התייעצות איך הייתם מגיבים - צילומי חלאקה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
סליחה על האורך. תודה למי שקורא ומגיב.
בני המתוק הגיע לגיל 3. החלטנו להשקיע בצילומי חלאקה ולאחר המלצות סגרנו עם מישהי מקצועית ולא זולה.
כששוחחתי איתה בטלפון, בסוף חודש אדר, אמרתי לה שאני רוצה את האלבום ללג' בעומר, לחלאקה של הילד. סגרנו על תאריך ח' ניסן והמשכנו להתכתב במייל.
יומיים לפני הצילומים ניסיתי להשיג את הצלמת כדי לסגור על מקום, על סשנים, על ביגוד סופי אך אין מענה.
יום לפני הצילומים שלחתי לה מייל עם תוכן קצת כועס על כך שאני חייבת לערוך קניות אחרונות ושום דבר לא סגור עדיין. היא התקשרה אלי ואמרה לי אל דאגה מיד יושבת על זה.
ב 00:00 בלילה ערב הצילומים ניהלנו שיחת טלפון די ארוכה לסגור עניינים ורק ב3:00 לפנות בוקר, כמה שעות לפני שיצאנו קיבלתי ממנה סשנים, רשימת קניות (למחר) וחוזה שכתוב בו (בין התיר) שהאלבום יגיע אלי תוך 45 ימי עבודה!! כתבתי לה שלא הייתי סוגרת איתה עם התנאי הזה, כי בפירוש רציתי את האלבום ללג' בעומר. היא הבטיחה להשתדל מאד שזה יהיה מוכן אך לא יכלה להתחייב.
יצאנו למחרת לצילומי חוץ, היה מדהים. יצאו תמונות מושלמות. בחרנו תמונות, ומיד אחרי פסח היא התחילה לעבוד על האלבום.
שבוע לפני לג' בעומר שלחתי לה מייל ושאלתי אותה איך מתקדם ואם יהיה מוכן, היא השיבה שהאלבום לא יהיה מוכן אבל היא תכין לי לפחות את הקולאז' להורים.
התבאסתי, אבל מה לעשות? יומיים לפני לג' בעומר, שלחתי לה מייל לוודא שהקולאז' יגיע בהקדם כדי שאוכל לשלוח אותו להדפסה לפני החלאקה. תגובתה הייתה שבקרוב ישלח.
בבוקר לג' בעומר קיבלתי את הקולאז' למייל, שעות בודדות לפני שאנחנו מתחילים את החלאקה. מיותר לציין שלא היה לי אפשרות להדפיס אותו על מגנט ובתי הדפוס לא הסכימו לעשות זאת מ"הרגע להרגע".
יוצא ששילמתי המון כסף ולא היה זכר לזה באירוע.
העניין הוא שעד היום, יותר מחודש אחרי לג' בעומר (שהשתדלה לסיים עד אז) אין שום תגובה מצד הצלמת על מועד קבלת האלבום שלנו.
איך הייתם מרגישים עם מקרה כזה? מה הייתם עושים? חשה תסכול.

• הוסף לסימניות
מבחינת הרגשה זה ודאי לא קל.
מבחינת מה לעשות, יש חוזה מסודר. לא?
נכון. אבל מקומם אותי שזה חוזה ששלחה לי ערב הצילומים שכבר לא ניתן לבטל, ולא הזכירה לי את זה שבועות לפני כן, ביום שסגרנו והעברתי לה מקדמה.

• הוסף לסימניות
נכון. אבל מקומם אותי שזה חוזה ששלחה לי ערב הצילומים שכבר לא ניתן לבטל, ולא הזכירה לי את זה שבועות לפני כן, ביום שסגרנו והעברתי לה מקדמה.
לצערינו יש אנשים פחות ישרים.
כדאי שתגידו לה את זה, תסבירו לה שזה לא בסדר ויש לכם עוגמת נפש.
ותגידו לה שחבל, כי חשבתם להליץ עליה אצל קרובים וכו' ואין חשק לעשות את זה...

• הוסף לסימניות
וואו ממש מבאס דבר כזה!
במיוחד שהשקעתם וחלמתם על זה.
מוזר שצלמת מקצועית ככה הורסת את השם שלה על דבר כזה, רוב הצלמות שאני מכירה בחיים לא יעיזו לעשות את זה.

בדרך כלל צלמת סוגרת חוזה ומייד שולחת ללקוחה, בשום פנים לא שבועיים אחרי הסגירה ערב הצילומים.
וברור לחלוטין שלא תמליצו עליה הלאה ותגידו לה את זה גם.

• הוסף לסימניות
כדאי שתדעי שצלמת מקצועית ממש מאוד מבוקשת,
לפעמים צריך לחכות כחודש בתור.
עונת החאלק'ה היא העונה הכי צפופה.
והעיבוד דורש הרבה זמן.
לכן גם אם התאכזבת מהלו"ז, תנסי להבין.
אחרי הכל היא משקיעה המון זמן ומאמץ כדי ליצור לך משהו יפה.
(ושמעתי על טעויות יותר קריטיות, כך שאם בסוף את מקבלת משהו טוב, תנסי להעריך)

• הוסף לסימניות
אני מבין מאוד את ההרגשה ואת הכעס זה באמת לא לעניין
אך אנחנו כיהודים שומרי תורה ומצוות לא חיים לפי מה שאנחנו מרגישים אלא מה שחז"ל מלמד אותנו וגם מה שהרב אומר, ע"פ הלכה כתוב בח"ח שמידת חסידות לדון את מי שלא מכירים לכף זכות, אני חושב שאת הסיפור הזה צריכים לשאול את הרב מנחם מנדל פוקס שליט"א משמירת הלשון
בהחלט.
כמובן שלא נקבתי בשמה של הצלמת.

• הוסף לסימניות
זה ממש מקומם אני מבין,
היא אדם טוב, פשוט מאוד מבולגנת...ככה עושה רושם המון רצון טוב אבל בפועל קצת פחות תכלס...
לפי דעתי פיצוי יכול בהחלט להיות הגיוני
לאו דווקא כסף אלא מקבץ צילומים
רצוי לתעד את זה בכתב שזה יחזיק עד שתצרכי...

• הוסף לסימניות
איך הייתם מרגישים עם מקרה כזה? מה הייתם עושים? חשה תסכול.
לקחנו צלמת צעירה וזולה[קיבלנו המלצות]....לפני פסח....יצאנו מאוד מרוצים מהצילום והתמונות.......
לא אמורה לעשות אלבום....אבל כן עריכה לחלק מהתמונות......
תכלס....עד עכשיו לא קיבלנו את התמונות הערוכות....אם תירוצים מתירוצים שונים.....
חסמו לי את המייל/נאבד לי הפאלפון אז נאבד לי המספר לחזור וכו....
אשתי אמרה שחבל ששילמה לה את הכל מראש....אם היתה משאירה כסף....למחרת היה כל התמונות ערוכות...

• הוסף לסימניות
לקחנו צלמת צעירה וזולה[קיבלנו המלצות]....לפני פסח....יצאנו מאוד מרוצים מהצילום והתמונות.......
לא אמורה לעשות אלבום....אבל כן עריכה לחלק מהתמונות......
תכלס....עד עכשיו לא קיבלנו את התמונות הערוכות....אם תירוצים מתירוצים שונים.....
חסמו לי את המייל/נאבד לי הפאלפון אז נאבד לי המספר לחזור וכו....
אשתי אמרה שחבל ששילמה לה את הכל מראש....אם היתה משאירה כסף....למחרת היה כל התמונות ערוכות...
מבאס.
חבל שזו התנהלות של צלמת חדשה שצריכה לצבור לקוחות ממליצים.
הסיפור של פותח האשכול מראה שהטענה הזו לא תמיד נכונה...

בהחלט. אנחנו שילמנו כ10% מקדמה בלבד.
רוב הכסף לא שולם.
ועדיין ההתנהלות דומה.

• הוסף לסימניות
מכירה את הסיפור מהצד השני, זה לא תמיד פשוט יש מצבים בחיים.... דבר שני שאני יכולה להגיד בוודאות גמורה שיש את הקרציות שגורמות לנו להיות מחוספסות יותר ולא להתרגש ממיילים וממילים חריפות.
אם לצלמת יש סיבות אישיות מוצדקות לעיכוב היא יכולה להסביר ולהתנצל, וכמובן גם לפצות.
נשמע שהעיכובים אצלה התחילו עוד לפני שליחת החוזה. מצופה להיות ישרה ולומר: אני כרגע בתקופה מורכבת, אשתדל לעשות עבורכם את המקסימום אבל אני לא יכולה להתחייב לתאריך הגשת התמונות, ואני מורידה במחיר עבור כך.
או לומר: אני רק מצלמת ומעבירה לכם את התמונות ללא עיבוד,
או כל רעיון אחר.
הם היו עושים את השיקול אם לקחת אותה או לא ולא נשארים בתחושה מרומה ומבואסת.

כרגע אולי תנסו להגיע איתה להסדר שתשלח את התמונות לא ערוכות ותפנו לגרפיקאית פרטית שתסיים את העבודה (ע"ח התשלום שלא שולם) (או שעדיף לה לקחת גרפיקאית שתסיים עפה את הענין, אם היא לא פנויה לזה).

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מכירה את הסיפור מהצד השני, זה לא תמיד פשוט יש מצבים בחיים.... דבר שני שאני יכולה להגיד בוודאות גמורה שיש את הקרציות שגורמות לנו להיות מחוספסות יותר ולא להתרגש ממיילים וממילים חריפות.
אולי את צודקת....
אבל זה לא מראה על יושרה.....

• הוסף לסימניות
את בטוחה שקראת כרגע ללקוחות שהתחייבת להם והפרת חוזה "קרציות"?
יש מצבים בחיים? אל תקחי את העבודה
לכל הפחות תסבירי מראש את המצב

• הוסף לסימניות
את בטוחה שקראת כרגע ללקוחות שהתחייבת להם והפרת חוזה "קרציות"?
יש מצבים בחיים? אל תקחי את העבודה
לכל הפחות תסבירי מראש את המצב
כל מילה.....
זה מראה על חוסר בטחון, ועל פחד שיש לכל מתחילה.....
וזהו
לתיאור המקרה לא נשמע כהתרסה.
כתבו לך...מה שהתכוונתי...פשוט הייתי עדין.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלחתי היום תלונה למשרד הבריאות עבור ביתי בת ה-3.8 השוהה במסגרת גן עירייה שיקומי, טשטשתי פרטים אישיים אבל באופן כללי מובן המסר העיקרי..
מה הייתם עושים במקומי במצב כזה?
זה לשון התלונה:
ילדה מיוחדת המאובחנת כ"ספינה ביפידה", הילדה מטופלת בבי"ח שיקומי אלי"ן בירושלים, תל השומר, וסורוקה במגוון מקצועות הנמצאים תחת התחום הנ"ל.
ע"פ הידוע לנו אצל ילדי ספינה ביפידה אין שליטה על סוגרים והם מצונטרים ע"י קטטר לסירוגין, אביגיל מצונטרת בערך כל 3 שעות (תלוי לפי המצב- לפעמים פחות מ-3 שעות כשצריך),
אנחנו יודעים שיש חוקים של משרד הבריאות:
1. אין להביא ילד עם חום לגן עד שעוברים 24 שעות מסיום החום.
2. ילד שנעדר 5 ימים רצופים מתבקש להמציא אישור רפואי שיכול לחזור לגן.
ע"פ בידוע לנו בעניין ספינה ביפידה- תמיד, תמיד, תמיד יש חיידק בשתן בגלל הצינטורים, ולכן לא בכל מצב נותנים אנטיביוטיקה, אלא רק מתי שיש חום שאינו מלווה בתסמינים אחרים ואין לו הסבר אחר.
במצבים שהשתן עכור, הפרשות, צבע לא תקין, ריח וכו- ע"פ פרופסור יובל בר יוסף וצוות מרפאת ספינה ביפידה באלי"ן, הפתרון הוא- שתיה מרובה וצינטורים צפופים יותר שזה שוטף את שלפוחית השתן ומטפל בבעיה הנ"ל.
הדברים כתובים בצורה ברורה במסמכים שנמצאים אצל צוות הגן- דף מספר 4 בהמלצות בסיכום הרפואי של אלי"ן.
כרגע נמצאת בגן אחות מ"מ, וגננת מ"מ, שביום ראשון שעבר 15/2 שלחו את הילדה לבית בגלל שתן עכור והפרשות- ללא חום! אמרנו להם איך לטפל בילדה ובכל זאת שלחו אותה,
אנחנו טיפלנו בילדה בבית ושטפנו לה את השלפוחית ע"פ מה שלימדו אותנו הצוות הרפואי באלי"ן, השארנו אותה בבית יום נוסף כדי ש"בטוח" הכל בסדר- יש לציין שלא ראינו ממצא חריג בשתן בבית.
למחרת ביום שלישי 17/2 שלחנו את הילדה בריאה ושלימה לגן עם שתן צלול לגמרי, הגננת לא הייתה בגן והייתה גננת מחליפה לא מוכרת, הגננת ביקשה אישור רפואי שהילדה יכולה לבוא לגן- אין באישור כזה שום צורך, לא התווכחנו, התקשרתי לגננת שלא הייתה והגעתי איתה להסדר שנשיג את האישור למרות שאין בו שום צורך בעיקר שהדברים כבר כתובים במסמכים של אלי"ן וגם לא היה לילדה חום בכלל,
בינתיים הזמן בגן עובר והילדה צריכה לעבור צינטור, האחות לא מסכימה לצנטר אותה בלי אישור רפואי- זה הזיה בפני עצמו כי אין צורך באישור לצנטר, ולהיפך זה לבד יוצר יותר נזק אצל הילדה,
התקשרתי לגננת בגן והיא דחפה לי את הטלפון לאחות, האחות אמרה משפט הזוי "אני לא אזרוק את התעודה שלי לפח כדי לטפל בילדה", "אסור לי לטפל בה"- הטיפול בינתיים התאחר בשעה!
בעלי הלך למרפאה בזמן הזה ולא היו רופאים במרפאה כדי להוציא אישור, והאחות התעקשה שאסור לה,
ומה שהכי הזוי זה שבשבוע לפני הילדה הייתה עם דלקת גרון וסיימה אנטיביוטיקה בסוף השבוע- סמוך לזמן הנ"ל.. וזאת אותה אניטביוטיקה שהיא מקבלת עבור דלקת בשתן...
הסברתי את זה לאחות, ובתוספת זה שבכלל לא היה לילדה חום והחזרנו אותה לגן רגילה לגמרי היא התעקשה שלא לטפל בילדה.
בעלי בא לקחת את הילדה מהגן עמ"נ לטפל בה.
זה לא הסוף אבל אני מציגה פה שאלה: אני צריכה ללדת כל רגע, מה היה קורה אם הייתי למשל בחדר לידה עם בעלי ולא היה מי שיוציא את הילדה? או סתם היינו מחוץ לעיר..
ביום שלמחרת הגננת עדיין לא הייתה ולא היה גם עם מי לדבר ומשום מה בשבוע הזה אין לנו רופאים במרפאה.. הילדה נשארה יום נוסף בבית, אני פניתי לצוות הרפואי של אלי"ן- פרופסור יובל בר יוסף וקרן פוקס אחות סוגרים- כשסיפרתי להם את הסיפור הזה הם היו בהלם טוטאלי ואמרו שאם יש משהו שיכול לזרוק לאחות הזאת את התעודה לפח זה דווקא זה שהיא לא הסכימה לצנטר את הילדה! זה יוצר לה נזק! וגם במצב שיש חום אין שום מניעה מלצנטר, ולהיפך חייב לצנטר! זה לא שנשאיר את השתן בפנים אם יש הפרשות או חום וכו.. (השיחות הנ"ל מוקלטות)
זה לא יוצר נזק אם מצנטרים אלא אם לא מצנטרים.
אין כל קשר לאישור הרפואי לצורך הצינטור..
אגב ברור שיש להם בגן אישור מרופא למתן צינטורים בגן ע"י אחות מתחילת השנה.
ביום חמישי הגננת חזרה לגן אחרי יומיים של היעדרות והתקשרה לשאול למה הילדה לא באה.. אמרתי לה שהצוות הרפואי של אלי"ן ביקשו שייצרו איתם קשר מהגן (נתתי מספר טלפון אישי של הצוות- ודווקא של מי שלא ירים צעקות על ההתנהלות בגן כדי לא לפגוע..) בשביל להסביר להם אחת ולתמיד את ההתנהלות הנכונה במצבים הנ"ל כדי למנוע את מה שהיה, הצוות בגן לא הסכים בטענה שזה "העברת מידע רפואי", וצריך אישור בכתב ושההורים ידאגו לאישור וזהו... אמרתי להם שכתוב בצורה מפורשת את הדברים כמו שהזכרתי לעיל והם לא צריכים יותר מזה, אני והגננת היינו על הקו ביחד וקראנו את הדברים מתוך הכתב ביחד, היא אמרה "נכון זה מפורש אבל זה כללי מידי, צריך שזה יהיה ממש מפורט ושזה יהיה אישור מיוחד לגן"..
למרות שהם לא צודקים ואין פה על מה להביא את האישור, ביקשתי מהצוות הרפואי של אלי"ן להנפיק להם אישור מפורט, האישור מתעכב בגלל בעיה בתיאום בין הצוותים של המקום שצריכים לחתום על האישור, אין לי עדיין רופא שמכיר את הילדה במרפאה, השירות אונליין של כללית סיבך אותי לגמרי,
הילדה בבית בפועל ובא לי רק לבכות, אני לא במצב של תפקוד בכלל, עם פיברומיאלגיה, תת פעילות של בלוטת הטריס, אנמיה, ושבוע 33 של הריון, הקצת שאני מבקשת זה המנוחה שאני יכולה להרשות לעצמי בבוקר... (לא קראתי לזה שמירת הריון כי אני לא עובדת, אבל זה בדיוק זה)
אמרתי לגננת בגן שגם אם היה יוצא נזק מהטיפול בילדה בגן הייתי מחפה על האחות, אני רואה שהאטימות גוברת ואין עם מי לדבר בעיקר שהם כ"כ בטוחים בעצמם אז אני פונה למקום שאולי יתן לי מענה..
לציין: במצב שאין צינטורים סדירים הילדה סובלת מכאבים עזים בשעת הצינטור ולאחריה שרק משכך כאבים עוזר.. ובמקרה זה הילדה סבלה יומיים!
גם אנחנו וגם הרופאים הבכירים שחתומים במכתבים המצורפים, כולנו הרגשנו שהמלחמה פה היא על עמדת כוח שבאה על חשבון הגב שלנו ושל הילדה.
מצורף הסיכום של אלי"ן משנה שעברה שהיה ברשות הגן+ מכתב מפורט שכתבו עבור נושא זה במיוחד+ סיכום ביקור בהתפתחות הילד בסורוקה במרפאה משותפת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה