איך יודעים אם היא מוזיקלית?

• הוסף לסימניות
אני רוצה לשלוח ילדה בת 6 ללמוד נגינה.
איך אדע אם היא מתאימה?

אשמח לייעוץ מהמומחים כאן.

• הוסף לסימניות
אם ילד הוא מוסיקלי רואים מגיל 0... הוא מתנועע למשמע מוסיקה, מגיב בהתלהבות לצלילים. אולי את מתכוונת למשהו אחר בשאלתך. אולי כוונתך: איזה כלי מתאים לה?

• הוסף לסימניות
יש מוסיקה בבית, אבל היא לא אוהבת לשיר ולרקוד לקולם של צלילים באופן מיוחד.
כן מזהה יפה ומהר שירים כשאני מנגנת.
אני שואלת לגבי מוסיקה בכלל, לא לשם פיתוח מקצועי אלא להנאה.
שאלת הכלי היא משנית.

• הוסף לסימניות
להערכתי, אם היא אינה מבקשת מעצמה ללמוד מוסיקה - לא כדאי לדחוף אותה. כל הסיכויים הם שהיא לא תיהנה, כי להתאמן זה על פי רוב לא כיף.

• הוסף לסימניות
בילדה בת 6 כבר אפשר לשמוע האם היא שרה מדויק (יותר או פחות) וכן לבדוק אם יש לה חוש לקצב
האינדיקציות הללו מתחילות לתת לנו כיוון...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תני לה אורגנית לנגן בבית
רק אם היא נמשכת לזה ומנגנת לפי שמיעה יש מה לשלוח אותה ללמוד לנגן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לאה ורחל;1983428:
תני לה אורגנית לנגן בבית
רק אם היא נמשכת לזה ומנגנת לפי שמיעה יש מה לשלוח אותה ללמוד לנגן
ננסה באמת.

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול
איך אפשר ללמד נער בן 15 קצב - ראיתי אותו רוקד היה נראה כלא משתלב
עוצו עיצה
תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר;1983416:
יש מוסיקה בבית, אבל היא לא אוהבת לשיר ולרקוד לקולם של צלילים באופן מיוחד.
כן מזהה יפה ומהר שירים כשאני מנגנת.
אני שואלת לגבי מוסיקה בכלל, לא לשם פיתוח מקצועי אלא להנאה.
שאלת הכלי היא משנית.

אם היא מזהה שירים מהר, רק לפי הנגינה בלי ששרים את המילים, כנראה יש לה את זה...
מענין אם היא מצליחה לתפוס את הטון מהר, יש ילדים שלמרות שהם מנגנים עדיין מתקשים לשיר בטון הנכון לפי המנגינה...
בכל מקרה, לדעתי, גם אם שולחים למורה, צריך מורה שמדרבנת וצריך גם בבית לדרבן אותה ולפרגן לה כדי ליצור אצלה תחושה טובה בקשר לזה.

• הוסף לסימניות
המבחן של ירחמיאל ביגון: מנגנים צליל אחד ומבקשים ממנה לחזור עליו, באותו טון. (אם היא באמת מוזיקלית לא תצטרכי אפילו להסביר לה מה היא צריכה לעשות.)
אח"כ שתחזור על כמה צלילים ברצף (מנגינה של 3 4 תוים), כנ"ל בטונים המדוייקים. לאט לאט מגדילים ומקשים את האתגר.
רק אם היא עומדת בזה היא מוזיקלית. (ויכולה להתקבל לפרחי מיאמי)
נ.ב. בן ה3 שלי יודע לחזור על דיסקים שלמים בעל פה, כולל כל תו ותו מהעיבוד, הקולות השניים ואפילו על מודולציות (כמו עליה של כל השיר בחצי טון, באמצע שיר) ואם מישהו מזייף לידו הוא מתעצבן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;1983881:
המבחן של ירחמיאל ביגון: מנגנים צליל אחד ומבקשים ממנה לחזור עליו, באותו טון. (אם היא באמת מוזיקלית לא תצטרכי אפילו להסביר לה מה היא צריכה לעשות.)
אח"כ שתחזור על כמה צלילים ברצף (מנגינה של 3 4 תוים), כנ"ל בטונים המדוייקים. לאט לאט מגדילים ומקשים את האתגר.
רק אם היא עומדת בזה היא מוזיקלית. (ויכולה להתקבל לפרחי מיאמי)
נ.ב. בן ה3 שלי יודע לחזור על דיסקים שלמים בעל פה, כולל כל תו ותו מהעיבוד, הקולות השניים ואפילו על מודולציות (כמו עליה של כל השיר בחצי טון, באמצע שיר) ואם מישהו מזייף לידו הוא מתעצבן.

בשביל ההתעניינות: האם לבן שלך יש שמיעה אבסלוטית?
לפי הכישורים האלה נשמע שכן....

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי גם אנשים שאינם מוזיקלים יכולים לפתח את זה כמו שריר עם אימון והקשבה אבל זה צריך רצון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיילה;1994751:
מנסיון אישי גם אנשים שאינם מוזיקלים יכולים לפתח את זה כמו שריר עם אימון והקשבה אבל זה צריך רצון.

למה הכוונה "זה", לשמיעה אבסלוטית או לשמיעה מוזיקלית טובה באופן כללי?
כי לגבי שמיעה אבסלוטית, רבים טוענים שזה תכונה מולדת או נרכשת בגיל צעיר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קלאסיקה;1994566:
בשביל ההתעניינות: האם לבן שלך יש שמיעה אבסלוטית?
לפי הכישורים האלה נשמע שכן....

קשה לדעת. הוא בן 3 וחצי, ואמנם יודע לשיר מעולה אבל לדבר הוא רק מתחיל. הוא טיפה בספקטרום...
הכשרון המוזיקלי שלו הוא ברמה נדירה ביותר שלא ראיתי דבר דומה לזה מעולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;1994988:
קשה לדעת. הוא בן 3 וחצי, ואמנם יודע לשיר מעולה אבל לדבר הוא רק מתחיל. הוא טיפה בספקטרום...
הכשרון המוזיקלי שלו הוא ברמה נדירה ביותר שלא ראיתי דבר דומה לזה מעולם.

המחקרים אומרים שאצל רוב הילדים שהתחילו לנגן עד גיל 5-6 נמצא שיש שמיעה אבסלוטית, השאלה אם השמיעה היא תוצאה של נגינה מוקדמת, או שהנגינה היא תוצאה של שמיעה אבסלוטית....
בכל מקרה, אני מאמין שאתם מפתחים אותו, זה באמת נדיר...
יש הרבה בעלי שמיעה אבסלוטית, שטוענים שזה רק מזיק להם, כי קשה להם לנתעלם מהצליל ומהשם שלו ולשמוע את ההרמוניה ואת המכלול.
לי, למשל אין שמיעה אבסלוטית, אבל כל יצירה שאני מתאמן עליה ומנגן אותה הרבה פעמים, באיזהו שלב היא נתפסת אצלי בראש בסולם הזה, ואם אני ישמע אותה מבוצעת בסולם אחר אני מיד שם לב, האם זה קשור לשמיעה אבסלוטית?

• הוסף לסימניות
אולי קצת...
לי יש שמיעה יחסית. אבל אני מנגן מילדות משמיעה.
אגב ככל הידוע לי יש 2 סוגי חושים מוזיקלים, ההרמוני והמלודי.
ההרמוני מביא ליכולת להלחין ולעבד, המלודי הוא המקור ליכולת לשיר יפה. בפרט חזנות או סלסולים מזרחיים.
(יכול להיות מי שיש לו את שניהם)

• הוסף לסימניות
שמיעה אבסולוטית היא נהדרת בשיעור פיתוח שמיעה אבל בחיים... סוג של כישרון יתר.
מפריע מאוד לגמישות המוסיקאלית.

אני מכירה ילדים המנגנים מוקדם על פי שמיעה ואין להם שמיעה אבסולוטית, אבל שמיעה הרמונית טובה באופן בולט.

שירה זייפנית, לא מכוונת- לא אומרת שאין כשרון מוסיקאלי, כי לא תמיד האוזן אשמה.
לעתים קרובות זו בעיה של חוסר שליטה בהפקת הצליל הנכון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;1995330:
אולי קצת...
לי יש שמיעה יחסית. אבל אני מנגן מילדות משמיעה.
אגב ככל הידוע לי יש 2 סוגי חושים מוזיקלים, ההרמוני והמלודי.
ההרמוני מביא ליכולת להלחין ולעבד, המלודי הוא המקור ליכולת לשיר יפה. בפרט חזנות או סלסולים מזרחיים.
(יכול להיות מי שיש לו את שניהם)

אני באופן אישי, לא מרגיש שיש הבדל בין שמיעה הרמונית ומלודית, כלומר, אדם מוזיקלי עם שמיעה טובה מסוגל לפתח את 2 היכולות במידה שווה.
לא מכיר אנשים שטובים בהרמוניה אבל לא במלודיה. ואנשים שטובים רק במלודיה בד"כ לא מנגנים, או שמנגנים על כלי מלודי משמיעה ואף פעם הם לא עבדו על פירוק אקורדים והבנה תיאורתית כללית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1995347:
שמיעה אבסולוטית היא נהדרת בשיעור פיתוח שמיעה אבל בחיים... סוג של כישרון יתר.
מפריע מאוד לגמישות המוסיקאלית.

אני מכירה ילדים המנגנים מוקדם על פי שמיעה ואין להם שמיעה אבסולוטית, אבל שמיעה הרמונית טובה באופן בולט.

שירה זייפנית, לא מכוונת- לא אומרת שאין כשרון מוסיקאלי, כי לא תמיד האוזן אשמה.
לעתים קרובות זו בעיה של חוסר שליטה בהפקת הצליל הנכון.

מענין... פעם חשבתי ששמיעה אבסלוטית היא פסגת חלומותיו של כל מוזיקאי... ולאחרונה נתקלתי בכמה מאמרים, דווקא מאנשים שלהם עצמם יש שמיעה אבסלוטית, שאומרים שזה רק מפריע...
אבל עדיין, משום מה, מוזיקאים רבים מדברים על זה בהערצה. קראתי אפילו, שיש מישהו שפיתח שיטה לפיתוח שמיעה אבסלוטית...
אני יודע שלמנצחים רבים יש שמיעה אבסלוטית, כמו פרופ' אריה ורדי, אלי יפה, אני מאמין שלמאסטרו זובין מהטה יש גם... מענין אם התכונה מועילה במיוחד למנצחים, או שדווקא להפך, בגלל שבניצוח העיקר הוא השמיעה ההרמונית והמצלול זה מפריע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קלאסיקה;1995370:
אני באופן אישי, לא מרגיש שיש הבדל בין שמיעה הרמונית ומלודית, כלומר, אדם מוזיקלי עם שמיעה טובה מסוגל לפתח את 2 היכולות במידה שווה.
לא מכיר אנשים שטובים בהרמוניה אבל לא במלודיה. ואנשים שטובים רק במלודיה בד"כ לא מנגנים, או שמנגנים על כלי מלודי משמיעה ואף פעם הם לא עבדו על פירוק אקורדים והבנה תיאורתית כללית...

האמת שהרבה מהזמרים הטובים יודעים לנגן (מב"ד, פריד, גראוכר, ועוד רבים).
אני בעצמי אורגניסט וזמר, (אולי ירשתי מאבי את ההרמוני ומאמי את המלודי)
אבל יש אנשים רבים שיכולים לשיר מדהים, להיות בעלי תפילה נפלאים, אבל לא לחוש כלל בהנאה מהרמוניה מאקורדים טובים.
לא ראיתי מלחינים ומוזיקאים זייפנים, אבל כאלה שהשירה שלהם סתמית יש הרבה. הרוב אפילו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה