דרוש מידע איך אתם נוהגים לצוד את תשומת ליבם של השווער או החמות?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ואיך מכנים את החמות כשאני מדברת עליה (לא לה"ר חלילה) עם גיסתי, שגם היא כלתה?
אמא? מטופש. שוויגער? חמותנו המשותפת?
זה הכי קל
"השוויגער אמרה"
למרות שבעלי הוא אח בודד לאחיו
ויש להם רק בנות
גיסתי היתה רגילה שנים להגיד "אמא שלך"
והיא עושה את זה גם היום בטעות עם גיסתה

• הוסף לסימניות
ואיך מכנים את החמות כשאני מדברת עליה (לא לה"ר חלילה) עם גיסתי, שגם היא כלתה?
אמא? מטופש. שוויגער? חמותנו המשותפת?
גם בצד שלי וגם בצד של בעלי אומרים אמא (ממי)
לא רואה את זה כמטופש.

• הוסף לסימניות
אצלינו בבית הכלות והחתנים קוראים להורים שלי אבא ואמא, וזה הכי זורם ונוח שבעולם
עד שהתחתנתי הייתי בטוחה שככה כולם,
אבל לא.. במשפחה של בעלי זה אחרת
וזה כל פעם מביך אותי מחדש ליצור קשר עם חמותי על ידי מילות קישור כאלה ואחרות,
מכביד ממש.

• הוסף לסימניות
מזכירים לי איזה סדרה על החרדים, הכל היה אותנטי, חוצמז'ה שהחתן קרא שווער בשמו...

וזה הזכיר לי את המותחן "טביעת אצבע" של חיים גרינבוים.
שם הוא מספר על מרגל רוסי בארץ ששלט בהכול וכו' וכו', אבל נכשל כיון שלא ידע מהו קרמבו.

• הוסף לסימניות
מחפשת גירסא לספרדים:)
החמות?
בינתיים אני אומרת "אמא של X (השם של בעלי) ומרגישה דבילית.
אם זה מביך, אפשר להשתמש בהומור עם השפה של ה.. אשכנזים, ולומר "השוויגער".
מוזר לכם?
תשתמשו בגירסה הטורקית: EN SICAK.

• הוסף לסימניות
גם בצד שלי וגם בצד של בעלי אומרים אמא (ממי)
לא רואה את זה כמטופש.
אם אתם קוראים גם לחמות עצמה "אמא" בפניה ישירה, זה באמת נורמלי להשתמש בזה גם בשיחה אודותיה. אצלנו זה ממש לא מקובל (קוראים בשם הפרטי. אני לא מסוגלת)

• הוסף לסימניות
אם אתם קוראים גם לחמות עצמה "אמא" בפניה ישירה, זה באמת נורמלי להשתמש בזה גם בשיחה אודותיה. אצלנו זה ממש לא מקובל (קוראים בשם הפרטי. אני לא מסוגלת)
אני מדבר עם גיסים ואומר השווער אמר
וכשאני מדבר עם אחים של אשתי אני אומר להם אבא ומרגיש תחושה מוזרה בפה
יש לי גיס אחד שקורא לאבא שלי אתם, או כל מיני דברים כאלה וזה מתיש נורא...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שעל אף שקשה לקרוא אמא, זה חוסך כ"כ הרבה חוסר נעימות שזה שווה את זה...
גם נעים ומפרגן לשוויגער לשמוע את זה, גם לכנות אותה בפני שווער/ הגיסות/ הגיסים הקטנים/ הסבא וסבתא. וכו'

בכל מקרה כדאי להחליט על שם שנוח לך- אמא, שוויגער, או מה שנראה לך ומרגיש לך מתאים
ולדבר על זה עם השוויגער פעם אחת בשביל 40 שנה... שווה את חוסר הנעימות של פעם אחת- לא?
לשאול אותה- נוח לך שאני אקרא לך אמא, ולא אסתבך כל פעם?...
או- נעים לך שאקרא לך שוויער?
בפעמים הראשונות זה מביך, אח"כ את מרגיש הקלה ומברכת את הרגע...

• הוסף לסימניות
אצלנו (אנחנו רק בנות, בינתיים שני חתנים) החתנים קוראים להורים שלי אבא ואמא. גם בפניהם וגם איתנו - הבנות, כשמדברים עליהם. וזה הכי נעים בעולם והכי זורם מבחינת ההורים שלי. (לחתנים לקח טיפה זמן להתרגל אבל הם רצו והיום נוח להם ככה) אני אישית עדיין לא מצאתי איך לקרוא בבית של בעלי, כי שם זה פחות הקטע... ומה שאמרו פה מאוד נכון - אם לא עשו את זה מיד, אחר כך זה כבר הרבה יותר תקוע ולא נעים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה