- הוסף לסימניות
נוסעים שבת ל'סבתא תגידי'לחמותי קוראים "תגידי"
תלוי אם החמות שומעת אותךואיך מכנים את החמות כשאני מדברת עליה (לא לה"ר חלילה) עם גיסתי, שגם היא כלתה?
אין מצב(לא לה"ר חלילה)
נוסעים שבת ל'סבתא תגידי'לחמותי קוראים "תגידי"
תלוי אם החמות שומעת אותךואיך מכנים את החמות כשאני מדברת עליה (לא לה"ר חלילה) עם גיסתי, שגם היא כלתה?
אין מצב(לא לה"ר חלילה)
זה הכי קלואיך מכנים את החמות כשאני מדברת עליה (לא לה"ר חלילה) עם גיסתי, שגם היא כלתה?
אמא? מטופש. שוויגער? חמותנו המשותפת?
גם בצד שלי וגם בצד של בעלי אומרים אמא (ממי)ואיך מכנים את החמות כשאני מדברת עליה (לא לה"ר חלילה) עם גיסתי, שגם היא כלתה?
השוויגער.ואיך מכנים את החמות כשאני מדברת עליה (לא לה"ר חלילה) עם גיסתי, שגם היא כלתה?
מחפשת גירסא לספרדיםהשוויגער.
מה הבעיה?
אם זה מביך, אפשר להשתמש בהומור עם השפה של ה.. אשכנזים, ולומר "השוויגער".מחפשת גירסא לספרדים
החמות?
בינתיים אני אומרת "אמא של X (השם של בעלי) ומרגישה דבילית.
אם אתם קוראים גם לחמות עצמה "אמא" בפניה ישירה, זה באמת נורמלי להשתמש בזה גם בשיחה אודותיה. אצלנו זה ממש לא מקובל (קוראים בשם הפרטי. אני לא מסוגלת)גם בצד שלי וגם בצד של בעלי אומרים אמא (ממי)
לא רואה את זה כמטופש.
אני מדבר עם גיסים ואומר השווער אמראם אתם קוראים גם לחמות עצמה "אמא" בפניה ישירה, זה באמת נורמלי להשתמש בזה גם בשיחה אודותיה. אצלנו זה ממש לא מקובל (קוראים בשם הפרטי. אני לא מסוגלת)
בע''ה בקרוב גם אצלה תהי סבתאאבל זו אחת.. אצל האחרות אני ב"ה כבר סבתא
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים