אמת מארץ תצמח
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
לא נכון.לא אני לא צריך להניח שהשקל יעקוף את הדולר, נניח שזה 50%/50% ההטעייה היא ברורה לטובת השקל, כמו שהסברתי בהודעות קודמות, כיון שאם הדולר ירד 100% מההשקעה שלי (קרן וריבית/רווח) יורד בהתאמה,
אתה קודם צריך להבין שמדד הסנופי נבחן בערך עצמי, לפני שאני בוחן אותו בדולרים.
אח"כ אני יכול לבדוק האם הוא הרוויח מול הדולר, מול השקל, מול הין ומול הלירה הטורקית.
אבל המוצרים שלך תלויים בדולר יותר מהשקל.אבל אם השקל מתחלש, כח הקניה שלי בארץ לא ירד באותו השיעור, כלומר אם הדולר התייקר ב25% נניח מ3 שקל ל4 שקל, כח הקניה שלי לא ירד ב25% כיון שרוב רובם של המוצרים לא תלויים בשער השקל דולר, כיון שיש לנו גם כלכלה מקומית ולא הכל מיובא, ויש דברים שמיובאים מאירופה ועוד מדינות.
ולכן גם אני מניח שזה הימור מוחלט, ובכל אופן יש עדיפות ברורה לשקל
החל ממחיר הנפט, הגז, השינוע, הביטוח הבין לאומי, מה לא?
אפילו תפוז ישראלי - אתה מתמודד מול כמה אפשר להרויח על ייצוא שלו.
ככל והדולר מתחזק, הוא יעלה את מחיר השקל בארץ, אחרת למה לא למכור אותו בחו"ל?
(גם יבוא אירופי, בסוף בעולם התמחור בד"כ הוא דולרי, ולא סתם)
אם זה נכון הרי שכשהדולר יתחזק חזרה המדד אמור לרדת וזה לא תמיד קורה למרות שיש פעמים שכן, בכל מקרה זה לא רלוונטי למי שמושך בזמן שהדולר נמוך
ממש לא, ונראה לי שלצערי לא טרחת להבין מה כתבתי.אם היית מבקש ממנו מראש בשקלים אולי, אבל מה לעשות שכיום הוא נותן לך את זה בדולרים ואתה צריך להמיר אותם לשקלים, וזה ההבדל בין שקל לזהב, אי את הזהב אתה גם צריך להמיר לשקלים, ואם השקל יתחזק אתה תפסיד.
אבל אם הזהב יתחזק אתה לא תפסיד כל כך הרבה כאמור לעיל
גם אם הוא ייתן לך בשקלים, תקבל בדיוק אותו דבר.
והתעלמת מההוכחה הכי פשוטה: הקרנות האיריות.
בלארוק עוקבת פיזית אחרי המדד - ואתה יכול למכור את זה הן בשקלים והן בדולר.
במנוטרלת אתה ממציא מדד חדש:
אתה רוצה את אחוזי התשואה של סנופי מול הדולר - בפער שקלי.
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //