מתכון בריאות איך מכינים חלווה?

• הוסף לסימניות

מתכון לחלבה ביתית​

• דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות

חומרים:
500 גרם טחינה גולמית
¾1 כוסות (350 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ"ל) מים
¼ כפית מלח
4 כפיות תמצית וניל
120 גרם פיסטוקים קלויים קלות על מחבת ללא שמן

הכנה:
1. מפזרים שכבת פיסטוקים קלויים בתחתית התבנית.
2. בקערה גדולה ועמידה בחום שמים טחינה, מלח ווניל ומערבבים היטב.
3. שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה, על הלהבה קטנה, אך בעוצמה מקסימלית.
4. כשסירופ הסוכר רותח, מפעילים את מדחום הסוכר (בלי להנמיך את האש) וממתינים שהסירופ יגיע לטמפרטורה של 120 מעלות (כ20-12 דקות מרגע הרתיחה, תהיו סבלניים). 5. שופכים את הסירופ הרותח על הטחינה ומערבבים מהר עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים היטב. צריך לעבוד במהירות כיוון שמהר מאד התערובת הופכת למוצקה.
6. מעבירים את החלבה לתבנית, ומקררים לטמפרטורת החדר, אז היא מוכנה. שומרים את החלבה בקופסה אטומה, במקרר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אחד מהמאכלי נוסטלגיה שלי זה חלווה שאבא שלי היה מכין פעם בשבוע
זה היה יוצא גוש בדיוק כמו בחנות!
שאלתי אותו לפני תקופה את המתכון
והוא ענה לי שמתכון מדויק וכמיות בחיים לא היה לו....
אבל הרעיון הוא דבש וטחינה באותו כמות במג'ימיקס וקרור של כמה ימים....
אני לא ניסיתי, וכבר הרבה שנים הוא לא עושה את זה (10++)
אולי הטחינה השתנתה????? אולי הדבש לא אותו דבר ??????
לא יודעת, כותבת לך מנסיון אישי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני עשיתי\ ניסתי לעשות עם דבש, זה לא מצליח להתגבש.
גם אחרי הקפאה עמוקהההה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה