בקשה איך מוכרים דירה הכי מהר בלי תיווך

אני מניסיון אישי יכולה להגיד לכם שחתמתי בלעדיות על דירה, והיה מאוד מאוד שווה. השירות היה שונה! המתווך הסביר לי שאם אני לא אחתום בלעדיות הם יטפלו בדירה, אבל, לא יהיה להם מספיק רצון ואנרגיות להשקיע יותר מידי בשיווק שלה, כאשר חתמתי בלעדיות
כמה המתווך שילם לכם על השירות שנתתם לו?

התמחור גם לא הוגן, בלעדיות אמורה לגלם הנחה בתעריף התיווך,
בדיוק כמו במכולת לקוחות קבועים מקבלים הנחה
והמתווכים בהחלט מסכימים לתת הנחה בתעריף אם רק יבקשו מהם, האשכול פונה למוכרי דירות, להימנע כמה שיותר מתשלום תיווך כדי להוריד את מחירי הדיור המוגזמים
כשערך השקל היה גבוה ומחירי הדיור היו נמוכים שילמו 2 % תיווך, אבל שילמו הרבה פחות ממה שמשלמים היום (1.5% תיווך)
והשכירות המצב נהיה גרועה הרבה יותר כשפעם היו משלמים חודש שכירות, מתוך חוזה של 50 חודשים, ואילו היום משלמים חודש שכירות מחוזה של 12 חודשים, כהיום מחירי השכירות עלו גם כן
באופציה הכי יקרה המתווך אחראי רק על 4% ממחיר הדירה. כך שזה לא מה שיפתור את בעיית הדיור
כל עוד האזרחים מסוגלים לשלם רמ"י והבנקים יעשו הכול לשמור על המחירים
אצל הבני דודים המגרשים 90% ואפילו יותר מהיהודים

בנושא הבלעדיות המוכר לא נותן לי מתנה שהוא מביא בלעדיות. הוא נותן לעצמו
למכור בלי בלעדיות יש לזה מחיר. טיילת בבית עומס טלפוני ומתווכים שיעשו הכול להיות ראשונים בלי לראות את טובת הלקוח
החשש של דירה בבלעדיות על המדף ללא טיפול מוצדק ולכן חשוב מאוד לקחת מתווך טוב שיודע לסגור עסקאות

בנושא המחיר כהיום ובעבר יש עליות מחירים בכל התחומים פעם גם משפחה הייתה קונה לשבת ב-200₪ אבל משכורת של 2,500₪

לפי ההתרשמות שלי חלק מחברי האשכול לא עשו חשבון מה העלויות של מתווך פרסום, תשלום למשרד, מיסים, ועוד
וכן את ההשקעה בשביל להצליח בתחום
לא סתם יש בתחום הרבה נשירה. אם זה היה כסף כך כל כנראה כל אברך היה עובד כמתווך בבין הסדרים ומשנת יוסף היה בפשיטת רגל
אז כנראה שזה לא המצב...😊

לפי ההתרשמות שלי חלק מחברי האשכול לא עשו חשבון מה העלויות של מתווך פרסום,
העלות הגבוהה ביותר נובעת משיתופי פעולה (שתפ"ים), שבהם העמלה מתחלקת בין 3–4 מתווכים.
תשלום למשרד,
הוצאות משרד – בין 2,000 ל-10,000 ש"ח בחודש (כולל ארנונה). משרדים שיתופיים או כאלה שעוסקים בפרויקטים גדולים ומשתלמים יותר. ,
מיסים – המתווך משלם מסים בהתאם להכנסותיו, ואם גובה פחות עמלה – גם המס קטן. ואם לא ידווח, אז גם את זה הוא הרוויח.
עבודה בשטח – כ-20 שעות עבודה לכל דירה למתווך לא מנוסה, וכ-5 שעות למי שמתאים לתחום.
זה רק שנה ראשונה, זה קורסים להלצחה במבחן, שכירת תוכנות מסוימות
שכירת יועצים עסקיים של שוק התיווך כ50,000 ש"ח
לא סתם יש בתחום הרבה נשירה. אם זה היה כסף כך כל כנראה כל אברך היה עובד כמתווך בבין הסדרים ומשנת יוסף היה בפשיטת רגל
ובעבר יש עליות מחירים בכל התחומים!!!!
רק בגלל יוקר המחיה – מאחר והכול מתייקר, חשוב לחסוך איפה שאפשר. אז הנה יש כאן משהו שאפשר לחסוך, והרבה!!! חבל על הכסף ששייך לכם.
אם יעצו לכם ללכת על תיווך, ויותר גרוע ללכת על בלעדיות, עעינו בהוראות שנתתי למעלה, ואל תשלמו בשום אופן יותר מאחוז אחד תיווך זה מספיק די והותר, גם להוצאות המתווך, וגם לשיתופי הפעולה שלו,
אז כנראה שזה לא המצב...😊
די דומה למה שתיארת, ולכן יש להםהוצאות כ"כ גבוהות אם הם היו מתרכזים בזה ההוצאות האלה היו יורדות לחצי

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שאם כבר נותנים בלעדיות למתווך אז אפשר לבקש ממנו אחוזים מהסכום של התיווך זאת אומרת כמו שאמרתי לך משלם על פרסום שישלם גם על בלעדיות ואז נראה אם המתווכים מסכימים לשלם על זה דרך אגב אני מאמין שכן אבל אפשר להתחיל לנסות מתווך שרוצה בלעדיות שליש דמי תיווך ש
בנושא הבלעדיות המוכר לא נותן לי מתנה שהוא מביא בלעדיות. הוא נותן לעצמו
למכור בלי בלעדיות יש לזה מחיר. טיילת בבית עומס טלפוני ומתווכים שיעשו הכול להיות ראשונים בלי לראות את טובת הלקוח
החשש של דירה בבלעדיות על המדף ללא טיפול מוצדק ולכן חשוב מאוד לקחת מתווך טוב שיודע לסגור עסקה
אבל כבר כתבו שבנושא הטיילת אפשר לסכם דרך הטלפון ולהגדיר אם זה רלבנטי או לא ולא מוכרח שדרך המתווך מגיעים פחות קונים לא רלבנטיים מאשר דרך שאר הפרסומים
בנושא המחיר כהיום ובעבר יש עליות מחירים בכל התחומים פעם גם משפחה הייתה קונה לשבת ב-200₪ אבל משכורת של 2,500₪

לפי ההתרשמות שלי חלק מחברי האשכול לא עשו חשבון מה העלויות של מתווך פרסום, תשלום למשרד, מיסים, ועוד
אז כנראה שזה לא המצב...😊
בנושא המחיר זה החוצפה הכי גדולה כי בזה המחירים עלו הרבה יותר מכל שאר עליות בלי שום פרופורציה
וסתם שתדע שדרך אגב שכמעט כל אברך שיודע על דירה למכירה ויודע על חבר שרוצה לקנות אז הוא מנסה את כוחו בתיווך ולתווך לו והוא מזהיר אותו לפני שהוא מוסר לו את המידע שהוא צריך לשלם לו תיווך

מנסיון שלי מתווכים דרשו בלעדיות+ התחייבות ל2%+מע"מ! ומדובר בדירה יקרה. אם המתווך היה משלם לי על הבלעדיות ניחא. לצערי שילמתי כ 100,000 ש"ח על תיווך! זה הזוי לגמרי, ממש קרטל

איך מוכרים דירה בלי תיווך?
מפרסמים מודעה?
המתווך יודע למקסם את הדירה עם שקט לצד של המוכר והקונה
למשל אני כרגע רוצה למכור דירה חדשה שנגמר הבנייה שלה במורדות גילה אין לי מושג בדיוק מה המחיר שלה
וכו מביאים מתווך נותנים לו להתעסק עם זה ומשלמים לו
לגבי התמחור ברור שקנייה של לחם המוכר מרוויח קצת ובדירה או רכב יוקרה הרווח הוא יותר גדול ובמגרש
או גיוס משקיע לעסק בשווי 100 מליון דולר התיווך הוא מאות אלפים אם לא מליונים כגודל העסקב כך גודל הרווח
וכמו ששאדם שקונה שישיה של קולה שמח שזה עולה 10 שקל למרות שחסך רק 10 שקל ובעסקה של דירה
יכול להוריד 100000 ולא מוזיז לו 10 שקל וגם לא 1000

יש לי בעיה, כי פה בפורום כמעט כולם חד משמעים לפה או לשם ,
מקווה שלא יהיה מידי ארוך ומידי מורכב אך בקצרה השנקל שלי
- למוכר כמעט תמיד זה הכי משתלם למכור דרך מתווך אמין
1. שלוות הנפש חשובה ובנוסף אין לרובם חשק לההיפך לעובדי טלמרטינג בגיל מבוגר יותר
2.אין כמעט אפשרות לאדם פחות מנוסה לסנן לקוחות דרך הטלפון מה שאין כן למתווך מנוסה
3.ניהול משא ומתן שלא דרך גורם שלישי הוא בעייתי (ולא רק בתחום זה ) וגורם המון פיצוצים בין קונים ומוכרים
4.אין כמעט דרך למוכר להמשיך במעקב אחרי הלקוחות שהיו אצלו ואחר שרובם לא קונים במיידית דירה אלא מסתובבים בעוד דירה ברוב המקרים הוא לא באמת יוכל לעמוד איתם בקשר בהמשך (מה גם שכשהוא חוזר אליהם הוא משדר סופר לחץ ומוריד את המחיר במיידי)
5.המציאות מוכיחה שכשיש תחרות בין המתווכים (שאין בלעדיות )זה מזיק למוכר מהסיבה הפשוטה שהמתווכים בלחץ שמא יקדמם אחר והדרך לפתור את זה בהרבה מקרים זה לנסות להוריד את המחיר מה שאין כן שיש בלעדיות המתווך יכול להתמקח עם הקונים בצורה רגועה ולנסות להביא את הלקוח הטוב ביותר לדירה הספציפית.
6. המון פעמים קונים יורדים מדירה בגלל סיבות טפשיות לחלוטין שיכולים להיפתר בקלות (שמאות ,תיקונים מזעריים ,הרחבות ,וכו...), שאין מתווך הם בחיים כמעט לא ישתפו את המוכר למה ירדו מהדירה מה שאין כן אצל מתווך הוא ידע להבין מהם מה תוקע אותם ולנסות לפתור את הבעיה
7. מי שבתחום יודע שיש המון קונים שהבעיה היחידה שהם לא קונים זה מחסום פסיכולוגי מסוים שחוסם אותם ,
מתווך אמין ובעיקר מקצועי יידע איך לדחוף אותם ולבשל אותם לכיוון העיסקה

בנוגע לקונים - אין חולק שאם במקרה השכן שלך מוכר ומוכן למכור לך בלי תיווך דירה טובה במחיר הוגן ואין חשש לפיצוץ מיותר במשא ומתן אין סיבה שתשלם כסף
אך בהמון מקרים כל שקל שמשלים לתיווך מחזיר את עצמו ,לדוגמא מתווך אמין שידע איך למצוא את היתרונות של הקונה ואת המעלות שלו בהמון קטגוריות מלבד המחיר (פינוי, תנאי תשלום , צורות תשלום וד"ל ) יוכל בקלות להוריד את המחיר מבלי שהמוכר יפסיד מכך שקל
בנוסף כל מי שבתחום יודע כמה עיסקאות נופלות בשלבי מו"מ על קישקושים אגו וחוסר הבנה של הצדדים ומי מדבר על עיסקאות שנופלות לפעמים אצל עו"ד על דברים שאפשר לפתור - אין חולק על כך שמתווך מיומן שמנהל קשרים עם העו"ד יוכל להחליק ולנווט המון דברים בתחום

ועכשיו יבואו החכמולוגים ויטענו בהחלטיות - איזה שטויות, בן דוד שלי נעקץ ע"י מתווך שעבד עליו ומחר לו דירה בפנטהוז בקומה מינוס או שגבה ממנו 100.000 ש"ח יותר ועוד כהנה וכהנה ולכן כל המתווכים רמאים ונוכלים והכי טוב למכור לבד מייד ושם הכל עובר חלק ורק מרוויחים , זה דומה בדיוק כמו שאני יטען שמכיוון שיש נהגים או רכבים שבהם נעשו תאונות אז אני לא לוקח סיכון ולא עולה יותר על כלי תחבורה ,נשמע לכם הגיוני ,לי לא .
זה רק מחדד למה כדאי לקחת מתווך מקצועי ומוכר שעובד בזה בוקר צהרים וערב ולא אברך וכו...
כל מה שכתבתי עד עכשיו זה תועלות של מתווך אמין ומקצועי בלבד!!!

מילה אחרונה לאלה שהשוויצו פה שמכרו לבד במגוון דרכים , זה בהחלט נותן סיפוק שעשיתם פעולה לבד אבל בהמון מקרים בדוקים מתווך שמכיר טוב את השוק ויש לו מגוון קונים פעילים היה יכול להביא לכם מחיר הרבה יותר גבוה כי המומחיות של מתווך היא למקסם את ערך הדירה שלכם ולהביא לה את הקונים שיהיו מוכנים לשלם עליה את המחיר הטוב ביותר יותר מדירות אחרות בגלל הצרכים הספציפים שלהם (בסוף לדירות אין מחירון קבוע אלא רף תחתון ועליון שההבדל ביניהם הוא בדרך כלל 300.000 ) בסוף יש אנשים שישלמו יותר על מיקום מסוים ,חזית ,משופץ ,וכו ויש שבדיוק הפוך כל היתרון הוא למצוא בדיוק את ההוא שמחפש בנרות דירה כמוכם

ולסיום אם המקצוע הזה כ"כ מעשיר בין לילה היינו רואים המוני מתווכים שנשארים בתחום ולא עוזבים כ"כ מהר
והסיבה שיש בזה נשירה חזקה היא השחיקה המטורפת שיש בללוות לקוחות לדירות שוב ושוב והעובדה שאין עוד שום עבודה שבה אתה יכול לעבוד חודשים מבוקר ועד לילה ויש סיכוי שלא תראה שקל ,אז נכון יכול להיות שתרוויח 50.000 אבל יש גם סיכוי שלא תראה שקל
אז בהצלחה לכולם
והכי חשוב בתגובות תהיו הכי נחרצים וכמה שיותר קיצוניים כך אולי תשכנעו ...;)

מתוך האנשים שתומכים בלקחת תיווך
חצי אומרים שזה בגלל שהוא עוזר לקונה לקנות דירה יותר בזול
וחצי אומרים שהוא עוזר למוכר למכור יותר יקר
מה האמת?
קודם כל זה תלוי אם הוא נתן בלעדיות או לא...;)
אבל האמת היא שמתווך מוצלח יודע לקשר גם בין אותו אחד שמוכן לשלם קצת פחות ולהתאים אותו בכל שאר הפרמטרים כך שישתלם גם למוכר ובנוסף להביא את אותו אחד שמוכן לשלם יותר על הדירה הספציפית הזאת

מנסיון שלי מתווכים דרשו בלעדיות+ התחייבות ל2%+מע"מ! ומדובר בדירה יקרה. אם המתווך היה משלם לי על הבלעדיות ניחא. לצערי שילמתי כ 100,000 ש"ח על תיווך! זה הזוי לגמרי, ממש קרטל
מההההההההההה???

קודם כל זה תלוי אם הוא נתן בלעדיות או לא...;)
זה אומר שלא שווה לקנות דירה בבלעדיות?
אבל האמת היא שמתווך מוצלח יודע לקשר גם בין אותו אחד שמוכן לשלם קצת פחות ולהתאים אותו בכל שאר הפרמטרים כך שישתלם גם למוכר
איך משתלם למוכר לשלם 50K למתווך + למכור בזול
ובנוסף להביא את אותו אחד שמוכן לשלם יותר על הדירה הספציפית הזאת
זה נכון

נראה לי שהמקצוע הכי ריווחי בעולם החרדי הוא תיווך.
סכומים הזויים על עבודה קלה.
נו אולי אתם מתחילים גם להיות מתווכים ;) ;)
אגב תעשו סקר קצר סביבכם ותראו מלא מתווכים שעזבו את העבודה הזו כנראה זה לא כזה נוצץ כמו שנראה מרחוק...

זה אומר שלא שווה לקנות דירה בבלעדיות?

איך משתלם למוכר לשלם 50K למתווך + למכור בזול

זה נכון
יש הרבה פרמטרים מסביב אני מכיר מישהו שרב עם המוכר על 10 אלף שקל הוא הוציא את המזגנים את המנורות כל דבר שיכל להוציא אפילו את הברזים החליף לרגילים ולא הסכים שהקונה יכנס לראות את הדירה כדי להתאים דברים עד שהביא את השקל האחרון לא התגמש בשום איחור של יום ולא בתשלומים שיהיו בדיוק כפי המסוכם
בקיצור יש שווי נוסף לדברים מסביב אולי לא 50 אלף אבל יש שווי נוסף לזמן האכלוס וכו

נערך לאחרונה ב:
שלום לכל הציבור היקר
כמי שהיה בתיווך ועזב לפני שנתיים
אני מדבר רק על מתווך טוב ומקצועי
אני חושב שעיקר נקודת הקושי בלשלם תיווך
שחסר פה בארץ הנושא של תודעת שירות
פה בארץ עסק יכול להצליח גם בלי שירות
באמריקה בלי שירות העסק נסגר תוך כמה ימים
באמריקה וכן באנגליה תיווך זה המקצוע הכי מכובד שיש כמעט
ומשלמים שם בין 2 ל6 אחוז ומשלמים בכיף ובכבוד

נערך לאחרונה ב:
ומשלמים שם בין 2 ל6 אחוז ומשלמים בכיף ובכבוד
השאלה מה מחיר הדירות שם
נומינלית כמה תכלס משלמים על השירות

מסכים שאין אצלנו תודעה לשלם על שירות (ראה כמה שרשורים על הגשת דוחות לבד וכד')
אבל גם מי שרוצה להיעזר- לדעתי לשלם סכומים של מינימום 100 אלף לדירה (זה משפיע על התמחור של העסקה משני הצדדים) זה פשוט יקר...
תחשוב שיעוץ משכנתאות היה עולה 40 אלף, כמה היו משלמים?
והם לא עובדים פחות שעות על כל עסקה

השאלה מה מחיר הדירות שם
נומינלית כמה תכלס משלמים על השירות

מסכים שאין אצלנו תודעה לשלם על שירות (ראה כמה שרשורים על הגשת דוחות לבד וכד')
אבל גם מי שרוצה להיעזר- לדעתי לשלם סכומים של מינימום 100 אלף לדירה (זה משפיע על התמחור של העסקה משני הצדדים) זה פשוט יקר...
תחשוב שיעוץ משכנתאות היה עולה 40 אלף, כמה היו משלמים?
והם לא עובדים פחות שעות על כל עסקה
דירות באמריקה יכול להגיע גם להרבה כסף
נדלן יקר בכל מקום היום
מתשובתך ניכר שאתה לא מספיק מבין מה זה שירות בכלל ולמה צריך את זה וממילא למה לשלם על זה
תכלס אני מבין אותך ואת כל אחינו פה בארץ לא גדלו בכלל על הדבר הזה
ולשנות את זה זה גם קשה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה