דיון איך לווסת את טמפרטורת השמן בטיגון סופגניות

• הוסף לסימניות
אז סוף סוף קניתי מדחום לבישול, בתקווה להשגת הסופגנייה האופטימלית, זו עם החגורה הלבנה....
ולא הבנתי בשום אופן איך אני משאירה את השמן בטמפרטורה הנכונה לאורך הטיגון.
הצג הורה על 165°, אני מתחילה להכניס סופגניות, והטמפ' ממשיכה לעלות. אני מנמיכה את הלהבה (לא בדיוק, אינדוקציה)
והמעלות צונחות מיד. מעלה, והמדחום מטפס מהר ל200וכו'
בקיצור, הפס הלבן הנחשק הופיע רק בחלק קטן מהסופגניות וגם לא לכל הרוחב של הסופגניה....
יצא טעים דווקא, אבל אני נכספת למשהו יותר מקצועי, בצבע זהוב ועם החגורה...
מי יודעת לעזור לי?

• הוסף לסימניות
בגדול זה לשחק עם הלהבה
אבל הפס הלבן הוא לא קשור רק לטמפרטורה אלא גם לתפיחה

• הוסף לסימניות
ההבנה שלי לטיגון סופגניות לא משהו
אבל בטוח אין קשר בין טמפרטורה לחגורה לבנה
אני ינסה לברר במהלך היום איך יוצרים חגורה כזאת

• הוסף לסימניות
להבנתי החגורה נוצרת בעיקר בזכות ההתפחה של הבצק - התפחה בשלב הראשון אחרי הלישה עד להכפלת הנפח, והתפחה נוספת אחרי יצירת הכדורים..
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
החגורה נוצרת בעיקר בזכות ההתפחה של הבצק - התפחה בשלב הראשון אחרי הלישה עד להכפלת הנפח, והתפחה נוספת אחרי יצירת הכדורים..
בדיוק. התפחה טובה יוצרת את הפס הלבן מסביב לסופגניה.
הטמפרטורה של השמן חשובה בשביל טיגון מושלם ומרקם אחיד, שהסופגניות לא יצאו בצקיות / שרופות / ספוגות שמן מידי.

• הוסף לסימניות
ב"ה

אכן כמו שכתבו כאן, הפס הלבן זה תפיחה טובה ויסודית,
כאשר הדרך המומלצת לשמור על ההתפחה ושהיא לא תקרוס במעבר מעמדת ההתפחה לסיר -
להניח כל כדור על פיסת נייר אפיה מרובעת משומנת קלות, להרים את הנייר שעליו הסופגניה לסיר (בלי לגעת בסופגניה עצמה) ולהשליך פנימה ככה. אח"כ כשזה צף בשמן - להוציא את הנייר.
הטמפרטורה היא כדי לקבל סופגניה אכילה ולא בצקית. כדי למנוע ספיגת שמן מרובה, כדאי גם להוסיף קצת אלכוהול לבצק (זה בדר"כ מופיע כבר במתכוני הסופגניות). הוא מתנדף בטיגון אבל שומר מספיגת השמן.
את הריבה עדיף להזריק מהצד, ורק בסוף להזריק / להניח טיפה מלמעלה בשביל המראה. כי הרבה פעמים כשמזריקים מלמעלה, עודפי ריבה חוזרים ויוצאים למעלה, ובכל מקום שהיתה ריבה - לא נדבק אבקת סוכר אח"כ, והמראה היפה נפגם.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
להבנתי החגורה נוצרת בעיקר בזכות ההתפחה של הבצק - התפחה בשלב הראשון אחרי הלישה עד להכפלת הנפח, והתפחה נוספת אחרי יצירת הכדורים..
בהצלחה!
התפחתי היטב את הבצק והיטב את הסופגניה לפני טיגון.
בצקים הם התחום שלי לפחות 20 שנה...
לא יודעת למה בסופגניות התוצאה רק נחמדה..

• הוסף לסימניות
ב"ה

אכן כמו שכתבו כאן, הפס הלבן זה תפיחה טובה ויסודית,
כאשר הדרך המומלצת לשמור על ההתפחה ושהיא לא תקרוס במעבר מעמדת ההתפחה לסיר -
להניח כל כדור על פיסת נייר אפיה מרובעת משומנת קלות, להרים את הנייר שעליו הסופגניה לסיר (בלי לגעת בסופגניה עצמה) ולהשליך פנימה ככה. אח"כ כשזה צף בשמן - להוציא את הנייר.
הטמפרטורה היא כדי לקבל סופגניה אכילה ולא בצקית. כדי למנוע ספיגת שמן מרובה, כדאי גם להוסיף קצת אלכוהול לבצק (זה בדר"כ מופיע כבר במתכוני הסופגניות). הוא מתנדף בטיגון אבל שומר מספיגת השמן.
את הריבה עדיף להזריק מהצד, ורק בסוף להזריק / להניח טיפה מלמעלה בשביל המראה. כי הרבה פעמים כשמזריקים מלמעלה, עודפי ריבה חוזרים ויוצאים למעלה, ובכל מקום שהיתה ריבה - לא נדבק אבקת סוכר אח"כ, והמראה היפה נפגם.
בהצלחה!
את על זה אני יודעת ועושה בעל פה...
ועדיין החגורה רקמה קשר נגדי...

• הוסף לסימניות
בדיוק. התפחה טובה יוצרת את הפס הלבן מסביב לסופגניה.
הטמפרטורה של השמן חשובה בשביל טיגון מושלם ומרקם אחיד, שהסופגניות לא יצאו בצקיות / שרופות / ספוגות שמן מידי.
מתפיחה היטב, ובכל זאת.

• הוסף לסימניות
ההבנה שלי לטיגון סופגניות לא משהו
אבל בטוח אין קשר בין טמפרטורה לחגורה לבנה
אני ינסה לברר במהלך היום איך יוצרים חגורה כזאת
טמפ' השמן אחראי על תפיחה נכונה בטיגון וממילא אפייה אופטימלית של הבצק

• הוסף לסימניות
אם לא נוצר פס לבן, זה אומר ש…
-יתכן ולא היתה לסופגניות תפיחה מספקת.
-יתכן הסופגניה טוגנה בחום גבוה מדי.
-יתכן והסופגניה נהפכה פעמים רבות מדי בשמן והפס הלבן השחים.
-יתכן והסופגניה טוגנה בשמן רדוד מדי.

המידע מכאן

• הוסף לסימניות
את על זה אני יודעת ועושה בעל פה...
ועדיין החגורה רקמה קשר נגדי...
אם יעודד, אותך גם הסופגניות שלי הידקו חגורה בחלקם...
ואני שיחקתי עם הלהבה ולא עברתי את ה170 מעלות
והתפחתי ועשיתי כל מה שצריך ...
לפחות יצא טעים

• הוסף לסימניות
מניסיון רב בשנים
אחרי כל הטריקים והשטיקים שניסיתי, במתכון ביתי כמעט ואי אפשר להגיע לחגורה לבנה מושלמת.
מה שאת רואה בתמונות של המתכונאים ברשתות, זה בדיוק השלוש סופגניות שכן הצליחו... וגם זה מזווית מאוד מסויימת...

הדרך הבטוחה ביותר, זה שמן בגובה יחסית נמוך כ - 3 ס"מ.

כמובן להקפיד על כל הטיפים הידועים:
1. התפחה
2. התפה שניה
3. ריבועי נייר אפיה
4. טמפרטורת שמן
5. טיגון 2 עד 3 במכה

• הוסף לסימניות
כשאני רואה שהשמן הגיע לטמפרטורה הרצויה -אני מנמיכה את האינדוקציה לחום ממש מינימילי (2) למשך 2-3 דקות, ואז שוב מעלה ל7 בערך וכו', כך משחקת עם זה לכל אורך הטיגון, יצאו לי סופגניות יפהפיות, עם החגורה המכספת.

• הוסף לסימניות
מניסיון רב בשנים
אחרי כל הטריקים והשטיקים שניסיתי, במתכון ביתי כמעט ואי אפשר להגיע לחגורה לבנה מושלמת.
מה שאת רואה בתמונות של המתכונאים ברשתות, זה בדיוק השלוש סופגניות שכן הצליחו... וגם זה מזווית מאוד מסויימת...

הדרך הבטוחה ביותר, זה שמן בגובה יחסית נמוך כ - 3 ס"מ.

כמובן להקפיד על כל הטיפים הידועים:
1. התפחה
2. התפה שניה
3. ריבועי נייר אפיה
4. טמפרטורת שמן
5. טיגון 2 עד 3 במכה
תודה על העידוד.
אבל יש כאן ניקיות שצילמו מה שהכינו בבית וזה נראה מושלם....
הודעה בנושא 'סופגניות (יותר!) טובות מהחנות' https://www.prog.co.il/threads/סופגניות-יותר-טובות-מהחנות.1106385/post-15849779

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה