כללי איך להתקדם??

• הוסף לסימניות
אני מאד רוצה להשתלם בתחום הגרפיקה ללמוד דברים חדשים ועדכניים להוסיף ידע
מחפשת מקום טוב בשביל זה היכן הוא קיים???

• הוסף לסימניות
את מעוניית להוסיף ידע בתחום התוכנות או בתחום העיצוב?

• הוסף לסימניות
גם וגם, במיוחד בתחום העיצוב
והבאה לדפוס

• הוסף לסימניות
ובכן גם לי אותה השאלה

• הוסף לסימניות
שאלה לגבי תחום העיצוב:
לפני "דברים חדשים ועדכניים" - את הבסיס יש לך? למדת טיפוגרפיה בצורה מסודרת, למשל?

• הוסף לסימניות
גם אני הרגשתי לאחרונה צורך להשתלם.
למדתי גרפיקה ועיצוב לפני 11 שנים. והרגשתי שיש לי המון "חורים".
התלבטתי המון.... מה ללמוד? איפה?
בסוף לקחתי החלטה מרחיקת לכת - הצטרפתי לקורס "מתחילות" בעיצוב, (בסיעור מוחות) + השלמת תוכנות שחסרות לי לגמרי - בקבוצת מתחילות. ולימוד בקבוצת מתקדמות, בתוכנה שאני רק צריכה קידום.

אכן, אני חצי מהשיעור שומעת דברים שאני כבר מכירה. אבל לא מתחרטת לדקה!!
אני שומעת ולומדת דברים חדשים, ואפילו הדברים המוכרים נמסרים בצורה כ"כ יפה ומלוטשת שזה פשוט כיף...
(אני ירושלמית כך שהלימודים בפרוג לא התאימו לי... אתכם הסליחה...;))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;481420:
שאלה לגבי תחום העיצוב:
לפני "דברים חדשים ועדכניים" - את הבסיס יש לך? למדת טיפוגרפיה בצורה מסודרת, למשל?
ברור אני גרפיקאית ולאחרונה התחלתי לעבוד עם חברות בנושא עיצוב אריזות קרטונים וכד'
וחייבת הרבה ידע בשביל זה
חשבתי ללכת שוב לקורס אך אני רוצה תכלס משהו מהיר מתמצת וטוב

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי מה שאת מחפשת לא קיים.
קורסים בעיצוב אריזות נלמדים כחלק ממסלול ארבע שנתי במכללות האקדמיות לעיצוב (בצלאל, שנקר, חולון). לא חושבת שניתן לקחת אותם כתלמידה מבחוץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;481450:
למיטב ידיעתי מה שאת מחפשת לא קיים.
קורסים בעיצוב אריזות נלמדים כחלק ממסלול ארבע שנתי במכללות האקדמיות לעיצוב (בצלאל, שנקר, חולון). לא חושבת שניתן לקחת אותם כתלמידה מבחוץ.
כנראה לא רשמתי נכון
לא העיצוב אריזה אלה העיצוב שעל האריזה
אני מקבלת את הסרטוט ומעצבת עליו
כמובן כולל רעיון חדש שאני נותנת

• הוסף לסימניות
ברור. על זה אני מדברת.
עיצוב אריזות = העיצוב שעל האריזות.

בעיצוב ותכנון האריזה עצמה (הקרטון, הפלסטיק וכו') עוסק מעצב תעשייתי. זה לא בתחום שלנו. (למרות שבפרוייקטים גדולים מתקיים שיתוף פעולה בין השניים)

• הוסף לסימניות
האמת שגם אני מחפשת להתקדם בתחום העיצוב והטיפוגרפיה
או שוקלת לפתח יותר את תחום הציור והתלת מימד
מה אתם מציעים? ואיפה?
(בלי קשר לאשכול הסוער הסמוך- תחום הציור זה פיתוח תחום נוסף אמנם אבל אני מרגישה שהוא בקשר הדוק עם הגרפיקה ותורם המון)

• הוסף לסימניות
אולי בפרוג יחשבו על פתיחת קורסים מקוצרים להשתלמויות
אני בטוחה שהרבה יהנו מזה

• הוסף לסימניות
נעמה, בקורסים המקצועיים של העיצוב מתמקדים הרבה בעיצוב אריזות.
לדעתי קורס מתקדם ומקיף שמתמקד בעיקר בעיצוב והתוכנות הן רק כלי להגיע אליו - יכול להיות הפתרון בשבילך.
בדיוק המלצתי לחברה שלי על קורס מתקדם (היא כבר כ-10 שנים לא עוסקת בתחום אבל יש לה בסיס ממש טוב) והיא ממש מרוצה מהרמה הגבוהה של לימודי העיצוב.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
שתפי אותי היכן מתקיימים קורסים כאלה.
אני לא מכירה ולא מבינה את המונח 'עיצוב מתקדם'.
כשאני למדתי עיצוב 4 שנים, עיצוב היה עיצוב.
תחומי העיצוב השונים חולקו לפי קורסים, בין היתר היה לנו קורס שנתי בעיצוב אריזות. זה לא הוגדר כקורס יותר 'מתקדם' מקורס טיפוגרפיה, נניח.

• הוסף לסימניות
בקיצור יש לכם מקום שאתם ממליצים עליו או שעדין לא קיים?

• הוסף לסימניות
לא התכוונתי שעיצוב האריזות לכשעצמו נקרא "עיצוב מתקדם" אלא הכוונה שהקורסים המתקדמים מלמדים עיצוב לכאלו שכבר יודעות ורוצות להעשיר את הידע ולהיחשף למגמות העיצוב העכשוויות.
כשלומדים קורסים כאלו לכאלו שהן כבר גרפיקאיות בפועל לא מתחילים ללמד את היסודות אלא מתבססים עליהם ומלמדים מגמות, שיטות וטכניקות עיצוב חדשניות יותר.
בתוך כל השיעורים האלו מלמדים גם כמה שיעורים על מה צריך להתמקד בעיצוב אריזות, מה המגמות החזקות בתחום ומה יהיו בעוד כמה שנים (חיזוי טרנדים), כמובן שהכל בהתאם לסוג ואופי האריזה וכו' ואיך להתאים את סוג העיצוב למוצר וכו'.

• הוסף לסימניות
עדין לא הופנתי לשום מקום יש למשהו מקום כזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gilag1;481460:
אולי בפרוג יחשבו על פתיחת קורסים מקוצרים להשתלמויות
אני בטוחה שהרבה יהנו מזה
ואו... רעיון מעולה. אני בעד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gilag1;481883:
עדין לא הופנתי לשום מקום יש למשהו מקום כזה?

יש מקומות כאלו אך אנו מנועים להגיב מפני כבוד האכסניה.

• הוסף לסימניות
עדן - זה מאוד מעניין מה שאת אומרת, מכיוון שבבתי הספר האקדמיים לעיצוב זו כלל לא התפיסה (עיסוק בטרנדים וב"מגמות חדשניות"). כמובן שמטבע הדברים טרנדים באים לידי ביטוי, מכיוון שהתלמידים נחשפים לרפרנסים עכשוויים ומושפעים מהם, אבל זה בכלל לא ה'אישיו'.
מלמדים עקרונות של עיצוב טוב ונכון שישמש את הסטודנט בעוד שנה ובעוד 50 שנה באותה מידה.

אם כבר, יש לא מעט מגמה של חזרה למגמות עבר והחייאה שלהן (סוג של רטרו, אבל לא במובן הטרנדי בהכרח)... במהלך הלימודים לומדים ומושפעים המון ממגמות עיצוב חזקות במאה ה-20, למשל תקופת הבאוהאוס וכל ההשלכות שלה על התפתחות עיצוב הגרפי (השלכות שמשפיעות עד היום, אגב), או תקופת האר-נובו שגם היא משפיעה רבות עד היום (כל הסגנון של אורנמנטים צמחיים מסולסלים, שהולך חזק עד היום, זה סגנון אר-נובו).

בקיצור, אני באה להגיד שאני לא מחזיקה מללמוד בקורס מה טרנדי כרגע, כי אלה דברים שמשתנים תוך שנתיים-שלוש, ואז מה עשינו? כל שנתיים נלך לקורס? במקום זה אפשר להתעדכן עצמאית דרך האינטרנט או מגזיני עיצוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה