כללי איך לעצב אלבום בת מצוה במינימום זמן???

• פותח הנושא Rivk
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ב"ה לפני כשנה וחצי הגיעה בתי הראשונה למצוות וכמובן שעיצבתי לה בפוטושופ ובקורל אלבום מהמם.
החלטתי על כיוון של "סקראפ-בוק" כי למרות שזה לפעמים קיטשי, זה מתאים לגיל.
מאד נהניתי מהעבודה כי אין קליינטים שיגידו מה לעשות וכו'.
רק מה? זה לקח לי המון המון המון שעות עבודה. כל עמוד רקע שונה, צבעים שונים, סגנון אחר. יצא עליז ושמח אבל...זה היה כמובן על חשבון לקוחות והפסדתי מזה המון כסף! וכמובן המון שעות שינה...

עוד כשנה בעז"ה יש לי עוד בת מצוה. אני רוצה להתחיל מוקדם.
אין מצב שאני עושה משהו אוטומטי למשל של אי-בוק או פיקס-איט. ברור שאני מעצבת לה משהו אישי. אבל אני רוצה משהו שירוץ.
(חשבתי על רעיון יפה של סיפור פשוט על ילדה - או שאמצא או שאמציא - ובו לשבץ את תמונותיה מילדות ועד עכשיו.
אבל זה רק רעיון רקע, אין רעיון פרקטי לביצוע וזה גם יכול לקחת הרבה זמן. )
:confused:
יש טיפים? עצות? דוגמאות?
אם יש כאן מישהו שרגיל בעיצוב אלבומים, ודאי יש לו רעיונות לקיצור דרך. זו עבודה מהנה מאד אך יכולה להיות מייגעת ועמוסת שעות עבודה.
תודה רבה מראש!!! :)

אני מצרפת צילום מסך של חלק מהעמודים של האלבום הקודם שתבינו את הקיטש ואת העבודה הרבה.

קבצים מצורפים

• scrapbook.jpg
    KB 669.9 · צפיות: 59
  • הוסף לסימניות
האלבום באמת מקסים ומושקע מאוד מאוד.
יש באתרים של האלבומים המוכנים כמו סיבוק המון רקעים מיוחדים ואפקטים. בעשירית מהזמן שלוקח לך בפוטושופ את יכולה להוציא אלבום מדהים אם את מקורית ויצירתית. עמודים שרציתי בכל אופן משהו מקורי או אישי יותר ערכתי לבד בפוטושופ והבאתי בתור תמונה jpg לאלבום ולא ראו הבדל.
אני ממליצה לך לנסות אתר כזה כי זה באמת מקל על העבודה.
חוץ מזה את יכולה ללכת על רקע אחד מיוחד שיחזור על עצמו בצבעים/ מרקמים/ אביזרים שונים שיחליפו מקום לפי הנושא. ( כמו מוצץ לתינוקת, תוף מרים לגן וכו')

• הוסף לסימניות
האלבום מקסים!

אם מדובר במתנת בת מצווה הייתי מנסה לשתף את הילדה בהכנת האלבום, כך שגם אם התוצאה הסופית פחות מושלמת מבחינה עיצובית, ערכה יהיה רב יותר לילדה כי היא השקיעה בו בעצמה,
אם יש לך שנה את יכולה לתת לה כל שבוע שיעור פוטושופ שהיא תכין בעצמה כל חודש דף או 2
כל פעם על בסיס מה שהיא למדה

אגב, הרעיון של הסיפור חמוד! אולי ניתן ליצור את כל הסיפור מפלסטלינה ולצלם ורק את הפנים של הדמויות להשאיר ריק ולשלב במחשב באופן מצחיק אפילו (שיראה מודבק) תמונות של הילדה בכל הגילאים שלה.
אפשר במקום סיפור להכין ספר בדיחות- בשילוב התמונות שלה.

• הוסף לסימניות
השראה: אולי באמת כדאי רקע שחוזר על עצמו ורק הצבע מתחלף... יש לך כתובת לאתר עם רקעים? איך סיבוק יוכל לעזור לי ? אפשר להוריד משם עיצובים/רקעים? מה הכתובת?

תמר: מעניין שאת מציעה לשתף את הילדה. גיסתי עשתה את זה כשהיה מדובר באלבום ידני והיא כלל לא גרפיקאית. אבל לי יהיה קשה לעשות את זה. הגדולה שלי כ"כ התלהבה מההפתעה שבדבר... לא יודעת. אולי שווה לשאול אותה אם היא רוצה להיות חלק מזה או שאכין לה לבד ונראה מה היא תגיד. מכל מקרה זה רעיון מעניין...

• הוסף לסימניות
רגע, עכשיו בעקבות הודעת תמר קבלתי השראה:
אולי אחפש ספר ילדים קיים עם תמונות והכל, נגיד ספרי מירי ההולנדים האלה. "מירי אמא קטנה" "מירי יושבת בבית" - מכירים? שאייר מרסל מרליה. ואז יש לי כבר רקע (רק צריך לסרוק) ולשתול באופן מצחיק תמונות שלה במקום מירי. אולי גם להמציא סיפור אחר על בסיס זה!
וואו, תודה!!! אני מתחילה להתלהב!
כי היא באמת טיפוס עוזר כזה וזה מאד מתאים לה.

• הוסף לסימניות
במצגות כבר עשינו בעבר על בסיס סיפור קיים למשל עם מסר חזק לבנות המצוה (המצגת היתה תוכנית באירוע) פעם אחת זה היה סיפור עם בת מלך שיצאה מהארמון ורצתה להיות כאחד העם וגילתה שהפסידה הכל וכו' ועם כל מלאי התמונות שהיה לילדה שילבנו לפי מה שהתאים בלי סדר הגילאים.

בסיפור נראה לי שזה יכול גם ללכת טוב, אם תתמקדי בסיפור שיחמיא לילדה ויתן לה עוצמה.

• הוסף לסימניות
במצגות כבר עשינו בעבר על בסיס סיפור קיים למשל עם מסר חזק לבנות המצוה (המצגת היתה תוכנית באירוע) פעם אחת זה היה סיפור עם בת מלך שיצאה מהארמון ורצתה להיות כאחד העם וגילתה שהפסידה הכל וכו' ועם כל מלאי התמונות שהיה לילדה שילבנו לפי מה שהתאים בלי סדר הגילאים.

בסיפור נראה לי שזה יכול גם ללכת טוב, אם תתמקדי בסיפור שיחמיא לילדה ויתן לה עוצמה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה