יש לי בעיה, כי פה בפורום כמעט כולם חד משמעים לפה או לשם ,
מקווה שלא יהיה מידי ארוך ומידי מורכב אך בקצרה השנקל שלי
- למוכר כמעט תמיד זה הכי משתלם למכור דרך מתווך אמין
1. שלוות הנפש חשובה ובנוסף אין לרובם חשק לההיפך לעובדי טלמרטינג בגיל מבוגר יותר
2.אין כמעט אפשרות לאדם פחות מנוסה לסנן לקוחות דרך הטלפון מה שאין כן למתווך מנוסה
3.ניהול משא ומתן שלא דרך גורם שלישי הוא בעייתי (ולא רק בתחום זה ) וגורם המון פיצוצים בין קונים ומוכרים
4.אין כמעט דרך למוכר להמשיך במעקב אחרי הלקוחות שהיו אצלו ואחר שרובם לא קונים במיידית דירה אלא מסתובבים בעוד דירה ברוב המקרים הוא לא באמת יוכל לעמוד איתם בקשר בהמשך (מה גם שכשהוא חוזר אליהם הוא משדר סופר לחץ ומוריד את המחיר במיידי)
5.המציאות מוכיחה שכשיש תחרות בין המתווכים (שאין בלעדיות )זה מזיק למוכר מהסיבה הפשוטה שהמתווכים בלחץ שמא יקדמם אחר והדרך לפתור את זה בהרבה מקרים זה לנסות להוריד את המחיר מה שאין כן שיש בלעדיות המתווך יכול להתמקח עם הקונים בצורה רגועה ולנסות להביא את הלקוח הטוב ביותר לדירה הספציפית.
6. המון פעמים קונים יורדים מדירה בגלל סיבות טפשיות לחלוטין שיכולים להיפתר בקלות (שמאות ,תיקונים מזעריים ,הרחבות ,וכו...), שאין מתווך הם בחיים כמעט לא ישתפו את המוכר למה ירדו מהדירה מה שאין כן אצל מתווך הוא ידע להבין מהם מה תוקע אותם ולנסות לפתור את הבעיה
7. מי שבתחום יודע שיש המון קונים שהבעיה היחידה שהם לא קונים זה מחסום פסיכולוגי מסוים שחוסם אותם ,
מתווך אמין ובעיקר מקצועי יידע איך לדחוף אותם ולבשל אותם לכיוון העיסקה
בנוגע לקונים - אין חולק שאם במקרה השכן שלך מוכר ומוכן למכור לך בלי תיווך דירה טובה במחיר הוגן ואין חשש לפיצוץ מיותר במשא ומתן אין סיבה שתשלם כסף
אך בהמון מקרים כל שקל שמשלים לתיווך מחזיר את עצמו ,לדוגמא מתווך אמין שידע איך למצוא את היתרונות של הקונה ואת המעלות שלו בהמון קטגוריות מלבד המחיר (פינוי, תנאי תשלום , צורות תשלום וד"ל ) יוכל בקלות להוריד את המחיר מבלי שהמוכר יפסיד מכך שקל
בנוסף כל מי שבתחום יודע כמה עיסקאות נופלות בשלבי מו"מ על קישקושים אגו וחוסר הבנה של הצדדים ומי מדבר על עיסקאות שנופלות לפעמים אצל עו"ד על דברים שאפשר לפתור - אין חולק על כך שמתווך מיומן שמנהל קשרים עם העו"ד יוכל להחליק ולנווט המון דברים בתחום
ועכשיו יבואו החכמולוגים ויטענו בהחלטיות - איזה שטויות, בן דוד שלי נעקץ ע"י מתווך שעבד עליו ומחר לו דירה בפנטהוז בקומה מינוס או שגבה ממנו 100.000 ש"ח יותר ועוד כהנה וכהנה ולכן
כל המתווכים רמאים ונוכלים והכי טוב למכור לבד מייד ושם הכל עובר חלק ורק מרוויחים , זה דומה בדיוק כמו שאני יטען שמכיוון שיש נהגים או רכבים שבהם נעשו תאונות אז אני לא לוקח סיכון ולא עולה יותר על כלי תחבורה ,נשמע לכם הגיוני ,לי לא .
זה רק מחדד למה כדאי לקחת מתווך מקצועי ומוכר שעובד בזה בוקר צהרים וערב ולא אברך וכו...
כל מה שכתבתי עד עכשיו זה תועלות של מתווך אמין ומקצועי בלבד!!!
מילה אחרונה לאלה שהשוויצו פה שמכרו לבד במגוון דרכים , זה בהחלט נותן סיפוק שעשיתם פעולה לבד אבל בהמון מקרים בדוקים מתווך שמכיר טוב את השוק ויש לו מגוון קונים פעילים היה יכול להביא לכם מחיר הרבה יותר גבוה כי המומחיות של מתווך היא למקסם את ערך הדירה שלכם ולהביא לה את הקונים שיהיו מוכנים לשלם עליה את המחיר הטוב ביותר יותר מדירות אחרות בגלל הצרכים הספציפים שלהם (בסוף לדירות אין מחירון קבוע אלא רף תחתון ועליון שההבדל ביניהם הוא בדרך כלל 300.000 ) בסוף יש אנשים שישלמו יותר על מיקום מסוים ,חזית ,משופץ ,וכו ויש שבדיוק הפוך כל היתרון הוא למצוא בדיוק את ההוא שמחפש בנרות דירה כמוכם
ולסיום אם המקצוע הזה כ"כ מעשיר בין לילה היינו רואים המוני מתווכים
שנשארים בתחום ולא עוזבים כ"כ מהר
והסיבה שיש בזה נשירה חזקה היא השחיקה המטורפת שיש בללוות לקוחות לדירות שוב ושוב והעובדה שאין עוד שום עבודה שבה אתה יכול לעבוד חודשים מבוקר ועד לילה ויש סיכוי שלא תראה שקל ,אז נכון יכול להיות שתרוויח 50.000 אבל יש גם סיכוי שלא תראה שקל
אז בהצלחה לכולם
והכי חשוב בתגובות תהיו הכי נחרצים וכמה שיותר קיצוניים כך אולי תשכנעו ...