איך? לוקחים חופש -ואיך משלמים אותו? (לא עובדי הוראה)

• הוסף לסימניות
אני ובעלי מנסים באמת להבין.
איך ציבור ממוצע משלמים על החופש
(לא מדברת על עשירים שמשתכרים 20.000 בחודש או בני עשירים שההורים משלמים)

נשים שמשתכרות משכורת רגילה ומטה.-3500 ₪ (כן יש חיה כזו:()-
לוקחות חופש (שבד"כ זה על חשבון העובד כיוון שרוב ימי החופשה יורדים מחול המועד.)
וגם לא מקבלות תשלום מלא על החודש . וגם יש את ההוצאות לקראת הלימודים
וגם משלמים על נסיעות וצימרים וכו'...או אפילו מחליפים דירה אבל בסוף החודש מקבלים שבוע פחות במשכורת . ואם הם בסטייל יוצאים למלון או אם הם ממש בסטייל טסים לחו"ל.(יש לנו הרבה חברים שכנראה לוקחים משכנתא לצורך העיניין וטסים עם כולם או בזוג....וטוענים שזה עולה כמעו אותו דבר כמו חופשה בארץ :rolleyes: ואני רוצה לשלוח אותם לשיעור חשבון:p)
וגם שלחו את הילדים לקיטנה חודש לפני.
וזה גם לפני החגים . וגם הבעל משתכר משכורת של כולל.
או אפילו אם הוא עובד.איך ?......אני שואלת בתמימות ובאמת מעניין אותי לדעת .
כי אני מנסה להבין איך? (אם לוקחים הלוואה אז צריך לשלם את זה יום אחד...)
לא מקנאה או משהו . אני מבחינתי נח לי מאד עם השגרה....וגם בעלי מחו"ל ולא ממש מעניין אותו . כבר ביקרנו הרבה כשהיינו זו"צ.(על חשבון ההורים... ;))
אבל הילדים...גדלו! ויש להם דרישות. והעיניים פןזלות והקייטנה לא מספקת(רק שבוע...:cool:)
ואמא כל היום בעבודה וב"ה אבא ממשיך ללמוד. ואנחנו לא אוהבים לקחת הלוואות. ..

מקווה שלא הכבדתי. סתם מעניין אותי התגובות....:)

• הוסף לסימניות
לנו באופן אישי ההורים הציעו לממן נופש ל-3 ימים.
אנחנו ממש באותה סירה- חולמים על נופש ולא יכולים להרשות לעצמנו מבחינה תקציבית משהו נורמלי.(ההצעה של ההורים באה בדיוק במקום (-:)
כשמחליפים דירה, ההוצאות הן הרבה פחות, ולפעמים לא יוצאים לשבוע אלא רק לשניים- שלושה ימים וגם זה מספיק. אותו דבר בנופשים שמארגנות חברות קטנות- המחירים הרבה יותר זולים.

לדעתי, הכל עניין של סיעתא דישמיא יחד עם תכנון מושכל של התקציב- קרובי משפחה שלי, ששניהם רופאים במשרות בכירות, לא גומרים את החודש. לעומת זאת עשרות אלפי משפחות אברכים מסתדרות מבחינה כלכלית, יוצאות לנופש מדי פעם ואף גומרות את החודש.

אני לא חושבת שחייבים לצאת לנופש, אבל מי שרוצה מוצא את הדרך- לצאת לפחות ימים, לחסוך בדברים אחרים או לבקש עזרה מהבנק או מהמשפחה.

• הוסף לסימניות
יש אופציה לקחת ימי חופשה בתשלום ושומרים אותם בקנאות לחופש, ויוצאים לטיולים שהעלות לא גבוה.
אם עושים מכל דבר מסיבה הילדים לא פוזלים לכיוון נוסף מעבר לפינת החי, גני יהושוע, הכותל.

• הוסף לסימניות
יש כאלה שמקבלות דמי הבראה (שנתי) בתקופה הזאת,
ויש כאלה שחוסכים לזה כל השנה...

• הוסף לסימניות
אצלי בעבודה יש שבוע חופש מרוכז בבין הזמנים על חשבון המעסיק, הוא מודיע מראש מהם התאריכים וכולם מתכננים את עצמם מראש לתאריכים האלו..
אני מקבלת משכורת די שגרתית אבל יש בה בונוסים שאותם אני שומרת ליציאה

• הוסף לסימניות
מורות במשרה מלאה עם ותק של 15-20 שנה מקבלות לחשבון 6,000-7,000 ש"ח הבראה+ ביגוד וזה הבסיס לחופש.

• הוסף לסימניות
הרב צבי סילבר עונה על השאלה הזו מתוך כתבה שהוא כתב ב"בקהילה".
ניתן לשמוע אותו בטלפון 0772223033 שלוחה 1 ואחר כך 3

• הוסף לסימניות
אני רואה את הכל כסדרי עדיפויות.
אחד החופש עדיף לו על כל דבר אחר,
השני מעדיף דווקא לא לנסוע לחופש ולקנות רהיט חדש לבית,
השלישי מעדיף לאכול ביום יום ברמה גבוהה,
הרביעי אוהב להשקיע בבגדי מותגים,
החמישי מעדיף לגור דווקא בדירה גדולה יותר ולשלם את הפרש השכירות
והשישי דווקא רוצה את כל הנ"ל ולהשאיר לילדים ירושה בצורת חוב ענק לגמחים.

זה החיים בקצרה.

• הוסף לסימניות
אתם לא מקבלים הבראה בחדשי הקיץ? אצלנו הכסף עובר ישר למעטפה ונעשה בו שימוש מדוקדק. רוב השנים לא גמרנו אותו וכך כל כמה שנים מצטבר סכום שמתאים ליציאה מכובדת. ואגב, לפני שאת מלמדת אנשיםחשבון, אם יוצאים לחול באופן פרטי, לא דרך טיולים מאורגנים, ומטיילים בפשטות (אכסניות, אוכל מהבית+אגוזים ופירות מקומיים וכו'), אז חול זולה באופן משמעותי מהארץ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומנציה;2203945:
מורות במשרה מלאה עם ותק של 15-20 שנה מקבלות לחשבון 6,000-7,000 ש"ח הבראה+ ביגוד וזה הבסיס לחופש.

:(:(:(
זה עצוב בגלל ההקשר שבו זה נאמר

הבעיה שהועלתה היא לגבי נשים ש"אין להן חופש בחופש" ולכן צריכות לשלם גם על קיטנה וגם לספוג ימי חופשה על חשבונן
וכמובן שאין להן כזה ותק מכובד

ליבי וכל מעייני עם פותחת האשכול
למרות שהמשכורת שהיא ציינה לא מוגדרת בעיני "רגילה" אלא נמוכה
אבל הבעיה תקפה גם במשכורת כפולה

אז כמובן שכולם מתמרנים... כל החיים ובעיקר בתקופות כאלה...

הדבר היחיד שאני יכולה לומר שצריך להתמקד בנתונים שלנו ולא לקחת את האוירה הכללית כצו השעה... כי לעולם לא נעמוד בזה...

• הוסף לסימניות
מסכימה עם כל הנ"ל - וממליצה מאד לממש את כספי ההבראה באמת לניצול יציאה לחופשה
לפי כמה שהם מכסים: דירה / מלון / צימר (יש צימרים זולים) / יציאות יומיות מהבית לאטרקציות (אפילו זולות)

הבראה מקבלים כל העובדים ע"פ חוק - הבעיה היא כאשר ההבראה מגולמת במשכורת החודשית הקבועה ואז לא 'מרגישים' אותה

במקרה כזה כדאי מאד לעשות פקדון (אפילו קטן) בסכום ההבראה מדי חודש - שירד אוטומטית בבנק וימתין לכם לבין השמנים

מאד לא בריא להמשיך לשנה הבאה בתחושה ש'רק אנחנו לא נחנו...'
העיקר הוא החלפת האוירה בדרך כלשהי - והתחושה ש'שברנו את השיגרה'
ואין מצב שלהורים זה לא חשוב, אולי אנו כהורים מדחיקים את הרגשות, אבל כ"א חייב איזושהי אתנחתא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לילי 1;2203965:
אתם לא מקבלים הבראה בחדשי הקיץ? אצלנו הכסף עובר ישר למעטפה ונעשה בו שימוש מדוקדק. רוב השנים לא גמרנו אותו וכך כל כמה שנים מצטבר סכום שמתאים ליציאה מכובדת. ואגב, לפני שאת מלמדת אנשיםחשבון, אם יוצאים לחול באופן פרטי, לא דרך טיולים מאורגנים, ומטיילים בפשטות (אכסניות, אוכל מהבית+אגוזים ופירות מקומיים וכו'), אז חול זולה באופן משמעותי מהארץ

אני כמובן מדברת על טיולים מאורגנים ,מלונות וכד'

• הוסף לסימניות
כמה עצות לחיסכון לחופש:

* תכנון מדוקדק ותוכנית מפורטת לאיפה הולכים ומה עושים.

* אפשר להכין אוכל בבית לפני שיוצאים לכל היום, במקום לשלם הון על ארוחות או נישנושים בחנויות או מסעדות.

* לא משלמים על מקום לאירוח, רק מחליפים אווירה ודירה, כל שנה בעיר אחרת.

* לפני שמשלמים על כניסה לאתרים, בודקים האם יש חלופות ללא תשלום, כמו פארקים או סתם מקומות יפים לטייל.

* אתם מוזמנים להוסיף...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנגנת;2203966:
:(:(:(
זה עצוב בגלל ההקשר שבו זה נאמר

הבעיה שהועלתה היא לגבי נשים ש"אין להן חופש בחופש" ולכן צריכות לשלם גם על קיטנה וגם לספוג ימי חופשה על חשבונן
וכמובן שאין להן כזה ותק מכובד

ליבי וכל מעייני עם פותחת האשכול
למרות שהמשכורת שהיא ציינה לא מוגדרת בעיני "רגילה" אלא נמוכה
אבל הבעיה תקפה גם במשכורת כפולה

אז כמובן שכולם מתמרנים... כל החיים ובעיקר בתקופות כאלה...

הדבר היחיד שאני יכולה לומר שצריך להתמקד בנתונים שלנו ולא לקחת את האוירה הכללית כצו השעה... כי לעולם לא נעמוד בזה...
מה לעשות אם עובדים 6 שעות ביום ומרוויחים 30 ₪ לשעה
זה משכורת די רגילה
ותודה על העידוד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריה ענק;2203953:
הרב צבי סילבר עונה על השאלה הזו מתוך כתבה שהוא כתב ב"בקהילה".
ניתן לשמוע אותו בטלפון 0772223033 שלוחה 1 ואחר כך 3

סורי מצבי סילבר מהכרות אישית עם השיטה ואתו . לא מחדש שום דבר חוץ ממשפט אחד.
תגדילו הכנסות...אני אישית התאכזבתי מהשיטה שלו:(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומנציה;2203945:

וכל שנה בסוף שנה אני שומעת על המורות האומללות האלו שעובדות כ"כ קשה..
מתחילה לחשוב שדווקא לא רע לעבוד בהוראה...:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חדזי;2204000:
מה לעשות אם עובדים 6 שעות ביום ומרוויחים 30 ₪ לשעה
זה משכורת די רגילה
ותודה על העידוד...

את ממש צודקת וגם אני הייתי בתנאים האלה כמה שנים (עם שני ילדים במעון...לא נשאר לי כלום :()
והעידוד היחיד שיש לי בשבילך הוא שהיום אני חולמת :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
לעבוד 6 שעות ביום (מתאפקת לא להגיד "רק 6" כי אי אפשר לזלזל ב-6 שעות)
זה היה פותר לי הרבה מאוד בעיות

• הוסף לסימניות
מה השאלה שלך בעצם, איך אחרים מסתדרים? או שאת רוצה גם ולא יודעת איך?
כי התשובות ל2 השאלות הן שונות לחלוטין.
איך אחרים מסתדרים, זה לא העסק שלנו, כל זמן שאנחנו לא מממנים להם את זה.
אם את רוצה גם לנפוש ולא יודעת איך לעשות את זה במסגרת התקציב שלך אז יש לך את כל העצות בהודעות שמעליי.

• הוסף לסימניות
ובאמת הכל עניין של סדרי עדיפויות,
נראה לי שפותחת האשכול נסתה יותר להתלונן על המצב מאשר לקבל עצות פרקטיות
כמו שאני אשאל מאיפה למשפחה ברוכת ילדים יש כסף להלביש את כולם טיפ טופ ממיטב המותגים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה