- הוסף לסימניות
אני רוצה לשלוח ילדה בת 6 ללמוד נגינה.
איך אדע אם היא מתאימה?
אשמח לייעוץ מהמומחים כאן.
איך אדע אם היא מתאימה?
אשמח לייעוץ מהמומחים כאן.
ננסה באמת.נכתב ע"י לאה ורחל;1983428:תני לה אורגנית לנגן בבית
רק אם היא נמשכת לזה ומנגנת לפי שמיעה יש מה לשלוח אותה ללמוד לנגן
נכתב ע"י אסתר;1983416:יש מוסיקה בבית, אבל היא לא אוהבת לשיר ולרקוד לקולם של צלילים באופן מיוחד.
כן מזהה יפה ומהר שירים כשאני מנגנת.
אני שואלת לגבי מוסיקה בכלל, לא לשם פיתוח מקצועי אלא להנאה.
שאלת הכלי היא משנית.
נכתב ע"י דוד מרדכי;1983881:המבחן של ירחמיאל ביגון: מנגנים צליל אחד ומבקשים ממנה לחזור עליו, באותו טון. (אם היא באמת מוזיקלית לא תצטרכי אפילו להסביר לה מה היא צריכה לעשות.)
אח"כ שתחזור על כמה צלילים ברצף (מנגינה של 3 4 תוים), כנ"ל בטונים המדוייקים. לאט לאט מגדילים ומקשים את האתגר.
רק אם היא עומדת בזה היא מוזיקלית. (ויכולה להתקבל לפרחי מיאמי)
נ.ב. בן ה3 שלי יודע לחזור על דיסקים שלמים בעל פה, כולל כל תו ותו מהעיבוד, הקולות השניים ואפילו על מודולציות (כמו עליה של כל השיר בחצי טון, באמצע שיר) ואם מישהו מזייף לידו הוא מתעצבן.
נכתב ע"י שיילה;1994751:מנסיון אישי גם אנשים שאינם מוזיקלים יכולים לפתח את זה כמו שריר עם אימון והקשבה אבל זה צריך רצון.
נכתב ע"י קלאסיקה;1994566:בשביל ההתעניינות: האם לבן שלך יש שמיעה אבסלוטית?
לפי הכישורים האלה נשמע שכן....
נכתב ע"י דוד מרדכי;1994988:קשה לדעת. הוא בן 3 וחצי, ואמנם יודע לשיר מעולה אבל לדבר הוא רק מתחיל. הוא טיפה בספקטרום...
הכשרון המוזיקלי שלו הוא ברמה נדירה ביותר שלא ראיתי דבר דומה לזה מעולם.
נכתב ע"י דוד מרדכי;1995330:אולי קצת...
לי יש שמיעה יחסית. אבל אני מנגן מילדות משמיעה.
אגב ככל הידוע לי יש 2 סוגי חושים מוזיקלים, ההרמוני והמלודי.
ההרמוני מביא ליכולת להלחין ולעבד, המלודי הוא המקור ליכולת לשיר יפה. בפרט חזנות או סלסולים מזרחיים.
(יכול להיות מי שיש לו את שניהם)
נכתב ע"י נוי;1995347:שמיעה אבסולוטית היא נהדרת בשיעור פיתוח שמיעה אבל בחיים... סוג של כישרון יתר.
מפריע מאוד לגמישות המוסיקאלית.
אני מכירה ילדים המנגנים מוקדם על פי שמיעה ואין להם שמיעה אבסולוטית, אבל שמיעה הרמונית טובה באופן בולט.
שירה זייפנית, לא מכוונת- לא אומרת שאין כשרון מוסיקאלי, כי לא תמיד האוזן אשמה.
לעתים קרובות זו בעיה של חוסר שליטה בהפקת הצליל הנכון.
נכתב ע"י קלאסיקה;1995370:אני באופן אישי, לא מרגיש שיש הבדל בין שמיעה הרמונית ומלודית, כלומר, אדם מוזיקלי עם שמיעה טובה מסוגל לפתח את 2 היכולות במידה שווה.
לא מכיר אנשים שטובים בהרמוניה אבל לא במלודיה. ואנשים שטובים רק במלודיה בד"כ לא מנגנים, או שמנגנים על כלי מלודי משמיעה ואף פעם הם לא עבדו על פירוק אקורדים והבנה תיאורתית כללית...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים