עוגות/עוגיות איך למען ה’ אצליח להכין עוגת יומולדת לבת שלי

• הוסף לסימניות
אגב, קחי בחשבון שכדי להחליק את העוגה בצדדים צריך קלף, ככל שהעוגה גבוהה יותר הקלף צריך להיות גבוה יותר... אפשר גם להחליק עם ספטולה, קצת יותר קשה לעבודה אבל אפשרי
ישלי

• הוסף לסימניות
אפשר בלי נייר אפיה, לשמן את הסיר טוב ואז כשאת מוציאה מהתנור להעביר סכין ואח"כ להפוך
אם את רוצה לשים נייר אפיה (לדעתי עדיף) אני גוזרת נייר אפיה עגול לתחתית ואת הדפנות עוטפת בנייר אפיה, צריך רק שזה ישב צמוד ממש כדי שלא יהיו "קימוטים" בעוגה אז תדביקי את זה עם קצת שמן
עם מכסה או בלי?

• הוסף לסימניות
בלי. קחי בחשבון מינימום שעתיים אפיה (אם את אופה על 150 שזה עדיף לדעתי כי אז בטוח העוגה נאפית גם מבפנים)
שעתיים טורבו בלי מכסה? איך לא נשרף?

• הוסף לסימניות
שעתיים טורבו בלי מכסה? איך לא נשרף?
זה לא חום גבוה והרבה פעמים לוקחת לעיסה בפנים זמן להאפות כי זה כמות גדולה
אני גם ככה בד"כ מורידה את השכבה העליונה כדי שהעוגה תהיה ישרה כך שגם אם היא טיפה מתקשה זה לא משנה לי. אם נראה לך שזה יותר מידי תשימי נייר אפיה ברגע שזה אפוי למעלה

• הוסף לסימניות
עוגה גבוהה מצופה קרם לבן.
קודם כל איך מצליחים להכין עוגה גבוהה?
מכינים כמה עוגות?
מכינים בלילה כפולה בסיר הפלא? איך היא נאיפית בפנים?
ועכשיו לקרם,
יש טיפים לקרם יציב?
עדיף לצפות בבצק סוכר?
קניתי קישוט לשים מעל, לא צריכה עוגה צבעונית, רק לבנה חלקה.
מאד אשמח אם אי פעם הכנת עוגה גבוהה כזו ותוכלי לשתף אותי בתהליך.
סה"כ, יש לי בסיס טוב, בעז”ה אמור להצליח.
תודה!
כאילו סמאש קייק?
מי אמר שאת חייבת להכין :sne:

• הוסף לסימניות
אולי תחכימי פה:

• הוסף לסימניות
וגם פה:

• הוסף לסימניות
מתכון קל לעוגה בסיסית,
קל לזכור ולכן גם קל להכין
נקראת עוגה אחת שתיים שלוש ארבע:
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח
4 ביצים
להוסיף כוס מיץ תפוזים
1 כף אבקת אפיה, 1 כף סודה לשתיה.
לערבב, כ40 דקות בתנור על 180 מעלות.
(חלקי ל2 תבניות עגולות, חכי שיתקרר,
הכיני קרם מרחי באמצע, כדי לצפות בצדדים
קחי נייר אפיה חתכי ל5 מלבנים הרימי את העוגה קצת בצדדים והניחי מתחת נייר אפיה
זה שומר שצלחת ההגשה תישאר נקיה, אחרי שאת מורחת קרם משכי בזהירות את הנייר החוצה)
אם את רוצה זילוף יפה קני מזלף מקצועי, ושקיות לשים את הקרם בפנים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה