מידע שימושי איך להגיב לפניות של נציגות טלמרקטינג

• הוסף לסימניות
ברצוני לשתף את הציבור בהארה שקיבלתי לאחרונה אחרי שאחותי התחילה לעבוד כנציגת טלמרקטינג וסיפרה לי בדמעות על התחושות של השפלה ודחייה שהיא מרגישה אחרי נזיפה / ניתוק / הערה צינית וכו' וכו' מן הצד השני של הקו. נחרדתי לגלות שגם אני לא חשבתי מעולם על זה ודי נהגתי לנפנף את הפניות בקוצר רוח לפי המצב שבו הן הגיעו . לפעמים תוך כדי ריכוז או לחץ גם יכולתי לנתק.
ובכן יש לזכור שהנציגה שפונה אלינו הינה בסך הכל רעייה ואימא שרוצה לעזור בהבאת פרנסה לבית ולחם לפי הטף ולא מגיע לה ייחס כזה. בס"ד שיניתי לגמרי את הגישה והיום אני משתדל דבר ראשון להקשיב עד הסוף ואז לשקול האם באמת אין מקום לתרומה אפילו סמלית למטרה המדוברת. אם וכאשר אין לי עניין או אפשרות לתרום אני מסביר את זה בכמה מילים ומזמין להתקשר שוב בעוד כחודש חודשיים. גם לברכות אני מקשיב עד הסוף ואפילו עונה אמן
חומר למחשבה

• הוסף לסימניות
יישר כח!!

• הוסף לסימניות
אני מרשה לעצמי לחלוק על. גישה ולומר מספר דברים.
ראשית, יש א/נשים שלא מתאימים/ות לסוג עבודה כזה, שלוקחים את הסירוב או הניתוק כמשהו אישי.
שנית, אף נציגה לא יכולה לדעת מה מצבו של האדם שאיתו היא מדברת בטלפון, וגם אם הוא רק מתחמק מלתת תרומה או משהו, עצם ההצעה של ''אתה יודע, גם תרומה של 18 שקלים יד פעמית מאוד מאוד תעזור'', יוצרת אצל הנמען תחושה של יצירת לחץ וגם חוסר הבנה או תקשורת עם המטלפן/ת,יגם תחושה של סחיטה.
גם צריך לזכור את ''דף המסרים'' שיש לכל נציגה טלפונית כזו... אז בסך הכל הם רוצות להצליח להוציא כסף מהנמען הכדי שיקבלו תמריץ (שמתוך ניסיון (לא שלי, אבל ידיעה מקרוב) יכול להיות גם קרמבו...)
לכן, כשאני שומע תחילת שיחה כזו, אם אני יודע שאין לי אפשרות, אני פשוט עוצר את שטף הדיבור של המטלפן/ת ואומר להם ''אני מבין, אבל אין באפשרותי לעזור, גם לא בתרומה חד פעמית, אם תהיה לי אפשרות אצור אתכם קשר''. ואני אומר את זה בצורה סמכותית שלט משתמעת לשתי פנים ובדרך כלל השיחה מסתיימת.
מי שלא מתאים לו/ה לעבוד בזה, שיעשה חושבים האם לסבול בעבודה כזו או לחשוב על שינוי כיוון.

• הוסף לסימניות
אני אומר: הייתי מאוד שמח לתרום אבל אין לי כרטיס אשראי (זה האמת)
ומשתדל לפרגן לאותו אירגון ומברך אותם שיצליחו
ככה אף אחד לא נפגע
צריך המון זהירות לא לפגוע ולא לעשות חילול ה'
כמו למשל חברות ביטוח שמשגעות לעשות ביטוח וכל חודש הם יתקשרו עם הצעה משתלמת (למי) אחרת וכ"ו

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
*אם אתם לא מתכוונים לתרום,אל תתנו לנציגה לומר את כל הטקסט שלה להשיב בהנהון ואז לומר לא מתאים לי.
זה סתם אשליות שווא.
*כנ"ל לגבי ילדים,יש ילדים שעונים ומקשיבים עד הסוף ולא תמיד נעים לשאול אם זה ההורים.שומעים קול בוגר.
ללמד את הילדים מיד לענות שההורה לא יכול\להביא אותו וכו'.
*אם אתם יודעים שלא תתרמו בסופו של דבר,אל תגידו שיתקשרו בשעות הצהריים\ערב וכל פעם תדחו ותפסיקו לענות.

• הוסף לסימניות
פותח האשכול צודק

מנגד, גם לי יש כמה הערות לאי אלו טלפניות:

א. כשאומרים לכן לא, אי אפשר, אל תנדנדו. אחרי הלא אל תוסיפו לשאול האם אי אפשר לתת סכום קטן, ובמיוחד אל תנקבו בסך הסכום הקטן, ניח 18 שקל. לא הוא לא. כבדו אותו.

ב. קרה וטלפנית התקשרה, ואני אמרתי לה בכנות שכרגע אין לי אפשרות לתרום, אף שאני מעריכה את פעילות הארגון שהיא מייצגת, ומקווה שיתאפשר לי לתרום בקרוב. יש טלפניות שברגע שאמרת להן לא פשוט טורקות את הטלפון, או קוטעות את המשפט שלך ומנתקות תוכ"ד שיח. למה, רק להן יש זכות דיבור? איפה קצת נימוס?

• הוסף לסימניות
אפשר לתת 5 ש"ח ולא קרה כלום סכום שווה לכל נפש .

• הוסף לסימניות
התקשרו אלי מחברה שמתעסקת במנוי פיס שתמורת שאני יפרסם אותם אצל קרובי משפחתי הם יביאו לי מנוי פיס בחצי מחיר
אמרתי לה שעל פירסום צריך לשלם מחיר מלא ולא בקופונים

וכשמתקשרים אלי מאירגוני חסד אני מבקשת מהנציגה תרומה עבור קרוב משפחתי שאני תומכת בו
ומה לעשות אין לי כסף להחזיק טלפנית
אבל לא לכל טלפנית

• הוסף לסימניות
ב. קרה וטלפנית התקשרה, ואני אמרתי לה בכנות שכרגע אין לי אפשרות לתרום, אף שאני מעריכה את פעילות הארגון שהיא מייצגת, ומקווה שיתאפשר לי לתרום בקרוב. יש טלפניות שברגע שאמרת להן לא פשוט טורקות את הטלפון, או קוטעות את המשפט שלך ומנתקות תוכ"ד שיח. למה, רק להן יש זכות דיבור? איפה קצת נימוס?
כמה נכון

• הוסף לסימניות
נהיכרות קרובה של קרובת משפחה העובדת בתחום:
אם אתם מכירים כבר את הארגון "חסדי זלדה" ואולי יש לכם כבר הו"ק אליו, אין ענין שתשמעו את הטלפנית בנימוס, זה רק מבזבז לה את הזמן. תגידו בצורה נעימה "אני מצטער, לא יכול לתרום" תמתינו שניה ותגידו "בסדר, שלום".
אם אתם מתכוונים לתרום תתנו את זה לטלפנית כמה שיותר מהר ואל תמרחו אותה 5 שיחות בשביל 5 ש"ח.

• הוסף לסימניות
זהו, שכן קרה, מאד קרה.
את נהפכת להיות "לקוח מועדף" כזה שהצליחו להוציא ממנו כסף, ואת מתחילה לקבל מבול של טלפונים.
והם גם מוכרים את הרשימות האלה לאירגונים או חברות טלמרקטינג אחרות, והשם שלך מתגלגל ומתגלגל.
הייתי בסצינה הזאת, זה לא נגמר. והחלטתי שאין. אני לא תורמת דרך הטלפון ויהי מה.

• הוסף לסימניות
זהו, שכן קרה, מאד קרה.
את נהפכת להיות "לקוח מועדף" כזה שהצליחו להוציא ממנו כסף, ואת מתחילה לקבל מבול של טלפונים.
והם גם מוכרים את הרשימות האלה לאירגונים או חברות טלמרקטינג אחרות, והשם שלך מתגלגל ומתגלגל.
הייתי בסצינה הזאת, זה לא נגמר. והחלטתי שאין. אני לא תורמת דרך הטלפון ויהי מה.
לגמרי. מתקשרים אלי ארגונים שאין לי שמץ של מושג מתי תרמתי להם אם בכלל.
ודבר שממש הרתיח אותי, זה שאני מקבל טלפון שאומרים לי שהקופה צדקה של השכונה העבירה את מספרי הטלפונים של התומכים בקופה לאיזה כולל בשכונה, והם מבקשים גם תרומה. הזוי וחוצפה.

• הוסף לסימניות
רוב הטלפניות בארגוני חסד וכו' כשמדברים איתם יפה וסמכותי הם מבינות ומנתקות יפה כך שבדרך כלל שווה ואפי' מצווה להתייחס יפה. וכמו שנאמר הם בני אדם שרוצים להתפרנס [אגב אם הם לא מתאימים בסוף יעזבו לבד לא צריך לעזור...]

ואלו שלא כ"כ מכבדות לא קרה כלום זה המקצוע שהיא בחרה בו והיא טובה בו אפשר להיות קצת סמכותית יותר וזהו [אל דאגה שום כסף לא ילקח ממך...].

ועכשיו לאלו "ממנוי פיס" וכל ה"חברות ביטוח" ועוד כל מיני "ארגוני חסד" שקרנים. שהם חתיכת הונאה שם אולי זה הפורקן שלי בגלל שאני יודעת שזה גניבה ונוכלות אני לא עוזבת עד שאני יכולה להביך כדי שהיא לא תאמין בזה ותמשיך ללקוח הבא עם מוטיבציה גבוהה...

• הוסף לסימניות
אני קוטעת אחרי המשפט הראשון
ואומרת בצורה יפה "סליחה כרגע אנחנו לא יוכלים לתרום "
ומנתקת (כי אם לא , לפעמים מתחילים לסחוט בכל זאת)
אם זו עמותה שאני מכירה ותורמת לפעמים ואני לא יכולה לתרום כרגע
אני אומרת בצורה יפה , "אנחנו לא יכולים לתרום כרגע "
ועדין לא מנתקת אם היא שואלת " עוד כמה זמן התאפשר לכם "
אני עונה תנסי עוד חודש חודשיים וכו'.. והן עושות את זה

הדבר הכי מעצבן זה שתרמת למישהו ותוך שבוע מבול של טלפניות מכל עמותה אפשרית ........

(וחושב לשים לב להבדיל בין טלפניות של עמותות חסד אמיתיות לבין טלפניות של נציגות מנוי פיס וכו'...
שלהם אני לא עונה יפה אלא פשוט ונחרץ ,
"סליחה אני לא מעונינית ובבקשה לא להתקשר אלי" , ומנתקת , שמה זה רישעות הסיפורים שהם עושים לאנשים)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ועכשיו לאלו "ממנוי פיס" וכל ה"חברות ביטוח" ועוד כל מיני "ארגוני חסד" שקרנים. שהם חתיכת הונאה שם אולי זה הפורקן שלי בגלל שאני יודעת שזה גניבה ונוכלות אני לא עוזבת עד שאני יכולה להביך כדי שהיא לא תאמין בזה ותמשיך ללקוח הבא עם מוטיבציה גבוהה...
קודם כל מנויי פיס זה לא נוכלות ולא שקר, אני מכירה ממש מקרוב,
דבר שני, היא יכולה להיות אשה עקרת בית חרדית אמא לילדים באותה רמה, והיא יכולה להפגע באותה מידה, וכל זמן שלא שמו אותך לתקן את העולם לא ידוע לי שיש התר לפגוע

• הוסף לסימניות
גם מהטלפניות - לא כולם ולא בהכללה - צריך לבקש יחס אנושי, לא להטריד עשר פעמים, ולהבין מהר כשאומרים לא.
והכי חשוב שאם החלטתי בכל זאת לתת כמה שקלים לארגון שאין לי שמץ מי הוא ומה הוא, אז לא להתחיל לשגע אותי אולי תכפיל את זה ואולי הו"ק כפול שלוש זה בערך אותו סכום רק בפריסה וכו' וכו'.

• הוסף לסימניות
*אם אתם לא מתכוונים לתרום,אל תתנו לנציגה לומר את כל הטקסט שלה להשיב בהנהון ואז לומר לא מתאים לי.
זה סתם אשליות שווא.
לא נעים לי לקטוע אותן. זה מרגיש לי יותר לא יפה מאשר להקשיב בנימוס ורק אז לומר שאני לא תורמת דרך הטלפון.

• הוסף לסימניות
אומרת בצורה יפה "סליחה כרגע אנחנו לא יוכלים לתרום "
ומנתקת (כי אם לא , לפעמים מתחילים לסחוט בכל זאת)
אם מדברים בצורה אסרטיבית, אין צורך לנתק בפנים... הרבה פחות פוגע מניתוק בפרצוף.
מנסיון רב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה