עזרה איך אתן מתמודדות עם הציציות של הבנים

• הוסף לסימניות
ממש כמו @שולמית אור
אחרי שנים רבות של כל הניסיונות העקרים שנכתבו לעיל ועוד רבים מהם, מכבסת פעמיים בכביסה מאוד עדינה ואחרי שתי כביסות קונה חדשות.
אני רק מקווה שזה נכנס לחשבון של צער גידול בנים ומוריד לי קשיים אחרים איתם...
אולי להוצאות בניו לתלמוד תורה... כי בלי זה הם לא ילכו מפני מה יגידו.;)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני מכניסה את הציציות בתור גרבי רגל בצורה מגולגלת. והציציות יפות, וחוטים ישרים כמעט ללא צורך בגיהוץ.
כמובן שלאחר תקופה החוטים מתחילים לזייף...

• הוסף לסימניות
לצערי לא זוכרת, ובעלי לא זמין עכשיו יכולה לשאול מאוחר יותר או מחר
רק זוכרת שהם הראו לי שבספר פסקי תשובות היה דיון על כך ואולי לא נפסק להלכה שאסור, רק זה משהו שלא נהגו כך מדורי דורות ובקשו לי לגנוז את הלכה
אשמח לקבל נימוק מתי שמזדמן

• הוסף לסימניות
לא מבינה איך רק לי זה נשאר מעולה.... אני קונה לכל ילד פעמיים בשנה 4 ציציות, בחגים ובפסח, מחליפים כל יום או יומיים תלוי כמה התלכלכו, מכבסת ב30 מעלות נהיה קצת קשרים מסדרת אחרי הייבוש ואז כשהחוטים מקומטים אני מותחת עם המגהץ החם פעם פעמיים ונהיה חדש, זורקת רק כשנפסל זאת אומרת כשנקרע להם בגלל האופניים וכו',
לא נפתח בקצוות אף פעם שאר מעולה!
חשוב מאוד! אסור לשים מרכך כביסה בכלל מומלץ רק ג'ל, מרכך הורס את החוטים,
קונה ציציות לילדים במשכן התכלת,

• הוסף לסימניות
ממש ממליצה על מספרים קרמיות שאפשר להזמין בעלי אקספרס
ניתן לגזור בהם את הקצוות המפוצלים
ולבחורים המהדרים במראה ציצית חדש לגמרי ניתן להחליף רק ציציות (ובעזרת המספרים הרבה יותר קל..) והעלות לא כ"כ גבוהה.
חוץ מזה לכבס כשהחוטים בתוך נילון מרשרש עם גומיה על כביסת צמר..

• הוסף לסימניות
באיזו תדירות אתן מחליפות לילדים, בגילאי חיידר, גופיה ציצית?
כל יום, יומיים, שבוע?

• הוסף לסימניות
באיזו תדירות אתן מחליפות לילדים, בגילאי חיידר, גופיה ציצית?
כל יום, יומיים, שבוע?
בעקרון כל יום, זה הרי משמש כגופיה, אך מה לעשות שאין כי הן נפסלות בקצב מעורר התפעלות
:rolleyes: ומחליפים כשאבא מספיק להכין ציצית חדשה....
ניסיתי את כל הרעיונות שהובאו ושום דבר לא עוזר.הן מתיבשות באזור הקשרים ונקרעות!!!!

• הוסף לסימניות
אני שמעתי שאסור לקשור בקצה קשר קטן כזה בכל חוט שזה מוסיף על הקשרים ההלכתיים. אבל דווקא לק או דבק שניות זה טוב .
אשמח לשמוע מקור אחר אם יש..

• הוסף לסימניות
1.לק שקוף לקצוות החוטים
2.לקשור את הציציות בקוקיות גומי קטנות אם לא תרצו שיסתבך.
3.כביסה עדינה/צמר
4.ללא אבקת כביסה
5.סחיטה- באיזי (700)
אני עושה לציציות מכונה לבד - מתנקה טוב ולא נהרס מהעומס

• הוסף לסימניות
לצערי לא זוכרת, ובעלי לא זמין עכשיו יכולה לשאול מאוחר יותר או מחר
רק זוכרת שהם הראו לי שבספר פסקי תשובות היה דיון על כך ואולי לא נפסק להלכה שאסור, רק זה משהו שלא נהגו כך מדורי דורות ובקשו לי לגנוז את הלכה
אין כלום, לא היה כלום, ולא יהיה כלום...
חומרא שלענ"ד אין לה מקור.
לגופו של ענין מנסיון של אבא ללא מעט ילדים שכבר הפסיקו לקרוע ציציות...
מכניסים לתוך בגד ומכבסים. הרע במיעוטו.
או לעבור לפתילים עבות. כך גם מרוויחים שעושים בעצמנו את הקשירות ולא קנוי שזה קשור או ע"י מכונה או ע"י ....
אשרינו שאלו הבעיות שלנו עם הילדים.
שנזכה לנחת רוח יהודית מתוקה מכולם.
שבת שלום.

• הוסף לסימניות
למי שלא ידעה...
נשים לא יכולות לקשור חוטים של ציצית, רק גברים!!

• הוסף לסימניות
למי שלא ידעה...
מקפידים על זה אך ורק מגיל בר מצווה אולי קצת קודם - בדיעבד אין בזה בעיה

הבעיה בזה שהנשים לא חייבות בציצית (וצריך מישהו שכן חייב שיקשור)
והתשובה שגם ילדים לא חייבים בציצית (ולגבי חינוך אז זה גם מצווה של האם ואז אין בעיה)

• הוסף לסימניות
אחרי שביררתי ואמרו לי שאין בעיה - אני מאמצת את רעיון הלק בקצוות.
גם עם המגן התכלת עדין נפתח לי בקצוות,
זה נראה לי ממש יעזור.
תודה למציעי הרעיון.

• הוסף לסימניות
למי שלא ידעה...

אני שאלתי רב ואין בזה שום בעיה.
בינתיים מדובר אצלי רק על ילדים קטנים מתחת בר מצוה
לוקח לקשור בערך חצי שעה לכל בן וזה ממש לא מסובך

• הוסף לסימניות
הכי פשוט לכבס ביד רק את הבד בצורה כזאת משרים למשך לילה בתוך קערה אם מים חמים ואבקת כביסה ומשאירים את החוטים בחוץ וכך נשמר מצוין ופעם ב.. משרים גם את החוטים מניסיון של שנים נשמר מצוין ומתנקה היטב

• הוסף לסימניות
יש מגן ציציות שעשוי פלסטיק מצוין!!!!!!
הציציות נשמרות מעולה והחוטים יוצאים ישרים ונקיים.
מומלץ ביותר! נראה לי עולה בערך 20 שקל[/
והציציות יוצאות נקיות? כאשר אני שמה במתקן ציצית שהחוטים עצמם התלכלכו זה יוצא מהכביסה חוטים אפורים, קרה לך?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה