איך אתן מטגנות צ'יפס?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;924091:
לא חבל על הבריאות? ואל תתעצבני שאני אומרת. אני יודעת ,גם הילדים שלי אוהבים צ'יפס ואני כן מפרגנת להם מידי פעם את אלו הקפואים אבל שמה אותם בתנור בלי טיפת שמן אחת, כבר ככה הם יוצאים שומניים! אז למה להוסיף שמן?
בברכה
האגודה לאכילה בריאה:)

עד כמה שידוע לי, הצ'יפס הקפוא מכיל שמן ומחל ועוד שאר מרעין בישין :), שמוכנסים בו בתהליך האריזה וההקפאה... זה ממש לא תפו"א נטו.
והדרך המומלצת להכין אותו, אם משתמשים בו זה אכן להכניס לתנור בלי שמן בכלל

• הוסף לסימניות
תהיינה בריאות, באמת. אני שאלתי איך מטגנים,
לא איך אופים,
ואין פה כמעט כאלו שמודות על האמת לאמור: אני מטגנת, עם כל השמן וסוף פסוק.
סבתא שלי היתה מטגנת ומבשלת שמאלץ בכמויות והיתה בריאה הרבה יותר ממני, באמונה.
עד גיל תשעים לפחות.
היום עם כל הלחם המלא והאורז החום והסוכר ללא סוכר בסוף אנשים יכולים לחטוף תת-תזונה.
נא לשמור על איזון, רבותי!
אצלנו מטגנים צ'יפסים, במחבת, בשמן, ובפסח בצ'יפסר, ואשמח לשמוע רעיונות לייעול.
תפו"א אפויים זה מתכון אחר ונא לא לערבב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראש_יהודי;924075:
אני דווקא מטגנת ציפס עם מעט מאד שמן.

אני לוקחת ציפס קפוא מהשקית (בתפו"א טריים זה לא יוצא לי טוב)
לוקחת מחבת גדול, שמה עליו 2 או 3 סיבובים קטנים של שמן בתחתית
לוקחת את כל הכמות של הציפס שאני רוצה (!) גם אם זו כמות גדולה ומערימה ובערימה.

ונותנת לציפס להיטגן בנחת ושוהא מתחיל לקבל צבע מלמטה אני מערבבת בעדינות.

יוצא טעים וקריספי!
ברור שלא צריך לציפס הזה הרבה שמן -הוא מוצץ בשמנים ומרגרינות
אפשר לשים אותו פשוט בתנור

• הוסף לסימניות
לפני שאני מטגנת אני מפזרת מלח על התפוחי אדמה
מטגנת בשמן עמוק
כאשר מכניסים את הצ'יפס למחבת צריך שהשמן יהיה רותח מאוד
אני מכסה עם מכסה בדקות הראשונות והאש היא נמוכה אח"כ פותחת וכל הזמן הופכת את הצ'יפס לדעתי יוצא מצוין ויותר

בתאבון, עניתי לך על השאלה :)
יעל

• הוסף לסימניות
אני גיליתי משהו מוזר: לטגן ציפס בסיר קטן, יוצא הרבה יותר מהר מלטגן בסיר גדול.
עובדה.
גיליתי את זה פעם שהייתי צריכה להכין כמות, ולקחתי סיר של 6 ליטר. זה לקח שעות!!!
העברתי לסיר של 2.5, הלך צ'יק צ'ק.
עדיין אין לי הסבר לתופעה.

לגבי גודל האש: אני מטגנת על אש גבוהה. כמה דקות בלי לגעת, כדי שהם לא יתפוררו בתוך הסיר, ואחר כך מנסה להפוך איכשהו את הסדר ביניהם (כמובן לא בדיוק).
טיפ מבעלי שליט"א: אם רוצים תפו"א רכים מבפנים - סוגרים את המכסה במהלך הטיגון.

• הוסף לסימניות
אצלינו אוהבים ציפס עיגולים. ככה בטוח שאמא הכינה אותם... :)
אבל עוד לא הגעתי לנוסחה המדויקת של כמות השמן. בכל פעם אני מנסה אחרת - כשהמטרה שלי שיספוג כמה שפחות שמן.
אז גם כשטיגנתי בשמן עמוק וגם כשטיגנתי עם מעט שמן - הציפסים היו ספוגים בשמן.
למי הפתרונים?

• הוסף לסימניות
אני שמה על הצ'יפס קצת כורכום לצבע, וקצת א. מרק עוף, קצת שמן ולתנור מכוסה לפעמים אפילו לשעתיים. זה נצלה מלמעלה ומרגיש ממש כמו צ'יפס אמיתי. גם הכורכום נותן צבע יפה.
רק כשאין לי זמן, אני מטגנת בשיטות הישנות במחבת.

• הוסף לסימניות
יש עוד שיטה לטיגון ציפסים :)
לקלף את התפו"א את הפנים לא לא הקליפה (כמו תפוציפס)
ואז לטגן או לאפות בשמן
יוצא סוג שונה של ציפסים
מאוד מגוון!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שבוע טוב,
מנסה לברר, מה הכי טוב לתינוקות בהפרש של שנה וחודש -
ראיתי בגדול שקיימים 2 סוגים של עגלות אחים\תאומים:
1 - עגלת "קומות" (צירפתי תמונה)
יתרונות:
- עגלה שניתן להפוך לעגלת יחיד
- לא רחבה ונכנסת למקומות צרים
- התינוק הגדול לא מזיק לקטן כי לא מגיע אליו (זה יתרון באמת שאין תקשורת ביניהם?)
- בגלל שלא מנסים לעשות את המושבים צרים, יש מקום לילד, להניח אותו על הבטן ויש מקום לידיים
חסרונות:
- מסוברלת בקיפול
- ממה שהבנתי, הטיולון תמיד נמצא למעלה והאמבטיה למטה, (אלא אם כן זה סלקל, ואצלינו התינוק לא סובל סלקל) , ואז הילד לא יכול לעלות לטיולון לבד - זה נכון?
- ארוכה, כמין "רכבת" קצת
2 - עגלה רחבה (עגלת תאומים רגילה)
יתרונות:
- נוחה יותר בקיפול ותופסת פחות מקום ברכב
- לא ארוכה, לא "רכבת"
חסרונות:
- לא ניתנת להפיכת לעגלת יחיד
- רחבה ולא עוברת בכל מקום
- אין אמבטיה ועם הרך הנולד מסתדרים בשק שינה....
- בין שני הילדים יש תקשורת שותפת, גם כשלא רצויה...

לא רשמתי כנראה את הכל מחוסר ניסיון,
מה מומלץ? להסתדר בלי עגלת תאומים? מה עושים במשפחתון (מביאים אחד מהילדים בעגלת תאומים? או שהמטפלת מסתדרת בלי עגלה?)
ראיתי עגלת קומות אצל מישהי בסופר, זה היה נראה מאוד נוח, אבל זה היה אמבטיות,... עד כמה זה קריטי שהגדול לא יוכל לטפס למעלה לבד?

אשמח לכל מידע בעניין,
וכן איזה דגמים מומלצים - לא כבד, שהבדים יהיו כביסים ולא ידהוו מהר, שיהיה נוח בקיצור?

תודה רבה רבה מראש
ראיתי כאן מאמר שנכתב בהומור על הצנתוקים והפניות מכל מיני דברים בעיקר בחנוכה.

לגופו של עניין הרבה צריך לשקול אם באמת ראוי לחסום כל קופת צדקה שמתקשרת אלינו כי אחריותינו לתת צדקה כשנדרש.

מצד שני לא אמורים לתרום למי שפונה דרך הטלפון. צריכים קודם להכיר את האירגון ובדרך כלל במצב כזה אפשר לתרום לו כשצריכים גם בלי נדנודים.

בכל אופן במכשיר שלי ESCOLLS וגם QLYX יש אופציה של מענה קולי אוטומטי. כך שכל שיחה שלא עונים לה בתוך זמן נקוב, מועברת למשיבון. בזמן זה ניתן לשמוע את ההודעה שמשמיע המתקשר. ואפשר להתעלם או לענות. אם לא שמעו בכלל את הצלצול ההודעה מוקלטת כמו בתא קולי.

בנוסף קיימת רשימה שחורה שאליה אפשר להעביר מספרים שלא רוצים לקבל מהם שיחות.

השלבים הם
1. (אופציונלי) בחירת צלצול שנהנים לשמוע, כך שלא מטריד כל כך ו"מכריח" לענות כדי להפסיק את ההטרדה.
2. נכנסים דרך תפריט>כלים> משיבון>אפשרויות>הגדרות
3. בוחרים משיבון קולי הפעלה אפשר לנסות לבדוק את שאר ההגדרות

כעת כל מספר שמתקשר ולא מכירים אותו, לא עונים. מחכים שהוא יתחיל להשמיע את ההודעה. אם "ספאם", מיד מעבירים את המספר לרשימה שחורה.

אם מישהו לא מוכר, אפשר להחליט אם רוצים "להסתכן" בניסיון התרמה אנושי שלא יהיה נעים לטרוק בפניו או לנתק מיד.

בנוסף כדי לבדוק הקלטה נכנסים למשיבון ורואים את השיחות שהתקשרו.
0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה