- הוסף לסימניות
איפה אפשר להשיג את הספר הזה?
איפה אפשר להשיג את הספר הזה?
אור החיים: https://www.sifreiorhachaim.co.il/product/לט-מלאכות-של-שבת/איפה אפשר להשיג את הספר הזה?
שלום לכולם
אני מחפש רעיונות יצירתיים – איך אפשר להפוך את שולחן השבת/החג לחוויתי יותר וכיפי לילדים.
הכוונה היא לא רק לשבת יפה ולאכול, אלא באמת לגרום לילדים להיות חלק פעיל, להרגיש שהם נהנים ושיש להם מה לחכות אליו.
אשמח לשמוע מכם:
- אילו משחקים או רעיונות הפעלה עובדים אצלכם סביב השולחן?
- איך אפשר לשלב את הילדים בשירה/דברי תורה/חידונים בצורה שמתאימה לגילאים שונים?
- האם יש לכם רעיונות או דברים קטנים שעושים את האווירה יותר שמחה ומהנה?
כל רעיון או ניסיון אישי שלכם יעזור מאוד
תודה מראש לכל מי שיתרום מהידע ומהניסיון שלו!
שכחת שאבא שלך עוקב אחריך בפרוגיותר מאשר אני יודע איך להפוך שולחן שבת לחוויתי אני יודע איך אפשר להפוך שולחן שבת לסיוטי:
שמכריחים את הילד לשיר שלום עליכם ואח"כ גם בזמירות שבת
מכריחים את הילד להגיד דבר תורה (אצלינו גם החמירו להגיד בע"פ ואם זה מתוך ספר זה לא שווה כלום)
מכריחים את הילדים לשבת מרותקים לשולחן וכל ילד שאך יעז לשבת באיזור הספות מקבל נזיפה חמורה שבחמורות
היום בבית שלי בתור נשוי עם ילדים (פעוטות) אין לי חשק שום לשיר בשולחן שבת ואין לי שום חשק לומר דבר תורה בשולחן שבת,
אני לא רואה את זה משתנה אא"כ אעשה עבודה רצינית עם עצמי.
עז מכאן אני מוציא קריאה להורים -
אנא מכם אל תכפו אל ילדיכם בשום צורה לשיר/לומר דבר תורה/להירתק לשולחן
עשו את זה בדרכים נעימות!
אני מאמין שיש היום הרבה עצות ליצור את זה אבל לעולם אל תכפו.
רק לנחם...יותר מאשר אני יודע איך להפוך שולחן שבת לחוויתי אני יודע איך אפשר להפוך שולחן שבת לסיוטי:
שמכריחים את הילד לשיר שלום עליכם ואח"כ גם בזמירות שבת
מכריחים את הילד להגיד דבר תורה (אצלינו גם החמירו להגיד בע"פ ואם זה מתוך ספר זה לא שווה כלום)
מכריחים את הילדים לשבת מרותקים לשולחן וכל ילד שאך יעז לשבת באיזור הספות מקבל נזיפה חמורה שבחמורות
היום בבית שלי בתור נשוי עם ילדים (פעוטות) אין לי שום חשק לשיר בשולחן שבת ואין לי שום חשק לומר דבר תורה בשולחן שבת,
אני לא רואה את זה משתנה אא"כ אעשה עבודה רצינית עם עצמי.
אז מכאן אני מוציא קריאה להורים -
אנא מכם אל תכפו אל ילדיכם בשום צורה לשיר/לומר דבר תורה/להירתק לשולחן
עשו את זה בדרכים נעימות!
אני מאמין שיש היום הרבה עצות ליצור את זה אבל לעולם אל תכפו.
אשמח לדוגמארק לנחם...
שולחן שבת יכול להיות יפה, משפחתי, קדוש ומאחד גם בלי זמירות ואפילו בלי דברי תורה.
לשאלתך @מינוף -
זה כמובן משתנה בגילאי הילדים שמשתתפים בסעודה, אז נלך על קווים כלליים:
*כחצי שעה לפני הסעודה, אני מתחילה לערוך את השולחן ונותנת לילדים (שמבקשים ומתחנניםםםם) להניח על השולחן את הגביע והצלחות שלהם שעשויות מפלסטיק. כרגע הם קטנים אז יותר מזה אני לא מרשה
*בקידוש אני מכריזה מראש, "בוא נראה מי עונה אמן בזמן!" בהחלט מאתגר
*אחרי המנה העיקרית הילדים שואלים מה להביא לשתות, כל אחד מקבל את ההנחיה שלו והולך להביא מהמקרר (מוגז/מים/לפי צבע המשקה וכד')
*תיקיות-כמובן-פסגת הסעודה !!למרות שלפעמים זה ארוך מידי אז אנחנו פותחים בסעודה רק את הדפי קשר, ואת העבודות פותחים לפני או אחרי.
*שירים-אם יש שיר שהילדים הצליחו לקלוט אז נותנים להם "חלק" שבו רק הם שרים. ואם זה שיר שמביאים מהחיידר, אז שרים אותו גם אם הוא לא ככ קשור לסעודה
בהצלחה שיהיה , וברור שכשההורים מתעניינים בילדים אין סיבה שהילדים לא ירגישו מחוברים
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים