איך? לוקחים חופש -ואיך משלמים אותו? (לא עובדי הוראה)

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאת המוסכמה הזו יצרו המורות והגננות שכן יוצאות לחופש, וממילא מחפשות היכן לשהות עם הילדים.
כשאני אומרת שאני עובדת כרגיל, כן גם בחופש, פוערים עליי זוג עיניים.
מה את לא לוקחת חופש???

אני למדתי שהכל עניין של סדרי עדיפויות, ולא כולם מחושבים בכסף ויש אנשים שנכנסים למינוס כי חייבים פאה חדשה, חופשה, ביגוד, משחקים יקרים, אוכל יקר ועוד

וכמו בכל דבר גם פה אפשר לחסוך, אפשר לטייל הרבה בלי לשכור דירות יקרות ובלי לשלם על עלויות ועדיין ליהנות מאוד. אנחנו חרשנו כמעט בכל הארץ ובקושי ראיתי מלון מבפנים / צימר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;2208259:
כבר מזמן הגעתי למסקנה שיש כאלו שלא מעודכנים שיש פלח לא קטן ודיי שקט
(מסתבר) של האוכלוסיה -שפשוט אין לו איך לגמור את החודש ולא כי הוא לא רוצה /מחפש איך , מילים כמו "תגדילו את ההכנסה" לא רלוונטיות בשבילו מכל מיני סיבות
יש משפחות ששתי בני הזוג עובדים גם ביותר משכר מינימום והם לא גומרים את החודש
לנסוע לסבתא לא שמעתי שלזה אנשים קוראים נופש
יש כאלו שלא נוסעים זה נכון....
לוקחים גמ"ח? זה לא שמעתי אבל ייתכן כי זו התשובה הכי הגיונית
בכל צמקרה אני לא מבינה את השאלה מפן אחר
כי אני יכולה לעמוד בסופר ולתמוהה איך אנשים קונים סטוקים של שוקולדים חטיפים גבינות צהובות וקורנפלקסים וכל שבוע מחדש!!!
אפשר לתמוה גם איך השכנה מלבישה כל עונה את כולם מכף רגל ועד ראש במלתחות חדשות

אני בוחרת להתעסק עם הארנק שלי ולקנות מה שאני צריכה בלי פזילות לחשבון של השני כי אני מאד מהר יתעייף מהחישובים (וגם יקנא) אז עדיף כך לא?

וכן מבינה עם תמיהתה של חדזי לא מקנאה אלא ממש מחוסר הבנה כיצד??

לא אמרתי שאין, אמרתי שהם לא רוב הנופשים.
ומתוך אלו שאינם גומרים את החודש יש לא מעטים שדוקא כן יכולים להגדיל הכנסות.
ומאחר ואנשים לא הולכים עם פירוט העו"ש שלהם על גבם אינך יכול לדעת מי קונה גבנ"צ עם כיסוי ומי לא.

• הוסף לסימניות
עצות טכניות:
לצאת בסופ"ש, למי שיש חופש בשישי, אפשר להקדים ולצאת מחמישי בצהריים, ואולי להוסיף גם את יום ראשון חופשה על חשבונך, יום אחד.
לאיפה לצאת? להחליף דירה, לסבתא, לדודים או חברים, שגרים בכל מקום ששונה מהמקום שלכם. גם הגינות הכי רגילות באזור שלהן הן אטרקציה.
זה יכול לא לעלות יותר מעלות נסיעות בתחבורה ציבורית. החוויה בשמיים.

בימים אחרים, לצאת אחרי צהריים לגינות וטיולים חינמיים, לא חסר לאיפה.
לאמיצים, אפשר "לישון" לילה באוהל (תחפשו להשאיל ממישהו) במקום מתאים, חוויה מיוחדת במינה, חינמית לחלוטין.
אפשר לעשות פעילויות בבית, וכל מלאי התעסוקה והרעיונות שמוצאים בהרבה מקומות לאיך מעסיקים ילדים בחופש.

יותר מכסף, צריך כוח, לעשות את כל זה אחרי יום עבודה, לחשוב ולתכנן, לארוז ולסדר.
אבל באמת, מניסיון- זה אולי מתיש ומעייף, אבל חוויה וריענון גם להורים.

מה שמשדרים לילדים, זה מה שהם קולטים, אם מרגישים בשבילם שעושים כיף, אז כיף להם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י r36330;2208411:
בימים אחרים, לצאת אחרי צהריים לגינות וטיולים חינמיים, לא חסר לאיפה.
לאמיצים, אפשר "לישון" לילה באוהל (תחפשו להשאיל ממישהו) במקום מתאים, חוויה מיוחדת במינה, חינמית לחלוטין.

ואנחנו עשינו את האוהל במרפסת הבית (של סבתא:))...
והאושר, הכייף והחוויה - המריאו לשחקים.
כן, גם הנוער נהנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חדזי;2208278:
אני באמת לא מקנאה. אפילו מרחמת על משפחות שנגררות בחום עם תריסר ילדים מזיעים באוטובוסים וכו' העיקר לצאת...לחופש:rolleyes:
ואני ממש מבינה שיש כאלו שיש להם והרבה. אני שואלת בקטע של איך עושים את החישוב הכלכלי זה הכל. (לבעלי יש משפחה מאד עמידה ואני יודעת שיש לו אחים ואחיות שזה לא מזיז לארנק שלהם כלום . לצאת לחופש...)אני רוצה לדעת רק איך . ולא למה ולא כמה....;)
הבנתי את זה הכל בסדר....
אני לא הרשתי לקחת את הילדים שלי לנופש יחד עם דודה אחת כי לדעתי זה חינוך למותרות (אל תקפצו עליי) זו דעתי האישית

נכתב ע"י nc;2208377:
לא אמרתי שאין, אמרתי שהם לא רוב הנופשים.
ומתוך אלו שאינם גומרים את החודש יש לא מעטים שדוקא כן יכולים להגדיל הכנסות.
ומאחר ואנשים לא הולכים עם פירוט העו"ש שלהם על גבם אינך יכול לדעת מי קונה גבנ"צ עם כיסוי ומי לא.

התגובה הייתה על האמירה שרוב האנשים גומרים את החודש.... -הלוואי!!
בקשר למה שאמרת על הפרוט על הגב:)
ןלא ממש לא אכפת לי מאיפה הכיסוי שלהם
הבאתי עוד דוג לשאלות שחסכנים כמוני יכולים לשאול גם אולי בשביל להבין איך לפרגן את זה לעצמנו במסגרת התקציב שקיים לנו
בנתיים התשובה שהגעתי איליה זה שזלא מתאים לי לחיות לפי רמת החיים של השני ועדיף שאתמקד בצרכים שלי ותו לא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;2208474:
הבנתי את זה הכל בסדר....
אני לא הרשתי לקחת את הילדים שלי לנופש יחד עם דודה אחת כי לדעתי זה חינוך למותרות (אל תקפצו עליי) זו דעתי האישית

למה לקפוץ עליך?
גם אני לא קונה גבנ"צ, מעדנים ודגני בוקר מסוימים כי זה בעיני מותרות...

בשביל זה יש ר"ח, יום הולדת ושאר הזדמנויות חגיגיות.
אם הכל יהיה תדיר וסטנדרטי, איך הילדים ילמדו ליהנות מדברים מיוחדים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חדזי;2208185:
סוף סוף מישו מבין אותי.
אני באמת הרגשתי שכולם מרגישים כאילו אני מתקיפה אותם על זה שהם יוצאים לנפוש.
ההפיך אני ממש בעד ומפרגנת. אני חושבת שזה חשוב ונצרך.
אני פשוט רוצה תשובה טכנית איך עושים את זה.
אבל משום מה אני לא חושבת שמישהו באמת יודע איך עושים את זה
פשוט מתבוססים בבוץ של החובות ונוהרים אחרי כולם.
ואל תספרו לי על סדרי עדיפויות. כי רוב האנשים לא מצליחים לשלם אפילו את היום יום.
כך שכנראה אין לאף אחד תשובה אמיתית. עושים אפילו שאין.

אני חושבת שהמסקנות שלך לא נכונות. רב הנשים שיוצאות פה לחופשה כי המשכורת שלהם יותר גבוה לא ממש ישמחו לספר לך את זה. ויש המון כאלה אני מניחה.

אני מוכנה לספר לך על עצמי. אני עובדת משרה של שמונה שעות, על זה משלמים לי. כמעט כל יום במשך השנה אני נמצאת שמונה וחצי כדי לצבור עודפים ליולי אוגוסט. (בעבודה שלי זה מתאפשר) כך שקדם כל אין לי פיחות בהכנסות.
אבל אם את עובדת שש שעות מרצון. מה זה עוזר לך מה שאני עושה? את מבינה שהמשרה שלי מחיבת שבעלי יוציא את הילדים כל בקר וזה לא מקובל עלייך מן הסתם? ויש לזה עוד השלכות שמתאימות לי. אבל לא לך.

דבר נוסף אני משכירה את הדירה לנופשים כדי לכסות את עלות הנסיעה לכמה לילות נופש. זה פתרון נחמד שלא עובד בכל מקום.

דבר שלישי את הקיטנות וספרי הלימוד ועוד הוצאות נלוות של החופש שלמתי ע"י עבודה נוספת שלקחתי כעצמאית (לרב אני לא עובדת כעצמאית אבל כשיש צורך ספציפי זה הדרך שלי להוסיף הכנסות)

הצלחתי לכסות את החופש בלי להעביר את הכרטיס אשראי (כי אין לי יתרות מהמשכורת הבסיסית) ובלי לקחת הלואות.
כל מה שאמרו לך על סדרי עדיפויות נכון, כי השקעתי ואני עדיין משקיעה המון אנרגיה. ולא לכל אחד זה שווה.
כל מה שאמרו לך על תוספת הכנסות זה נכון. כי אין קסמים ואין דרך טבעית אחרת.

• הוסף לסימניות
חופש והצורך בו הם דבר מאד משתנה מאדם לאדם.
יש כאלה שמספיק להם לראות את הים.
יש כאלה שצריכים ממש חופש.
באותה משפחה יכולים להיות כאלה שהחלפת אוירה ממש נדרשת להם וכאלה שלזוז מהבית מבחינתם זה עונש.
כמובן שכל משפחה בהתאם ליכולות שלה צריכה להיערך.
חשוב לקיים שיחה עם בני הבית על הציפיות שלהם ולשמוע אותם. חשוב שגם ההורים יהיו קשובים לחלומות הילדים (זה לא אומר שצריך לבצע אותם) ולהגיב ולתווך את מה שכן עושים.
לא נכון להגיד לנער בן 17 שחולם על מסלול טיול (עם אביו או דודיו) אצלינו מסלולים מחוץ לתיכנון.
אנחנו נהנים בבית!!!
לפעמים מתוך שיקול דעת מחליטים להתאמץ ולהשקיע יותר.
וכשכן מחליטים להוציא את הסכום לעשות זאת בשמחה ולא להתלונן כל הזמן על החור בכיס.
כי הילדים לא צריכים להרגיש אשמה בהוצאות שיש---
ולפעמים לחשוב על הדברים הקטנים בטיול וכו, כמובן אוירה טובה ושמחה, פירגונים ומחמאות בשפע מוסיפים מאד!

• הוסף לסימניות
א.

הרבה אנשים מלבישים את השני על התקציב שלהם, כלומר הם בטוחים שכל ההתנהלות הכלכלית של השני זהה לשלהם, ואילו השני מוסיף על זה גם גבי"צ ונופש וכו'.
האמת שזה בכלל לא נכון.
כי ההתנהלות הכלכלית בבסיסה שונה כ"כ מאחד לשני, שפשוט מטופש להשוות גבי"נ מול מעדן וכדו'
יש כ"כ הרבה פרמטרים בסוגי חיסכון ובהרגלים, שכמעט בלתי אפשרי להשוות בין אחד לשני.

ב. מסכימה מאד עם דברי nori

הרבה לא אוהבים ללכת לארגון מסילה וכו' כי מדברים שם על הגדלת הכנסות.
לא מודעים לזה שהכנסה של 1500 ש"ח לנפש לא כולל הוצאות דיור זה ממש ממש המינימום. ומי שיש לו הכנסה פחותה מזו חייב להצטמצם מתחת למינימום. ומי שיש לו הכנסה פחותה בהרבה מ1500 לנפש צריך להצטמצם הרבה מאוד כדי שיוכל לגמור את החודש.

מי שבוחר להרוויח פחות (ולא משנה מאיזו סיבה ערכית שלא תהיה, בלי לזלזל באף ערך שמקודש גם עלי!) עליו לדעת שחלק מהבחירה הזו כוללת הצטמצמות. במה יהיה עליו להצטמצם? כאן יש מלא אפשרויות, וכל אחד בוחר אחרת. אבל סוף פסוק מדובר בצמצום. וחייבים להיות מודעים לזה.

הסתייגות:
ברור שיש גם ענין של מזל משמים שאחד יהיה עני והשני יהיה עשיר, אולם אני מדברת על דרך הטבע.

הבהרה:
גם משפחות אברכים שרואות הרבה ס"ד וגם אושר בעוה"ז אין זה אומר שהם אינם מצטמצמים! אושר וחיים טובים לא שווה נופש ואורח חיים נוח כלכלית.

• הוסף לסימניות
בנוסף לדברים החכמים מעליי-

אני רואה בפירוש את הנטיה העולה ועולה בדורנו, בשונה מהעבר, לנפוש בכל מחיר ובכל מצב.
כלומר, פעם היו כאלו שיצאו לנופש, היו גם הרבה שלא.
בדורנו, ואולי אני טועה אבל זוהי תחושתי - מי שאינו יוצא לנופש כלשהו (ולו דירה) הוא חריג ממש.

אפילו הנורמלים סביבי שאת הדעות שלהם בשנים עברו אני זוכרת, כעת שואלים אותי בטון שונה מהעבר: "אתם לא יוצאים לשום נופש?! בכלל?!"
ושלא לדבר על 'שפכטלים' מהסביבה, על שאיני לוקחת חופש מהעבודה כלל.

אני מרגישה שהנורמות השתנו, בהחלט.

• הוסף לסימניות
איך עושים את זה טכנית?
כל אחד עושה את זה אחרת......

א. יש כאלה שפשוט יש להם.
ב. יש כאלה שכל חודש חוסכים סכום מסויים לחופש
ג. יש כאלה ש'מגלגלים' חובות גדולים ופשוט מוסיפים לזה את החופש.
ד. יש כאלה שההורים משלמים להם
ה. יש כאלה שהעבודה ממנת להם (כן, יש כאלה!)
ו. יש כאלה שהמשכורת החודשית מספיקה להם ושמקבלים הבראה פשוט שומרים אותה לחופש

ויש כאלה שלא יוצאים!
כל אחד בדרכו הוא.......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nori;2208580:
אני חושבת שהמסקנות שלך לא נכונות. רב הנשים שיוצאות פה לחופשה כי המשכורת שלהם יותר גבוה לא ממש ישמחו לספר לך את זה. ויש המון כאלה אני מניחה.

אני מוכנה לספר לך על עצמי. אני עובדת משרה של שמונה שעות, על זה משלמים לי. כמעט כל יום במשך השנה אני נמצאת שמונה וחצי כדי לצבור עודפים ליולי אוגוסט. (בעבודה שלי זה מתאפשר) כך שקדם כל אין לי פיחות בהכנסות.
אבל אם את עובדת שש שעות מרצון. מה זה עוזר לך מה שאני עושה? את מבינה שהמשרה שלי מחיבת שבעלי יוציא את הילדים כל בקר וזה לא מקובל עלייך מן הסתם? ויש לזה עוד השלכות שמתאימות לי. אבל לא לך.

דבר נוסף אני משכירה את הדירה לנופשים כדי לכסות את עלות הנסיעה לכמה לילות נופש. זה פתרון נחמד שלא עובד בכל מקום.

דבר שלישי את הקיטנות וספרי הלימוד ועוד הוצאות נלוות של החופש שלמתי ע"י עבודה נוספת שלקחתי כעצמאית (לרב אני לא עובדת כעצמאית אבל כשיש צורך ספציפי זה הדרך שלי להוסיף הכנסות)

הצלחתי לכסות את החופש בלי להעביר את הכרטיס אשראי (כי אין לי יתרות מהמשכורת הבסיסית) ובלי לקחת הלואות.
כל מה שאמרו לך על סדרי עדיפויות נכון, כי השקעתי ואני עדיין משקיעה המון אנרגיה. ולא לכל אחד זה שווה.
כל מה שאמרו לך על תוספת הכנסות זה נכון. כי אין קסמים ואין דרך טבעית אחרת.

מעריצה את ההתנהלות שלך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2204144:
ומי שמאד רוצה לחשב כמה דמי הבראה מגיע לו,
יכול לראות פה

בהצלחה
חני

מורה עם שנה וותק כמה דמי הבראה תקבל ?
ואיך אפשר לראות אם היא מקבלת את זה בתוך התלוש( כלומר כל חודש) ?
ומה נקרא בית ספר ממ"ד מגזר ציבורי או פרטי ?
עובדת 4 ימים בשבוע ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה