האלבום מאיזה תקופה זה
ונשארת לנו מזכרת יפהפיה מעוצבת ומענינת

לגבי הסידור במחשב יש לי את פיקאסה שמזהה תמונות
לכל ילד יש תיקיה ויש גם תיקיות כלליות
לדוג' לפי חגים, טיולים, שנים וכו'
תודה רבה למי שהביא את הקטע של התיוג כי זה נשמע מקסים
אגב אני לא משאירה את המספרים של שמות התמונות כי לדעתי הכי קשה למצוא לפי סדר רץ
כל פעם שאני מעבירה תמונות אני משנה את זה לשם החודש והשנה
לדוג' אדר עג(1), אדר עג(2) וכו'
כך ניתן למצוא לפי חודש ושנה
וכל אחד גם מתויק בתיקיה המתאימה

גם בתוך התיקיה של שם הילד יש תיקיות משנה
מגיל לידה עד שנה
מסיבות גן בנפרד
מגיל שנה עד גיל בי"ס
אח"כ עד גיל בר מצוה וכו'
דבר נוסף - לסרטונים יש לי תיקיות נפרדות כי זה מאד מכביד

סרטים של גנים/מסיבות וכו' כן נשארים בתיקיות הרלונטיות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שקדיה;993077:
דבר נוסף - לסרטונים יש לי תיקיות נפרדות כי זה מאד מכביד

סרטים של גנים/מסיבות וכו' כן נשארים בתיקיות הרלונטיות

פעם גם הפרדתי את הסרטונים מהתמונות.
אך זה לא נח כשרוצים לראות חוויות מתקופה מסויימת ומחפשים כל חלק בתקיה אחרת סרטונים / תמונות.

• הוסף לסימניות
תוכנה יעילה לניהול שמות הקבצים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 0405;992920:
יש לי תקיה במחשב בשם המשפחה ולשם אני דוחפת את כל התמונות ושנחה עלי הרוח (ויש לי זמן)אני מארגנת את הכול - תקיה לכל ילדה , שם לתמונה מתי צולמה וכו'
מומלץ מאוד לא לשמור חומר כזה בכונן C זה מכביד
עדיף אפילו בכונן חיצוני
בהצלחה ורוב נחת
איך אני שומרת בכונןאחר?

• הוסף לסימניות
תודה על ההצעות המועילות,
נתחיל לעבוד...

• הוסף לסימניות
שקדיה,בשבת אנחנו מתכלים "בספרים" שהדפסנו 10 שנים עד קנית המחשב,בחול המועד מסתכלים מה שיש במחשב. סרטים אחרים אסורים אצלנו ככה שהכנתי להם מלא חומר מהנה לצפיה - אותם בעצמם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה